0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lüfer Karadeniz'de ve Boğaz'da lezzetlidir, Marmara'nın balığı da iyidir, Ege'ye indiğinde yağsız kuru bir balık olmaya başlar. Aşırı tuz ve sıcaklık balıklara iyi gelmiyor, bu nedenle Akdeniz için çöl yakıştırması yanlış değildir. Lüfere eskiden boğazda ve adalara kadar olan bölgede lüksle çıkardık, sonradan çok azaldı, artık çıkmaya değmiyor.
vatoz kalmadı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
istanbul cocuguyuz.cocuklugumuz buyuk adada gecti buldugumz her firsata baliga cikardik.marmaranin istavriti ve luferi boldu.hatirlarimda o zamanlar luferler suruyle kiyiya vururdu oltaya sadece ekmek takarlardi ve atilan her olta hop aninda luferle geri donerdi.bizde arkadaslarla sandal,la istavrite cikardik. balik bol olunca ihtiyaci olani alir gerisini semtekilere dagitirlardi abiler.balik boldu.simdi okuduklarimdan anliyorumki her seyi tuketigimiz gibi denizide kurutma noktasina gelmisiz.insan benciligi ve egosu sahip oldugumuz degerleri bir bir yok olmasina sebep oluyor.nereye kadar?