Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Bağlı kalma süresi:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Giriş Yap
Kayıt Ol
Configuration
Boxed Container
Hide Carousel
Gezgin Korsan
Hobiler ve Eğlence
Balıkçılık ve Balık Avcılığı
Pavurya
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
A. Y.
Pavurya
«
:
Mart 18, 2019, 12:55:49 »
Ucanlar, kacanlar, yuzenler, kabuklular vs. soyle bir hayvanlar alemini dusundugumde etinin lezzeti en one cikanlardan bir tanesi de pavurya..
Tekirdag da iken attigim aglarda ne ciksa nazarimda en degerlisi hep o.. Mart - Nisan aylari, balik daha kiyaya gelmedikce ozellikle kayalik yerlere atiyordum ki pavurya yakalayayim diye.. 100 metre agda 6-7 adet yakaladigim da oldu..
Pavuryayi da biraz konusabiliriz.. nerede boldur, nerelerde (Marmara Ereglisinde gormustum) satin almak/yemek icin bulunur, farkli tuketim cesitleri vs...
Eskiden rivayetler vardi Mersin de oyle bolmus ki kafede bira soyleyene bir kova geliyormus...
Pavurya, yengec, mavi yengec ve turevlerini anlatalim..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
A. Ç.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #1 :
Mart 18, 2019, 14:00:48 »
Eskiden Marmara Ereğlisi, Tekirdağ ve Marmara Adasnda boldu ama son zamanlarda denizde çok nadir gördüm. Eskiden satışı da oldukça yaygındı, artık tezgahlarda da tek tük görüyorum.
Kayıtlı
E. S.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #2 :
Mart 18, 2019, 14:16:07 »
Mavi yengeç Güllük körfezinde çok bol. Belki nevale çıkar diye teknede kaldığım akşamlarda sepet atıyorum. Sabah içi yengeç doluyor. Daha önce Köyceğiz dalyanda kooperatifte yemiştim, tadını beğenmemiştim. Bu yüzden gece sepete girenleri sabah denize iade ediyorum.
Kayıtlı
A. D.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #3 :
Mart 18, 2019, 14:42:57 »
Genelde bizde haşlayarak tüketilir ancak Filipinliler bidonda yağı kızdırıp direk içine atıp pişiriyorlar tadı ayrı güzel oluyor. Gerçi adamlar ellerine ne geçirirse aynı şekilde pişiriyorlar.
Eskiden İstanbulda 3-4 restoran vardı yenilebilecek artık kalmadı sanırım ya da ben bilmiyorum.
Kayıtlı
Ç. Ş.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #4 :
Mart 19, 2019, 18:55:23 »
Denizlerimizde hala eskisi kadar bol, aynen devam diyebileceğimiz ne kaldı ki ?
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
İstavrit ve hamsi için bile emin değilim
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
A. Y.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #5 :
Mart 30, 2019, 17:40:06 »
Malum oldu sanki, markette böyle ürün belirdi.. 900 gram 58 TL ye denk geliyor.. Ukrayna malı.. Karadeniz pavurya herhalde..
Aslında canlıdan haşlanmadıkça güvenilmez ama dayanamadım.. şüphelerim vardı, şarapla sağlam bi pişiririm (Alper başkanın da artık gönlünü alırım) diye düşünerek aldım.. koku iyi, böyle tek parça çıkıyorsa tedirginliğe gerek kalmadı..
Sarımsak, şarap, limonla zeytinyağında sağlam bi dönecekler.. ouzo yu açmıştım zaten, hem tavada hem midede alkolle terbiyelerim onları ben
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
Ç. Ş.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #6 :
Mart 30, 2019, 17:46:07 »
Lezzet sonucunu bekleriz, afiyet olsun.
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol
veya
Giriş Yap
Kayıtlı
A. D.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #7 :
Mart 30, 2019, 19:01:33 »
gökova körfezi akyakada,azmak girişlerinde özellikle kiteplajı arkasında bolca var.yıllardır rüzgar yoksa yengeç tutulur ve akşama ziyafet çekilir.Dolunay zamanı eti biraz çekilme yaşar ve yagmur sonrası kendini çamura buladıgı icin iyicene temizlenmesi gerekir. Biz önce temizleyip büyük parçalar halinde haşlarız.pembeleşince sudan alınır tereyag ve sarımsak ile birlikte kızartılıp servis ederiz.
Kayıtlı
A. Y.
Ynt: Pavurya
«
Yanıtla #8 :
Mart 31, 2019, 15:41:22 »
Valla ben kurtuldum.. Fiyat da iyi, en son iki yıl evvel Marmara Ereglisi' nde pavuryanın kilosu 50 idi.. içinde bal peteği gibi olan yeri hariç hayrı yok.. bu sadece kol 58 liraya denk gelmesi çok iyi..
Etin tek parça çıkması, mis koku belli ettiydi zaten.. kum gibi ufalanarak çıksaydı çöp idi, kokudan da belli ederdi..
Kılıç Deniz filan gibi markalar yapabilir belki TC de de bir gün.. Ancak tabi rakamı ne yazar kim bilir artık..
Kayıtlı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »