0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ş.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #30 : Haziran 10, 2016, 18:09:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Semih Korsanim,

Konunun basliginda da yazdigim gibi bende biraz cahil cesareti var. Bu tip maceralara gamsiz tasasiz girisebiliyorum. Cekindigim tek sey diger korsanlarin da belirttigi gibi buyuk bir kac hata yapip, hanimi ve bebeleri korkutmak, ve akabinde denizden sogutmak.  Kalan her seyin bir cozumu var.

Clearlake'de epey marina var ve 30-36 ft tekneler icin aylik ortalama $350 rakamlari telaffuz ediliyor.  Ancak burdan teknenizi okyanusa cikarmak istediginizde dunyanin en yogun 5. deniz trafigi olan Houston Ship Channel'den gecmeniz gerekiyor. Bir yerde 5 ayri kanalin kesistigi yerden gecmeniz gerek ki epey sikintili olabiliyor. Oyle yapmayayim derseniz Galveston'da bir kac marina var ancak oralarda da foot basina 2$ rakamini duydum. Eger Houston'da yerlesik degilseniz buraya gelip kahverengi, timsah dolu sularda, okyanusa 4 saatte cikabildiginiz bir yerde tekne tutmak cok mantikli degil.

quote author=Semih Sener link=topic=20222.msg370759#msg370759 date=1465499666]
Evet kictan yada bastan slipe giriyormussunuz, sanirim bir saga bir sola birde iskele halat atip  cikiyorsunuz , burada kictan kara yaparken tonoz ipini alip teknenin  baglama var , dert etme cok
[/quote]

350$ aylık anladımda ,bu 2$*atıyorum 35 ft =70$ bağlama yerleri nasıl birsey cok merak ettim,sadece iskele gibi mi yoksa  marina gibi mi o fiyata ?
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2016, 18:10:37 Gönderen: Semih Sener »


*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #31 : Haziran 12, 2016, 17:50:31 »
Semih Korsanim, duzgun ifade edememisim, benim hatam. $2/ft/day demek istedim. 35 ft bir tekne icin ayda $2100 gibi bir rakam. Daha cok luks yatlar baglaniyor oraya.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

350$ aylık anladımda ,bu 2$*atıyorum 35 ft =70$ bağlama yerleri nasıl birsey cok merak ettim,sadece iskele gibi mi yoksa  marina gibi mi o fiyata ?
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2016, 17:51:27 Gönderen: Ömer Behiç Özcan »


*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #32 : Haziran 12, 2016, 17:53:30 »
Kaya Korsanim,

Yardim teklifiniz cok tesekkurler. Sizinle temasa gececegim,

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ömer Behiç korsanım,

Fethiye Göcek benim de en beğendiğim yerler arasında.O bölgede uzun süre yelken yaptım.Bayramın 2.günü teknemi Pendik Marintürk'den Göcek Marintürk'e götürücem.O tarihten sonra haftanın bazı günleri o bölgede olucam.Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.


*

    A. B.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #33 : Haziran 12, 2016, 18:59:45 »

6 kişi var olduğumuzu sanıyordum ABD'de yaşayan. Sizin de forumda kayıtlı olduğunuzu bilmiyordum. Bilseydim kesin görüşürdük Midland'a uğradığınızda. Bana sadece 10 dakika mesafeye gelmişsiniz. Bir dahaki sefere diyelim artık.

Benim de Houston'a yolum düşerse sizinle görüşmek, sohbet etmek isterim.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ahmet Korsanim,

Gecen hafta Midland'daydim. Daha onceden haberlesseydik oturup biraz sohbet ederdik. 

Ben Houston'da oldugum icin baska bir yere gitmek cok anlamli degildi ancak, sen zaten ASA 101 icin illaki seyahat edecek ucak ve otel masrafini yapacaksin. Tavsiyem Houston yerine Florida'da bir okul bulup oraya gitmen. Ilk gunden Okyanusa cikar iki gununu mavi guzel denizlerde gecirirsin.   

Bu taraflara yolun duserse de haber ver goruselim.

Omer   

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hoş geldiniz Ömer korsan

Ben de size komşu sayılırım. Houston'a yaklaşık 8 saat mesafede West Teksas'ta, Odessa'dayım. O sizin geçtiğiniz yolları (ASA) benim de geçmem lazım. Geçenlerde Craiglist'ten bulduğum bir kişi ile Kemah'ta 34 Feet'lik bir C&C ile 4 saatlik bir seyir yaptık. Temel bilgileri verdi bana. Dümen tuttum, orsa gittik, apaz gittik vs. İyi de oldu. Çünkü teoride iyiydim ama pratiğim hiç yoktu Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
     
Bakalım ASA ne zamana nasip olacak?

...
[/quote]


*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #34 : Mayıs 09, 2017, 21:18:53 »
Sevgili Korsanlar tekrar merhaba,

2016 Temmuz sonunda kurkcu dukkanina dondum ancak islerimin ve seyahatlerimin yogunlasmasi sonucu bir turlu oturup yelken macerama iliskin bir seyler yazamamistim, nihayet bugun biraz zaman buldum.

Haziran ayi ortalarinda tekneyi Topsailing Charter isimli bir web sayfasindan tuttum. 45 ft bir Oceanis, 4 kamara, 10 kisilik. Dedik ki zaten Amerika’da sevdiklerimizden uzagiz, bari tatilimizde uzak olmayalim, tekneye alabildigi kadar arkadasimizi ve cocuklarini davet edelim. Madem 10 kisilik tekne parasi oduyorum, 6 kisi daha cagiralim, daha eglenceli olsun.  Ankara’dan, Istanbul’dan arkadaslarimizi, Kusadasi’ndan da baldan tatli baldizi davet ettik. Uyardi bazi korsanlar, 10 kisi tekneye fazla olur diye ama ozlemisiz iste; dinlemedik.

Neyse, gunlerden 15 Temmuz, tekneyi 16’sinda Gocek’ten alacagiz. Biz Antalya’dan yola cikacagiz, bir arkadasim Istanbul’dan digeri Ankara’dan, baldiz Kusadasi’ndan gelecek. Bir ogrendik ki darbe oluyor. Gectik tv’nin karsisina, oturup canli yayinda darbe girisimi izledik. Kafamizda da binbir turlu soru isareti, tekneyi tatili falan unutup memleketin haline kahrolduk. Uzatmayayim, sabah uyanir uyanmaz televizyonu acip darbenin basarisiz oldugundan emin olduk ve sonrasinda yola dustuk.

Gocek’e vardigimizda Club Marina’ya gidip Navigare Yatching’den Cenk Komurcu Bey’I bulduk. Cenk Bey, bizi karsiladiktan hemen sonra “Sizin kiraladiginiz tekne  satildi” dediginde de basimizdan asagi kaynar sular dokuldu. Bir an teknesiz kalacagimizi dusunmeye basladik ki Cenk Bey hemen gonlumuze su serpti. “45 ft’lik tekne kiralamistiniz ama biz size extra ucret almadan 54 ft’lik Oceanis verecegiz” dedi. Herkes duruma sevindi ama beni aldi bir telas. O ana kadar kullandigim en buyuk tekne 39 ft Bavaria ki o bile bana epey buyuk gelmisti. “Yaw, ben nasil manevra yaparim ki bununla” diye dusunmeye basladim ama etrafa da pek caktirmamaya calistim.

Neyse Cenk Bey sagolsun bize tekne ile ilgili detayli bir brifing verdi. Bakislarimdan yeni yelkenci oldugumu anlamis olacak bazi seyleri iki defa tekrar etti. 10 kisi toplandik tekneye yerlestik, 1 haftalik alisveris yapip dolaplara doldurduk ve marinadan ayrildik. Karanlik basmadan Boynuzbuku’ne girip bir koya demirleyip, deniz ve mehtabin rakiyi ne kadar lezzetli kildigini tekrardan hatirladik. Ozellikle o tarihleri secmedim, ama sansimiza teknede oldugumuz hafta boyunca her gece dolunay vardi.

Bir haftayi biraz yelken biraz koylarda dinlenmece yaparak keyifli bir sekilde gecirdik, ilk defa gelenlerin rengi yelken yaparken biraz atti ama yine de cok problem etmediler, ozellikle de cocuklar yelken sirasinda cok eglendi.

En buyuk sikintilarimizdan birisi darbe sonrasi arkadaslarimizin izinlerinin iptal edilmesi oldu.  Onlardan ayri kalacagimiz icin uzulduk ama kendilerini marinaya biraktiktan sonra teknede 7 kisi kalinca yer acisindan ne kadar rahatladigimizi farkettik. Sonraki tatillerimizde bu sayiyi asmama karari aldik.

Yasadigimiz diger bir sikinti ise koylarda kictan kara demirleme oldu. Demiri tutturmak icin 2-3 defa denemek zorunda kaldim, hatta bir yerde, sanirim Bedri Rahmi koyundaydik, demirleme icin bir gullet kaptanindan yardim aldik. Yardimi karsiliginda bir ucret onerdik, bize ayiplarcasina bakti. Suyumuzu bile icmek istemedi ama kendisine zorla bir bira icirip kendisine minnetimizi gostermeye calistik. 

Tersane Adasindaki iskeleye yanasirken bir de buyuk badire atlatmisiz ama sonradan haberimiz oldu. Girerken chartplotter’da 4-5 metre gorunen bolumde bir manevra yaptim, Depthfinder da benzer rakamlari gosteriyordu, ama sonradan konustugumuz bir tekne sahibi manevra yaptigim yerin oldukca sig oldugunu ve tekneyi karaya oturtmaktan cok ucuz kurtuldugumuzu  soyledi. Biraz keyfimiz kacti, ama hanimlara olayi duyurmadan konuyu kapattik, sansimiza bir kez daha dua ederek oglak tandiri siparis ettik ve rakimizi yudumlamaya basladik.

Acemiliklerden bahsederken yaptigimiz bir baska yanlisi/acemiligi daha anlatayim. Ilk gun, sanki Okyanusa aciliyormusuz ve karayi 1 hafta gormeyecekmisiz gibi bir alisveris yapildi ve teknenin her yeri bir haftalik yiyecek ve icecekle dolduruldu. Ertesi gun yanimiza guletten bozma bir tekne geldi, uzaktan bir seyler soyluyor anlayamiyorum. Biraz daha yaklasinca baktim ki CarrefourSA teknesi, icine girdik, buzdan, dondurmaya, domatesten patlicana her sey var. Sonraki gunlerde yakaladigimiz  her yerde bebelere dondurma ve ickilerimize buz almak icin yanina ugradik. Daha da komigi bir sabah telsizde bir yelkencinin “Migros koordinat bildir” seklindeki anonsuydu. Migros cevap vermedi ama diger yelkenciler Migrosun hangi koyda oldugunu bildirdiler.

Yasadigim son sikinti da 7 gun boyunca bir tane balik tutamamak. Her yelken actigimizda, koylarda sabah erken saatlerde denedim, ama bir tane bile balik tutamadim.  Hanima her aksam taze balik yiyecegiz diye soz vermistim, Carrefour’dan aldigimiz cupralari pisirmek zorunda kaldik.

Ilk defa yaptigim bu yelken macerasinin tadi damagimizda kaldi. Sonraki hafta bir kac arkadasla biro tele gittik, ama aklimiz hep teknede ve gittigimiz inanilmaz guzel koylarda kaldi. Bir daha otel tatili yapmamaya karar verdik ve sonraki hafta da evimize donduk.

Onumuzdeki gunlerde yine Turkiye’ye geliyorum, bu sefer bekar olarak 4 arkadas cikacagiz. Marmaris’ten 34 ft bir tekne tutuyoruz, bir de o taraflarda neler varmis gorelim. 27 Mayis - 3 Haziran arasinda Marmaris – Hisaronu civarlarinda olacagiz, oralarda olan korsanlari tekneye ziyarete beklerim.
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2017, 21:21:42 Gönderen: Ömer Behiç Özcan »

*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #35 : Mayıs 09, 2017, 21:28:45 »
Dolunay dedim, fotosunu da koyayim.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #36 : Mayıs 09, 2017, 21:32:33 »
Ekibimiz
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kucuk Kaptan
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    F. G.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #37 : Mayıs 11, 2017, 21:33:10 »
Omer kaptan merhaba. Ilk defa gordum, zevkle okudum. 'baldan tatli baldiz" esprisine bayildim. Tabi Houstan buyuk sehir ama Turk ortamlarina takiliyorsan bizim Caglar Sezer var. Bayagi yelken yaptik burada beraber sonradan Houstan a tasindi. Belki tanisiyorsunuzdur. Yazin Turkiyede tekne kiralama olayi guzel olmus. Darisi basimiza. Yelken terimlerinin Turkce karsiligi  konusunda google da arama yapinca resimli bilgilendirmeler cikiyor, yardimci olablir. Bu taraflara gelirseniz beklerim , saygilar.
*

    Ö. B. Ö.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #38 : Haziran 27, 2017, 17:13:38 »
Faruk Kaptan, merhabalar.

Kusura bakmayin, Turkiye seyahati ve sonrasindaki islerin yogunlugu nedeniyle biraz gec yazabildim. Caglar Bey ile henuz tanismadik ama bir ara tanismak isterim. NY'a da uzun sure oldu gelmeyeli, sonraki gelisimde size mutlaka haber verecegim. Siz de bu taraflara gelirseniz beklerim.

Gorusmek uzere,

Omer
« Son Düzenleme: Haziran 27, 2017, 17:13:51 Gönderen: Ömer Behiç Özcan »
*

    F. G.

Ynt: Cesaret Cehaletten Dogar!
« Yanıtla #39 : Haziran 28, 2017, 05:09:40 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Faruk Kaptan, merhabalar.

Kusura bakmayin, Turkiye seyahati ve sonrasindaki islerin yogunlugu nedeniyle biraz gec yazabildim. Caglar Bey ile henuz tanismadik ama bir ara tanismak isterim. NY'a da uzun sure oldu gelmeyeli, sonraki gelisimde size mutlaka haber verecegim. Siz de bu taraflara gelirseniz beklerim.

Gorusmek uzere,
 Tesekkur ederim, kismet.

Omer