0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #15 : Eylül 07, 2010, 15:02:39 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Halil Kürkçü Korsan ve "LIFE" Mersin'de.

Cem Korsan,

Halil Kürkçü ile irtibata geçtim, kendisi bana telefonla ulaştı ve aklıma gelen pek çok soruya tek tek ve uzun uzun cevap verdi. Bir iki saat farkla, kendisini ve teknesini görme fırsatını kaçırmış olduğumu öğrenip üzüldüm. Ufak bir arızası olmuş, biz gittiğimizde Altınorfoz'dan yeni ayrılmış. "Ne zaman isterseniz" diye misafir edebileceğini de ekledi.

Benim için çok değerli olan bu bilgileri paylaşacak bir korsan bulmama vesile olduğunuz için size teşekkür ediyorum.

Saygılarımla


*

    M. K.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #16 : Eylül 08, 2010, 09:52:12 »
Sayın tayfun güler mersin ile ilgili düşünceleriniz birebir benimde kafamı kurcalıyor size öncede bahsetmiştim bende sizin gibi bir tekne alıp cuma akşamı gidip pazar akşamı dönme düşüncesindeyim ama dediğim gibi sizin sorduğunuz sorular benimde kafamı kurcalıyor tekneyi balıkçı barınağına bırakmak, orada birilerine ufak tefek harçlık verip göz kulak olmasını sağlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum. Halil kürkçü ile yaptığınız fikir alışverişi ve aldığınız bilgiler ile ilgili benide aydınlatacağınızı umuyorum zira vereceğiniz bilgilerle eminim benim kafamdaki sorularda cevap bulacaktır.
Bu arada birkaç saat sonra mersine gidicem bayramda oradayım hem tatil hemde araştırma için belki karşılaşırız.

Saygılarımla..


*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #17 : Eylül 08, 2010, 10:44:56 »
Mehmet Korsan,
Merhaba.
Halil korsan'ın verdiği bilgiler şöyle.
Tekne kışın, Mersin Marina'da duruyor. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yeni marinada üstyapı inşaatı başlamış. Bu nedenle oradaki tekneler de Mersin Marina'ya bağlandığından Mersin Marina'da yer kalmamış. "Bu kış oraya yeni bir tekne bağlanması mümkün değil" dedi.
Yazın başında kendi teknesini Karayolları'nın kampının olduğu koya tonoza bağlıyormuş. "Ertur Sitesi'ndeki yazlıklarının önündeki koyda da bir iki tonoz var" dedi.
"Cumartesi akşamı ya Altınorfoz'da ya da Narlıkuyu'da demirleyip geceyi orada geçiriyoruz" dedi.
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2010, 10:46:32 Gönderen: Tayfun Güler »


*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #18 : Eylül 08, 2010, 10:46:15 »
Silifke burnu'nun rüzgarı kestiğinden, daha batıya gidildiğinde rüzgarın daha iyi olduğundan, rüzgarların güneyli olduğundan söz etti.
Tırtar'daki marina'nın Kumkuyu Belediyesine at aolduğundan, ancak hizmet verilmediğinden bahsetti. Orayı ben de gidip gördüm. Tekne bağlanabilir.

İyi bayramlar diliyorum.


*

    M. K.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #19 : Eylül 08, 2010, 11:58:34 »
Öncelikle Teşekkürler bilgiler için peki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz bu işe girişecekmisiniz yoksa vazmı geçtiniz; ben tekneyi fiyatların daha uygun olacağı düşüncesiyle ekim-kasım-aralık döneminde almayı ve yeni marina açılana kadar mersin marinaya (balıkçı barınağı) bağlamayı düşünüyordum sizin dediğinize göre bu mümkün değil şimdi önüme bir engel daha çıkmış oldu.

*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #20 : Eylül 08, 2010, 20:50:25 »
Mehmet Korsan,
Ben, yaza girmeden tekneyi almayı planlıyorum. Ama kısmet tabii ki. Hiç olmaz diye düşünüyordum, şimdi umutluyum. Macahel'de beraber yürürken tanıştığımız ve konuştuğumuz bir arkadaşımız "sakın bu civarlarda tekne almayı düşünme" demiş olmasına rağmen.
İyi bayramlar.
*

    M. K.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2010, 22:06:23 »
Tayfun korsan arkadaşınız neden "sakın bu civarlarda tekne almayı düşünme" demiş bilmiyorum ama Sanırım bende sizin gibi ilkbaharı bekliycem belki ozamana kadar yeni marinada bir gelişme olur yer sıkıntısıda çekmeyiz bakalım hayırlısı olsun sizede iyi bayramlar görüşmek üzere.
*

    Y. S. P.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2010, 23:34:40 »
Tayfun korsanım,
Konu Ahşap olunca evet bakımı zor olabilir ancak elinizden geliyorsa problem teşkil etmez kanısındayım,Bence Siz Bir Cüneyt Korsanımında fikrini alın Bir önce polyester şimdi neden ahşap,Hakan Korsanımada sorun Bana sormayın çünki benim tarafım belli Bu arada Bahar teknesi ni Ben Karya'yı almak üzere iken Bir arkadaşım için düşünmüş ve sahibi ile görüşmüştüm O bölgede yaşanan zorlukları anlatmıştı sizde analiz etmişsiniz ,Yinede herşey gönlünüzce olsun ..
*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2010, 00:32:07 »
Yaşar korsanım,
Teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın.
*

    M. Ü.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #24 : Eylül 12, 2010, 07:04:16 »
Ben de o bolgede 21 sene (1978-1999) yasamis ve denizden hic kopmamis biri olarak bir seyler eklemek istiyorum :
Mersin yoresinde haziran - kasim aylari arasinda firtina yok denecek kadar azdir.Ruzgar standart gibidir.Soyle ki ;  haziran- eylul aylarinda hemen hergun saat 11.00 gibi guney-guney/dogudan 1-2 kuvvetinde baslayan ruzgar, saat 14-15.00 gibi guneybati'ya dirise eder ve en fazla 3-4 kuvvetinde eser .Gunesin batimina yakin gucu azalir ve yonu batiya kayar.Gun batimi ile ruzgar muzgar kalmaz. 1-2 saat sonra kuzeyden(Toros'lardan) mangalda et kokulari ya da yoruklerin agillarin gubre kokularini tasiyarak butun gece 1-2 kuvvetinde eser(mart-nisan aylarinda insaat firtinalarindan kurtulabilmis narenciye bahcelerinin limon,portakal cicegi kokulari da gelir ve de inanilmaz guzeldir).Dolayisiyle bu aylarda Kizkalesi- Mersin arasinda firtina tehlikesi yoktur ammaaa, Kizkalesi'nden hemen hemen Anamur'a kadar etkili olabilen Silifkenin meshur bir poyraz firtinasi vardir ki kuru direk bir yelkenlinin Bogsak'da gurcatalarini suya degdirdigi, arkasinda bagli 3,5 metrelik polyester teknenin bir sure sudan kesilip havada debelendigi, sonra da halatini koparip derin sulara gark oldugu bir gezgin korsan arkadasimiz tarafindan bizzat yasanmistir. Bu bolgede evlerin damlarinda bulunan butun gunes enerjisi sistemleri ozel olarak damlarda sabitlenmek zorundadir, yoksa mutlaka ucar...
Ben 1984-1999 arasi Mersin bolgesinin lisansli windsurf sporcusu idim. O bakimdan yorenin ruzgarlarini devamli ve ciddiyetle takip ediyordum (simdi de Baracuda nedeni ile Datca'nin ruzgarlari ayni sekilde takip edilmektedir)


« Son Düzenleme: Eylül 12, 2010, 07:06:09 Gönderen: Mehmet Ünsalan »
*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2010, 15:43:49 »
Mehmet Korsan,

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Geçmiş bayramınız kutlu olsun.
*

    K. K.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2010, 16:04:54 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bazen kitaplarda okuduğum gibi, bir tekneye binince "hah, işte bu benim teknem olmalı, aradığım tekne budur" gibi bir his oluyor mu gerçekten?

Özel gezi teknelerine çok fazla aşina olmayan bir yörede, göz kulak olacak birilerine bir miktar harçlık vermek kaydıyla böyle bir marina-balıkçı barınağına tekne bırakmak akıllıca bir iş midir? Sigorta şirketleri bu riskin altına girerler mi?

Bahsettiğim marina, Adana'daki evden yaklaışk 130-135 km. mesafede. Haftasonları cuma akşamından çıkıp tekneye bir buçuk saatte ulaşmak mümkün. Güney rüzgarlarının hakim olduğu bir kıyıda güneye açık bir kaç koyda demirleyip cuma ve cumartesi gecelerini teknede geçirmek fikri, gerçekçi bir fikir midir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Tayfun korsanım,Kitaplarda yazdığı gibi işte benim teknem! olayı neredeyse tam olarak doğrudur.Tüm teknelerimi neredeyse bu şekilde aldım ama daha mantıklı davranan korsanlarımızda vardır belki. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sigorta için zarar tazmini sözkonusu olduğunda şirketler teknenin marinada olmasını şart koşuyorlar.Poliçe yapıp parayı alırken bunu söylemiyorlar. Zarar tazmini sözkonusu olduğunda -ama sizin tekneniz marinada değil ki... diyorlar.Buna dikkat etmek gerek.

Üç yıl evvel Ayna yı egeden alıp istanbul FB de yer buluncaya kadar Ayvalık ta dört ay bırakmıştım.Her haftasonu cuma akşamı 350 km git,ptesi sabahı 350 km istanbul a dön! Epey zor oluyordu. Gerçi sizin yol daha kısa olacak ama biz teknede yapılacak işleri yol yorgunluğu ve sadece keyif yapmak için hep biriktirirdik.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



Diğer sorularınız için zaten bölgeyi bilen korsanlarımız çok güzel izahatler vermişler.

Hayırlısıyla en kısa zamanda güzel bir kıza kavuşmanız dileğiyle...
*

    C. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #27 : Eylül 13, 2010, 00:41:07 »
Bildiğim kadarı ile Mersin Marina bitirilene kadar Halil Kürkçü Korsan "LIFE" teknesini bu kış Tırtar limanına bağlayacaktı.
Ben LIFE'ı suya Tırtar'dan indirdim. Limanın denize doğru baktığınızda sağ dip rıhtımları korunaklı. Ortadaki, balıkçıların yoğun olarak bağlandıkları
iskeleler soluğan alıyor. Diğer taraftan Tırtar limanına bağlanmış 3 adet özel yelken teknesi de gördüm. Sahipleri dayanışma içindeler.
Kış için belli bir ücret karşılığı bu limanda korunaklı bir bölgesinde tekne barındırabilirsiniz.

 
*

    T. G.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #28 : Eylül 13, 2010, 08:28:37 »
Kadir ve Cem Korsanlar,
Teşekkür ediyorum.
Bir miktar daha para biriktirmem lazım. Ondan sonra (belki kış bitmeden) tekne bulma konusunda yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi de rica edeceğim.
*

    H. K.

Ynt: ADANA-MERSİN SAHİLİNDE YELKEN YAPAN VAR MI ???
« Yanıtla #29 : Eylül 13, 2010, 22:16:34 »
Ben de kısmetse bu Cumartesi tekneyi kışı geçirmek üzere Tırtar'a bağlamaya karar verdim. Karayolları Kampı'nda tekneye gözkulak olacak arkadaşıma çok güvenmekle birlikte, Cem Korsan'ın da belirttiği gibi Tırtar Limanı hem daha korunaklı, hem de yazlık komşularımdan ikisinin teknesi kışı geçen yıl hiç bir sorun yaşamadan burada geçirdiler, bu limanda kışın bağlı özel tekne sayısı 10 civarında yanlış bilmiyorsam.