0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Küçük (ince) balık lokanta satışı sanırım doğru dürüst bir tek Ayvalık'ta var. İstanbul'da kimse hamsi, istavrit, sardalya gibi küçük balıklara menüsünde yer vermiyor. Diğer taraftan porsiyon olarak hesapladığınız zaman etin neredeyse yarı fiyatına gelen çipura ve ispendek gibi çiftlik balıkları etle kıyaslandığında lokantalarda çok daha yüksek fiyatla satılıyor.
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapKüçük (ince) balık lokanta satışı sanırım doğru dürüst bir tek Ayvalık'ta var. İstanbul'da kimse hamsi, istavrit, sardalya gibi küçük balıklara menüsünde yer vermiyor. Diğer taraftan porsiyon olarak hesapladığınız zaman etin neredeyse yarı fiyatına gelen çipura ve ispendek gibi çiftlik balıkları etle kıyaslandığında lokantalarda çok daha yüksek fiyatla satılıyor. Bu sene "niye ayvalık'ta ızgara sardalye yok?" diye söylenip durdum. Bir teknede yapılıyormuş ama yemek kısmet olmadı. Biri balık ekmek dükkanı açıp ızgara sardalye satsa iş yapar. Yağda kızarmış balık bana balık gibi gelmiyor. Favorim ızgara ve plaki-buğulama.. Tirsiye çok benzer ama değil. Hamsi tirsi arasında bir göçebe tür. Deniz kurudu, balık yoķ. Yanlış avlanmadan çok bana şehir atıkları, karasal atıklar gibi geliyor. Çünkü erişteler yeşil değil artık. Bu çaça tirsi değil di mi?