0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Z. T.

Ynt: Petunia' nın seyir günceleri
« Yanıtla #135 : Haziran 28, 2012, 19:19:22 »
Pupa Yelken Akdeniz

Marmaris-Marmara(Güney)-İstanbul

Sevgili korsanlar, Marmaris-Marmara(Güney)-İstanbul gezimizin Marmaris-Çanakkale bölümünün özetini daha önce yazmıştım.

Yine ayrıntılarını yazma hakkım saklı kalmak üzere   Petunia nın Çanakkale den İstanbul a kadar olan bölümünün seyir güncelerinden bir özet sunmak istiyorum. Fotoğraf desteği yine  sonradan olacak.

29.05.2012 Salı günü palamarları çözüp Çanakkale Marina dan ayrıldık. Nara Burnu nu döndükten sonra Lapseki ye yaklaşırken sağnak yağmur nedeniyle yeni Lapseki Barınağına girdik. Yarım saat kadar alargada kaldıktan sonra demir alıp Kemer Barınağına geçtik. Orada geceledik. Ayrıntılarını sonra anlatacağım “Kadı” lakaplı balıkçı Hüseyin le  tanıştık. Renkli bir adam:) 

30.05.2012 Çarşamba sabah Kemer Köyünü gezdikten sonra Karabiga ya geçip  limanın yarım dm kadar güneyinde demir atıp alargada geceledik.

31.05.2012 Perşembe günü Karabigaya çıkıp alışveriş yaptıktan sonra Erdek, Ocaklar, Narlıköy ve İlhanköye uğradıktan sonra Paşalimanı demir yerine geçtik. Burada demir atıp geceledik.

01.06.2012 Cuma günü karaya çıkıp rahmetli Edip Ossa nın harabe olmuş evini gezdik. Sadun Boro nun “Kısmetin Dümen Suyunda” kitabında, buradaki bahçede yerde durduğunu söylediği Kısmetin eski ana direğini aradık bulamadık. Herhalde başka bir yere taşımışlar. Köyü dolaştık, alışveriş yaptık sonra demir alıp Avşa Adasındaki Yiğitler ve adanın kuzeybatısındaki yeni Avşa Limanına geçtik. Oradan Marmara Adası Limanına gidip yakıt rıhtımına aborda olduk. Önerilen “Of lunun yerinde” midye dolmaları götürdük(Zafer Dedeoğlu korsanım teşekkürler. Nefistiler) Oradan Gündoğdu ve Topağacını uzaktan seyreyleyip Asmalı ya geçtik ve her yerde yaptığımız gibi, bildiğiniz 360 derecelerimizi çektik. Sonra Kapıdağ Yarımadası kuzeyine, Doğanlar Koyuna geçip alargada geceledik.

02.06.2012 Cumartesi Turanköy, Çayağzı, Kestanelik, Çakılköy ve Karşıyaka barınaklarına bildiğiniz nedenle uğrayıp Trilye ye dümen tuttuk. Yolda Kurşunlu Barınağına uğradık . Kocaçay Deltası önünde ağ atan balıkçılarla karşılaştık. Buralar çok sığ ve ağlara dikkat etmek gerekiyor. Açıktan geçmekte yarar var. Yelken seyriyle Trilye ye kadar geldik. GeKo etkinliği için gelmiş olan korsanlar sağ olsunlar yer gösterip palamarları aldılar ve akşam üzeri 17:30 gibi limana bağlandık. Kısa bir Trilye turu ve akşam yemeği limandaki restoranda. Neşeli bir yemekten sonra Petunia da iyi bir uyku çektik.

03.06.2012 Pazar günü GeKo larla vedalaşıp Arnavutköy ve Güzelyalı ya uğradıktan sonra 15 knot rüzgarla yelken yaparak karşıya, Narlı ya geçtik. Oradan tramolalarla Fıstıklıya doğru seyir yaptık. Fıstıklı uğranılacak yer değilmiş. Bana, ortam “İdrar kokuyor” gibi geldi. Hava kararmadan yeni yapılmış olan Armutlu Barınağına geçtik. Korunaklı bir yer. Bu kıyıda, ben her zaman burada kalmayı yeğlerim. Rıhtıma aborda olup, kara tarafındaki düğün eğlencesi eşliğinde geceledik.

04.05.2012 Pazartesi avara olup Esenköy(Katırlı) ya geçtik. Liman içini şöyle bir tavaf edip West İstanbul Marina ya rota tuttuk. Akşam üzeri marinaya bağlandık.

Marmaris-Marmara(Güney)-İstanbul seyrimizin Google Earth deki rotasının gösterir kmz dosyası:

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Ayrıntılar ve fotoğraflar sonra.

Selamlar.

*

N. S.

« Yanıtla #136 : Ocak 08, 2013, 01:14:01 »

Önce Asar(Aperlea) Koyuna gittik. Demiri fundaladık sonra baktık koy fazla dalga alıyor, tam aksi tarafındaki Sıçak(Polemous) Koyuna gitmeye karar verdik. Yörük Ramazan ın iskelesine bağlandık. Burası her bakımdan çok korunaklı bir koy,  Ramazan ın köfte ve patates kızartmaları da o derece leziz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Yörük Ramazan a 3 yıl önce uğramıştık. Ayrılırken, (İçimden kendi teknemle diyerek) “Yine geleceğim Ramazan”  demiştim. Yörük de “Gelmezsin lan abi” dediğinde “Geleceğim lan abi” demiş ve gülüşmüştük. Daha sonra karadan Üçağız a bir daha gelmiştim ama Mehmet in Kumsal teknesini bulamayınca Ramazan a uğramaktan vazgeçmiştim. Gün geldi kendi teknemizle geldik Ramazan ın köfte, patates kızartması ve salatasını yedik. Eşini kaybetmiş, küçük kızını evlendirmiş yalnız kalmış Ramazan. Yanına yeğenini almış. O da ada çayı toplayıp satıyor. Yılda 1,5 ton!! topluyormuş. Buraların ada çayı ünlüdür. Biz Aperlea Koyuna girdiğimizde ada çayı toplarken görmüş bizi yeğeni. “Abi siz biraz önce arka koydaydınız” değil mi dedi. Dikkate bak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Akşam, “Sana demiştim Ramazan bak işte geldim” dedim. Bir küçük açtı dertleştik. Biraz törpülemiş onu çektiği sıkıntılar, öyle dangul dungul! konuşmuyor artık Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Katamaran kiralayarak dolaşan iki Fransız çift geldi sonra.

Zafer Korsanim,
Gecen gun yazinizi zevkle okurken,   asagi yukari ayni zamanlarda  Aperlei' de oldugumuzu farkettim. Bende 6 gun Likya yolunu  yurumustum o sirada.. Size supriz ortak bir tanidigimizin fotografini eklemek istedim..  Ayrica Tarkan adli bir yelkenli de  tesadufen  kareye girmis.
Sevgiler.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2013, 01:26:36 Gönderen: Necla Sarıkaya »

*

Z. T.

« Yanıtla #137 : Ocak 08, 2013, 10:18:39 »
Necla korsan çok sevdiğimiz bölgelerden biri Kekova ve dolayları. Likya Yolu da başlı başına bir olay.

360 Derecesini de koyalım tam olsun. Gün ışırken çekmiştim. Ramazan sahnede yok ama  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Selamlar.

*

N. S.

« Yanıtla #138 : Ocak 08, 2013, 16:10:42 »
Benimde en sevdigim  mekandir  diyebilirim. Tesekkurler  video icin. Homesick yapti isede sabah  sabah iyi geldi cenneti seyretmek.  Bir dahaki sefere  eger yapmadinizsa:Ramazanin yerinden  sola dogru yurumenizi tavsiye edecegim, Purple house diye bir kucuk  camp/ pansiyon yerine geleceksiniz. Genc bir cift Riza ve Feyza dedesinden kalan yeri  isletiyor ve  cocuklari Ada dunya tatlisi. Likya yolundak turistlere  hizmet veriyorlar.  Bir keyif cayi o ortamda  muthis huzurlu ve zevkli. Hemen arkasinda Aperlei antik kenti  sizi  binlerce yil geriye goturmekte. Orada yuzebilirsiniz  yada snorkeling  yapabilirsiniz.. Ayrica antik  kentin tam icinde  Agaoglunun ( sanirim Adalet ) evinde kiraci olarak  yasayan senarist Ertugrul  bey ile de ya orada ya da Ramazan in yerinde karsilasabilirsiniz. Size nasil Ramazanin yerinde cay  icerken   yelkenliden inen Isvicreli bayanla tanisip evlendiklerini  anlatacaktir.   Hos bir ask hikayesine sahne olmus Ramazan'in yeri.. Kisa bir yuruyus yapmadinizsa tavsiye ederim.. Saga dogru  giderseniz de ( yuruyerek 2 saat )  Kale ye variyorsunuz. Cikmadinizsa mutlaka tavsiye ederim. Akdeniz ve egenin en guzel manzarasi.  Ozellikle  gun batimina denk gelirseniz Santori' nin  adi  bile edilmez. O kadar nefis bir gun batimi yasayacaksiniz.. Tepede ayni manzarayi goren 5 ogrencilik bir  ilk okul var. Rahmi Koc sponsor etmekte okulun bakimini.   Cok efendi  genc bir bayan ogretmeni var.  Bu sefer ziyaret ettigimde  ne yazikki beyinde sorun yasamis ve Rahmi Bey  sagolsun tedavisi ile  cok yakindan ilgilenmis.. Tabii bu arada  kaleden  kartal yuvasini  hatirlatacak  muhtesemlikte Rahmi Koc un  evini  goruyorsunuz. O kadar guzel bi manzara ki. O guzelligi dile getirmek cok  zor. Isi biliyor demekten baska sey diyemiyorsunuz..   

Ramazan'a ulastirmak icin soz verdigim fotografi  belki benden once siz ulastirirsiniz.  Ramazan ben gordugumde mayisi 2011 de esinden sonra oglunu da kaybetmis cok cok aciliydi. Dilerim acisi biraz olsun onu artik o kadar acitmiyordur..

Sayenizde anilarim canlandi,  video icin tekrar  tesekkurler..
Selamlar.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2013, 16:16:07 Gönderen: Necla Sarıkaya »
*

Z. T.

« Yanıtla #139 : Mart 07, 2013, 12:35:28 »
Sevgili korsanlar,

Petunia ile yaptığımız İstanbul-Kuzey Ege-Marmaris  gezi rotamızın Google Earth kml dosyasına ve gezimiz boyunca,  koy ve limanlarda çektiğimiz 360 Derece panoramiklerine vereceğim bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Rota: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Konuyu az bilenler  için :
Bilgisayarınızda Google Earth Programı yüklüyse, bağlantıya tıklayıp ekranda gelen menüde “aç” dediğinizde Google Earth kendiliğinden açılacak ve soldaki menüde “Geçici Yerler” klasörü içinde Petunia nın Kuzey Ege rotası, uğranılmayan yerler de dahil hemen hemen  tüm liman ve koyların isimleri çıkacak.

Gezi hazırlığı öncesi birçok gezi kitabı ve internette bulunan yerli yabancı belgeden yararlanılmıştır.

Google Earth den çıkarken dosyayı saklamanız istendiğinde “evet” derseniz Kuzey Ege  rotamızı bilgisayarınızda istediğiniz zaman açıp izleyebilirsiniz.

Rotamız üzerindeki uğramadığımız yerlerin çoğu yetersiz derinlik nedeniyledir (Petunia nın su çekeri 1.90 m )

360 Derece PanoramiklerBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

360 Derecelerin her biri en az 20 fotoğrafın birleştirilmesi ile oluşturulmaktadır.

İyi seyirler.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

E. O.

« Yanıtla #140 : Nisan 26, 2013, 16:26:48 »

Sevgili korsanlar, Petunia' nın Ayvalık-Cylades gezi anılarını hazırlamaya devam ediyorum.

Zafer Korsan'ım hatırlatayım dedim.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler
*

Z. T.

« Yanıtla #141 : Nisan 26, 2013, 16:32:40 »

Sevgili korsanlar, Petunia' nın Ayvalık-Cylades gezi anılarını hazırlamaya devam ediyorum.

Zafer Korsan'ım hatırlatayım dedim.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sevgiler

Aklımda  Eyüp  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Selamlar

*

Z. T.

« Yanıtla #142 : Mayıs 23, 2013, 18:33:13 »
Sevgili korsanlar Petunia nın "Pupa Yelken Akdeniz" seyir anılarından "Ayvalık-Cyclades-Marmaris" i vereceğim bağlantıdan okuyabilirsiniz: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

İstanbul a döndükten sonra bu başlık altında da okunabilir.

Selamlar.

*

B. G.

« Yanıtla #143 : Mayıs 25, 2013, 00:46:05 »
Yaz rotasını düşünüp taşınmaktan deniz tutmuştu. İyi oldu. "Ayandon, Petunia'nın İzinde!" sloganı ile gezmek nasıl olur? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

H. A.

« Yanıtla #144 : Mayıs 25, 2013, 08:01:24 »
Zafer korsanım şu anda nerelerdesin, yoksa bu rüzgarlda uçarakmı İstanbula gidiyorsun. 19 mayıs 2013 den sonrasını merak ediyorum. Selamlar.
*

Z. T.

« Yanıtla #145 : Mayıs 25, 2013, 08:25:27 »
Yaz rotasını düşünüp taşınmaktan deniz tutmuştu. İyi oldu. "Ayandon, Petunia'nın İzinde!" sloganı ile gezmek nasıl olur? Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sen yaparsın bir şeyler. Şimdiden iyi seyirler.

Yağmur u konuştuk dün. 1 Yaşında olmuştur. Bir fotoğraf bekliyoruz artık  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Zafer korsanım şu anda nerelerdesin, yoksa bu rüzgarlda uçarakmı İstanbula gidiyorsun. 19 mayıs 2013 den sonrasını merak ediyorum. Selamlar.

Hakkı korsanım Teos dayız birazdan Eğri Liman a doğru çıkacağız.

Kısa seyir notları için: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Herkese selam.

*

S. K.

« Yanıtla #146 : Mayıs 29, 2013, 13:22:58 »
Zafer korsanım iyi seyirler diliyorum. uzun zaman yurt dışındaydım ve siteyi takip edemedim . bugün telefonla aradım  ve ulaşamadım. seyirdesin ve ulaşılamayan biryerde mutlaka. tekrar iyi seyirler diliyorum  rüzgarın hep kolayına olsun. Belgin hanıma selamlar. 
*

Z. T.

« Yanıtla #147 : Mayıs 30, 2013, 11:57:30 »
Zafer korsanım iyi seyirler diliyorum. uzun zaman yurt dışındaydım ve siteyi takip edemedim . bugün telefonla aradım  ve ulaşamadım. seyirdesin ve ulaşılamayan biryerde mutlaka. tekrar iyi seyirler diliyorum  rüzgarın hep kolayına olsun. Belgin hanıma selamlar. 

Teşekkürler Selahattin Korsanım. Sende hoş geldin.

Bizden de selamlar. Görüşmek üzere.

*

B. S.

« Yanıtla #148 : Mayıs 30, 2013, 12:04:33 »
Hoş geldiniz..
*

E. O.

« Yanıtla #149 : Temmuz 17, 2013, 14:32:48 »
Sevgili korsanlar Petunia nın "Pupa Yelken Akdeniz" seyir anılarından "Ayvalık-Cyclades-Marmaris" i vereceğim bağlantıdan okuyabilirsiniz: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Selamlar.

Zafer Korsanım, araya giren seyirler, sonrası iş güç içinde unutmuşum, kusura bakma..!

Cylades seyir anılarınızı çok beğenerek okudum. 360 derece liman ve koy fotograflarıyla bizler için de iyi bir kaynak, pilot yayın olma özelliği taşıyor. Ellerinize sağlık, teşekkürler..

Bu sene bazılarına gittik. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Umarım ileride hepsini görme şansı buluruz.

Sevgiler..