0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. T.

Ahtapotu avı
« : Ekim 11, 2015, 23:12:44 »
Bugün gidip üstünde yapay bir yengeç altında çok iğneli bir top olan birşey aldım. Buraya kadar iyi de diyelim ki yakaladık tekneden, bu hayvancağızı taşlara vurarak öldürmek yerine iki gözünün arasından bıçaklayıp, daha sonra kafasını ters çevirip iç organlarını temizlemek ve bir kovada tuz ile ovalamak daha pratik ve insanca geldi.  Ne dersiniz ?

Bu arada aşağıdaki linkteki yöntemi de buldum interneti tararken. 

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2015, 23:14:01 Gönderen: Hasan Toparlak »
*

D. A.

Ynt: Ahtapotu avı
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2015, 09:25:34 »
Bu abimizi, canlı bir ahtapota aynı hareketi yaparken görmeyi çok isterim.

Hasan Korsan, bıçaklamanıza gerek yok, kafasını ters yüz edin, bir süre sonra ölecektir zaten. Rastgele Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. Ç.

« Yanıtla #2 : Ekim 12, 2015, 10:49:49 »
Kafayı ters yüz edince ölüyor, bıçak gerçekten gereksiz.  Ahtapot'a istediğinizi yapmak kolay, beni şimdiye kadar hiç ısırmadılar ama kalamar ve özellikle sübye çok kötü ısırıyor.

*

E. G.

« Yanıtla #3 : Ekim 12, 2015, 11:03:33 »
Hasan KOrsan,
Zıpkınla vurdugum ahtopotları, yıllarca kayalara kopurene kadar vurarak heder ettim.Sirkeli suda kaynattim vb ama Soymak icin epey ugrastımLastik gibi oldu zevkle,Istedigim gibi yiyemedim.
Bir kıbrıs seyahatimde,cok kısık ateste , susuz tencerede,kendi suyunu salinca, elle cok kolay soyuldugunu gordum.Soyulduktan sonra tavuk eti kıvaminda oluyor ,ister dogrudan salataya,ister kizartarak  yiyorsunuz.
Yunanistanda,yakalanan ahtopotları, fileler  icinde ,temiz deniz suyunda bekletip,camasır gıbı guneste kurutuyorlar.O da ızgara veya kızartma gayet guzel oluyor.
Rastgele, Afiyet olsun

KaraKorsan ERDAL de ZAHTER
*

M. E.

« Yanıtla #4 : Ekim 12, 2015, 11:12:49 »
Bahsi geçen aletin adı Farangula olarak bilinir. Ege'de ayna ile (kayıktan deniz dibini incelemeyi sağlayan maske benzeri cam aparat) yaygın olarak kullanılır. Rahmetli Sadun Boro'nun Gökova'da standart avlama tekniği idi...

*

F. N.

« Yanıtla #5 : Ekim 12, 2015, 11:16:37 »
Bahsi geçen aletin adı Farangula olarak bilinir. Ege'de ayna ile (kayıktan deniz dibini incelemeyi sağlayan maske benzeri cam aparat) yaygın olarak kullanılır. Rahmetli Sadun Boro'nun Gökova'da standart avlama tekniği idi...

Google da aratınca Parangula olarak çıkıyor ama ilk mesajdaki anlatımla örtüştüremedim acaba Farangula ile Parangula farklı şeyler mi ?
*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #6 : Ekim 12, 2015, 11:45:11 »

Hasan Korsan, bıçaklamanıza gerek yok, kafasını ters yüz edin, bir süre sonra ölecektir zaten. Rastgele Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Deniz korsan o abinin belgesel kanalındaki programında yaptığı şeyleri gördükten sonra bu ahtapota yaptığı inan hiçbirşey...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

A. K.

« Yanıtla #7 : Ekim 12, 2015, 22:32:02 »

Deniz korsan o abinin belgesel kanalındaki programında yaptığı şeyleri gördükten sonra bu ahtapota yaptığı inan hiçbirşey...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ahtapota bir şey yapmamış ki sadece yemiş, klasik ayı gerry yaklaşımı , hayatta kalma vs. ayağına herşeyi yiyip içiyor. Ucunda para var ve parayı da bu sayede buldu zaten.
*

S. Ç.

« Yanıtla #8 : Ekim 12, 2015, 23:51:15 »
Bu ne ya..içim dışıma çıktı..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

D. A.

« Yanıtla #9 : Ekim 13, 2015, 09:57:31 »
Bu ne ya..içim dışıma çıktı..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Haklısınız Serdar Korsan.

*

İ. S.

« Yanıtla #10 : Ekim 13, 2015, 12:41:46 »
Canlı canlı yutuyorlar. Bence o ahtapotlar çıkacak bir yol buluyordur   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap