0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Göcek Marmaris seyri
« : Mayıs 17, 2018, 11:17:42 »
Genelde tam tersi hedeflenir ve Marmaris'ten Göcek'e geçilir. Dönüş veya tersine seyahat ise yelkenli bir tekne için biraz daha zordur. Bu yol yaklaşık 45 mil civarındadır, göcek'ten çıkarak gün içinde Marmaris'e kolaylıkla ulaşışabilir. Amacınız gezmekse bir kaç etaba bölünebilir. İlk etap Ağa limanıdır: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap nerede konaklanabilecdğini açıklamış. Çok temiz suyu olan güzel bir limandır. İkinci etap ise Ekincik'tir, Ekincik'e kadar gidilebilir veya karşısındaki sahilde My Marina'da konaklanabilir. My Marina, yolu fazla uzatmadığından tercih edilebilir ama Ekincik'in içini de gezelim derseniz, doğrudan Ekinlik'e gidilebiliir. Ekinlik sonrası doğrudan Marmaris tutulur. Pek kalmadı ama tekneniz yabancı bayraklı ise Yılancık Adası'nın oldukça güneyinden geçmelisiniz. Yasak bölge sınırı haritalarda işaretlidir. Marmaris'e girmeden, Kumlubük veya Turunç uğranıp konaklanabilecek yerlerdir .

Hakim rüzgar batı olduğundan bu rotada yelken açılabilecek çok fazla yer yoktur, büyük kısmı motorla geçilir. 
*

H. H. A.

Ynt: Göcek Marmaris seyri
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2018, 11:26:54 »
Haklısınız Ahmet korsan.Bilhassa Ağa limanından çıkışı sabah çok erken yapmakta fayda var.Gecikilirse dalga boyu artıyor ve bilhassa Kurdoğlu ve Dişibilmez arası tekne tutması problemi olanları (eşim gibi Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ) çok etkiliyor. Ayrıca Ekincik ''My Marina'' da güneşin batışına karşı deniz mahsulleri ve rakı ile donatılmış bir sofrayıda öneririm.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

E. G.

« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2018, 11:42:05 »
Ahmet bey,

Tam istediğim bir konu açtınız.9 Haziran -19 Haziran arası Göcek ten çıkacağız ve ine Göcek'e geri döneceğiz.Konaklama yapılacak koyları ve gezilecek yerleri araştırıp bir plan yaptık.Ancak değerli korsanlarımızdan öneri bekliyorum.

Konaklama yapılacak koylar.
Restoranlar vb.

Saygılarımla

Erol

*

A. Ç.

« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2018, 12:26:19 »
Konuyu biraz daha uzatalım:

Göcek'ten çıkıp gezi amaçlı Knidos'a kadar gidelim. Marmaris girişine kadar gelmiştik. bundan sonra Çiftlik koyu iyi bir hedeftir. Batı ucunda lokantaların iskeleleri vardır, birine bağlanıp kalabilirsiniz veya uygun bir yere demirleyebilirsiniz. Çiftlik'ten sonra sahilde sığınılabilecek bir çok küçük koy varsa da gezi için çok uygun değildirler. Bundan sonraki hedefiniz Serçe limanı veya Bozukklae'dir. Serçe limanıda kuzeye giderseniz, lokantanın tonozlarına bağlanabilirsiniz. Demirlemek için çok yer olduğunu söyleyemem. Koyu tonozla doldurup demirlemeyi imkansız kıldığı için lokantayı hiç bir zaman sevmedim, bu nedenle de hiç yemek yemedim. Güneye dönerseniz, demirlemek için daha uygun olur. Serçe yerine benim tercihim her zaman Bozukkale olmuştur. Girişte güneye yakın lokanta iskelesine veya kuzy batısdaki lokanta iskelesine bağlanabilirsiniz. Güneydeki iskelenin biraz kuzeyinde taşlara klotuk alarak veya almadan demirleyebilirsiniz. Burdan çıkışta ki olasılık var. Bozburun'a doğru gidilebilir, Söğüt tarafında lokanta iskelelerine bağlanılabilir veya Simi ile kuzeyindeki Nimos adası arası kanaldan geçilerek Knidos'a doğru gidilebilir. Kuzeye dönmüşken Ağıl bükü ziyaret edilip Selimiye, Bencik, Martı Marina tarafına da gidilebilr. Bu rotada Datça da uğranılabilir yerler arasındadır. Datçaya gidilirse güneyindeki Kargı koyu ihmal edilmemelidir. Bu bölge iyi bilinen ve forumda  çok bahsedilen bir bölgedir. Biz Knidos'a devam edelim. Simi, Nimos kalanlı sonrası Datça İnceburun kuzeyinde demirlenip molas verilebilir. Soraki konaklama noktası Hayıt büküdür.  Sahilde kafe ve restoran tarzında birden çok yer ve konaklanabilecek yerler var. Palamutbükü bir sonraki uygun konaklama mekanıdır. Barınak içinde genelde girişin hemen sağındaki iskeleye kıçtan koltuk alınır.  Lokantalar için tekneden çıkıp kuzeyer doğru yürümeniz gerekir. Yazlık bir mekan olduğundan birden çok çok beğenebileceğibniz yer bulabilirsiniz. sonrası ise Knidostur. Liman içine demirleyebilir veya iskeleye bağlanabiliirsiniz.  Akdeniz ve Ege'nin tüccarlarının buluşup mal takası yaptığı bir zamanların önemli antik şehrinin klasıntılarını gezebilirsiniz.  Bağlandığınız iskelede bir lokanta var. Gidiş dönüş planlanıyorsa gidişte bir takım yerler gerçilip bunlara dönüşte uğranabiilir.
*

O. E.

« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2018, 13:17:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Genelde tam tersi hedeflenir ve Marmaris'ten Göcek'e geçilir. Dönüş veya tersine seyahat ise yelkenli bir tekne için biraz daha zordur. Bu yol yaklaşık 45 mil civarındadır, göcek'ten çıkarak gün içinde Marmaris'e kolaylıkla ulaşışabilir. Amacınız gezmekse bir kaç etaba bölünebilir. İlk etap Ağa limanıdır: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap nerede konaklanabilecdğini açıklamış. Çok temiz suyu olan güzel bir limandır. İkinci etap ise Ekincik'tir, Ekincik'e kadar gidilebilir veya karşısındaki sahilde My Marina'da konaklanabilir. My Marina, yolu fazla uzatmadığından tercih edilebilir ama Ekincik'in içini de gezelim derseniz, doğrudan Ekinlik'e gidilebiliir. Ekinlik sonrası doğrudan Marmaris tutulur. Pek kalmadı ama tekneniz yabancı bayraklı ise Yılancık Adası'nın oldukça güneyinden geçmelisiniz. Yasak bölge sınırı haritalarda işaretlidir. Marmaris'e girmeden, Kumlubük veya Turunç uğranıp konaklanabilecek yerlerdir .

Hakim rüzgar batı olduğundan bu rotada yelken açılabilecek çok fazla yer yoktur, büyük kısmı motorla geçilir. 

Sn.Çelenoğlu,
Haklısınız ancak Teknenin ilk bakımı için Marmarise istediler.
Garantinin sürmesi için 1.sene bakımı orda olması gerekir bir takım ufak tefek aksilikleri de gidereckler.
Bizde Ekincik düşündük verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.
Her zamanki gibi müteşekkirim
selamlar

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

A. Ç.

« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2018, 13:20:10 »
Ben olsam Ağa limanına gider geceyi orada geçirir, sabah erken Marmaris'e rota tutardım. Rüzgar gün ilerledikçe artıyor ve dalga kaldırıyor.

Knidos'a kadar bir not:

Şimdiye kadar, bağlanacak yerlerdeki sorumluların veya lokanta adlarının ve telefonlarının kayıtlarını hiç tutmadım. Gittiğim yerlerde memnun olmadığım yerleri de aklımda tutarım. Bunlardan hatırladığım Burgaz Ada'nın  güneyindeki lokantamsı yerdir. Bir zamanlar grup olarak çok giderdik. Ahşaptan yapılmış kır masaları üzerinde gazete kağıdına yakın bir  örtü, ve balık pişiren bu kır çayhanesi sonunda boğaz lokantalarına eşdeğer fiyat çekmeye başlayınca ilgimizi kaybettik.
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2018, 13:27:30 Gönderen: Ahmet Çelenoğlu »
*

O. E.

« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2018, 13:24:19 »
Ben olsam Ağa limanına gider geceyi orada geçirir, sabah erken Marmaris'e rota tutardım. Rüzgar gün ilerledikçe artıyor ve dalga kaldırıyor.

Orası daha yakın gibi sanki gece Göbünde kalacağız ordan sabah erken yola rahvan olacağız.
Biz Ekincik Mymarina diye düşünmüştük 3- 3 Buçuk saat veriyor Navionics.

*

A. Ç.

« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2018, 13:30:41 »
Anladım, amaç sadece tekneyi götürmek değil biraz da gezmek.
*

E. G.

« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2018, 07:36:08 »
Ahmet bey,

Tam istediğim bir konu açtınız.9 Haziran -19 Haziran arası Göcek ten çıkacağız ve ine Göcek'e geri döneceğiz.Konaklama yapılacak koyları ve gezilecek yerleri araştırıp bir plan yaptık.Ancak değerli korsanlarımızdan öneri bekliyorum.

Konaklama yapılacak koylar.
Restoranlar vb.

Saygılarımla

Erol
*

E. G.

« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2018, 17:17:46 »
Merhabalar,

Forum ve blogları inceledim.Fakat Göcek kıyıları hakkında çok bilgi bulamadım.Ya da yanlış yerlere baktım.

Haziran başında Göcek ve çevresinde olacağım.Gece hangi koylarda konaklayabilirim vb gibi önerilere ihtiyacım var.İskelesi olan lokantalar,elektrik ve su alacağım yerler.

Saygılarımla
*

O. E.

« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2018, 17:39:35 »
Merhabalar,

Forum ve blogları inceledim.Fakat Göcek kıyıları hakkında çok bilgi bulamadım.Ya da yanlış yerlere baktım.

Haziran başında Göcek ve çevresinde olacağım.Gece hangi koylarda konaklayabilirim vb gibi önerilere ihtiyacım var.İskelesi olan lokantalar,elektrik ve su alacağım yerler.

Saygılarımla

Biz ordayız siz gelin kolay  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

G. Ö.

« Yanıtla #11 : Mayıs 22, 2018, 17:47:06 »

Bunlar size yardımcı olabilir. Daha da var. Kılavuz kitaplardan birini edinmeniz de işe yarar. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. E.

« Yanıtla #12 : Mayıs 22, 2018, 18:04:18 »
Merhabalar,

Saygılarımla

Biz ordayız siz gelin kolay  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Özetle,

Restoran iskelesi olan

Zeytin Restorant ........Gece Elektrik var/Su daimi var. En iyi yemek ve servis Burada Bilal Bey/Alican Bey/Ali Bey......Fiyatlar 5 üzerinden ***   Deniz ***** 
Göbün .....Elektrik yok / Su var / Yemekler güzel / Kişi Başı 100 TL yemek yiyebilirsiniz /içki hariç (fix zaten 100 TL)  Muammer Bey Cihan Bey İsmet Bey  fiyat ****  deniz *****

Hamam Aida restorant Su var Elektrik yok Yemekler iyi fiyat *****  Deniz *****
Yaz ortası püfür püfür Mete Bey ,Emre bey ,İsa bey,

Sarsala Elektrik yok Su ??
Fiyatlar ****
Deniz ****
yemekler gayet güzel

Boynuz bükü  Elektrik, Su 24 saat  Yemekler **** Fiyat ** Deniz *** (Tatlı su karışıyor)
Ali Bey ,Ferhat Bey Ramazan  Bey

Biz en çok Zeytine sonra Göbüne gidiyoruz.
bu sene Çok Rus misafir var Gruplar halinde dolaşıyorlar .O yüzden fiyatlar biraz garip

Selamlar

« Son Düzenleme: Mayıs 22, 2018, 18:08:45 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

E. G.

« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2018, 08:47:10 »
Günaydın Oktay bey,

Çok teşekkür ederim.Görüşmeyi bende çok isterim.

*

E. G.

« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2018, 09:25:39 »
Günaydın Gülümser hanım,

Çok teşekkür ederim.

Saygılarımla