0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Z. T.

Ynt: Petunia' nın seyir günceleri
« Yanıtla #105 : Mayıs 05, 2012, 11:20:28 »
Eyvallah korsanlarım. Gezerek keyif yaparken, biraz da birşeyler üreterek yararlı olalım diyoruz o.

*

S. Z.

« Yanıtla #106 : Mayıs 05, 2012, 21:24:14 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

K. U.

« Yanıtla #107 : Mayıs 05, 2012, 21:32:56 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eyvallah korsanlarım. Gezerek keyif yaparken, biraz da birşeyler üreterek yararlı olalım diyoruz o.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. Ö.

« Yanıtla #108 : Mayıs 05, 2012, 23:47:43 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. S.

« Yanıtla #109 : Mayıs 08, 2012, 00:25:40 »
zafer korsanım hayellerimizi süsledin  teşekkürler darısı başımıza

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. Ç.

« Yanıtla #110 : Mayıs 09, 2012, 16:52:47 »
OpenCPN'de hem rotalar, hem de limanlar ve seyir noktaları işaretlenebiliyor. İşaretlenen seyir noktalarına linkler konulabiliyor. Bu linklerden hem bilgisayardaki dosyalara, hem de bağlı ise internete ulaşılabiliyor.
OpenCPN kullanımı kolay,  ücretsiz, açık kaynak harita izleme programı. Program CM93 vektör haritalarını (ücretsiz) ve kap uzantılı raster haritalarını destekliyor.
Bu yaz için nereye gitmeli derken 200'ün üzerinde limana ilişkin bilgi topladım. Bu limanların her biri için şu linkler var:
- Limanın Google'dan görünümü (Bilgisayardan resim dosyası),
- O limanın NAO pilot bilgisive o limana daha uğrayan korsanların gezi notları. Bu daha önce GeKo Ege ve Marmara derlemelerinden türetildi. (Bilgisayardan word dosyası),
- İnternet erişimli 4-5 link: Panoramia, 360, TurkisWaters, CruiserWiki, canlı yayın kameralar vs.,
Ayrıca, O bölge için hava raporu internet linkleri, (Poseidon, windguru, windfinder GRIB vs..), bölge için  rota önerileri ve o genel görüşlerin olduğu word linkleri.
Bu bilgi ve rotaların gezi planlaması için çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Zafer korsanın resimleri ve çalışmaları bu bakımdan benim için son derece değerli ve yararlı bir çalışma. 
Ben bu yönde çalışmaya devam ediyorum. Ancak böyle bir çalışma, tek başına her durumda yetersiz ve eksik kalacak. Açık kaynak olarak ve hep birlikte oluşturup geliştirilmesi son derece önemli. Acaba  tüm bu çalışmaları hep beraber bir şekilde eşgüdümleyip, ortak yaratılabilir ve kullanılabilir duruma getirebilir miyiz?.
Örnek olsun diye bir ekran görüntüsünü buraya aktarıyorum:

<script src='Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap type='text/javascript'></script><noscript>Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap</noscript>

Uploaded with Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2012, 17:10:32 Gönderen: Hasan Çetin »
*

O. T.

« Yanıtla #111 : Mayıs 09, 2012, 20:52:11 »
Hasan korsanım bizler için çalışmalarınızdan dolayı ÇOK ÇOK ÇOK  teşekkür ederim.

*

B. B.

« Yanıtla #112 : Mayıs 10, 2012, 02:44:17 »
Zafer Korsanım,
Uzun zamandan sonra girip bakma fırsatı bulduğum bu sitedeki nefis anlatım ve güzel resimlerle süslü günceni zevkle okudum.
Biliyorsun, Kıbrısı da içeren ve Çevlik'e hatta Suriye sınırına kadar uzanan Doğu Akdeniz seferine hemen senden sonra başladım ve arada bir haberleşerek senden çok değerli bilgiler almıştım. Benimki sadece anılarda kaldı. fakat sen yazıya dökerek hem kalıcı hale getridin, hem de diğer korsan dostlara yararlı bir ürün çıkardın. Eline sağlık.
Yine bildiğin gibi, dönüşte 2011 ekim ayı başında Alanya Belediye Limanı'na bağlandıktan bir gün sonra tekneye isabet eden yıldırım nedeniyle oldukça yorucu günler geçirdim. Bunda en büyük rolü yanılarak seçmiş olduğum Groupama Sigorta Şirketi oynadı. Göz göre göre, son derece aleni, keyfi, duyarsız şekilde haksızlığa uğratıldım. Kendileriyle girdiğim yasal süreç devam etmekte. Sonuca göre, hem sigorta, hem de teknik yönleriyle korsan dostlara yaralı olabilmek için yakında yazacağım.
Şimdi eve dönüş yolunda, Marmaris'te alargadayım. Birkaç gün sonra Söğüt'te, evin önündeki tonozuma bağlanıp biraz dinleneceğim.
*

Z. T.

« Yanıtla #113 : Mayıs 11, 2012, 11:37:35 »
Sevgili Barış korsanım, Petunia nın seyir güncelerini beğenmene sevindim. Başına gelenler gerçekten de gerçekten sinir bozucuydu(Adrasan da hrsızlık girişimi, yıldırım düşmesi). Sigorta firmalarıyla ilgili benzer sıkıntıları hepimiz zaman zaman yaşıyoruz(Tekne sigortası dışında da). Dilerim karşılıklı görüşmelerle sorunlar aşılır enazından arada bir yerde buluşur konuyu çözersiniz.

Ben burada senin de nasıl bir gezgin olduğunu yazmadan geçemeyeceğim. 2010 da teknemi aldığımda internetten bulduğumuz her dosyayı indirerek, gezmeyi düşündüğümüz yerleri daha önceden gezenlerin gezi anılarını arayıp bularak bilgilenmeye çalışıyoruz: SAILBLOGS da üyeler arasında bir Türk adı dikkatimi çekti. Peşini bırakmadım bloglarına, sitelerine ulaştım. Hayran kaldım diyebilirim. Sonrada iletişim kurup devamlı haberleştik ama bir türlü de biraraya gelemedik  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Fazla uzatmayayım buyrungöz gezdirip siz karar verin.

Blog

Site

Buarad Barış korsanım yolda olduğuniçin dikkatinden kaçmış olabilir:

*

Z. T.

« Yanıtla #114 : Mayıs 28, 2012, 14:22:54 »
Marmaris-İstanbul

Sevgili korsanlar, gezi ayrıntılarını yazma hakkım saklı kalmak üzere  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Petunia nın Marmaris-İstanbul seyir güncelerinden Çanakkale ye kadar olan bölümünden bir özet sunmak istiyorum. Fotoğraf desteği sonradan olacak.

Petunia 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü Marmaris Yacht Marina dan palamarları çözdü. Önce Söğüt e geçip Barış Beyhan korsana misafir olduk.

20 Mayıs Pazar Palamutbükü ne geçtik.

21 Mayıs Pazartesi Bitez de Cüneyt Baygün korsanımla beraberdik.

22 Mayıs Salı Yalıkavak diye yola çıktık ama rüzgarı bulunca Hüseyin Burnu nu dönüp geniş apaz bir seyirle Gaidaros doğusuna kadar geldik. Posidonion(Molla İbrahim) Koyunda gecelemeyi düşünüyorduk, baktık 24 knot rüzgarda 3 tekne yan yana dizilmiş içeriye giren dalgalarla hoplaya zıplaya demirdeler. Burada kalınmaz deyip gidip Kuşadası Marina ya bağlanıp müdürümüz Çağlar la kahvemizi içtik.

23 Mayıs Çarşamba hadi yelkene devam deyip tramolalarla Doğanbey Burnu na kadar yükseldik. Baktık hava kararıyor motora kuvvet Sığacık Körfezini boydan boya geçtik. Ne geçiş ama sahil güvenlik, kruvazörler bize eşlik ettiler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap (O günlerde askeri manevralar varmış Sığacık Körfezinde). Bizde çok bir “cool” davranarak kolumuzu şöyle bir kaldırıp selam vererekten kardeş kardeş birlikte seyir yaptık. Saat 21:30 da Alaçtı yı yarına bırakıp Nergis Koyu na girdik. Geçen geldiğimizde dolanıp gitmiştik bugüne kısmetmiş kalmak. Sezon başlamamış ya koyu kapatmış olduk. Yeşillikler içinde her yöne(özellikle lodosa)korunaklı, iyi demir tutan bir koy. Öneririm kalın.

24 Mayıs Perşembe kahvaltı sonrası Alaçatı ya geçtik. Arkadaşlarımız Dr. İsmail ler geldiler. Bizim İsmail le dostluğumuz bir başkadır. Geçerken uğramadan yapamam.

25 Mayıs Cuma palamarları çözdük, pasarellayı marinaya hediye edip  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yola çıktık. Akburun a  kadar yelken. Boğaza girince rüzgar fıss. Motorla İnussai(Koyun-Paşa) Adasının doğusuna kadar geldik. Rüzgar tekrar canlandı 8-10 knot hadi yelkene devam. Eğri de kalmayı düşünüyorduk, baktık saat erken ve de rüzgar baştan çıkarıcı, yola devam. Bademli.
Saat 21:00 de Teoman Arsay ın önerdiği yere gittik demiri salladık. Arkadaşının cebini vermişti, ertesi sabah aradık sağ olsun, elinde bahçesinden topladığı çiçeklerle, geldi bizi aldı. “Oraya ya Teoman yada arkadaşları gelir demir atarlar” deyince gülümsemeden edemedik. “Alameti farika” ymış yani  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

26 Mayıs Cumartesi öğleden sonra dostumuzdan izin isteyip demiri topladık Bademli den ayrıldık. Cansız bir rüzgarda geniş apaz gidelim dedik ama baktık olmayacak “start”a bastık. Hedef  Patriça idi sonra değiştirdik Sokakağzı na (Sivrice Koyunun batısında kalan sahil) gitmeye karar verdik. Kuzeybatı-Batı lı hafif bir rüzgar var ve koyda deniz sakin. Sivrice limanı biraz iyileştirilmiş, baştan kara olunabilir. Ama hava olmadığı için biz attık demiri, alargada kaldık. Burhan ı aradık geldi aldı bizi (Burhan çok efendi biri yıllar önce tanışmıştık. Kıyıda bir moteli var. Oralara gittiğimde hep uğrarım. Hep aynı saygılı, efendi duruşunu görürüz. Yolunuz düşer yada oralarda bir sıkıntı olurda yardım gerekirse elinden geleni esirgemez. Cebi: 0 532  507 48 94) Akşam yemeğini orada yedik.
Yukarıda caminin hemen üst kısmında bir kardeşimiz taş ev yaptırmıştı bakalım orada mı dedik aradık. Bingo. O gün gelmiş. Eşiyle geldi. Ertesi gün kahvaltıda onlardaydık. Manzarası çok güzel bir ev yapmışlar. Güle güle otursunlar. “Abi illa sizde buralara gelin” dediler. Bizim seçimimiz belli “temelsiz ev” Petunia. Ama korsaniçemin aklını biraz çeldiler gibi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

27 Mayıs Pazar demir alıp Çanakkale diye yola çıktık. Delice korsanlarla iletişim kurup, marinada yer olup olmadığını sorduk. Geliyoruz dedik ama yolda Bozcaada da kalalım diye düşündük biran, sonra Çanakkale ye zamanlıca gidip bağlanabiliriz deyip saat 21:30 da gittik bağlandık. Ahmet ve Nalan Delice korsanlar geldiler. Sohbet gece yarısı 01:00 e gelip dayandı. hadi yatmaya dediler kalktılar.

28 Mayıs Pazartesi(Bugün) Sınıf arkadaşım Dr. Azem bu sabah İstanbul dan döndü bugün de buralıyız onlarla ve Delice korsanlarla birlikteyiz.

Kalın sağlıcakla.

*

D. E.

« Yanıtla #115 : Mayıs 28, 2012, 15:14:20 »
Delice Korsanlar bu ara pek yoğun:) çok sevdim onları ne yazıkki çok yorgundum istediğim kadar tecrübelerinden faydalanamadım...iyi seyirler Petunia:)
*

A. S.

« Yanıtla #116 : Mayıs 28, 2012, 17:38:45 »
Teoman  arsay ın bademlide demir yeri neresidir,sizden ögrenirsem bir daha ki sefere oraya demirleriz
*

H. E.

« Yanıtla #117 : Mayıs 29, 2012, 09:53:19 »
Teoman  arsay ın bademlide demir yeri neresidir,sizden ögrenirsem bir daha ki sefere oraya demirleriz

Ben de...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Z. T.

« Yanıtla #118 : Mayıs 29, 2012, 11:50:39 »

Sülemeeem

Ben de...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sülemem de sülemem  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

Z. D.

« Yanıtla #119 : Mayıs 29, 2012, 21:36:34 »
Garip adası ile Kalem adası arasına güneyden girip  3 metreye zincir sermek en uygunu değilmi ?