0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Z. D.

RİSUS 2012 SEYİRLERİ
« : Ağustos 01, 2012, 09:25:01 »
Yeni yılın ilk günü öğlen denize çıkan Risus sene içindede sürekli denizde oldu.

Sevgili Erol Dedemizi seyire davet etmiştik ama gelmeyince kendisi bu sene pek denize çıkamaz oldu.

Neyseki Daksar sayesinde görüşebiliyoruz .

Kışın hafta sonları Burgaz klasikleri ile devam eden seyirlerinde 26 şubatta Risus!a ihanet edip Necip korsanım nazik

davetiyle Haz teknesi ile Burgaz'a gidince kızımın ahı tuttu. Akşam dönüşte aracıma hafifçe sürten aracın içindekilerin sivil

polis çıkması ile çağrılan ekibe ehliyetimi teslim ettim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Nisan sonu Yalova BBQ, Mayısta karaya çıkmak için gene Yalova, Haziran ve Temmuz da  Trilye , Poyrazköy gece kalmalı seyirlerimiz oldu.

Temmuz ayında çıkmayı düşündüğüm güney programı iş yerinde elemanımın acil bel fıtığı ameliyatına girmesi ile 1 ay ertelendi.

Geçen hafta poyrazköy dönüşü arızalanan tuvaletin tamirini Erdal usta son dakikaya bırakınca test edemeden
28 Temmuz sabahı 4.30 da Pendik marinadan avare olduk.

Akşam internetten baktığımızda kuzeyli hava veriyordu. Ama yola çıkınca hafif bir lodos ile karşılaştım

Sedef adasını geçtikten sonra hava aydınlanmaya başlayınca gökyüzündeki siyah bulutlar beni tedirgin etti.

Çünkü rotayı marmaranın ortasından planlamıştım. Hava patlarsa kaçacak yer yok. Acaba gerimi dönsem diyemi düşündüm.

Neyseki eşim yatmaya gitmişti ve havadan haberi yoktu. 

Ve bende özgür irademle yola devam kararını verebildim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Öğleden sonra hava kuzeye dönünce eşime yola çıkabilmeye ikna etmeye söz verdiğim ana yelken açmadan, motoru

kapatmadan cenovayla seyire  devam ettik.

Daha önce eşimin görmediği Paşalimanı adasına gittik. Alargada bir ketch tekne vardı. İskele boştu.

Şamandıraların arasından geçerek Avşa Yiğitler barınağına girdik. Bu arada rüzgarda artmıştı.

Akşam saati (18.30 gibi) olduğu için halatımızı alacak hiç kimse yoktu. Neyse eşim ilk defa tekneden atladı . Halatı bağladı.

Sonra kıç halatını bağladık. Motoru stop edip ortalığı neta ederken mobiletle gelen yaşlı bir amca elektrik su için mendireğin

karşısındaki iskeleye bağlanmamız gerektiğini söyledi. barınağın işletmesini yeni almışlar. 35 TL para vereceğiz hiç olmazsa

elektrik su alalım diye halatları çözüp diğer iskeleye bağlandık. Barınağa girip çıkan Dr. getirip götüren ambulans teknesini

şikayet etmelerine rağmen barınak içinde süratle giriş çıkış yapmaya devam ediyordu.

Üstümüzü giyinip minibüs ile Avşa ya indik. Bir müddet sonra top patlayınca yemek yeme zamanı gelmiştir diye Çınaraltında

bir lokantada oturup yemeklerimiz yedik. Sonra sahilde bir o tarafa bir bu tarafa yürüdükten sonra yorgunluğumuzu anlayıp

tekneye yatmaya gittik.

*

Z. D.

Ynt: RİSUS 2012 SEYİRLERİ
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2012, 11:13:34 »
Sabah 6 da uyanınca hemen halatları çözüp yola koyulduk. Ama gene şansa lodos esiyordu ve süratimiz 2500 devirde 5,5 mildi.

Boğaza girince Geliboluda Avrupa yakasına geçip akıntıdan faydalanmak istedim.

Nara burnunda tekrar Anadolu yakasına geçtik. Bu arada rüzgar poyraza döndü. Hemen cenovayı açarak hızımızı 8 mile çıkardım.

Boğazdan çıktıktan sonrada 7 mil süratle Bozca adaya gittik. Daha önce aradığım Ramazan Bey tonozda yer olmadığını bir tek

çapa atmalık yer kaldığını o da ben yetişebilirsem  dedi. Olmazsa charter teknesinin üstüne bağlanmam gerektiğini, teknenin

kaptanına da beni rıza usta gönderdi dememi söyledi.

Bende Cuma akşamı motorun son kontrollerini yapan bizim Rıza İli ustayı arayıp bahsedilen senmisin diye sordum. Hayır dedi.

Adaya varınca tekrar telefon açınca yer olmadığını ,feribot iskelesine gitmemi Şerif Alinin bizi orda beklediğini söyledi.

Bizden önce 2 motoryatı yanaştırınca bize de ferbotun kapaklarını indirdiği yatay kısım kaldı. neyse bağlandıktan Opeti

aradık. Bize tanker şöförünün telefonunu verdiler.marinada olmadığını birazdan geleceğini mazotunun olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Bizde yarım saat tekrar aradık. marinada motoryata mazot verdikten sonra geleceğini söyledi. Bir müddet sonra gelmeyince

marinaya gittim. Motoryat azıcık mazot alıyordu.  3,5 tonu geçmişti.

Doldurması bittikten sonra gelip benim depo ve çanta bidon eksiklerimi doldurdu. 50 lt 198 TL. İnsan utanıyor biraz Leeyynnn 50 litre içinmi 4 kere telefonla  beni çağırıp durdunuz demedi allahtan

Akşam telefonla arayan arkadaşımın tavsiyesi üzerine koreliden önceki restoran olan balukamı bazukamı hatırlamıyorum bir

yere gittik. Hanım sıcak ot tabağını beğenmedi. Barbunlarda kokuyordu diye restorana düşük not verdi.

Yemekten sonra dolaşacak hal kalmadığı için alışveriş bile yapamadan yatmaya gittik.

her gün beni arayan Tümay korsanım Midillinin batısından geçip Çeşme rotasını önerdi. Tekneye gelip Yunan bayrağını arayıp

bulamayınca rota mecburen Ayvalık oldu

Saat 5 gibi avare olduk. Hızımız 2500 devirde 7 mildi. Ancak babakaleye 2 mil kala 5,5 mile düştü. neden acaba Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Akıntı tersmi dönüyor burada diye düşünmeye başladım.

10 gibi sivrice koyuna girerken esmeyen rüzgar 15 knot civarında esmeye başladı. Hiç demir atmamış eşim (zaten

bozcaadada panik olmuştu çapa atacağız diye) burda rüzgarda tekne durmaz desede kıyıya 3 metrede kendisine demirin

nasıl atılacağını yaptırarak öğrettim. Önce eşim yüzdükten sonra ben denize gözlükle girdim. Pervanedeki kekomozlara

bakayım derken beyaz bir plastik torbanın pervane ile sail drive arasına dolanmış olduğunu gördüm. neyse 4-5 dalışta

temizliyebildim. Sonra eşime demiri toplatıp Ayvalık marinanın yolunu tuttuk. Saat 3 gibi mazot iskelesinden eksilen

mazotumuzu (18,8 lt 73,44 TL) tamamlayıp marinaya bağlandık. Marina sözleşme ücreti günlük 76 TL, yıllık 1976 Euro

Bozulan tuvalet pompası için marinanın önerdiği servis sahibinin eşi marina ofise gelince durumu anlattım . tamam  hemen

ilgileneceğiz dedi. parça gerekirse hemen ister yarında takarız dedi. saat 5 de kimse gelmeyince telefonla aradığımda tamam

yarım saate kadar geliyorum dedi. neyse 6 ya doğru geldi. Hımmm ekiplerim yok yarın bakarız parça gerekiyorsa da 2 gün

sonra gelir deyince erken gelseydiniz parça yarına gelirdi deyip teşekkürle yolladık.

Tümay korsanım telefonda eşimin rahat seyir yapabilmesi için Meteorojinin sitesinde detaylı hava tahmini haritasında

Midillinin arkasının rüzgar almadığını burda rahatlıkla çeşme boğazına iniş yapabilecemizi söyledi. Gece yatmadan evvelde

haritayı hanıma gösterip endişelenecek bir şey olmadığını söyledim.

Akşam yemeği için AliBey adasına gittik. çarşıda biraz dolanıp CUNDA BALIK EVİ nde yemeğe oturduk. Geçen seneki

mezelerden farklı sıcak ege otları(yoğurtlu sarımsaklı) dün geceki hüsrandan sonra almak istemedik. Ancak restoranın sahibi

muhakkak denememiz gerektiğini beğenmezsek hesaba yazalmayacağını söyleyince tamam dedik. Girit böreği, yufkaya

sarma karides çok güzel , beğendili ahtapot mükemmeldi. Dönüşte sıcak dondurmadan sonra teknemize gelip yattık.

Salı sabahı 4.30 gibi avare olup gece karanlığında Ayvalık kanalına girdik. Gece deneyiminide yaşamış olduk kanalda

Midilli doğu ucuna doğru rota tuttum. 2 saat sonra Rüzgar çıkınca hemen cenovayı açıp motor yelken seyre devam ettik.

Rüzgar fazla şiddetli olmayınca Tümay korsanın önerisi yerine direk Çeşme kanalını hedefledim. kanala yaklaşırken rüzgar

kesildi. Kanalın ortasına girdiğimizde birden bire batıdan 16 knot ortalam ile esmeye başlayınca hemen genovayı açtım.

Birazdan kaba dalgalarda yapmaya başladı. 7 mil süratle çeşmeye vardığımızda saat 15.15 idi. Marinaya önceden

telefonla rezervasyon yaptım. Girişte yakıt iskelesini sordum hemen girişte dediler. Limana girince sağ tarafta birinci

mendireğin içinde sarı kırmızı Shell rengi çizgileri görünce ordaki iskeleye yönlendim. Telsiz ile görevli olmadığı söyledim.

tamam gönderiyoruz dediler. neyse hanım öğrenmişti. Rüzgarda bastırınca hemen yanaşı bağlandık. bir müddet sonra resmi

bir görevli gelip burası serbest bölge deyince yanlış bağlandığımızı anladık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Neyse ordan çıkıp 2. mendireğin içine girince yakıt istasyonunu gördük. Rüzgarüstünde kaldığı için bir kaç manevra ile zorlukla

bağlanabildik. Buradada 75 TL lik yakıt aldık. palamar botlar bize beklememizi söylediler. Büyük bir motor yatı götürüp

bağladıktan sonra bizi bağlanacağımız yere getirdiler. Bir baktım 2 pontonun arasına kıyıdaki betona bağlayacaklar. İtiraz

ettim. Ben kıçtan kara pontona bağlanmak istiyorum dedim. Bize ofisin söylediği yer burası dediler. Telsizle ofisi aradım .

Başka yerimiz yok dediler. O daracık arada rüzgarın basması ile 2 bot yanımda olduğu halde salmam büyük bir ketch teknenin

tonoz halatına takıldı. Palamar görevlisi tekneye gelip dümene geçince ben hemen aşağı inip dergiden Alaçatı marinanın

telefonunu arayıp buldum. Telefonda yer olmadığını öğrenince mecburen gösterdikleri yere bağlandık. gerçi burasıda şehir

merkezine çok yakın. marina ofise de çok uzak. Ofise giderken palamar botla gittim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

2 günlük sözleşme yaptım. Bir gün 33 euro Kdv, 2 gün olursa 66 euro kdv dahil oluyor.

teknik servis arayışının neticesinde 3. firma geliriz dedi.

akşam yemeğini İmren restoranda yedik. Börülcenin bir kısmı kokuyordu. patlıcan ezme salatanında sarmısağı sonradan

ekleme olduğu için lezzeti kötüydü. Yaprak sarmada fıstık,üzüm gibi malzemeleri ne gördüm, nede tadını alabildim. Şiş

kebabın eti yumuşaktı güzeldi. Akşam tekneye gelince hanım hemen yattı. bende güvertede yandaki restorandan gelen caz

müziğiyle yarım şişe şarap içip erkenden yattım.

Şimdi bozulan tuvalet için gelen servis geldi. Biz manuelden anlamayız deyince şimdi elektrikli taktırıyoruz.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. Ç.

« Yanıtla #2 : Ağustos 01, 2012, 11:28:03 »
yakışır Risus a elektrikli tuvalet, devam Zafer Abi bekliyoruz

*

K. K.

« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2012, 11:41:20 »
Selametle Zafer korsanım.
Güzel bir seyir olmuş buraya kadar.
En güzel haber bana göre elektrikli tuvalet olayına girmen.
Herşey kolayına olsun.
*

A.

« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2012, 12:18:15 »
Herşey kolayına olsun Zafer Korsan!

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

T. D.

« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2012, 12:33:08 »
Selametle komşum.  Seni dün aradım ulaşamadım. Rüzgarın kolayına olsun... İyi haberlerini bekliyoruz....
*

S. B.

« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2012, 15:08:19 »
Zafer abicim İyi seyirler...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. H. D.

« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2012, 16:41:10 »
Güle güle gidin, güle güle gelin  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ayrıca bir elektrik mühendisinin tuvaleti de, elektriksiz olmamalıydı  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 01, 2012, 16:41:47 Gönderen: E. Hakan Demirayak »
*

E.

« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2012, 16:56:37 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Yeni yılın ilk günü öğlen denize çıkan Risus sene içindede sürekli denizde oldu.
Sevgili Erol Dedemizi seyire davet etmiştik ama gelmeyince kendisi bu sene pek denize çıkamaz oldu.

Yav ben tevatürdür, batıl inançtır diyordum ama doğruymuş meğerimse. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ama önümüzdeki yılbaşı gecesi kim yeniyıla denizde girmeyi düşünür de burada paylaşırsa ona yamanmazsam ne olayım. Olmadı, kendime nöbet yazdırıp Dak/Sar botuyla çıkmazsam...(ama o zaman da dumadan nöbet çakarlar bana ya! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Zafer',im hani seyire arkadaş aile arıyordun ya, işte paşa iznimizi iptal etmeseydi... Neyse, kısmet... Bizim yerimize de gez, keyfini çıkar. Selâmetle.
*

N. B.

« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2012, 18:22:27 »
Selametle Zafer korsanım Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Z. D.

« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2012, 19:53:03 »
Çoookk teşekkürler.

Neyse tuvalet işide modernizasyon kapsamında halledildi. yarın denize zevkle boşaltayım pis su deposunu.

Yarın akşam kalacağımız yere karar veremedim.

Tek etap Bodrum gümüşlükmü, kuşadasımı, didimmi, samos arkasımı belli değil. Hava ve süratimize göre  seyirde karar

vereceğiz.
*

M. T.

« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2012, 21:45:07 »
Allah selamet versin Zafer korsanım, keyifli seyirler diliyorum.
*

S. B.

« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2012, 08:26:55 »
iyi seyirler dilerim Zafer Korsanim...
Sonunda mavi sulara kavustunuz...
*

H. B.

« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2012, 08:41:52 »
İyi seyirler, selametle.
*

A. R. K.

« Yanıtla #14 : Ağustos 02, 2012, 09:56:59 »
İyi seyirler Zafer korsanım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap