0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

G. Y.

Ynt: Palamut avı
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2011, 22:18:28 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Gökhan Korsan 30'lu 50'li palamut çaparisini geçtim yelkenle kullanmayı yelkenli tekne güvertesinde bile çapariz çıkarmadan kullanabilmek büyük beceri istiyor! Ben hiç beceremedim şimdiye kadar )))

En fazla 30'lu çapari kullandık ve bugüne kadar bir çekişte en fazla üç tane palamut yakalayabildik. Buna rağmen zaman zaman karışıklık oluyor tabii  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
O sene biz 5-6 palamut yakalayarak limana zafer kazanmış amiral gibi dönerken  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap bu işi ciddi ciddi yapanlar 50-60 tane balık yakalayabiliyordu. Sonuçta amaç çok balık tutmak değil güzel vakit geçirmek. Yoksa tabiki bu iş yelkenle yapılacak iş değil.
*

K. U.

« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2011, 22:30:05 »
  Akdeniz de palamut (çingen) ağustosta av verir.30 gr kurşun küçük boy kaşık kafidir.
  Kuzey egede ise eylülde 5 li çapariye bir küçük kaşık konur kurşun yoktur.
 (  Dikkat bu korsan bir tavadan fazla balık tutamamaktadır.)

*

M. Ü.

« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2011, 23:23:33 »
Akdeniz ve Güneyege'de palamuta benzeyen bu balıklara mahalli isim olarak "Tombik" deniliyor genelde. En fazla 8-9 kiloya kadar büyüyen bir cins orkinos'muş. Aşırı kanlı olduğu için , yakalandığı anda ölmeden kanının akıtılması gerekiyor. Aksi taktirde eti iyice koyu renk alıyor ama boğazın palamutu ile lezzet olarak ilgisi-alakası yok . Buralara da hakiki palamut çok nadiren geliyor (  buzlar içinde süper marketlerin balık reyonlarında...!) Tombiklerin sırt fletosu ile "Çiğ Balık" (bakınız : Kuzine  Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
 yapılırsa hiç fena olmuyor.

*

Ö. B.

« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2011, 09:02:52 »
Aksi taktirde eti iyice koyu renk alıyor ama boğazın palamutu ile lezzet olarak ilgisi-alakası yok.

Kanını akıtmazsanız eti daha yumuşak olur, deneyimle sabittir Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. E.

« Yanıtla #19 : Eylül 06, 2011, 10:04:33 »
Palamutun yemlendiği boğazdaki yerler ve kaç kulaçta oldukları ile ilgili bilgisi olan varsa bizi aydınlatabilir mi?

*

İ. Y.

« Yanıtla #20 : Eylül 06, 2011, 10:58:02 »
Mustafa abi palamut sürüsü sabit bir noktada beklemez habire gezer.

30-50-100 lü artık kaçlı istersen palamut çaparisi yaptırıyorsun yada hazırını alıyorsun. (Yeşilköydeki balıkçılara yaptırsan daha verimli olur). Çaparinin ucuna 300-500 gr ağırlık takıyorsun. Ağır devirde yol alıp habire dolanıyorsun. Çapari suyun dibini bulmuyor ortalarda dolaşıyor. Sürüye denk getirebilirsen çapariyi en az 5-10 tane alırsın. Yok denk gelemezsen bütün gün dolaşıp durursun. Palamut çapariye vurduğunda ilk başta bir kıpırdar ondan sonra kendini bırakır çırpınmaz. misinede sadece ağırlığından anlarsın balık vurup vurmadığını. Misinenin teknede kalan kısmına çamaşır ipi yada el incesi bağlarsan ellerini daha az yorarsın.

*

A. Ç.

« Yanıtla #21 : Eylül 08, 2011, 03:33:39 »
Palamutun yemlendiği boğazdaki yerler ve kaç kulaçta oldukları ile ilgili bilgisi olan varsa bizi aydınlatabilir mi?

kuleli önü,aşiyan,emirgan kalender arası,baltalimanı(rehanın evinin önü) yukarıda gelişli tersanesinin önünden fenere kadar,sağ kolda umuryerinden poyraza kadar tutanları takip ettik bugune kadar ama ne hikmetse tutamadık  ...
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2011, 03:34:27 Gönderen: Ahmet Çetik »

*

H. E.

« Yanıtla #22 : Eylül 08, 2011, 21:41:51 »
irfan korsanım, ağırlık takılmıyor yanılmıyorsam.
*

A. Y.

« Yanıtla #23 : Eylül 08, 2011, 23:30:38 »
Palamut küçük pelajik yani su kütlesinde yüzen balıklar ile beslenir (hamsi, çaça, istavrit, sardalye vs). Bu mevsimde ve karadeniz de stoğa girecek küçük hamsiler palamut için bulunmaz nimettir ve yüzeye yakın yüzerler. Bu yüzden palamut beslenme zamanı su yüzeyinde oynak  yaparken (yani küçük hamsileri çevirdiği zaman) yoğun şekilde avlanır ve capariye ağırlık takılmaz. Ama rast gele palamut avı aranırken oltaya ağırlık takılır (su yüzeyinde oynak yoksa). O zaman genelde istavrit ile beslenir (istavrit dip ile orta su arasında bulunur). Hafif yol ile balık aranır bulunduğu zaman avcılık başlar (Beslenme bilgisi bana ait, avlanma bilgisi bizim reise, az tiyolu imiş) (bu arada av emek, gözlem ve sabır ister). Akdeniz deki tür bizimkinden farklı ve orada tekne yol alırken avlanıyor (en azından ben ve arkadaşlar öyle avlamıştık)
*

G. D.

« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2011, 01:41:17 »
biri balik mi dedi...

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

arife gunu sabah avimiz...
*

K. U.

« Yanıtla #25 : Eylül 10, 2011, 14:59:15 »
Ellerine sağlık,
Afiyet olsun Korsan,
Av bölgesi ve kullanılan takım ve av saati nedir.
*

M. A.

« Yanıtla #26 : Eylül 10, 2011, 15:29:47 »
Abi Maşallah Denizde Balık Bırakmamışsın  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Nasıl Yakaladın Bu arkadaşları  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. D.

« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2011, 11:27:13 »
Av bölgesi Kuşadası körfezi... Körfezin iç kısmında Pamucak-Özdere arası...

Av genellikle sabah 7 den öğlen 12 ye kadar. Akşam üstü maalesef pek balık alamadık.

Tekneden iki kişi avlandık.

Dayım; Bir taraftan 6-10 cm lik strike pro mavi sardalya ve yozuri minnow (yeşil) ve rapala husky jerk sahteler kullandı.

Bense resimde görülen pipetlerden hazırladığım 3 iğneli pipetli takımı kullandım. Sadece iki sefer aynı anda iki balık yakalayabildim. Bunun dışında hep son iğne iş yaptı.

Çıkrıkta 0.45 misina sarılıydı. bedenlerde ilk başlarda 0.37 misina kullanmamıza rağmen bir iki sahteyi kaybedince bedenleri sonraki günlerde 0.50 misinadan hazırladık.

Daldırıcı kurşun vs. kullanmadık.
*

M. M.

« Yanıtla #28 : Kasım 18, 2011, 19:43:19 »

Palamut Tutan Korsanlar

Palamutun eti beyazdır ve dişi vardır eti beyaz olmayan ve dişi olmayan palamuta benzeyen birçok hayvan var.

Denize bunların ekonamik olarak en değersizi de yazılı dediğimiz orkinos türüdür onun için sırtıda her avladığınız balık'a palamut demeyın.

Yazılarınızı okuyorum da işte kanını akıtmak lazım, çok kanlı, kanını akıtmayınca tadı güzel olmuyor Vb. Bu tür yazılardaki

yakalanan balıklar maalesef palamut değildir.

internette bir bakın palamut değince neler yazıyor siyah etili palamut diye bir şey yoktur yada o balık palamut değildir...

(En azından ben Öyle biliyorum ) bu konuda bilimsel olarak yazmak isteyen varsa ve kendisini yetkili hissediyorsa yazsın ve

konu aydınlansın...Derim... Aramızda değerli Deniz Bilimi sahibi Korsanlarımız var ...

Herkese sırtıda rastgele der,

palamut avlamalarını dilerim...
*

G. D.

« Yanıtla #29 : Kasım 25, 2011, 22:58:36 »
ustad peki resimdekiler palamut mu?

biz mangalda, sacta balik kavurma ve balik corbasi olmak uzere cesitli versiyonlarda afiyetle yedik... etide beyazdi diye hatirliyorum...