Merhabalar. Trudesign konusunda şunları söyleyebilirim: Dayanıklılık konusunda bugüne kadarki kullanıcı gözlemleri olumlu yönde, elbette biraz daha zaman geçmesi lazım ama malzemenin kendisinin çok dayanması beklenir. Kirlenme ve kekamoz konusunda mükemmel bir sonuç oldu 3 yıldır, giriş çıkışlar tertemiz, vanalar ilk günkü gibi işliyor.
...
Teknenin altına uyguladığımız coppercoat'a gelince: Ben çok memnunum ve iyi yaptığımı düşünüyorum.
3 yıl oldu. Firma, teknenin bulunduğu bölgenin deniz suyunun ısısına ve özelliklerine göre, 6 ay ile 1 sene arasında altını ister dalarak ister karaya alıp tazyikli suyla temizlenmesini öneriyor. Ben 3 yıldır her sene, başka işlerim de olduğu için karaya aldım, sadece tazyikli su tuttum ve elle hafifçe zımparayla dokundum ve suya attım. Gördüğüm şey, çok hafif bir yosunlanma ve tek tük kekamozlar. Tekne Küçükyalı barınağında idi. Bu sene Midilli'de, henüz bilmiyorum ama dışardan gördüğüm yosunlanma dahi az. 2017 Ağustos'undan beri hiç hareket etmedi.
Geçen yıl -9 ay Küçükyalı'da, 3 ay da Ege'de kaldıktan sonra- karaya aldığımdaki fotografları paylaşıyorum.
Sonuç: ilk uygulaması pahalı ve çok dikkat itina hassasiyet isteyen bir uygulama ancak boya derdi uzun yıllar bitiyor, 3 yıldan sonra para cebinize kalıyor.
Ama derdim ki keşke pervanenin kekamoz tutmaması için bir boya olsaydı. En iyisi bile en fazla 1 sene dayanıyor. Bir İngiliz denizci ile sohbet ederken, bana pervane için ne kullanıyorsunuz diye sordu, ben de şunu kullandım, bunu kullandım diye anlattım. Gülümsedi ve dedi ki: ben hiç bir şey kullanmıyorum, çünkü zaten hiç biri işe yaramıyor.
Ben şöyle bir çözüm buldum, karaya alıp alt yıkaması yaparken daha önceden boyayıp hazırladığım yedek pervanemi takıyorum, böylece 3-4 gün pervane temizliği ve boyası için uğraşmıyorum.
Umarım aydınlatıcı olmuştur. Yine de her zaman daha detaylı sorularınızı bana yazabilirsiniz.
Saygılar.