0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. G.

Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« : Ocak 28, 2011, 19:35:54 »


DSTİ'den...



Merhabalar,

Çok düşündüm bu haberi nasıl paylaşacağımı bilemedim. En iyisi oturup baştan
anlatmak.
Geçen hafta Cuma günü Ankaradaydım, Ankarada reklam işlerimizi yapan reklam
ajansının ortakları ile bir toplantı yaptık.

Onlar da yelkenci, tekneleri Bodrumda ve hatta aktif olarak yarışıyorlar.
Zamanında o half- ton ünlü teknenin ilanı tekne borsasında iken, içim
gidiyordu. Keseme uygundu. Bir fırsatını bulup tekneyi görmeye gidemedim. Ya
benim işim oldu ya da o dönem danışacağım bizim yarıştığımız teknenin
antrenörünün bir türlü uygun zamanını yakalayamadık.

Neyse tekne satılmış. Alanlar da çok ilgili ve tekneye hem iyi bakıyorlar
hem de yarışıyorlar.

Ankarada ki toplantıya başlamadan biraz tekneden konuştuk. tekneyi sordum,
Duyduklarıma inanamadım.

Vergisini ödemek için liman müdürlüğüne gittiklerinde vergisini almak
istememişler, gidin teknenizin adını Türk örf ve adetlerine uygun bir isim
ile değiştirin demişler.

Resmi olarak yazılı bir tebligat yok ama adamlar şart koşup parayı
almıyorlar. Gidin ismini değiştirin diyorlar. dedi teknenin sahipleri. Noter
aracılığı ile yatırmayı düşündük ama sonra başımıza bela oalcaklarını
biliyoruz , şu an ne yapacğaımızı bilmiyoruz dediler.

Hatta kendileri de bu uygulamanın, yelkenleri dekolte dekolte dolaşan bir
başka teknenin başına daha geldiğini bildirdiler. İsmi Türk örf ve
adetlerine uymuyormuş o teknenin de.

Bana da acaba bu uygulama istanbulda da var mı diye sordular. Ben bildiğim
kadarı ile yok dedim. Bilen varsa paylaşırsa kendilerine aktarırım.

Şimdi ben bunun neresine ne yazayım.

Hani kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmiyordu?
Bu müdahele değilmidir?
Türk bayraklı olmanın cezası mıdır bu ?
Bol yıldızlı bayrak taşısam ve teknemin adı "Fuck You" olsa o hazret
değiştirebilecek mi teknemin ismini ?
Kör tuttuğunu, topal yakaladığını, liman başkanı da vergisini ödemeye gelen
Türk bayraklı tekneyi mi öper. ?
Ülkenin karasuları içindeki bol yıldızlı bayrağa kaçışı durduramayan
zihniyetin yaptığı Arsızlığa bakarmısınız ?

susun susun, susalım.
Sustukça sıra sizin, bizim , onların, hepimizin teknesine gelecek.



Saygılarımla

Dr. Alpay Genç


NOT: Dostların başına bir iş gelmemesi için özellikle tekne isimleri
verilmemiştir.



Susmayınca ve bir araya gelince ARSIZ kurtuldu darısı BERDUŞ ve DEKOLTENİN başına




Sevgili Denizci dostlar ,
 
İki gündür yazıştığımız konuda bugün olumlu bir gelişme oldu. Konu ile ilgilenen ve emeği geçen Sayın Erol Kepenek beyfendiye ve özellikle Sayın Hızır Reis Deniz beyfendiye yürekten teşekkürlerimi sunarım.
 
Sağolsun Erol bey benden kendisinde kalmak kaydı ile teknenin ismini istemişti. Ben de kendisine bilgiyi iletirken tekne sahibini de e mailde CC ye koymuştum.
 
Sonrasında olaylar şöyle gelişiyor, Önce Sn. Erol bey "Arsızın" sahibi Bora beyi arıyor, olaya inanamıyor, bizim camiada olmaz böyle şey diyor. Sen komisyoncuya mı verdin, belki ona kızmışlardır diyor.
 
Bora bey ilgilenmesi için vekalet verdiği kişşinin başvurusunda , adamın ( henüz kim olduğu belli değil ) dosyayı fırlatıp attığını bu isimi değiştirin dediğini söylüyor.
 
Bodrum komodoru Ömer bey ( ismini yanlış hatırlıyor olabilirim ) Bora beye asla Arsız ismi ile geçemezsiniz, başka teknelere de onay vermediler dediği için Bora bey zaten derin düş kırıklığı içinde kalmış durumda.
 
Daha sonra Bora bey camianın duayenlerinden Erol beyin de kendisini aramasının verdiği güçle liman başkanı Eray beyi arıyor ve direk aracıya değil kendisine söylenmesini istiyor. Kabul edilmeme gerekçesini. Teknenin geçmişini anlatıyor, ilk alım olmadığını söylüyor. Eray beyden aldığı yanıt, BİZ BERDUŞA da Onay vermedik, ANKARADAN SORUN ÇIKAR, yapamayız oluyor.
 
Konu bu çerçevede tekrar Erol bey ile paylaşılıyor. Artık ap açık ortada olup biten.
 
Derken devreye Sayın Hızır Reis Deniz bey giriyor, konuyu Bora bey kendisine anlatıyor.
Sanırım bu arada Hızır gibi yetişen Hızır Reis konu ile ilgileniyor.
 
Daha sonra Eray bey Bora beyi arayıp tamam onay veriyoruz, diyor. Ama Ankaradan sorun çıkabilir demeyi de ihmal etmiyor.
 
Arsız   Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap    adına, Arsızlık yaparak bu konuyu dile getiren Dr. Alpay Genç  bu sabah Bora beyi arıyor, özelden konu ile ilgilenen iki dostun önerilerini iletmek için. Bora bey tam da ben sizi arayacaktım diyerek  kendisine ve camiaya çok teşekkür ediyor.
 
Duyan arkadaşları Bodrumdan arayarak Erol beye nasıl ulaştığını sorduklarını söylüyor.Ben de seviniyorum naçisane.
 
Google da arayınca o zaman gördüğüm yukarıda linkini verdiğim teknenin ilanının hala durduğunu görüyorum. Güney yarışı da dahil bri çok birinciliği olan tekneye yapılır mı bu diyorum.
 
Ben bu iş burada bitmese idi, Açık radyoda program yapan, bir programlarına da bizzat katıldığım,  Beysun bey ve Alican beye ulaşarak kendilerini devreye sokmaya çalışacağımı iletiyorum Bora beye. Çünkü Arsız Alican beyin de ilk teknesi.  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Her halde ilk teknesine karşı bir Ahde vefası vardır Alican beyin.
 
Kısaca dostlar, bu seferlik Arsız atlattı. ( Eray beyin Ankaradan sorun çıkabilir kayıdı ile )
Berduş ve Dekolte adına da Arsızlık mı etmeliyiz yoksa Türk bayraklı Amatör denizcinin hakkını bir araya gelerek, susmayarak mı savunmalıyız dersiniz? Amatörü bu duruma düşüren bir de federasyonumuz olacaktı değil mi ? Onlar mı ilgilenir bilemem.
 
İlgilenen tüm dostlara, Erol beye, Hızır Beye yürekten teşekkür ederim.
 
Sonuç olarak:
1) Bizim camiamızda böyle şeyler olmaz dememek gerekiyor. Sustuğumuz için artık sıra bize gelmiş durumda. Farkına varılmalı.
 
2) Ankaradan sorun çıkmazsa demek, bu sorunun merkezi ve sistemli olarak çıkartıldığının kanıtıdır. Umarım Eray bey olayda gösterdiği "vur deyince öldür" tavrını savunmak için böylesi bir Ankara bahanesi uydurmuştur.diye hala ( 8 sene sonra bile ) iyi niyetle düşünmek istiyorum. Ama yaşananlar, yaşatılanlar,  ve geldiğimiz nokta bunun iyi niyetten öte züğürt tesellisi ve aymazlık olduğunu, ya da sıramızın geleceği ana kadar pusarak kalmanın iç bahenesi olduğunu söylüyor.
 
3) Bora bey DSTİ grubumuza katıldı bir dost daha kazanmış olduk.
 
4) Berduş ve Dekolte hala onay alamamış durumda. Hızır bey umarım onlara da hızır gibi yetişir.
 
5) Dün yazmıştım ya elektron mikroskopu ya da sapık bir beyin ile bakınca anca bulunabilecek cinsellik içeriyor diye. Bakın bakalım Dekolte isminde bulabilecekmisiniz o cinselliği ? Siz Dostlarımın Bulamayacağına eminim.
 
6) Türk bayrağından kaçış nedenleri arasına özgürce isim koyamamak, bademler tarafından müdahale edilme riski de böylece kayıtlarımıza geçmiş durumdadır.Bu da susan bizlere ve yetmez ama evet diyen ileri demokrasi aşıklarına kapak olsun.
 
7) Hale bakın ya kadınlarımızı kapatmaya çalışan zihniyet, tekne isminde DEKOLTE ye bile Türk örf ve adetlerine aykırılık bulabiliyor.
 
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Susarsak sıra bize de gelecek.
 
 
Dostlara Saygılarımla
 
Dr. Alpay Genç
*

    N. B.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2011, 19:45:20 »
Özür dileyerek 'yuh artık...!' demek durumundayım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    İ. Y.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2011, 20:07:53 »
Bu ülkede herşey olur. En fazlada kıraldan kralcı olunur.

*

    Ö. O.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2011, 20:25:26 »
Bu film burada bitmez.
*

    H. E.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2011, 20:51:05 »
Bavariasail'den...






From: hakan erim <Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap>
To: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sent: Wed, January 26, 2011 11:19:17 AM
Subject: Re: [Bavariasail] FW: Sustukça sıramızı bekliyoruz.

E ne yapılacağını zaten açık olarak anlatmışsınız:
Namussuzlar kadar cesaretli olunacak.
Görevini yapmıyor diye o memur şikayet edilecek.
Tekne isimleri açık açık yazılacak.

Eskiden hırlının, hırsızın, dolandırıcının güvendiği bürokrasi dağları vardı. Yapılandan kimsenin haberi olmaz, çarklar geç döner, yapanın yanına kar kalırdı. Şimdi çok hızlı iletişim sağlanıyor. Nasıl ki herkesin gözü önünde, kameralar önünde kimse kimseye kötü davranamaz, tepkiden çekinirse bu hızlı iletişim sayesinde de çekinecekler. Başta bu muameleye maruz kalan arkadaşlarınız olmak üzere açık açık "Ankara'da şu vergi dairesinde, şu adlı memur bana böyle dedi, şu adlı teknemin ismini beğenmediği için beni mağdur etti" diye yazsa tepki oluşur ve o memur ceza alır. En azından bir daha böyle davranmaya çekinir. Ama böyle "entel, kentli" ses çıkarmamaya devam edilirse bu tip adamlar da ellerini ovuşturup "nasıl da hallettim enayiyi" diye sırıtıyorlar.
Organizasyon güç demektir. O memur böyle davranma gücünü nereden alıyor? Yasalardan mı? Aynı şekilde herkesin organize olması, güçlü olması gerekyor. Organize olmak için de şimdi çok güçlü iletişim olanağınız var.

Katılıyorum, kimse susmasın. Üstelik şimdi sesinizi her zamankinden daha çok kişi duyabilir.

From: "Bekat, Altan" <Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap>
Sent: Tue, January 25, 2011 6:42:51 PM
Subject: [Bavariasail] FW: Sustukça sıramızı bekliyoruz.

 

-----Original Message-----
From: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap [mailto:dsti@yahoogroups.com] On Behalf Of Alpay Genc
Sent: 25 January 2011 18:33
To: DSTÝ
Subject: [dsti] Sustukça sıramızı bekliyoruz.



Merhabalar,

Çok düşündüm bu haberi nasıl paylaşacağımı bilemedim. En iyisi oturup baştan anlatmak.
Geçen hafta Cuma günü Ankaradaydım, Ankarada reklam işlerimizi yapan reklam ajansının ortakları ile bir toplantı yaptık.

Onlar da yelkenci, tekneleri Bodrumda ve hatta aktif olarak yarışıyorlar. Zamanında o half- ton ünlü teknenin ilanı tekne borsasında iken, içim gidiyordu. Keseme uygundu. Bir fırsatını bulup tekneyi görmeye gidemedim. Ya benim işim oldu ya da o dönem danışacağım bizim yarıştığımız teknenin antrenörünün bir türlü uygun zamanını yakalayamadık.

Neyse tekne satılmış. Alanlar da

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

               


*

    H. A.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #5 : Ocak 28, 2011, 21:30:42 »
Hakan Erim'in düşüncelerine katılıyorum ancak bir süre sonra haklı olarak şikayet edenlerde haksız olacak, gidiş o gidiş. Acaba yabancı bayrağa geçme yanında komşu adalardan oturacak mekanda bakmaya başlasakmı ?
*

    m.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2011, 01:11:39 »
Şimdi moderasyon yine makaslıyacak belki beni ama....

Bence kaçınılmaz bir sona doğru ilerliyoruz... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap




[dsti] Re: Sustukça sıramızı bekliyoruz.From:   mehmetsutcu
Add to Contacts
To:   Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   


Marina ücretlerine yapılan fahiş zamlara, Türk Bayrağını bize çok gören, Türk Bayrağına geçenleri kümese giren kaz gören zihniyete, itiraz etmedikçe, tepki verecek "Amatör Denizciler" çıkmadığı sürece daha da beteri olacaktır.
Bu kaçınılmaz bir süreçtir.
Arif olmaya gerek yok...
Perşembe nin gelişi büyük ihtimalle Çarşamba dan belli olmaktadır.
Alpay Bey senelerdir yazıyor, uyarıyor.
Hiç hayret etmeye gerek yok. Bile bile bu durumu yaşıyoruz.
Korkarım ki daha beter durumları görmek mümkün olacak.
Hazırlıklı olun şaşırmayn...
Umarım çok geç kalmayız.

Sevgiler.

Mehmet Sutcu,
Marmaris- Bursa



« Son Düzenleme: Ocak 29, 2011, 01:12:09 Gönderen: Mehmet Sütçü »


*

    K. K.

Ynt: Sustukça sıramızı bekliyoruz.
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2011, 03:28:28 »
Susmuyorum...

Denizcilik müsteşarlığının belirlediği kayıt biçimine ve fiyatlarına itiraz ediyorum.

Telsiz ruhsatı ve kmt saçmalığına da itiraz ediyorum.

Benimle aynı marinada yanyana bağlı olduğumuz ve türk vatandaşlarının kullandığı amerikan ya da yabancı bayraklı teknelerden daha daha kötü şartlarda bağlanmaya ve kontrole itiraz ediyorum...