0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

E. S.

Ynt: Karaya Çıkmadan 1000 Deniz Mili
« Yanıtla #105 : Mayıs 06, 2017, 10:32:25 »
Bu arada parantez açayım.  Bu botu  almamda fikirlerini esirgemeyen Ali korsanıma, sevgili arkadaşıma teşekkür ederim. Patlak olsa da Zodiac ))
*

A. Ü.

« Yanıtla #106 : Mayıs 06, 2017, 10:38:56 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu arada parantez açayım.  Bu botu  almamda fikirlerini esirgemeyen Ali korsanıma, sevgili arkadaşıma teşekkür ederim. Patlak olsa da Zodiac ))
Enes ilk yelkenli alma kararını nasıl verdiğimi biliyorsun,sende destekledin:)
Bende sana teşekkür ederim,körler sağırlar birbirini ağırlar gibi oldu biraz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. S.

« Yanıtla #107 : Mayıs 06, 2017, 10:39:46 »
Şarj sorunu çözümlenene kadar 36 saat geçince bir arkadaşım jandarmaya haber vermiş.

Sorunlar halledilince havanın da yumuşamasını fırsat bilip seyre koyuldum.

Aynı gün akşam üzeri Sivrice koyuna girip barınağa bağlandım.

Sağ olsunlar, buradaki arkadaşlarım her türlü yardımı yapıyorlar.  Kaldığım teknenin sahibi ve kooperatif başkanı Müjdat bey anlayışlı denizciler.

*

E. S.

« Yanıtla #108 : Mayıs 07, 2017, 12:54:36 »
Rotanın yüzde yirmisi gidilmiş.

Sivrice koyundaki dinlenme, ileride gereksinim duyacağım direnci yenilememi sağladı.

Şimdi seyir koşullarının uygun duruma gelmesini bekliyorum.
*

M. A.

« Yanıtla #109 : Mayıs 07, 2017, 13:54:15 »
Enes Korsan, çok güzel gidiyorsunuz  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap yani buradan öyle görünüyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Size bir sürü sorum var ama anlatmaya vaktiniz (veya şarjınız, internetiniz, ...) olur mu bilmiyorum Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Yolda zaman nasıl geçiyor? endişeleriniz neler? sizi takip eden kuşlarınız, yunuslarınız oluyor mu? akıp giden manzara nasıl? manzaraya bakmaya fırsat oluyor mu? suya bu kadar yakın olmak nasıl bir his? direncinizi kıran şeyler neler? seyir sırasında botta hareket edebiliyor musunuz?...

Aslında sadece yolda ne düşündüğünüzü ve yaşadığınızı merak ettim, şimdi olmasa da yolculuk sonunda belki yazarsınız... Sevgiler ve kalan yüzde 80'de başarılar diliyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

S. Ş.

« Yanıtla #110 : Mayıs 07, 2017, 20:04:52 »

Enes kolay gelsin Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bende nasıl yelken taktıgını merak ettim , üç çesitte takılabılıyormuş

*

E. S.

« Yanıtla #111 : Mayıs 07, 2017, 20:40:11 »
Merhaba Meltem Korsan,

Sağ olunuz. Seyir benim için de iyi gidiyor. Size de öyle görünmesine memnun oldum.

Seyirde zaman kolay geçiyor.  Hava ve denizin durumunu sürekli gözlüyorum. Kıyıya yakınsam olası kaçış yerlerini ve yedekte çektiğim deniz kayağını kolluyorum.

Bunlardan geriye kalan zamanda telefonun şarj durumunu,  oncourse programının çalıştığını kontrol ediyorum.

Bunlar zamanımın neredeyse tamamını kaplıyor.

Endişe mi, o da ne? Şaka bir yana denizin üstünde bu donanımla seyir halindeyken endişelenmemi gerektirecek pek bir şey olmuyor.

Uygun paratoner veya faraday kafesi geliştiremediğim için yıldırımdan korkarım.

Beni izleyen kuş,  yunus v.b denk gelmedim.

Öğünler seyir halindeyken yeniliyor.

Seyrin önemli kısmı gözlemekle geçtiğinden hoş manzaralar denk gelebiliyor.

Sudan bir karış yukarıda olmaksa harika bur duygu.

Fiziksel sağlığımın bozulması direncimi kurabilir.  Zihinsel olarak henüz geçmem gereken bir eşikle karşılaşmadım.

Donanımı ve kendimi kollayacak şekilde davranmaya çalışıyorum.  Motorun bakımını yaptırıyor,  botun hava basıncını ayarlıyor, motora yarım yolun altında yük vererek zorlamamaya çalışıyor,  soğutma suyunun dışarı soğuk çıktığını kontrol ediyorum.

Yekeyi tuttuğum eli değiştirirken sancaktaysam botun karina hizasına, 45 litrelik benzin deposunun üstüne oturuyorum.

Her iki kalçam da ağrımaya başladıysa uzatma kolunu tutan elime motor emniyet kablosu takılı ve diğer elim baş ipini tutar durumda bir süre ayakta seyir yapıyorum.

*

R. Z.

« Yanıtla #112 : Mayıs 08, 2017, 17:44:13 »
Rotanın yüzde yirmisi gidilmiş.

Sivrice koyundaki dinlenme, ileride gereksinim duyacağım direnci yenilememi sağladı.

Şimdi seyir koşullarının uygun duruma gelmesini bekliyorum.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #113 : Mayıs 08, 2017, 22:31:56 »
Seyir notu : Sivrice Koyu-Küçükkuyu

Bu mesajı Zello'dan kontrol et.
*

M. A.

« Yanıtla #114 : Mayıs 08, 2017, 23:33:32 »
Seyir notu : Sivrice Koyu-Küçükkuyu

Bu mesajı Zello'dan kontrol et.

Aaa teşekkürler Enes Korsan, seyir notunuzu/anlatınızı Zello'dan dinlemek çok keyifli, daha bir yanınızdaymışız gibi oldu  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ayrıca yukarda verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap güzel bir gece ve yarın için keyifli bir seyir dilerim...
*

G. Ö.

« Yanıtla #115 : Mayıs 15, 2017, 23:38:36 »
Enes Korsan bugün Foça'ya ulaştı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Mayıs 16, 2017, 21:05:04 Gönderen: Gülümser Özharar »
*

H. E.

« Yanıtla #116 : Mayıs 16, 2017, 08:31:05 »
Ene Korsan bugün Foça'ya ulaştı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A. Z.

« Yanıtla #117 : Mayıs 16, 2017, 09:01:24 »
Ene Korsan bugün Foça'ya ulaştı. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Hakan korsanım sabah sabah gülmekten kırıldım. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

« Yanıtla #118 : Mayıs 16, 2017, 09:27:20 »
İyi günler,

Öncelikle Kıvanç korsana konukseverliği için teşekkür ederim.

Hakan korsanın da dediği gibi...

Bademli-Foça seyri şu sekilde oldu.

*

E. S.

« Yanıtla #119 : Mayıs 16, 2017, 09:31:20 »
Hava raporlarına bakinca bir kaç gün burada kalmam gerekiyor.