0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
....30 yıldır denizlerdeyim .. son 10 yıldır ais taşıyorum. Bir kere bile sorgulanmadım. Sanki biraz abartı bir korku
...yatağın altında ki ais çihazını yerinden sökerek incelemesinin ihtimali yok denecek kadar az olasılıktır.
Önce eski balıkçı teknesinden çıkma dandik veya çalışmayan eski ve ucuz bir ais bulunup ...
Ruhsatta MMSI numarası yazmıyor.DSC çıkış olan telsizlere MMSI numarası verilmesi gerekmiyor mu ?Başvuru yapıp MMSI numarası almam gerekiyormu sizce.MMSI Numarası alırsam yarın öbürgün bu numarayı Ais gibi diğer cihazlarda da kullanabilirmiyim ??
Özgür kaptan AIS cihazını nedense ekletmemişler satışta. Ancak dilediğinizde ekleriz demiş acenta. Bana makul gelmedi ne dersiniz?
Ama ne şekilde görücez onu bilmiyorum.Telsize harici ekran bağlanırmı ? Sanmıyorum
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapÖzgür kaptan AIS cihazını nedense ekletmemişler satışta. Ancak dilediğinizde ekleriz demiş acenta. Bana makul gelmedi ne dersiniz?Geçmiş olsun.Bayrak geçişi tamamlanmışsa artık BTK'nın ve KEGM'nün şimdiki şartlarına tabisiniz.Geçmişe dönük bir işlem yapacaklarını, hak tanıyacaklarını sanmam.Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAma ne şekilde görücez onu bilmiyorum.Telsize harici ekran bağlanırmı ? SanmıyorumEvet, sadece telsizin küçük ekranında koordinat olarak görüyorsunuz.
Peki yeni bir tekne ithalinde, gelen mesela Raymarine ais 650, teknenin fiili ithalatı yapılmasına rağmen KEGM tarafından ruhsatlandırılmayacakmı? Gümrük vergileri ödenmesine rağmen
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapPeki yeni bir tekne ithalinde, gelen mesela Raymarine ais 650, teknenin fiili ithalatı yapılmasına rağmen KEGM tarafından ruhsatlandırılmayacakmı? Gümrük vergileri ödenmesine rağmenNe yazık ki evet, ruhsatlandırmıyorlar.Neyle nasıl ithal edildiğinin önemi yok KEGM için. BTK'nin listesine bakıyorlar, yoksa güle güle..
Bir arkadaşım bayrak geçişi sonrası satın alım için bir anlaşma yaptı ve Ray ais 650 var. Demekki bizim karasularında kapamak zorunda. Sağolun bilgi için
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBir arkadaşım bayrak geçişi sonrası satın alım için bir anlaşma yaptı ve Ray ais 650 var. Demekki bizim karasularında kapamak zorunda. Sağolun bilgi içinBence arkadaşınız pes etmesin, Raymarine AIS650 modeli BTK'nın yasal ithal edilebilir ürünler listesinde mevcut, sorunsuzca ruhsatlandırılması gerekir. Bazı KEGM telsiz işletmeri hatalı şekilde "ruhsata tabi cihazlar" listesine bakıyor olabilir ama bu doğru bir uygulama değil, ruhsat işi bu kısıtlı listeye kalsa Türk bayraklı pek çok gemi yasadışı olur! Piyasada pek çok VHF deniz telsizi var, sadece ithalat listesinde mevcut ve çatır çatır ruhsat veriliyor.