0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. M.

aliminyum tamiratı hakkında
« : Eylül 08, 2017, 15:04:49 »
sevgili korsanlar merhaba,
aranıza yeni katılmaktan mutluluk duymaktayım.
  sizlere bir konu hakkında fikir danısşmak isterim. asgıda fotografını yukledigim genova makarasının hemen ustundeki aliminyum parcayı nasıl tami,r etmem gerekir?
  bu parca yekpare genova tepesine kadar cıkmaktamidir.
  seceneklerim arasında aliminyum epoxy puty , aiminyum kaynak, veya yenileme oldugundan . hangisinin daha saglam ve daim olacagını bilemedim . tecrubelrinizi ve fikirleirnizi paylasırsanız sevinirim.
  herkese sevgi ve saygılar.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    A. Ç.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2017, 15:47:22 »
Genova rayı direk tepesine kadar çıkar ama vida ile eklenmiş ve çok parçalıdır. Rayı söküp iyi bir kaynakçıya kaynattırabilirsiniz. Içten ve dıştan çıkıntı olmamalı. En sağlıklısı ise bulabilirseniz  o parçayı değiştirmektir.


*

    A. Ü.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2017, 16:07:42 »
Emrah korsanım,eski teknemi sattığımda fotoğrafdaki alüminyum boruyu sökmüştüm oradan biliyorum olayın mantığını,teknik isimlerini bilmiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Aynı şey benim başıma gelse,etsiz bir boru olduğu için kaynak işe yaramaz,kaynağın bitiş noktasından yine kırılır,yapıştırıcılar işe yaramaz,çekme etsiz alüminyum boru neticede.

A.Planı olarak tahmini 12.13 cm mesafede çatlak,üst nokta kurtarıyorsa hiç yerinden sökmeden  çatlağın 1.2 cm üzerinden boruyu kesip,alta kalan çatlak boruyu yandan keserek çıkartıp oradan alırdım.
Sağlam kısmı yuvasına takardım olayı çözerdim.

B.Planı boru boyu kurtarmıyorsa,çatlak olan kısmı hiç bir şey yapmadan boruyu 180 derce çevirip çatlak noktayı üst tarafa getirirdim,yük basınç alt tarafta.

Üstte kalan çatlak kısma 20,25 cm boyunda sağlam bir ağaçtan veya derlin malzemeden bir parça alıştırıp,tatlı sıkı geçme yapıp,borunun içerisine çakardım,boru dairesel değil farkındayım,yaslı eğe ile eğeleyerek malzemeye kanal açardım,çaktığım malzemenin içerisine çelik halatın rahatlıkla geçeceği delik delmek kaydı ile,içinden çelik teli geçirir yerine monte ederdim.
C.Planı sıfırını almak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Terimleri ve isimleri bilmediğim için özür dilerim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2017, 16:14:57 Gönderen: Ali Ünalan »


*

    A. Ç.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2017, 17:00:41 »
Fikir güzel, ekleme yapayım:

Parçalar boru içine takılan küçük  parçalara vidalanarak birleşir. Kırık  yerin içine aluminyumdan benzer bağlantı parçaları alabilir, yapabilir veya yaptırabilirsiniz. Sadece delip vidalamak kalır.  Kırık parçayı bu şekilde onardıktan sonra onu en üste takma fikrine de katılıyorum.


*

    A. Ü.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2017, 17:26:02 »
Şimdi aklıma geldi,çatlak kısma çakacağınız  20,25 cm boyunda parçadan iki adet yaptırırsanız.
Alta kalan kısma da çakarsanız bir daha unuttun kırılmayı..

*

    E. S.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2017, 21:49:18 »
Parçanın adı extansıon (extenşın),en alttan kırılmış ,esas roller borusunun içinde yeteri kadar pay vardır diye düşünüyorum .Ben alüminyum kaynakla tamir ettiğim parçayı hala kullanıyorum. Polimarın'de yardımcı olamamıstı.
*

    E. M.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2017, 16:35:58 »
cok tesekkur edrim . bu kadar cabuk cevap alacagımı tahmin etmemiştim.  kesip kısaltma fikri oldukca basit ve gol odaklı gorunuyor. oncelikle musait bi zamanımda yelkeni ve butun sistemi sokup kesfetmek ve ogrenmek istirym. sonrasında nasıl bi cozdugumu paylaşırım.
*

    K. K.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #7 : Eylül 13, 2017, 20:55:32 »
Piyasadaki furling sistemleri cok çeşitli. Ben de buna benzer bir problem yaşamıştım. Telin bağlantısını ve profilin alt tarafini inceleyip sökme işlemlerini yapmanızı tavsiye ederim, bağlanti işleri biraz çetrefilli olabilyor.
 Deformasyona uğramış yerin alt ve üst tarafından tele zarar vermeden 1 2 cm kesip sağlam duz bir yüzey olusturun. Profil parçalarının birleşim yerindeki bağlantı aparatini iki eklem arasından çıkartıp tornacida bir tane daha yaptirin. Tornacida yaptırdığımız parçayı araya kestiginiz yere yerleştirip diğer Profil parçaları nasıl birlestirildiyse o şekilde birleştirin. Profil parçaları bağlantı elemanları genellikle vida veya percinle birleştiriliyor. Bu şekilde yaparsanız, en altta yer alan profilini bir eklem yerine daha sahip olur ve profiliniz birkaç cm kısalmış olur. Ben problemini buna benzer bir sekilde cozmustum
*

    M. Y.

Ynt: aliminyum tamiratı hakkında
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2020, 13:47:16 »
ah şu fotoğrafların yeniden yüklenmesi ihtimali olsa