0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. G.

Ynt: Baluna’da IBIX Sistem / Coppercoat / Tru design
« Yanıtla #45 : Nisan 06, 2018, 11:23:38 »
Merhabalar. Trudesign konusunda şunları söyleyebilirim: Dayanıklılık konusunda bugüne kadarki kullanıcı gözlemleri olumlu yönde, elbette biraz daha zaman geçmesi lazım ama malzemenin kendisinin çok dayanması beklenir. Kirlenme ve kekamoz konusunda mükemmel bir sonuç oldu 3 yıldır, giriş çıkışlar tertemiz, vanalar ilk günkü gibi işliyor.
...
Teknenin altına uyguladığımız coppercoat'a gelince: Ben çok memnunum ve iyi yaptığımı düşünüyorum.
3 yıl oldu. Firma, teknenin bulunduğu bölgenin deniz suyunun ısısına ve özelliklerine göre, 6 ay ile 1 sene arasında altını ister dalarak ister karaya alıp tazyikli suyla temizlenmesini öneriyor. Ben 3 yıldır her sene, başka işlerim de olduğu için karaya aldım, sadece tazyikli su tuttum ve elle hafifçe zımparayla dokundum ve suya attım. Gördüğüm şey, çok hafif bir yosunlanma ve tek tük kekamozlar. Tekne Küçükyalı barınağında idi. Bu sene Midilli'de, henüz bilmiyorum ama dışardan gördüğüm yosunlanma dahi az. 2017 Ağustos'undan beri hiç hareket etmedi.
Geçen yıl -9 ay Küçükyalı'da, 3 ay da Ege'de kaldıktan sonra- karaya aldığımdaki fotografları paylaşıyorum.
Sonuç: ilk uygulaması pahalı ve çok dikkat itina hassasiyet isteyen bir uygulama ancak boya derdi uzun yıllar bitiyor, 3 yıldan sonra para cebinize kalıyor.
Ama derdim ki keşke pervanenin kekamoz tutmaması için bir boya olsaydı. En iyisi bile en fazla 1 sene dayanıyor. Bir İngiliz denizci ile sohbet ederken, bana pervane için ne kullanıyorsunuz diye sordu, ben de şunu kullandım, bunu kullandım diye anlattım. Gülümsedi ve dedi ki: ben hiç bir şey kullanmıyorum, çünkü zaten hiç biri işe yaramıyor.
Ben şöyle bir çözüm buldum, karaya alıp alt yıkaması yaparken daha önceden boyayıp hazırladığım yedek pervanemi takıyorum, böylece 3-4 gün pervane temizliği ve boyası için uğraşmıyorum. 
Umarım aydınlatıcı olmuştur. Yine de her zaman daha detaylı sorularınızı bana yazabilirsiniz.
Saygılar.
*

M. G.

« Yanıtla #46 : Nisan 06, 2018, 11:28:50 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. Ç.

« Yanıtla #47 : Nisan 06, 2018, 12:47:25 »
Son bir sene üşenmedim,bir aydan fazla bırakacağım zamanlar yaz kış demeden pervaneye alt bağlar gibi naylon torba geçirdim,tabi çalıştırmadan önce unutmadan çıkardım..pervane problemimi böyle hallettim..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. G.

« Yanıtla #48 : Haziran 10, 2018, 13:19:19 »
Baluna'nın coppercoat uygulamasının üzerinden tam 3 yıl geçti. 2017 Ağustos-2018 Haziran arasında tekne hiç hareket etmeden Mytillini Marina'da yattı. Bir hafta önce bir dalgıç altını sert bir sünger ile temizledi. Çok temiz olduğunu söyleyerek, başta verdiği 100-150 euro arası fiyatı, iş bitince 70 euro olarak belirledi. Altında sadece 8 adet minik kekamoz ve hafif yosunlanma gördüğünü söyledi.
Yani, coppercoat uygulaması -artık rahatlıkla söyleyebilirim ki- benim açımdan çok başarılı gidiyor. İlk  uygulama sırasında harcadığım miktarı çoktan çıkarttığım gibi, beni büyük bir zahmet ve zaman kaybından da kurtarmış durumda.
Bilginize.
*

A. E.

« Yanıtla #49 : Haziran 10, 2018, 14:31:01 »
Çok güzel. Pervane temizliği ve tutya değişimi de bir şekilde halledilirse yıllarca karaya almaya gerek yok.

*

M. G.

« Yanıtla #50 : Haziran 10, 2018, 15:14:00 »
Çok güzel. Pervane temizliği ve tutya değişimi de bir şekilde halledilirse yıllarca karaya almaya gerek yok.
Tutyayı denizde değiştirebiliyorum. Pervaneyi de dalgıç kazıdı, ben de yazın hep kmontrol ediyorum ve temizliyorum. Zaten ne sürsek şu pervane meretine pek işe yaramıyor uzun süreçte.
*

D. U.

« Yanıtla #51 : Haziran 11, 2018, 21:37:04 »
Çok temiz olduğunu söyleyerek, başta verdiği 100-150 euro arası fiyatı, iş bitince 70 euro olarak belirledi.

Coppercoat'ın faydasından başka komşu esnafın tutumu huzur kazancı.
Yok mu şöyle ''Abi 150 dedik ama valla 4 saat sudan çıkamadık. Oğlan da yardıma gelmeseydi hiç bitmezdi, sen bilirsin artık'' diyeni Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

R. E.

« Yanıtla #52 : Nisan 26, 2022, 11:08:11 »

Coppercoat cephesinde yeni bir şey var mı?

Eskiler buralarda duruyor. Arama kutucuğuna "coppercoat" yazınca geliyor.

Daha birçok var...