0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

B. T. .

Herkese merhaba

Teknem şimdiye kadar Bodrum’ da oldu ama bu sene İstanbul a getireyim, elim üstünde olsun istiyorum ufak tefek onarımlar icin ama, marina fiyatları İBB dahil çılgın olmuş. Geçen gün yürürken Kuruçeşme de nasıl bağlıyor bu tekneler diye sordum, konunun degnekci sistemi olduğunu öğrendim.

Bu konuda tecrübesi olan var mi, tercih edilir mi, çılgınlık mi?

Sevgiler
*

A. Ö.

Ynt: İstanbul Avrupa (Arnavutköy, Kuruçeşme) degnekciler
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2019, 12:57:10 »
Selamlar..
"Değnekçi" tanımlamasına uyar mı bilemiyorum ancak istinye ve tarabya koylarında da tonozda tekneler duruyordu, belediye ikisine de marina yaptı.
İSTmarin genel müdürü bir televizyonda "İstanbulluları tonozculardan kurtaracağız, İstanbulluyu denizle buluşturacağız" muhteviyatında bir konuşma yaptı.

Ancak İstmarin fiyatları da Kalamış marinadan çok farklı değil, bildiğim kadarıyla yer bulmak ta sıkıntı. Bu nasıl "İstanbulluyu denizle buluşturma" projesi, açıkçası ben çözemedim.

Benzer bir uygulamayla Kuruçeşme gibi diğer tonozlu bağlama yerlerine de Belediye el atabilir, emin olmak lazım.

Saygılar.

*

E.

« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2019, 14:23:22 »
"İstanbulluları denizle buluşturacağız"dan kasıt, kıyıda koltuk halatlarına takılmadan yürüyebilecek, kıçtankara tekneler yüzünden göremediği denizi görebilecekler di, başardılar. Koltuk halatı yerine parmaklık var ama iyi tarafından bakın, ayağınız takılmıyor. Denizi az da olsa görebiliyorsunuz. Eh, ona da şükür.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

B. T. .

« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2019, 09:46:23 »
Teşekkürler cevaplarınız icin.
*

A. Ö.

« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2019, 18:44:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
"İstanbulluları denizle buluşturacağız"dan kasıt, kıyıda koltuk halatlarına takılmadan yürüyebilecek, kıçtankara tekneler yüzünden göremediği denizi görebilecekler di, başardılar. Koltuk halatı yerine parmaklık var ama iyi tarafından bakın, ayağınız takılmıyor. Denizi az da olsa görebiliyorsunuz. Eh, ona da şükür.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Konuşan Marina müdürü olunca ben otomatikman "bağlama yeri ve fiyatları makul bir hale getireceğiz" şeklinde bir anlam çıkartmıştım ama sizin söylediğiniz çok mantıklı geldi.
Teknesi olanın teknesini gözümüzün önünden, koltuk halatlarını ayağımızın altından kaldırmayı kastetmiş demek...
Vay be, adamdaki vizyona bak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)))

*

A. A.

« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2019, 14:56:44 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Konuşan Marina müdürü olunca ben otomatikman "bağlama yeri ve fiyatları makul bir hale getireceğiz" şeklinde bir anlam çıkartmıştım ama sizin söylediğiniz çok mantıklı geldi.
Teknesi olanın teknesini gözümüzün önünden, koltuk halatlarını ayağımızın altından kaldırmayı kastetmiş demek...
Vay be, adamdaki vizyona bak Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)))

İspark'ta araç parklarında da benzer uygulamalar var. Park yerinin mevkisine göre fiyatlamaları farklı olabiliyor, Nişantaşındaki yol üzeri park pahalı, bağcılar yol üstü park ücreti daha ucuz olabiliyor.  İstinye - Tarabya gibi yerlerin de dolayısıyla fiyatlamaları da bu kapsamda hazırlanmış olabilir.

Ama bir düzen geldi mi geldi, işleyişi de umarım eskiye göre daha düzenlidir.