0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. K.

Ynt: Siz olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz ?
« Yanıtla #90 : Mart 05, 2013, 15:20:35 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
HakanE farkında olmadan bişey mi yaptım sana... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Hakkaten. Dışardan bakınca öyle gözüküyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Halbuki ne yapmış olabilirsin ki? Sadece sana takılmak hoşuma gidiyor.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Y. O.

« Yanıtla #91 : Mart 06, 2013, 17:21:36 »
... Ama zaten bizim tarifimiz buradan Marmaris'e sadece "kıçını gozleyerek giden" denizciler için değil. Onlara anlatabileceğimiz hemen hiçbir tecrübemiz yoktur maalesef... )))

Kardeşim, vardevelaya falan dikiz aynası takıyoruz bir defa... Allaam ya!  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Aslında bu iyi bir fikir, otopilotla giderken faydası olur.

*

H. A.

« Yanıtla #92 : Mart 06, 2013, 23:38:13 »
Necip korsan, bu hafta hava güneyli , kaçırma derim.

*

N. Ş.

« Yanıtla #93 : Mart 21, 2013, 20:21:54 »
Sevgili GEKO'lar,

Yeni teknemiz "mermaid"'in Göcek-İstanbul transferinin ilk etabı olan Göcek-Sıgacık(Teos Marina) bölümünü dün akşam 23.00 itibarı ile tamamladık.

Bu konu ile ilgilenen ve yorumları ile bana yardımcı olan siz degerli GEKO'lara verdigim söz üzerine yaklasık 58 saat süren 250 ve mil lik yolculugumuzun gün bazında özeti aşagıdaki gibidir.

18 Mart Pazartesi :Saat 13.00 de Gocek D-Marin'den palamarı çözerek, translog işlemlerimizi yapmak üzere Fethiye'ye dogru yola çıktık. Hava çok sakin (4-5 knot) motor- ana yelken seyri.
Translog işlemlerini bize yardımcı olan bir agenta vasıtası ile kısa bir sürede bitirdik ve saat 17.00 de rotamızı ilk limanmımız olan Datça'ya çevirdik. Rota Fethiye-Datça, Rodos iskelede,Simi İskelede. Hava sakin (7-8 knot) motor-ana yelken seyir.

19 Mart Salı:
Sabah 8.00'de Datça'ya ulaşıyoruz. Yine translog işlemlerimizi hızlıca tamamlıyor ve yedek depolarımızı doldurup saat 10.00'da yeni rotamız Didim D marine çeviriyoruz. Kos iskelede Datça-Turgutreis ( Gökova Körfezi) arasını yine havanın olmaması nedeni ile (7-9 knot) motor-ana yelken seri ile geçiyoruz. Turgutreis-Didim arasında (Güllük Körfezi) bekledigimiz lodos bizi yakalıyor ve gece 20-25 knot havada oldukça keyifli ve bir o kadarda adrenalini bol bir seyir yaparak gece 01.00 de Didim D marine giriyoruz. Ben dahil 3 kisilik ekip yorgun, uykusuz..

20 Mart Carsamba :
Bir önceki gece ve Çarsambe günü tüm metoroloji istasyonları Ege'de gelmekte olan fırtınayı haber veriyor. Fırtına için Çarşamba aksam saatlerinden sonra baslayacak ve Cumartesi öglene kadar sürecek deniyor. Saat 12.00'de dinlenmiş olarak marinadaki işlemlerimizi tamamlayıp ayrılıyoruz. Rotamız Sıgacık (Teos Marina) ancak havanın durumuna göre Kuşadası' nada dönebiliriz. Bunu Samos'u iskelede bırakıp Kusadası Körfezine çıktıgımızdaki hava ve saat belirleyecek.Hava 14-16 knot Güneybatı. Yine keyifli bir seyirle Dilek Bogazına geliyoruz. Hava günesli. İnsan bir fırtınanın gelmekte olduguna inanamıyor. Saat 17.00 civarı Samos'u iskelede bırakıp Dilek bogazını geçiyoruz. İşte şimdi zarları atmanın zamanı geldi...Kusadası mı ? Yoksa ilk hedef olan Sıgacık mı ? Bulundugumuz yerden Doganbey burnunu görüyoruz, Görmesine görüyoruzda tüm gün anonsu yapılan ve aksam saatlerinde baslayacak olan 6-7 hava körfezin tam ortasında yakalanmakta var. Hava 12-13 knot ve son bir kaç saattir degisiklik yok. Barometrede fazla bir oynama yok ve son kez bir kaç hava durumu veren siteleri inceliyor ve yolumuza devam etme kararı veriyoruz. 14-17 knotluk lodos'la ortalama 7 knot hızla saat 20.00 civarında Doganbey körfezini dönüyor ve rahat bir nefes alıyoruz.
Saat 22.00'de Sıgacık Teos Marinadayız.......

Su anda saat  20.15 (21 Mart Persembe) Teos marinadayım ve marina içinde rüzgar zaman zaman 18 knotları buluyor...Umarım bu havada tüm GEKO'lar sıcak yuvalarında patlamış mısır yiyorlardır  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fırtına bitimi (Cumartesi ögleden sonra ) teknemiz kaptan nezaretinde İstanbul'a dogru ikinci etabı yapacak.

Rakamlarla Gocek-Sıgacık seyri:
Mesafe :~ 250 nm
Yakıt sarfiyatı : ~ 40 litre
Ortalama hız : 4.3 nm ( konaklamalar dahil)
Ortalama hız : 5,8 nm (konaklamalar hariç)
Datça'da baglanma ücreti : 0 TL
Didim D Marine : 47 Euro ( 1 gece- Elektrik+su dahil)
Sıgacık Teos Marine: 24 Euro/gece.

Destek veren, bu konu ile ilgili görüş veren tüm doslara teşekkürler.

Saygı ve sevgilerimle
Necip
*

K. U.

« Yanıtla #94 : Mart 21, 2013, 20:43:31 »

18 Mart Pazartesi :Saat 13.00 de Gocek D-Marin'den palamarı çözerek, translog işlemlerimizi yapmak üzere Fethiye'ye dogru yola çıktık. Hava çok sakin (4-5 knot) motor- ana yelken seyri.

Sabah 8.00'de Datça'ya ulaşıyoruz. Yine translog işlemlerimizi hızlıca tamamlıyor .

Yolun açık olsun Korsan,
İki transitlog peş, peşe hayırdır korsan cıktı-girdi mi yaptınız ?

*

T. G.

« Yanıtla #95 : Mart 21, 2013, 21:33:01 »
Havalar  çok sert  .  Lütfen  dikkat
*

İ. Y.

« Yanıtla #96 : Mart 21, 2013, 21:44:44 »
Symi iskelede

Olmadiki böyle Symi hiç iskelede bırakılırmı.

Symiyiçoksevenkorsan

*

M. T.

« Yanıtla #97 : Mart 21, 2013, 22:18:16 »
Olmadiki böyle Symi hiç iskelede bırakılırmı.
Birakilmaz
*

S. E.

« Yanıtla #98 : Mart 29, 2013, 22:36:27 »
Necip korsanım son mesajın üzerinden 10 gün geçmiş,herşey yolundadır umarım... Nerelerdesiniz??!!?!
*

N. Ş.

« Yanıtla #99 : Mart 31, 2013, 22:30:15 »
Serkan Korsan takip için teşekkürler...

Evet teknemiz "mermaid" 'i 27 Mart Carsamba günü saat 13.45 iitibarı ile İstanbul Fenerbahce Marinaya bagladık.

En son attıgım mesajda teknemiz Sıgacık Teos marinadaydı. Egedeki fırtına nedeni ile yolculugumuzun birinci bölümüne 23 Mart Cumartesi gününe kadar ara verdik ve Istanbul'a geri döndük.

ikinci bölüm:
23 Mart Cumartesi kaptanımız sabah saat 6.00 da palamar çözerek durmaksızın motor yelken seyiri ile ilk duragı olan Gelibolu'ya Pazar günü ulastı. Hava 4-5 knot karayel..Gece konaklama Gelibolu.

25 Mart Pazartesi
dinlenen ekip rotasını Fenerbahce'ye cevirmeyi planlarken kuvetlenen kuzeyli hava ile birlikte ancak Sarköy'e kadar gelebildi. ( Kaptanımız Marmara'da fazla tecrübeli olmadıgı için gece seyri yapmamayı tercih etti)

26 Mart Salı Sarköyden yola çıkan ekip aynı gün aksam saatlerinde Güzelce marinada geceledi ( Hava poyraz 14-15 knot)

27 Mart Carsamba saat 10.00 civarında Güzelce'de palamar çözen ekip lodos'unda yardımı ile 13.45 civarında Fenerbahçe Marinadaki yerine baglandı.

Bu yolculuk boyunca 78 saat  motor çalıştırdık  ve 90 litre mazot harcadık.(saat'te 1,15 ltr) Bu rakam bize daha önce söylenen rakamın çok altında. Sanırım bunun nedeni havanı çogunlukla lodos olması, tekne zehirlsinini yeni yapılmıs olması vede en önmelisi tüm motor bakımlarının yapılmıs olması idi.)

Bu seyyahat boyunca ekibimiz (ilk bölüm ben, Fatih ve kaptanımz Erdinç ikici bölüm Kaptan Erdinç ve eşi ve Altan) oldukça disiplinli ve bir o kadarda eglenceli bir performans gösterdi. Mart ayı olmasına ragmen totalde 7 gün gibi bir sürede bu seyyahati gerçekleştirdik.

Böyle bir seyyahat için benim görüşüme göre olmazsa olmazları;
- Motor bakımı,
- Teknenin altının temiz olması,
- Hava durumunu takip edebilmeniz için bilgisayar ve internet baglantısı,
- Uyku tulumu ve elektrikli ısıtıcı (Mart ayı oldugu ve tekenenin vebastosu olmadıgı için)
- İlgili haritalar,
- Elektronik haritaların güncel olması.
- Makul miktarda yiyecek,
- Bol miktarda likid Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu seyyahat öncesi bu konuya ilgi gösteren ve önerilerini bzimle paylasan tüm degerli GEKo'lara tesekkür ederim.

Saygı ve Sevgilerimle
Necip

*

B. S.

« Yanıtla #100 : Mayıs 08, 2013, 14:24:47 »
adaş hoş geldin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Forumda konular o kadar hızlı akıyor ki.. bu başlığı atlamışım, seyir detaylarını yeni okudum..
*

N. Ş.

« Yanıtla #101 : Mayıs 08, 2013, 14:33:14 »
Teşekkürler Kaptan...

Pazar günü bogazda gözlerim aradı sizi ve İstanbul'un diger yakasındaki "mermaid" i.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Fenerbahçe'ye yolunuz düşerse beklerim..
Saygılar
*

B. S.

« Yanıtla #102 : Mayıs 08, 2013, 15:10:00 »
Çok istedim fakat, yarış sadece 1 etap olduğundan yukarı çıkmak için zaman yaratamadım.. 
Yarış için ayrıca tebrik ederim..