0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    B. K.

Merhabalar,

Önümüzdeki hafta Orhaniye çıkışlı bir haftalık bir charter yapmayı planlıyoruz. Teknemiz 41.1 ft Beneteau.  Teknede iki çift olacağız. Hepimizin yelken tecrübesi var ama bu sefer durum biraz farklı çünkü yanımızda 10 aylık bir bebek var ve ben de 8 haftalık hamileyim. Açıkçası bu durum beni biraz ürkütmeye başladı (malum yorgunluk ve bulantı durumları...). Dolayısıyla özellikle geceleri mümkün olduğunca alargada olmak yerine restoranların iskelelerinde olmak istiyoruz (ki normalde hep tam tersini tercih ederiz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap )   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Tatilimizi iptal etmek istemiyoruz çünkü yelken bizim için çok önemli ve ileride çocuklu /bebekli yelken seyahatleri yapabilmek istiyoruz. Forumda bu konularda tecrübeli kadın kaptanlarımız varsa hikayelerini duymayı çok isterim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Her türlü önerinizi bizimle paylaşabilirseniz çok seviniriz, şimdiden teşekkürler!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    İ. E.

Muhtemelen Hisarönü yapacaksınız Tavsiyelerim Kocabahçe,Dirsekbükü,Datça Selimiye hepsinde kıçtan kara olursunuz yemek imkanı var özellikle kocabahçe ve dirsek bükü çok sakin,korunaklı ve kıçtankara imkanı mevcut.


*

    D. D.

Merhaba Beril Kaptan,
Tebrik ederim öncelikle, sağlıklı, huzurlu bir hamilelik dilerim. Benim hamileyken seyir konusunda  tecrübem maalesef yok, olsa da herkesin hamileliği birbirinden farklı oluyor. Kolaylıklar dilemekten öte bir şey diyemeyeceğim.
Bizim çocuklar seyir esnasında çok iyi uyuyorlardı küçükken. Uyanıklarken de ben havuzlukta oturuyor, onları kucağıma alıp kitap okuyordum. Hala kötü havalarda yaparım, çok işe yarar. Mideleri daha hassas kolay kusabiliyorlar ama hızlıca toparlıyorlar. Seyre çıkmadan 1-2 saat önce öğünlerini verirseniz ve temizlik için yeterli önlemi alırsanız sıkıntı olacağı sanmıyorum. Geçen ilk bahar 2 yaşında bir misafirimiz vardı, sürekli emekliyerek güvertede dolaşmak istedi, tabii annesi de arkasında.
Bizim teknenin vardavela tellerine ağ gerili, çok işe yarıyor mu bilmiyorum ama küçük bir dikkatsizlik anında belki işe yarar. Daha önce charter kiraladığımızda rica etmiştik, takmışlardı. Son aklıma gelen şey ise bizim kız (5,5 yaşında) hala gece uyurken pat pat düşebiliyor. Biz yatakların baş tarafını yastıklarla dolduruyoruz, hatta yerede bir iki minder atıyorum.
Keyifli bir seyir diliyorum. Sevgiler,