Gece kalktım , Saat kurmuşuz herhalde
Gece seyri için yola çıkacağım…
Yatmadan Navionicste rota çizdim Rüzgara baktım , ilk defa harita masasını kullanıyorum…
Hatta Kağıt haritayı çıkartım ….
Bir Pipom birde sakalım olsa nerede ise Denizci olacağım..
Pipoya Özeniyorum ama Sigarayı bıraktım ….
Kendimi Truvaya akın edecek Yunanlı Komutan gibi görüyorum ,
Gözlerim kısık kısık haritaya bakıyorum…
Homeros Momeros okumuşluğumuz yak TRUVA yı Filmden biliyoruz , Canlı seyrettik yani …
Ne Oluyordu Kısaca Hatırlayalım Abi Kral Kardeş Kral Yamağı Karşı tarafa geçiyorlar …..
Kralın adı Herkül …
Biz Bu adamı nerden tanıyoruz adam Amerikan Ordusunda Delta kuvvetlerinde Yüzbaşı idi.
ulan ne ara Truvaya kral oldun hayret…
İsmide Herkül ,Rahmetli Naim Süleymanoğlundan daha boylu ama kuvvet yok bence…
Kral ağırbaşlı , Kardeşi birazcık müptezel misafir gittikleri Kralın Hanımını ayartıyor ….
Filmde Truva Kralı ile Biraderi Yakışıklı , Karşı tarafın Krallarında Kaporta biraz sorunlu…
Kavruk kalmışlar haliyle…
Belki Kalbi güzeldir diyeceğiz O da değil…
Aldatıltım Diye Oooorduuularrrr Hücüm emri vererek Yunanlı gençleri Önce Askere alıyorlar…
En Büyük Savaşçı Bizim Savaşçı sloganları ile Birliğine teslim olan yunanlı gençleri Palas pandıras Çektirmelere bindirip
Doğru cenge Truvaya…
Bu arada Arciles devreye giriyor…
İşte O film…
Tekrar filme döneceğiz..
Pergel , Hareketli Cetvel Yumuşak Uçlu Kalemi tekneyi almadan Kechi’de kursa giderken almışız…affedersin
Denizcilik Malzemesi tamam, Tekne tamam , Ukala ukala konuşma herseyi bilme allaha şükür doğuştan,
Ayağımızda Crocks terliğimizde var Hamd olsun , Migrostan Aldım 100 TL ‘ye
Ancak maalesef Amatör Denizci kafası , Kültürü mantalitesi , Bakış açısı na nay…..
Sıfır maalesef …
Bunuda Okuyarak , araştırarak elde edeceğiz , ama yavaş yavaş … Zor olacak ama yapcek bir şey yok..
Şu an O denizci ben değilim anladım
Haritayı Pergeli falan yerlerine koydum.
Haritanın yeri zaten zor yer …
Döşemelerin altında ,Su depoları ile mobilya arasında …
Yani Chartplotter Bozulursa , Aynı anda Tablet ve Benim Cep telefonu da bozulursa ordan çıkarmak bir problem
Olmayacak bir şey değil Üçünün aynı anda bozulma ihtimali nedir bilemem …ama daha kolay yerde olmalı..
Bazıları Şanslı zaten kültürlü insanlar , O yüzden kolaycacık Amatör denizci oluveriyorlar.
Bir şekil Tekne edince Öğretiyorlar ya ilk derste
Karşıya doğru bakınca Solun İskele ,Sağın sancak adam oluyor O an Otamatikman Denizci…
Oooo Konu nereye gitti yine…
Motoru çalıştırdım…
Tekrar .. Tekrar
Rüzgara baktım Teknenin MFD inden Koyun dışında 12-15 gösteriyor , inanmadım yanlıştır dedim.
Ben teknede GRIP diye bir program kullanıyorum , ayrıca Windy var telefonumda
Windy den baktım 4 -5 gösteriyor…
Biraz daha ileriye baktım 6-7 gösteriyor….
Birde Senaryo oynattım Oooo. İki üç saat sonrada düşüyor 2-3 e …
Üzlüyorum , Gece yelken yapacaktım …
Ama yazdım bu GRIP i bir kenara bir daha yenilemeyeceğim aboneliğimi…
Yaprak kımıldamıyor teknenin dışında , 5 mil ötede 12-15 hava var diyor , dalga geçiyor herhalde…
Çalıştırdım Motorları ….
Gecenin sesizliğini yırtar gibi çalıştı motor…Yan yana sıralanmış kayıklar hüzünle titredi
Aralarından biri demek ayrılıyordu…
Nerede ise Tümünün kasarası belli belirsiz titredi moturu çalışan ile birlikte…
İskelenin Üzerinde bir köşede sigara içmekte olan Denizciler göz ucu ile baktılar motoru çalışan aralarından kayıp gitmekte olan Tekneye …
Tekneyi iskeleye bağlayan Palamarlar bile hüzünlendi….
Izbarçolar daha bir gerildi tüm teknelerdeki ..
Çalışan motor Tüm tahtaları zıngır zıngır ….
Yalan yalan Acaba Edebi yazabilirmişim diye denedim görüldüğü üzere yazılmıyor belli bir kabiliyet , Alt yapı falan lazım…
MOTORLARI nedir zaten bizde bir tane motor var…Tahta diyede bir şey yok bizim kayıklar plastik
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapAğır ağır Martıların bakışları …. na yapsam olmuyor..
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız.
Üye Ol veya Giriş YapÇıktım yola bir telaş Topladım usturmaçaları ….
Doğru Dar Boğaza yöneltim tekneyi…
Devir 2000 zerre dalga yok …
Deniz çarşaf gibi…
Hafif hafif esiyor bir yerlerden bırrr üşür gibi oldum ..
Kapşonlu sweateri çıkarıp kapşonsuz mont giydim…
2200 devire çıkartım ….Dar boğaza ulaştım.