0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

T. Ö.

Ynt: Tekne alırken ilk dikkat edilecek şey; Nereye koyacaz?
« Yanıtla #15 : Ocak 02, 2018, 14:37:11 »
Emin Alp Korsanım merhaba ve estağfurullah limon ne demek ancak şeker katmış olursunuz.
Lakin biz Hamza korsanın masasına oturduk kendi kendimize sohbet ediyoruz gibi görünüyor.Ondan da bir icazet gelse idi selam sabah cinsinden daha huzurlu konuşurduk.
Maliye konuları hassas efkarı umumiye huzurunda zuhur ettiğinde davete icabet ederler.Mükellefler bu konuları çok kurcalamaz.Maalesef.
Devletten veya yerel yönetimlerden çok fazla beklentimiz olursa kendimizi mutsuz ederiz.Dikeniyle, sapıyla kazığıyla içinde bulunduğumuz koşullarda bile deniz yaşamı ve özlemi çok büyük ayrıcalık.Dünya nüfusunu savaş, terör, açlık, şiddet, uyuşturucu, cehalet  ve vandallık sarmalını bir daha gözden geçirdiğimizde bu insan hakkıdır demek o kadar lüks kalıyor ki. 
*

Y. T.

« Yanıtla #16 : Ocak 02, 2018, 15:27:25 »
Merhaba ben Mordoğan barınaktaydım ,şimdi Dalyan barınaktayım ,yeri olmadan tekne almam açıkçası. Kışlama için de Güzelbahçe ,Özbek ,Çeşmealtı Mordoğan ,Foça, Karaburun Ayvalık Dikili Bostanlı da ki barınaklarda 300-500 Tl civarı vinç masrafı ile kenara koydurabilirsiniz tekneyi üzerinde birşey ler bırakmadan durur kenarda Aralık-Nisan tavsiyemdir. Altına da 3-4 adet varil. Kimse ellemez. Ben Gofi ile yaptım ondan söylüyorum .Ama barınak korunaklı ise denizden çıkarmayın tabi ki. Trailer konusunda 2 sene sonra benim tekneye uyumlu alacağım kesin. İkinci el alıp modifiye yaptıracağım amacım yolda taşımak değil kenara almak için vinç yerine römork mantıklı ve sağlıklı diye düşünüyorum.   

*

H. K.

« Yanıtla #17 : Ocak 02, 2018, 23:31:39 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Vallahi arkadaşım yer işi bela benim şu anki aklım olsa bu 5 tonluk tekneyi alıcağıma remorklu hareketli salmalı bir şey alırdım kış oldumuda koyardım kıyıya bakardım keyfime geçen hafta tonozumu kesmişler onun ile uğraştım marinada değilsen suda olmak  eziyetten başka bir şey değil yoksa kışın açılmam etmem iki duble rakı içicem üzerinde oda burnumdan geliyor

Yavaş yavaş düşüncem kiralamaya doğru yöneliyor zaten:) Ayda 1 gün çıkacağım onda da kiralasam aynı paraya çıkar gibi düşünmeye başladım:)

*

H. K.

« Yanıtla #18 : Ocak 02, 2018, 23:34:26 »
Hamza korsan bu işin risksiz ekonomik yolu yok.
Boğazda belediyenin işlettiği yüzer pontonlar var.Oralardan ya da Yeşilköy'den yeri ile birlikte satılan teknelere bakarsanız yer sorununu çözmüş olursunuz.Ama tekne sigortanızın kapsama alanına buralar girmeyebilir.Batma, kırılma, çalınma durumunda teminatsız kalabilirsiniz.Avrupa yakasında en uygun West İst. Marin var. Daha gençsiniz günde yarım saat fazla çalışmak bu işi bedelini ödeyip konforlu kullanmaya yeterli gelir.Şansınız açık olsun.

Yarım saat fazla çalışmak problem değil, keyfim için çalışmaktan yorulmam ama yeni başlayan birisi olarak en başta 20 binlik ufak bir yelkenli alıp onu bağlamak için 10 bin para vermek pek mantıklı gelmiyor:)
*

E.

« Yanıtla #19 : Ocak 02, 2018, 23:37:58 »
20 binlik ufak bir yelkenli alıp onu bağlamak için 10 bin para vermek pek mantıklı gelmiyor:)
Zurnanın zırt dediği yer tam da burası.
Gözüme kestirdiğim 1-2 tane var, bu sebepten al(a)mıyorum. Çözüm bulduğunuzda lütfen paylaşın.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. K.

« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2018, 23:41:42 »
Kocamustafapaşa'da yer varsa ve lokasyon size uygunsa üçüne beşine bakmadan verin ve teknenizi bağlayın derim...

Yeriyle birlikte bir yer almazsam en uygun çözüm orası gibi duruyor zaten hocam.
*

H. K.

« Yanıtla #21 : Ocak 02, 2018, 23:46:50 »
Emin Alp Korsanım merhaba ve estağfurullah limon ne demek ancak şeker katmış olursunuz.
Lakin biz Hamza korsanın masasına oturduk kendi kendimize sohbet ediyoruz gibi görünüyor.Ondan da bir icazet gelse idi selam sabah cinsinden daha huzurlu konuşurduk.
Maliye konuları hassas efkarı umumiye huzurunda zuhur ettiğinde davete icabet ederler.Mükellefler bu konuları çok kurcalamaz.Maalesef.
Devletten veya yerel yönetimlerden çok fazla beklentimiz olursa kendimizi mutsuz ederiz.Dikeniyle, sapıyla kazığıyla içinde bulunduğumuz koşullarda bile deniz yaşamı ve özlemi çok büyük ayrıcalık.Dünya nüfusunu savaş, terör, açlık, şiddet, uyuşturucu, cehalet  ve vandallık sarmalını bir daha gözden geçirdiğimizde bu insan hakkıdır demek o kadar lüks kalıyor ki.

Foruma yeni alışıyorum, yeni yazı gelince bildirim gelmiyor manuel olarak girip bakılıyormuş. Yoksa masaya davet edip, masadan ayrılmak yakışmaz bize:)

*

H. K.

« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2018, 23:56:04 »
Merhaba ben Mordoğan barınaktaydım ,şimdi Dalyan barınaktayım ,yeri olmadan tekne almam açıkçası. Kışlama için de Güzelbahçe ,Özbek ,Çeşmealtı Mordoğan ,Foça, Karaburun Ayvalık Dikili Bostanlı da ki barınaklarda 300-500 Tl civarı vinç masrafı ile kenara koydurabilirsiniz tekneyi üzerinde birşey ler bırakmadan durur kenarda Aralık-Nisan tavsiyemdir. Altına da 3-4 adet varil. Kimse ellemez. Ben Gofi ile yaptım ondan söylüyorum .Ama barınak korunaklı ise denizden çıkarmayın tabi ki. Trailer konusunda 2 sene sonra benim tekneye uyumlu alacağım kesin. İkinci el alıp modifiye yaptıracağım amacım yolda taşımak değil kenara almak için vinç yerine römork mantıklı ve sağlıklı diye düşünüyorum.

Biraz araştırınca yer olmadan kesinlikle alınmazmış öğrenmiş olduk.
Tekne alırken;
Ya yeriyle birlikte alacaksın,
böyle almanın avantajı hem yerin hazır, hem de çevredeki kaptanlarla muhabbet ederek alacağın tekne hakkında bilgi sabini olma avantajın var bakımını düzenli yapar mı? ilgilenir mi? çok sık kullanır mı? gibi
Yada önceden yerini hazır edeceksin.
*

A. Ü.

« Yanıtla #23 : Ocak 03, 2018, 00:05:53 »
Hamza korsanım,Tuzla size uygunsa,Tuzla barınakta Cenk korsanın teknesi var satıyor,uygunsa size konuşun Cenk korsanla.
*

B. B.

« Yanıtla #24 : Ocak 03, 2018, 00:12:05 »
Yeri ile de alsan bi süre sonra kontrat bitecek yine pamuk eller...
Ayda 1 gün çıkacaksan tekne alma sakın.
*

H. K.

« Yanıtla #25 : Ocak 03, 2018, 00:17:29 »
Yeri ile de alsan bi süre sonra kontrat bitecek yine pamuk eller...
Ayda 1 gün çıkacaksan tekne alma sakın.

Yeni başlayacak birisi olarak ne kadar çıkacağımı bilmiyorum. Bu geçiş dönemini atlattıktan sonra herşey daha net olacak diye düşünüyorum.
Belki de çok sevip bütün yatırımımı yelkenliye yapacağım:)
*

H. K.

« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2018, 00:19:17 »
Hamza korsanım,Tuzla size uygunsa,Tuzla barınakta Cenk korsanın teknesi var satıyor,uygunsa size konuşun Cenk korsanla.

Tuzla bana çok ters olur ama tekneyle ilgilenebilirim. Cenk korsanın teknesiyle ilgili bilgi alabilirim.
*

A. Ü.

« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2018, 00:45:14 »

Tuzla bana çok ters olur ama tekneyle ilgilenebilirim. Cenk korsanın teknesiyle ilgili bilgi alabilirim.
Cenk gürsel korsanın teknesinin markasını bilmiyorum,kesin bilen korsan arkadaşlarımız  vardır cevap gelir,aradığınız tarz da bir tekne,ilanlarda yok ,aradığınız tarz da  tekne ise tlf nunu verebilirim Cenk korsanın..
*

H. K.

« Yanıtla #28 : Ocak 03, 2018, 00:59:33 »

Cenk gürsel korsanın teknesinin markasını bilmiyorum,kesin bilen korsan arkadaşlarımız  vardır cevap gelir,aradığınız tarz da bir tekne,ilanlarda yok ,aradığınız tarz da  tekne ise tlf nunu verebilirim Cenk korsanın..

Bakalım tekne ismi gelecek mi:)
*

E.

« Yanıtla #29 : Ocak 03, 2018, 05:51:29 »
Cengo'nun kayık bir Scorcher. Webasto'su bile olduğu söyleniyor☺