Evet o balık hiç olmazsa deniz balığı.. Küspeyle beslenen balıklardan daha iyi onu tüketmek, yerli çiftlik çipura ve levrekten bile iyi.. Ondaki tek husus (daha evvel de konusu olmuştu) defaatle ve çok iyi ovuşturarak yıkamak lazımki, uzun dayansın diye üstüne dökülen kimyadan kurtulunsun..
Ticari konuları güncel takip etmek lazım tabii.. Mesela adamın ülkesinde kendi parasının değeri düşer dışarı satması işine gelir.. Bolluk olur, deposu dolar, uyguna verme mecburiyetinde kalır.. Taşıma maliyetleri düşer vs. yine ticari temposunu arttırır..
Veyahut bunların tersi olur.. Üstüne devlet kota yada vergi koyabilir.. Arz düşer fiyat çıkar..
Yada alıcı ülke tarafından bakalım.. Parasının değeri düşerse, dövizle aldığı malı, o paraya içeride kârla satamayacağını düşünebilir.. Almaz, alsa da pahalıdan şansını denemek zorundadır.. Fakat hem dış satıcıdan avantajlı fiyatı bulup, hem de içerdeki satıcıların fiyat yükselttiği zamanı da yakalayabilir.. Atıyorum mesela içeride yem fiyatları yükselmiştir çünkü..
Balıkçılardan da, sizin de belirttiğiniz gibi, değersizi değerli gibi satanlar var evet.. Örneğin 2019 ilk 8 ayında Türkiye Ukrayna'dan 39 ton kalkan balığı aldı.. Acaba kaç kişi satarken dedi ki ; "Bu Ukrayna kalkanı" !
Ne şekilde ve nerede teslim edildiğini tam bilmemekle birlikte 24TL ye denk geliyordu kilo fiyatı.. Ukrayna teslim olsa ne olacak ki, Türkiye'de o rakamlara satılabiliniyor olduktan sonra..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş Yap