0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. S.

Ynt: Petunia' nın seyir günceleri
« Yanıtla #165 : Mayıs 06, 2015, 21:53:48 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Kitap , tamamen digital olacak. , Sende buraya koyamadığın video ve görsellerde vardır. Bunları de ekleyeceğiz. Senin gittiğin bu limanlar ile ilgili ayrıca başkaca gezginlerin yazılarını da koyarız. Bence Mükemmel bir pilot kitap çıkar ortaya . Hem de digital olacağından, cep telefonundan bile okunacak bir yapı oluştururuz. Kitabin kendi içinde bir arama motoru olur. İndex diyelim. Misal tekne Leros 'a mı gidiyor ?.. Tak Leros ile ilgili kısım anında önüne gelir. BUna bir de senin hava tahminlerini ekleriz., Bitmedi.. Üstüne de düzenlediğin toplantıların videolarını profesyonelce editler kısa ' movie' ler haline getirir, bunları da koyarız..

Profesyonel bir çalışma yapar , gelirlerini amatörce değerlendiririz.

Ersincim bence çok iyi bir fikir... Belki Zafer Korsanımın dışındaki herkesi bilgilerinden derlenmesi içeriği daha hızlı geliştirebilir..

Gezgin Korsan Yayınları - Ege
Gezgin Korsan Yayınları - Marmara

Gibi seriler oluşabilir. Herkes faydalanır ve verdiği parayla iyi şeyler yapıldığı için mutlu olur..

Tebrik ederim kardeşim...
*

Z. T.

« Yanıtla #166 : Mayıs 07, 2015, 09:45:26 »

Fotografta gördüğünüz bağlandığımız rıhtımın müsait olması önemli. Lokal kişilerle olan iletişim sayesinde mümkün. Herkesin kullanmasına her zaman uygun değil.
Uzo karşılığında her zaman yardımcı olunur.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bir teknelik yer varmış demek ki Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Z. D.

« Yanıtla #167 : Mayıs 07, 2015, 09:53:01 »

Fotografta gördüğünüz bağlandığımız rıhtımın müsait olması önemli. Lokal kişilerle olan iletişim sayesinde mümkün. Herkesin kullanmasına her zaman uygun değil.
Uzo karşılığında her zaman yardımcı olunur.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Uzo marka tercihiniz? Barba yani olur mu ?

16 mayıs Sivri adaya beklerim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Z. T.

« Yanıtla #168 : Mayıs 07, 2015, 10:05:44 »
Zafer abinin bu notlarını şimdiye kadar keyifli ve anı notları okur gibi okuyordum. Ne zaman ki uzun bir seyir yapmaya karar verdim bu notlar hızır gibi yetişti resmen. Marmara, Kuzey Ege  ve Güney Ege için bulunmaz bilgiler niteliğinde.

Bütün rota planlarını Zafer abinin notlardan çıkardım. Buralarda gezecek kim varsa hararetle tavsiye ediyorum.

Tekrar Teşekkürler Zafer abi..

Ersin övgülerin için teşekkürler.

Bir program yazdırmaya başlattım yapabilirlerse az gezmiş ama artık yeter açılalım ufaktan denizlere Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap diyecekler için büyük kolaylıklar sağlayacak. Paket Gezi Rotaları(Verileri sen gireceksin o sana olası rotaları çizecek), az biraz da liman-koy özellikleri Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap olacak. Kısmet.

Aslında gezmek çok zor gelmiyor bana, bir çok kereler yazmıştım: Temelde gezi kitapları(Türkiye için: Turkish Waters & Cyprus Pilot-Rod Heikell ve Vira Demir-Sadun Boro. Ege Adaları için Greek Waters Pilot-Rod Heikell) ve Navionics elektronik haritaları yeterli. Tabi teknenin yeterli olması koşuluyla. Reisi yazmıyorum çünkü her reis kendini(Neyi becerip beceremeyeceğini) bilir ya da bildiğini sanır. Biz ilk yıllarda daha çok "sananlar" içindeymişiz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ama sonuçta kazasız belasız gezdik.

Çok selam.