0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Telefonum olmadığı için diğer teknelerde yaşanan olayların ayrıntılarından bihaber kaldım. Plana göre Minerva, Mave, Ayna ve Yengeç, çıkıp bir yerlerde geceleyecektik. Mave'de tecrübeli denizci eksikliği ile Ayna'da yelken eksikliği bu iki teknenin birleştirilmesini zorunlu kıldı. Yengecin mazereti çıktı, iki tekne kaldık...
Sonarın aynası su kesiminden aşağıda demek istedin sanırım ilke ama o kadar olacağını zannetmiyorum.Bu arada sushi nizin namını duyduk bizde isteriz:).
Efenim öncelikle bir kez daha eski denizciler arasında yaygın olarak kullanılan bir iletişim aracından bahsetmek isterim. Adına kısaca VHF telsiz diyorlar. Faideleri saymakla bitmez... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...........................................Muhabbet, yıldızlar, rüzgar, deniz, likit... Her şey çok güzeldi. .............................................Saygılarımlaİlke NAHİS/Y Minerva Kaptanı
İlke korsan gerçek midir?Hakketen kendisi var mıdır ?Korsan değilde korsaniçe olduğu doğru mudur?Yaptıklarını hayranlıkla ve şaşkınlıkla izliyorum. Yılın en gezgin korsaniçesine aday göstereceğimde yanlış olmasın diye şeyetmiştim.
Cumartesi günü Mave ile denize çıkmamız geciktikçe gecikti... Neyse ki iyi rüzgâra denk geldik. Mave eni boyuna göre dar bir tekne...yollu yani! Dümen tutmaya pek bayılmam ama bu sefer tuttum,hem de ne tutmak! Heybeli nin açıklarında bir ara dümenin elimden kurtulup havalandığını ve tekneyi terk etmekte olduğunu görünce havada yakaladım hergeleyi... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Fakat dümen suyun içinde yine ve çekip içeri alamıyorum bir türlü... Yeşim e yelkeni indir dedim indirmeye çalışırken kavança yemeyelim diye bir hırsla dümeni çektim aldım sudan ve ana yelken iskotasını iyice gerdim...Ada ile aramızda az bir mesafe vardı o mesafeden de yolcu motorunun geçeceği tuttu,rüzgâr da bizi adaya basıyor...Neyse adam işaretlerimizden işkillenince üzerimize gelmekten vazgeçti ama ada ile aramızdaki dar alandan geçip gitti...Bu arada Yeşim de yelkeni indirdi. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapKopmuş bir dümenin varsa dıştan takma motor iyi birşey... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Motoru çalıştırıp adanın kuzeyinden güneyine geçip alman koyunda demirleyip neler yapacağımıza bir bakalım dedik...Altta iğnecik kırılmış ama yukarıda sanırım civata varmış o da kırılıp uçmuş. Yukarı bir civata uydurduk ama seyirde asıl kuvvetin bindiği alt menteşeye bir şey yapamadık,sadece dümeni çepeçevre halatla sıkıca sarıp bir düğüm atarak altta kalan boş delikten geçirip sıkıca bağladık. (Tabii dümen bir daha kırılırsa denize düşmesin diye yukarıdan da bağladık) Bunu neden yaptık? Yani tekne motorla da pekalâ dümen dinlemiyor muydu? Hayır dinlemiyordu...Daha doğrusu çok zor dinliyordu.Tekne torpil salması olan ağır bir tekne,motor kolu sürekli kullanmak için çok aşağıda ve o akşamüzeri poyrazında sırf motoru dümen gibi kullanarak bile adanın kuzeyinden güneyine geçmesi çok sıkıntı verici oldu.Bu yüzden dümeni bir şekilde bağladık...Gerçi Sivri nin limanına gelene kadar dümen halatı epey bir yemiş ve dümeni çok boşlamış.Zor... ama geko dostlarımızın sayesinde selametle bağlandık. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Hiç bitmesin diyeceğim sohbet,likit ve dostluk dolu bir geceden sonra,ertesi sabah da jeneratör ve matkap bonusuyla korsan arkadaşlarımız daha ben uyurken dümeni elbirliğiyle halletmişler. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapHeyecanlı,neşeli iki harika gündü... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yapİlke korsan gerçek midir?Hakketen kendisi var mıdır ?Korsan değilde korsaniçe olduğu doğru mudur?Yaptıklarını hayranlıkla ve şaşkınlıkla izliyorum. Yılın en gezgin korsaniçesine aday göstereceğimde yanlış olmasın diye şeyetmiştim.Gerçek olduğunu çok önceden farkettiniz ve işaret ettiniz : )) Nisan/2013 Sizin yazınız.. Ne yazarlar, neler neler yazdılar..Bizim defterimiz dürüldü,unumuz elendi eleğimiz duvara asıldı..Gidin Nezih'i okuyun,İclal'i okuyun,Necla'yı okuyun,İlke'yi okuyun.. Okuyun babam da gözleriniz anı yazarı görsün..Yine de öperim sizi..Saygılar..