0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    Y. G.

DONALD CROWHURST’UN GARİP YOLCULUĞU
« : Nisan 03, 2009, 23:50:16 »
Merhaba;
Üniversitemizin gösteri merkezinde 08 Nisan, Çarşamba saat 20:00'de değişik bir tiyatro oyunu sergileniyor... Araştırdım, değişik bir gerçek öyküye dayanıyor... Oyun nasıl bilmiyorum ama sanırım izlemeye değer... Tiyatro veya Denizcilik tarihi meraklısı korsanların ilgisini çekebileceğini düşündüm... Arzu ederseniz ulaşım bilgilerini de ekleyebilirim... Taksim ve Kadıköy'den servisler kalkıyor...

DONALD CROWHURST’UN GARİP YOLCULUĞU
İrlanda Mavi Yağmurluk Tiyatro Topluluğu
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Donald Crowhurst'un Garip Yolculuğu gerçek bir hikayeden esinlenerek oyunlaştırılmıştır. 36 yaşındaki Donald Crowhurst, yarışması imkansız olan bir kontrplak tekneyle “Dünya Yelkenli Yarışmasına” katılır.

Oyun 1968 yılında İngiltere'den yarışmaya katılan Donald’ın bu ilginç seyahatini konu alır. Donald sınırlı deneyimine ve yarışa hazır olmayan teknesine rağmen, zengin bir sponsoru  ikna etmeyi başarmıştır. Donald bununla da yetinmeyip müsabaka yargıçlarına ve İngiliz medyasını da, kendisini ciddi bir yarışmacı olarak kabul ettirmiştir.


Topluluk Hakkında :

1991 yılında kurulmuş olan Mavi Yağmurluk Tiyatro Topluluğu (Blue Raincoat Theatre Company) kuruluşundan itibaren, tiyatro için yeni metinler üreten bir komisyon oluşturmuş ve bu komisyonun ürünü olan 50 projenin 15'ini  sahnelemiştir.

Topluluk, metin, ses ve multi medyanın birlikte kullanımıyla ürettiği, görsel ve fiziksel bir lisanın ağırlıkta olduğu oyunları ile tanınmaktadır.

Yüksek kalitede tiyatro sunumlarına ilavaten topluluk, ulusal ve uluslararası turlarda bulunmuş, Avrupa Tiyatro Projesi arasından kültür değişimi tanıtımı; birbiri ardına yapılan yıllık sanat katılımları programları yerli, ulusal ve  uluslararası tiyatro gösterileri alanında, sanatseverlerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmış.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 18:32:53 Gönderen: Mehmet Çömlekçi »