0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

Ynt: AIS cihazı almak isteyenler...
« Yanıtla #495 : Mart 25, 2018, 18:46:10 »
Takip için daha pratik bir çözüm sunayım;

Tüm DSC özellikli VHF telsizlerde "POSITION REQUEST - KONUM ÖĞRENME" özelliği vardır. Bu sayede MMSI nosunu bildiğiniz tüm teknelerin konumunu VHF kapsama alanı içindelerse kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

öZgür (tapatalk)

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #496 : Mart 25, 2018, 18:53:24 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
.
...30 yıldır denizlerdeyim .. son 10 yıldır ais taşıyorum. Bir kere bile sorgulanmadım.
 Sanki biraz abartı bir korku
Yasalara saçma olsa da uymamız gerekiyor. Yakalanmayacağın durumda uymamak diye bir seçenek benim için yok.

Polis yoksa kırmızıda geçmem, kimse görmüyorsa çöpümü sokağa atmam, SG görmezken sintinemi denize boşaltmam gibi.

...yatağın altında ki ais  çihazını yerinden sökerek incelemesinin ihtimali yok denecek kadar az olasılıktır.
Tekne evraklarını hakkıyla inceleyen SG telsiz ruhsatında neden AIS yok diye sorar.
Ama bu günlerde tekneye değil sadece nüfus cüzdanına baktıkları doğru..

öZgür (tapatalk)

*

g.

« Yanıtla #497 : Mart 25, 2018, 20:54:55 »
Tümay'ın yazdığından anladığımı yazayım.

Önce eski balıkçı teknesinden çıkma dandik veya çalışmayan eski ve ucuz bir ais bulunup bunun düşme işlemi yapılıp tekneniz üzerine kaydettirip MMSI numarası alıp ruhsatına işleteceksin.

Sonra, dandik cihaz yerine Raymarin ais650 alıp takacaksın.
Ais cihazınıda yatağın altına koyacaksın.
Yada izni olmayan ucuz Matsutech gibi cihazlar kullanacaksın.

Soran olursa, ruhsatında MMSI numaran olacak ama ruhsatta seri numarası yazan cihaz yerine izni olmayan cihazı kullanıyor olacaksın.

Eğer tercih raymarin den yana kullanılacaksa, Raymarin 750 €+ kdv + montaj vs.
Bunun yerine izni olan Pavo 5500 TL + KDV + Tablet veya chartplotter a montaj.
(Direkt montaj.)
Bence değmez, ya iş tam yapılmalı yada hiç bu işlere girilmemeli...

« Son Düzenleme: Mart 25, 2018, 21:04:05 Gönderen: Gökhan Yurder »

*

g.

« Yanıtla #498 : Mart 25, 2018, 21:11:19 »
Özgür Kaptanım, benim telsizim COBRA MR F80 B
Teknik Özellikler

Kanal Sayısı: Tüm Uluslar arası, Kanada ve A.B.D. Kanalları
DSC: Sınıf D
Kanal Aralığı: 25kHz
Modülasyon: Maksimum 5kHz
Giriş Voltajı: 13.8 VDC
Kullanılan Akım
Bekleme: 200 mA
Alma: 300 mA
Gönderme: Yüksek güçte 5.0 A, Düşük güçte 1.0 A
Sıcaklık Aralığı: -20 ºC ile 60 ºC arası
Telsiz Boyutları: 15.9cm X 5.7cm X18.0cm
Telsiz Ağırlığı: 1100 g

DSC Sınıf D
Ruhsatta MMSI numarası yazmıyor.
DSC çıkış olan telsizlere MMSI numarası verilmesi gerekmiyor mu ?
Sınıf D Demek ne demek ?
Başvuru yapıp MMSI numarası almam gerekiyormu sizce.
MMSI Numarası alırsam yarın öbürgün bu numarayı Ais gibi diğer cihazlarda da kullanabilirmiyim ??
« Son Düzenleme: Mart 25, 2018, 21:12:28 Gönderen: Gökhan Yurder »
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #499 : Mart 26, 2018, 10:10:56 »
Önce eski balıkçı teknesinden çıkma dandik veya çalışmayan eski ve ucuz bir ais bulunup ...
Proje baştan iptal.. yok böyle çıkma ucuz dandik çalışmayan bir AIS cihazı! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #500 : Mart 26, 2018, 10:17:53 »
Ruhsatta MMSI numarası yazmıyor.
DSC çıkış olan telsizlere MMSI numarası verilmesi gerekmiyor mu ?
Başvuru yapıp MMSI numarası almam gerekiyormu sizce.
MMSI Numarası alırsam yarın öbürgün bu numarayı Ais gibi diğer cihazlarda da kullanabilirmiyim ??
MMSI numarası olmadan DSC VHF deniz telsizinin DSC fonksiyonları çalışmaz.

Türk bayraklı tekneler basit bir talep/tahsis dilekçesi ile Kıyı Emniyeti Telsiz Müdürlüğü'ne başvurması yeterli, hemen tahsis ederler.. (xxxx teknemde kullandığım xxx seri nolu xxx marka DSC VHF telsizimde kullanmak üzere MMSI nosu tahsis edilmesini rica ederim vb.vb..)

Aldığınız MMSI numarası deniz aracına tahsis edilmiştir, tekneyi tanımlar. (teknenizin dijital kimlik nosu)
tekne üzerindeki tüm ilgili cihazlarda aynı MMSI numarasını kullanabilirsiniz / kullanmalısınız.

Bu konuyu da şurada konuşmuştuk;
Yabancı bayraklı teknenin telsizi için MMSI numarası nasıl alınır?
*

G. B.

« Yanıtla #501 : Mart 26, 2018, 22:48:01 »
Özgür kaptan AIS cihazını nedense ekletmemişler satışta. Ancak dilediğinizde ekleriz demiş acenta. Bana makul gelmedi ne dersiniz?

*

g.

« Yanıtla #502 : Mart 27, 2018, 09:22:01 »
Ais cihazından önce MMSI numarası almak için başvuru yapıyorum.
Özgür Kaptanın dediği gibi, MMSI numarasından telsizle diğer teknelerin yerini öğrenebiliyorsak buda bir bakıma receiver demektir.
Ama ne şekilde görücez onu bilmiyorum.
Telsize harici ekran bağlanırmı ? Sanmıyorum
Muhtemelen koordinat şeklinde görebiliriz, bu koordinatlarıda haritaya işlemek vs uzun iş.
Oncourse'la teknenin resmi MMSI numarası ile kayıt yaptırıp, teknenin haritada görünmesini sağlamakta bana uygun gibi geliyor.

« Son Düzenleme: Mart 27, 2018, 09:26:54 Gönderen: Gökhan Yurder »
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #503 : Mart 27, 2018, 09:49:42 »
Özgür kaptan AIS cihazını nedense ekletmemişler satışta. Ancak dilediğinizde ekleriz demiş acenta. Bana makul gelmedi ne dersiniz?
Geçmiş olsun.
Bayrak geçişi tamamlanmışsa artık BTK'nın ve KEGM'nün şimdiki şartlarına tabisiniz.
Geçmişe dönük bir işlem yapacaklarını, hak tanıyacaklarını sanmam.

Evet, sadece telsizin küçük ekranında koordinat olarak görüyorsunuz.
*

K. G.

« Yanıtla #504 : Mart 27, 2018, 11:06:07 »
Geçmiş olsun.
Bayrak geçişi tamamlanmışsa artık BTK'nın ve KEGM'nün şimdiki şartlarına tabisiniz.
Geçmişe dönük bir işlem yapacaklarını, hak tanıyacaklarını sanmam.

Evet, sadece telsizin küçük ekranında koordinat olarak görüyorsunuz.

Özgür Hocam
Peki yeni bir tekne ithalinde, gelen mesela Raymarine ais 650, teknenin fiili ithalatı yapılmasına rağmen KEGM tarafından ruhsatlandırılmayacakmı? Gümrük vergileri ödenmesine rağmen

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
*

Ö. Ö.

« Yanıtla #505 : Mart 27, 2018, 11:33:13 »
Peki yeni bir tekne ithalinde, gelen mesela Raymarine ais 650, teknenin fiili ithalatı yapılmasına rağmen KEGM tarafından ruhsatlandırılmayacakmı? Gümrük vergileri ödenmesine rağmen
Ne yazık ki evet, ruhsatlandırmıyorlar.
Neyle nasıl ithal edildiğinin önemi yok KEGM için. BTK'nin listesine bakıyorlar, yoksa güle güle..
*

K. G.

« Yanıtla #506 : Mart 27, 2018, 11:48:59 »
Ne yazık ki evet, ruhsatlandırmıyorlar.
Neyle nasıl ithal edildiğinin önemi yok KEGM için. BTK'nin listesine bakıyorlar, yoksa güle güle..

Bir arkadaşım bayrak geçişi sonrası satın alım için bir anlaşma yaptı ve Ray ais 650 var. Demekki bizim karasularında kapamak zorunda. Sağolun bilgi için

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #507 : Mart 27, 2018, 12:31:32 »
Bir arkadaşım bayrak geçişi sonrası satın alım için bir anlaşma yaptı ve Ray ais 650 var. Demekki bizim karasularında kapamak zorunda. Sağolun bilgi için
Bence arkadaşınız pes etmesin, Raymarine AIS650 modeli BTK'nın yasal ithal edilebilir ürünler listesinde mevcut, sorunsuzca ruhsatlandırılması gerekir. Bazı KEGM telsiz işletmeri hatalı şekilde "ruhsata tabi cihazlar" listesine bakıyor olabilir ama bu doğru bir uygulama değil, ruhsat işi bu kısıtlı listeye kalsa Türk bayraklı pek çok gemi yasadışı olur! Piyasada pek çok VHF deniz telsizi var, sadece ithalat listesinde mevcut ve çatır çatır ruhsat veriliyor.
*

K. G.

« Yanıtla #508 : Mart 27, 2018, 12:41:51 »
Bence arkadaşınız pes etmesin, Raymarine AIS650 modeli BTK'nın yasal ithal edilebilir ürünler listesinde mevcut, sorunsuzca ruhsatlandırılması gerekir. Bazı KEGM telsiz işletmeri hatalı şekilde "ruhsata tabi cihazlar" listesine bakıyor olabilir ama bu doğru bir uygulama değil, ruhsat işi bu kısıtlı listeye kalsa Türk bayraklı pek çok gemi yasadışı olur! Piyasada pek çok VHF deniz telsizi var, sadece ithalat listesinde mevcut ve çatır çatır ruhsat veriliyor.

Haklısınız
Pes etmemek gerek. Öte yandan ruhsat verilemeyen ama ithal edilen bir cihaz ancak bizim gibi nasıl adlandırılınasını bilemediğim bir ülkede olur. Cihazlar tekne ile birlikte geldiği için buradaki temsilciler yeni cihaz satışı yapamıyorlar, dolayısı ilede pek ilgilenmiyorlar

*

K. G.

« Yanıtla #509 : Mart 27, 2018, 12:58:47 »
Özgür Bey
Bir sorum daha var. Ruhsata bağlanan cihazlarda ayrıca chartplotterler var. Burada B&G Zeus 2 ve 3 serisi ve Raymarine Axiom ve ES görülmüyor ve yeni gelen tekneler bunları kullanıyor. Aynı sıkıntı bu cihazlar içinde olacakmı bu mantığa göre
Hoşçakalın