0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Demekki sadece deniz görürsen işler orrayt,denizden başka şey görürsen o zaman işler nanay
Merem ve Vural Korsanın yazdıkları top yekün arşivledim...elinize sağlık... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapMerem ve Vural Korsanın yazdıkları top yekün arşivledim...elinize sağlık... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBence bu planlar beş para etmez . Denizde meteorlojik şartlar ,deniz durumu, akıntı görüş ve arıza durumu yorgunluk ve bir çok değişken faktör nedeniyle böyle PLANLAR YAPILMAZ . BÖYLE KAPTANLIK OLMAZ KARA YOLU GİBİ YOL TARİFİ YAPILMAZ KAHKAHKAH ALIN BURADAN YAKIN BENDE SEYRİNİZE BAKAYIM
Bu yolu hem aşağıdan yukarı ve hemde yukarıdan aşağı kaç kere yaptım şu an hatırlamıyorum.Ama her deneyimin altın değerinde olduğu kanaatindeyim.Dolayısıyla her iki yazıyı da hemen word formatına çeviriğ kitaplık ana dosyası altında,deniz ve yelken klasörünün,rotalar alt başlığına arşivledim.Ben her seyir öncesi pilot kitapları eller ilgili rotamın haritası üzerine 0.4 özel macenta kalemimle koordinatlarıda yazarak işlerim.Plan harici bir durum oluşursa kaçabilecek en yakın alternatifimi bilebilmek adına ve ilgili rota için pilot kitapta da kulaklar takarak ilgili liman,koy vb sığınacak yerleri endişe ile sayfa sayfa aramak yerine tek hareketle açar okurum.Böylece hangi havaya kapalı,zemin ne bu ve buna benzer ayrıntılara vakıf olurum.Bu da yetmez bana her hafta başı o hafta sonu yayunlanan "Denizcilere Duyurular" bölümünden o haftanın notik düzeltmelerini bilgisayarıma indirir frsat buldukça haritalarıma işlemeye gayret ederim.Bunlar tabii kış gecelerinde keyifle yapılan ve her yapılışta yaza biraz daha yaklaştığımı hissettiğim zevkli bir meşgaledir.Bilirim ki bazen denizde dakikalar önemli olabilir.Saygı ve Selametle
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapMehmet elin değmişken bir de bunun tersini yazsan. İstanbul'dan Marmaris'e nasıl gitmeli? Arşiv tam olsun.Istanbul'dan çıkışta bir geminin arkasına takılıp Ege'ye çıkarsın, sonra sola dönüp aşağıya devam edersin. Tek dikkat edeceğin husus kilise çanları sağda, ezan sesi solda olacak... ))) Eğer tersiyse sorun var demektir!
Mehmet elin değmişken bir de bunun tersini yazsan. İstanbul'dan Marmaris'e nasıl gitmeli? Arşiv tam olsun.