0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

O. K.

İlk sırtı tecrubesi
« : Temmuz 18, 2013, 16:57:48 »
Merhabalar

Bayramda 1 haftalık yelken turunda ilk defa sırtı çekmeyi planlıyorum. Malzemeler tamam gibi ama düzeneği nasıl hazırlayacağım konusunda çok az fikre sahibim. Bazı anılarda dili olan rapalaları (kendiliğinden dalan) doğrudan misinaya bağlayıp salarak sonuç alındığından bahsedilmiş, bazı yerlerde ise iş nerdeyse çok bilinmeyenli denkleme dökülmüş. Basitçe, bu işi nasıl kotarabilirim?

Elimdeki malzemeler :

2 adet dilli rapala (1 yeşil + 1 kırmızı)
1 adet plastik suni yem (üstten iğneli)
1 adet 0.35 mm, 200 M misina
1 adet 0.37 mm, 200 M misina
1 adet 2 parça 140cm kamış
Okyanus tipi bir olta için seneler önce aldığım(yurtdışından acemilikle aldığım bir olta vardı, kamış nerdeyse 5 M civarı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap, onu kullanmıycam tabi ki) makara
1 adet 8 li tüylü çapari
muhtelif ağırlıklar
muhtelif ufak iğneler
1 adet şamandıra mantar

Saygılar
*

G. D.

Ynt: İlk sırtı tecrubesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2013, 17:00:10 »
Rapalalar kaçlık veya kaç cm veya kaç numara?

Makarada misina kaçlık 0.50 mi yoksa 0,37 lik olanı mı? makarada kullanıcaksınız?

Nerelerde gezeceksiniz?

Birde fırdöndü almadınız mı?
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2013, 17:05:07 Gönderen: Gönenç Demir »

*

A. E.

« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2013, 17:22:39 »
sadece balıkçılıkla ilgili bir kaç site var ,buralara üye olup sırtı yazdığınızda teknikleri ve nasıl kullanabileceğinizi ögrenebilirsiniz, ben çok faydasını görüyorum

*

G. D.

« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2013, 17:22:47 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu başlık altında Kaan Erdem ve Merem korsanların derlemeleri var; Bunlardan faydalanabilirsiniz. Özellikle Kaan Korsanın derlemesinin 33. sayfası ve devamında işinize yarayacağını düşündüğüm faydalı bilgiler var.

Bu başlığa da göz atmanızı öneririm.

Ben genede aklınıza takılan sorulara üstadların gözetiminde cevap vermeye hazırım.

*

O. K.

« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2013, 17:30:54 »
Rapalalar kaçlık veya kaç cm veya kaç numara?

Makarada misina kaçlık 0.50 mi yoksa 0,37 lik olanı mı? makarada kullanıcaksınız?

Nerelerde gezeceksiniz?

Birde fırdöndü almadınız mı?

Valla makaradaki misina yaklaşık 20 senelik ve hiç değişmedi, bende kaçlık olduğunu inanın tahmin edemiyorum. Ama 0,37 likden daha kalın gibi duruyor. Haklısınız fırdöndüyü yazmayı unutmuş, evet ondan da 1 paket aldım. Yeni aldıklarımın linklerini ekliyorum.

(Tüm rapalalar 8 cm imiş şimdi farkettim, keşke farklı boylarda alsaydım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Kamışı Deacthlon dan aldığım için linki yok malesef. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Göcek - Fethiye ve Göcek adaları bölgesinde seyir yapmayı düşünüyoruz.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

G. D.

« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2013, 18:18:14 »

Onur Korsan'ım bu tatlı su diye biliyorum bunu geç; ama 25 kuruşa göcekte bulabileceğin alttan iğneli silikonlar var, fosforlu ve simli olanlarını tavsiye derim. Simli olan sabah, fosforlu olan akşam suyu:)

bu sahte benim ilk tercihim olur. bu sahteye 0,35 mm misinadan 5-7 kulaç beden yapıp fırdöndüyü bağlayalım.

bu renkler genelde siğnarit rengi olarak satılır. hep alırım hiç avlayamam:)

Allah size kısmet etsin.

Tahminim çok uzun süreli seyir ve açık deniz seyri yapmayacağınız yönünde, bu sebeple de kurşun kullanmanıza gerek olmayacaktır. Ancak yüksek süratli seyirlerde, veya dalgalı havalarda özellikle sahtenin suyun üzerinde sektiğini görürsünüz.

Bu durumlarda, fırdöndü ile makara arasına sırtı kurşunu kullanmanızı tavsiye ederim. Göçekten rahatlıkla bulabilirsiniz. Kıstırmalı olanları, yaylı olanları hepsi olur. 50gr - 100gr belkide bir tanede 250gr alabilirsiniz.

Hava şartları süratinizi gözeterek kurşun kullanabilirsiniz.

Özellikle bahsettiğim silikonlarda mutlaka 50gr kurşun kullanmanızı öneririm.

Yanınıza birde zokalı bırakma takımı gece için, sinek iğneli 3 köstekli bir-iki olta takımı ve birde kalamar takımı (özellikle) almanızı öneririm.

Kalamar takımı sırtıdan ziyade bırakmaya uygun olur ise daha iyi olur düşüncesindeyim.

Şimdiden rastgelsin.

Keyifli avlar dilerim...     

*

C. T.

« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2013, 09:09:46 »
makaradaki misina 20 senedir hiç kullanmadan makarada sarılı duruyorsa, bence bu misinayı atın ve yenisini makaranıza sardırın. çok güzel bir avı sadece bu nedenle kaçırablirsiniz.

*

O. K.

« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2013, 11:26:44 »

....

Tahminim çok uzun süreli seyir ve açık deniz seyri yapmayacağınız yönünde, bu sebeple de kurşun kullanmanıza gerek olmayacaktır. Ancak yüksek süratli seyirlerde, veya dalgalı havalarda özellikle sahtenin suyun üzerinde sektiğini görürsünüz.

Bu durumlarda, fırdöndü ile makara arasına sırtı kurşunu kullanmanızı tavsiye ederim. Göçekten rahatlıkla bulabilirsiniz. Kıstırmalı olanları, yaylı olanları hepsi olur. 50gr - 100gr belkide bir tanede 250gr alabilirsiniz.

.....

Yanınıza birde zokalı bırakma takımı gece için, sinek iğneli 3 köstekli bir-iki olta takımı ve birde kalamar takımı (özellikle) almanızı öneririm.

Gönenç korsanım kafama takılan 2 soru var. Birincisi olta ile fırdöndü arasına ağırlık takarsam (ki bu çoğu yerde böyle tarif edilmiş) makarayı sararken o ağırlık kamışın halkalarından nasıl geçecek?

Birde anladığım kadarı ile gece bırakmak için çapari tarzında bi düzenek önermişsiniz. Ben koyda sallamak için buna benzer bişey de tedarik etmiştim:

sizin tarif ettiğiniz buna benzer bişeymiydi? İşe yararmı dersiniz?
*

O. K.

« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2013, 11:29:33 »
makaradaki misina 20 senedir hiç kullanmadan makarada sarılı duruyorsa, bence bu misinayı atın ve yenisini makaranıza sardırın. çok güzel bir avı sadece bu nedenle kaçırablirsiniz.

Cengiz korsanım, kesinlikle haklısınız. 0.37 lik olanı makaraya sarmayı düşünüyorum. 9,5 Kg çekiş gücü var diyor yeterli olur sanırım. (ilk seferde 9,5 değil 1Kg lık bişey bile yakalasak 1 sene anlatacak mazeme çıkar valla) Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. D.

İlk sırtı tecrubesi
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2013, 12:17:13 »
Makaranın üzerinde kullanılması önerilen misine kalınlığı yazar. Bir bakar mısınız? Ona göre sarın 0.37 ye yazık olmasın. 8-10 mil süratte uzun süreli seyirde gam yapabilir.
*

K. Ö.

« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2013, 12:31:16 »
İpe benzer bir misına görüyorum son zamanlarda çıkrıklarin üzerinde sarılı daha sağlam olduğunu söylüyorlar
« Son Düzenleme: Temmuz 19, 2013, 12:33:06 Gönderen: Koray Özbeyli »
*

T. Ö.

« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2013, 13:13:35 »
Aşağıdaki iki video balık tutma konusunda biraz fikir verebilir sanırım.

TANER

*

G. D.

İlk sırtı tecrubesi
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2013, 19:28:35 »
İp misina bazı yönlerden avantajlıdır. Ancak kesinlikle kaliteli marka ürünlerin kullanılmasını öneririm. Onlarında maalesef metresi bir lira 300 metresi 300tl:)
*

O. K.

« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2013, 22:55:35 »
Aşağıdaki iki video balık tutma konusunda biraz fikir verebilir sanırım.

TANER

Taner korsanım çok teşekkürler tam aradığım bilgileri buldum videoda Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yalnız hala kurşun ve kamış üzerindeki halka sorunsalını bir türlü oturtamadım kafamda Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. K.

« Yanıtla #14 : Temmuz 19, 2013, 23:22:41 »
   Elimdeki makaranın resimlerini yüklemeye çalışıyorum ama başaramadım. Bununla ilgili bir yazı vardı diye hatırlıyorum ama onuda bulamadım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap