Herkese tekrar merhaba,
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Varagele uygulamasında halatların su altında olduğu versiyonda Ömer korsanında bahsettiği kekamoz önemli bir sorun. Bulunduğum bölge gerçekten oldukça sorun çıkaracaktır bu konuda.
Alternatif olarak Erol korsanın bahsettiği gibi şamandıra halkasından geçirip daha sonra varagele halatının kalan kısmı tekne üzerinde tutulabilir. Böylece varagele halatları kuru kalacaktır.
Başka bir alternatif de komşu teknemdeki balıkçı abinin gösterdiği tonoz halatına ekstra bir ağırlık bağlamak. Kendisiyle ayarladık, şimdilik bu şekilde fena olmadı. Ancak tekneyi kıyıya yaklaştırmak hala çok zor. Belki ağırlık azaltmak, ağırlığın bağlı olduğu ipin mesafsini ayarlamak gibi biraz daha ince ayarla bu sistem çalışabilir.
Yurtdışı kaynaklarda "Anchor Buddy" isimli esnek bir halat uygulaması gördüm ancak bu halat sürekli kullanıma uygun mu, esnekliğini zamanla kaybeder mi emin olamadım. Ayrıca henüz Türkiye'de satan da bulamadım. Belki yurtdışı sipariş verilebilir.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap[/url]
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap [/img]
Araştırmaya devam ediyorum.Ulaşabildiklerimi paylaşacağım. Başka önerisi olan olursa çok sevinirim.
İyi pazarlar