0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen doğru şekilde anlatılmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bana yazacak bişey kalmamış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapAynen doğru şekilde anlatılmış Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bana yazacak bişey kalmamış... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Sizde misinaya takılmış halini gösteriverirsiniz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Şimdi efendim..bir iki sözüm var.Ama kızmaca yok. Sırtı ya da benzer oltalar ile balık avlama işi aynı denizde kolaya kaçma mantığında olan dostlara uygun değil.Aynı fiber tekne ,elektrikli vinç,elekrtikli tuvalet işinde olduğu gibi teknenin arkasından sallandır plastik renkli yemi palamutlar geliversinler.Birde gelmşyor diye şikayet ediliyor.Şuradan başlayalım..siz hiç kamış olta kullanan profesyonel balıkçı gördünüzmü? Olmaz.misinanın ucundaki yemi yani iğneye dokunan balığı hissetmezseniz balık tutamazsınız.Kurşun üstte iğne altta olan oltalarla da balık tutamazsınız. İşin sırrı yemin takılışı ve oltanın tipindedir. İğne büyüklüğü tutmak istediğiniz balığa göre değişir. Balık yemlenirken normalde yediği yemler denizde serbest şekilde dolaşır.Bu nedenle olta mutlaka sarkıtma olmalıdır.yani kurşun altta iğneler dal olarak ana misinadan ayrılmalıdır.böylece iğne ve yem sebestçe dolaşır.Balık normal yem zanneder.Ayrıca kurşun iğnelerden mümkün olduğunca uzak olmalıdır.Kurşun oltayı batıracak kadar olmalı midinayı mümkün olduğunca germemelidir.Mümkünse konik kurşun tercih edilmelidir.Böylece yuvarlak kurşun gibi dibe takılmaz. En iyi yem kabuklulardan çıkanlardır.mesela sülünez bence en iyi yemdir.mutlaka tuzlanmalı ve serleştirilmelidir. Yem iğneye takıldıktan sonra ilk önce küçük ve tecrübesiz balıklar yeme dokunurlar.yemi bozarlarsa erafta durup gözleyen büyükler iğneyi görüp kaçarlar.tuzlanmış sülünez çk zor bozulur.oltaya vuran balığın oluşturduğu titreşimden boyunu tahmin edebilirsiniz.küçükler vururken oltayı hafifçe çekmek gerekir.Bir süre sonra büyük gelir.önce burnun ucu ile dokunur.dokunma ile ısırma farklıdır.dokununca değil ısırınca oltayı çekmek gerekir.çok asılmadan yani .yoksa balığın ağzını yırtabilirsiniz.bir ara misinayı nasıl çekmeniz gerektiğini ve makara olmadığı halde nasıl karıştırmayacağınızı da anlatırım.Ee karşıyakalı farkı ..olacak o kadar..Birde kefal avlama işi vardır ki biz iş abartmış lisedeyken karşıyaka vapur iskelesinin yanındaki lağım çıkışına gider devasa kefel yakalardık.. hey gidi günler...
Elbette sırtı da bir method.Çok iyi sonuç alanlar da vardır.özellikle okuanus geçişlerinde tutulanları videolarda görmüştüm. Kefal için salak balık demek kefale hakaret olur.kamış oltada en son alanya avsallarda balon balığı yakalamaya çıkmıştım.Turistik bir turdu.Ancak söylediğiniz şekilde misinayı tutarak 8 ya da 9 tane yakalamıştım.Çok zevksiz yakalaması.Gerçi japonlara yollasak tanesi restoranlarda 250 dolarmış. Misinayı denizden çekerken topadığınız yeri ıslatır iseniz hem uçup larışmaz hemde asla karışmaz.Biraz ustalaşırsanız kamış oltadan kolay olduğu görülür
Faysal korsanım...siz de her şeyi bu kadar açık etmeyin canım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Kefal aptal deği amcak buradan sizin iyi balıkçı olduğunuzu gösteriyor..