0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    S. Ç.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #75 : Temmuz 12, 2019, 13:46:12 »
Simide 1 Lt. rakı 14 €..
Lefkoşe de 1 Lt. yeni rakı 65 TL.
İkili alırsan 110 TL...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Cafede oturursan bir duble uzo 2.80€ yanında da suyu ve yemişi..
Adamların kazancına ve birimine göre düşünürsen iyice çökersin nerdeyse bize göre on kat ucuz..

Devlet kafana on kat vuruyor..onun üstünede restorancı iki kat daha vuruyor..sağlamız ama sorun yok..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Alsınlar tabii..hakları..öderiz biz..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2019, 13:53:34 Gönderen: Serdar Çırak »


*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #76 : Temmuz 12, 2019, 13:57:55 »
Serdar Korsanım ,
Dedim ya Umarım 15.000 TL artı Kdv olur ...

Ne demişler "Alkol Tüm Kötülü anasıdır "

İçen düşünsün  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



*

    H. D.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #77 : Temmuz 12, 2019, 14:09:02 »
Bulgaristanda 1 litre raki 12 Leva yani yaklaşık 40 TL


*

    S. Ç.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #78 : Temmuz 12, 2019, 14:40:47 »
Arkadaşlar pes ettim..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Anladığım kadarıyla ve yazılanları okuyunca herkes halinden memnun..

Bana büyük bir sorun gibi gözüken şey normalmiş demekki..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çoğunluk olmadan problemler çözülemeyeceğine göre..ya da problem yok herşey süper dendiğine göre yapacak birşey yok..

O bahsedilen yerlere gitmeyi,orada yemeyi içmeyi bende çok seviyorum..

Ama gittiğimde de o kadar parayı ödediğimde temiz ve kokmayan,bakımlı wc leri olan,suyu akan bir yer olsun istiyorum..
Kazandığı parayla hemen iki direk dikip üzerine plastik eternit koyup iki kuru yengeç sallayıp balıkçı restoranı ayağına yatacağına birazda hijyene harcasın istiyorum..
Bağlandığım iskeleden,dünya güzeli pırıl pırıl denizlerimize girmek istiyorum..
Foseptiğinin sızan sularına önlem alsın istiyorum..
Temizlik imandan gelir..

Dertlerim buydu..

Ama sorun yokmuş,çok haklılar durumuna geldiğine göre..içki parası da normal herşey süper dendiğine göre..devam ozaman..

Aynı tas aynı hamam..mantığıyla inşallah iki üç sene sonra mevzuyu tekrar tartışabilir durumda oluruz..olurlar..
Bak birinin ruhsat gitmiş..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Oralara keyifle gidenlere benden bonapetit ..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    C. A.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #79 : Temmuz 12, 2019, 15:16:00 »
Serdar Korsan'a katılıyorum.

Teknesi olanların veya tekneyle seyahat edenlerin yolunacak tavuk olarak görülmesini arz talep mantığıyla açıklıyor ve normal görüyorsanız diyecek bir şey yok.

Kişisel tecrübelerime göre, deniz kültürü bize göre çok daha gelişmiş olan komşumuz Yunanistan'da bu böyle olmuyor.

Bunun deniz kültürü ile bir alakası yok diyenlerin görüşlerine katılmıyorum. Maalesef tüm bunların bizde eksik olan deniz kültürüyle ve fakat gereğinden fazla olan şark kurnazlığıyla direk bağlantısı var.

Yok diyorsanız ve durumdan memnunsanız diyecek bir şey yok. Herkes kendi yoluna gider olur biter.

Selametle...

*

    C. A.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #80 : Temmuz 12, 2019, 15:18:10 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Arkadaşlar pes ettim..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Anladığım kadarıyla ve yazılanları okuyunca herkes halinden memnun..

Bana büyük bir sorun gibi gözüken şey normalmiş demekki..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Çoğunluk olmadan problemler çözülemeyeceğine göre..ya da problem yok herşey süper dendiğine göre yapacak birşey yok..

O bahsedilen yerlere gitmeyi,orada yemeyi içmeyi bende çok seviyorum..

Ama gittiğimde de o kadar parayı ödediğimde temiz ve kokmayan,bakımlı wc leri olan,suyu akan bir yer olsun istiyorum..
Kazandığı parayla hemen iki direk dikip üzerine plastik eternit koyup iki kuru yengeç sallayıp balıkçı restoranı ayağına yatacağına birazda hijyene harcasın istiyorum..
Bağlandığım iskeleden,dünya güzeli pırıl pırıl denizlerimize girmek istiyorum..
Foseptiğinin sızan sularına önlem alsın istiyorum..
Temizlik imandan gelir..

Dertlerim buydu..

Ama sorun yokmuş,çok haklılar durumuna geldiğine göre..içki parası da normal herşey süper dendiğine göre..devam ozaman..

Aynı tas aynı hamam..mantığıyla inşallah iki üç sene sonra mevzuyu tekrar tartışabilir durumda oluruz..olurlar..
Bak birinin ruhsat gitmiş..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Oralara keyifle gidenlere benden bonapetit ..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bu konuda ben de size katiliyorum. Nedense ulkemizde salaslikla pis olmak karistiriliyor. Cok begendigimiz Yunan restoranlarina gittiginiz zaman heryerin temiz oldugunu, tuvaletlerinin ise buradaki bir cok 5 yildizli restoranin tuvaletlerinden temiz oldugunu goruyoruz. Bir de bu pisligin ustune yuksek fiyat gelince dediginiz gibi kaziklaniyoruz.

Yukarida bahsetmis oldugum cay bahcesi gibi yerin tuvaleti umuma acik tuvalet ve emin olun Turkiye'de gittim bir cok luks restoran tuvaletinden temiz.

Salaslikla imkanlarin yoklugu pis olmamizi gerektirmiyor diye dusunuyorum.
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #81 : Temmuz 12, 2019, 15:40:00 »
Öyle Demiyoruz....

Diyoruz ki ....

Alkollü içkiler 1,5 veya 2 hatta bazen 3 ile çarpılır .....

Sadece Göcek'teki Gariban Koy Restoranlarında değil....

Hemen Tüm Avrupa'da ve Dünyanın Bir çok yerinde Böyledir....

Kaldı ki sadece Alkollü İçkiler değil , Tüm Yemeklerde O oranlarda çarpılır....

Ama Çok Gel geç bir yerde ise Ciro artırılmak isteniyor ise bu çarpanlar düşürülür...

Aksi Halde Restoran İşletmeciliği olamaz.....

Hal Böyle iken Israr ile Yunanistan ile Fiyat kıyaslamak biraz zorlama oluyor kanısındayım...

Ben ve Arkadaşlarım hemen Her hafta oralardayız....

Gerçekten Bir kaç kullanım hatası dışında Perişan Halde Duş Ve WC görmedim....

Yunanistandaki ve Avrupadaki Hijyeni Rica ederim sadece RESTORANLARA  , OTELLERE , KAFELERE  mal etmeyin.....


O tuvaletleri , Duşları temiz tutan Onları kullanan insanlardır...

Bir zamanlar Turizm işinde Ortaklık yapmış bir arkadaşınız olarak sizi temin ederim ki

Her Kullanın arkasından Hiçbir yerde temizlik yapılmaz....

Öncelikle Kullanan adam DÜZGÜN BIRAKIR...


Almanya'da WC kötü kullanırsan senden sonra giren adam Seni rezil rüsva eder....

Yere Çöp atarsan 10 kişi seni uyarır....



Neyse bu b..kten bir konu



« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2019, 15:41:28 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    A. D.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #82 : Temmuz 12, 2019, 16:29:45 »
abi ben assosta doğdum büyüdüm restoran sahipleri oranın köylüsü çocukken beraber eşşek kovaladığımız adamlar. Yunana tekne ile geçip balık yemeğe gidiyorum diye laf çakmaya başladılar eskiden. Lan rakı balık+ istakoz yiyorum 20lt benzin yakıyorum yinede sizde yediğim sadece rakı balığın yarısını veriyorum neden sende yiyim diodum. Ondan sonra başlıolardı ağlamaya. Orada alkol çok pahalı olmadığı için 2 katını da isteseler koymuyor. Bizde nedense herşyeden saçma sapan kar elde dürtüsü var. Oktay abinin de dediği haklıdır. Bozcaada saçma sapan pahalı bu ne dediğin zamanda abi sezon 3 ay naapalım diolar.
*

    K. K.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #83 : Temmuz 12, 2019, 16:33:50 »
Birde  konuya  farklı  bakmak  lazım  diye  düşünüyorum  ..  Koylarımızda ,  hiçbir  bilinen  retaurant  gidip  iskele  kurup resturant   işletmeye  başlamıyor ..  (  öğle  ve akşam  masa  doldurmak için marinalar içinde acıyorlar sadece  )  isteseler  acamazlarmı  ,  elbette  acarlar  ..  ama koy restaurantcılığında    ,  sadece  akşam  yemegi  ile  sistemi  ceviremezler  ..  En son masa  kalkar  , iş  devam  eder  . En az  1  saat  toparlamak  lazımdır  ..  Haftada  7  gün  çalışacak  ekip  kuramazlar  shiftli  çalıştırmak  gerekecektir  (  nerde  yatacaklar , nasıl gelecekler , maliyetler  artacak   vsvs )  ..
Koylarda  yerel  halk  sadece  akşam  gelen  masalarla  bu işi  yapmaya  çalışıyor..  iyi  örneklerde  var  kötü  örneklerde  .. Ama sonucta  ,  Para  kazanıp  bu işi  yapmaya  devam  etmeleri  önemli  diye  düşünüyorum .  Çünkü  bilen bilir ,  retaurant  işletmeciliği  ne  gecesi  var  ne  gündüzü ,  derdi  bitmez  , parada  kazanmadan gerçekten   hiç  çekilmez ..
Temizlik  konusunda  duşlar  vc  gibi  bence  işletme  sahiplerini  hep  uyarmakta  fayda  var  ..  Zaten  burada çalışan   insanlar da  işletmeciliği  bence  yeni yeni   öğreniyorlar  .. Neyin  önemli  olup  olmadığını  anlatmak gerekli  diye  düşünüyorum  ..  Uyarıları  dikkate  almayanlar  ,  zamanla  almak  zorunda  kalırlar  diye  düşünüyorum .
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #84 : Temmuz 12, 2019, 17:17:36 »
Bu da farklı bir yön....
Dağın başı Eve gitmek gelmek imkansız ...
Oradaki Kulübelerde yatıyor kalkıyorlar.....
Personel Bulmak çok zor....
Köyün Delikanlıların'dan Garson....

Bizim Bütün cabamız, Desteğimiz bunlarla , Hep konuştuğumuz konu bu....

Aman Sağlam durun, Aranıza Ortak bile almayın deniyor...

Neden ?

İstanbul, Ankara İşletmecililerin eline geçer ise Buralar Yandı Gülüm keten helva .....

O zaman işte Pahalılık görür Deniz Kültürü (!)

Hala ne alakası olduğunu çözmüş değilim....

Restoran Rakı Pahalılığı İle Deniz Kültürü'nün...

Acaba Restoran sahipleri Denizci değil diye mi öyle deniyor....

Bilemedim   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap




*

    S. Ş.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #85 : Temmuz 12, 2019, 17:20:04 »
Alkolu uygun satan yer daha cok yiyecek satar, insan içtikçe daha bir bonkörleşir , keyfi yerine geldikçe ısmarlar da

Notum restorancılara... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Dürtü kontrolunu kaybeder diye mi korkuyor bizimkiler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2019, 17:29:48 Gönderen: Semih Sener »
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #86 : Temmuz 12, 2019, 17:32:48 »
Semihcim

Ben Alkol pahalı diye içmeyen adam olduğunu zannetmiyorum....
Seven adam Pahalı ucuz bakmıyor, Hiç olmadı kendi imal ediyor yine içiyor....
Asgari Ücret 2040 TL civarı olan ülkede 150 TL Rakı olur mu ?
Hadi Oldu Tüketimi bu kadar olur mu ??

Rakamlara baktım az evvel Dehşet miktarda Tüketim var Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap??

Ben içmiyorum Param cebimde kalıyor....Fazlaca Saf, Temiz Denizci ve Deniz kültürünü almış özümsemiş arkadaşlarım var Onlar ısmarlarsa içiyorum bir tek

tavsiye ederim


« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2019, 17:39:48 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    A. D.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #87 : Temmuz 12, 2019, 17:42:35 »
Sarıyerde balıkçı barınaklarının dibinde sahil yolu tepelerine çökmeden önce virane diye inanılmaz sevdiğim bir yer vardı. Tam bildiğin virane. Rakı diodun gidip tekelden alıp geliodu. Rakı 105 lirayken büyüğü 110 lira yazıodu. Midye tava diodun koca tabak tepeleme misket gibi midye geliodu. Salata diodun o da aynı şekilde. Beyaz peynir kalıpla geliodu. Atıyorum 210 lira hesap geliodu. Çizip 190 yazıoduk 180 yeter abi diodu. Temizlik dersen yok etraf midye kabukları o yüzden sinek böcek. İskelenin üstündesin yıkıldı yıkılacak 10 kere gittim 1 kere bile midem ağrımadı ertesi günü. Şimdi bu adamda hayatta kalabiliodu orada. Kartalda Adabalık annemin evinin altı. Annem ilk taşındığında fiyatlar çok uygundu çok lezzetliydi sonra bi akşam eşimle balık çorbası kalamar ızgara ve birer duble dedik saçma sapan bi hesap geldi. Şimdi kapıda suvdan başka araba yok.
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #88 : Temmuz 12, 2019, 17:54:20 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Sarıyerde balıkçı barınaklarının dibinde sahil yolu tepelerine çökmeden önce virane diye inanılmaz sevdiğim bir yer vardı. Tam bildiğin virane. Rakı diodun gidip tekelden alıp geliodu. Rakı 105 lirayken büyüğü 110 lira yazıodu. Midye tava diodun koca tabak tepeleme misket gibi midye geliodu. Salata diodun o da aynı şekilde. Beyaz peynir kalıpla geliodu. Atıyorum 210 lira hesap geliodu. Çizip 190 yazıoduk 180 yeter abi diodu. Temizlik dersen yok etraf midye kabukları o yüzden sinek böcek. İskelenin üstündesin yıkıldı yıkılacak 10 kere gittim 1 kere bile midem ağrımadı ertesi günü. Şimdi bu adamda hayatta kalabiliodu orada. Kartalda Adabalık annemin evinin altı. Annem ilk taşındığında fiyatlar çok uygundu çok lezzetliydi sonra bi akşam eşimle balık çorbası kalamar ızgara ve birer duble dedik saçma sapan bi hesap geldi. Şimdi kapıda suvdan başka araba yok.


Hahhah Alper,

İstanbul'da Balık restoranlarının her biri ayrı roman olur .....
Hesaplarına akıl ermez ...
Boğaz tarafındakiler ayrı alem ,
Yeşilköy tarafındakiler bir başka
Bizim Kadıköyün Sahil tarafı bambaşka....

Biz İstanbulluyuz....

Lüfer Biliriz...
Palamut Biliriz...
İstavrit Biliriz...
Hamsi Biliriz ...

Levrek Nedir
Adı Bilinir de Bulunmaz Korkunç pahalı kim kaybetmiş kim tutmuşta biz yiyeceğiz...
Son 10 Yıldır Moda oldu Deniz tavuğu .....
En ucuz balık oldu ...

Çipura nedir ? 

İstanbulda Çipura mı olur

İzmir'e gidildiğinde yenirdi ,
15 Gün anlatılırdı O yenen Çipuranın lezzeti


Yeşilköyde Hasan'ın Yeri nde (ışıklarda uyusun ağbimiz gibiydi )
Çüpra var mı diye soraydın ya 30 sene evvel bak ne küfür işitiyordun ....



Bu Göcekteki Balıklar zaten rezalet ne tadı var ne tuzu .....
Bazen Masaya uyayım diye yiyoruz...

Mecbur değilsek Balık yerine Yoğurtlama yiyoruz , Şiş yiyoruz

Balık zorla ayda yılda bir....

Deniz Tavuğu Levrek ile Deniz Domatesi Çüpra tad yok ..

Bu Anıl korsan Balık resimleri atıyor ya bazen Tutulup kalıyorum .....

Aha Balık bu işte diye

Walllaaaa Deniz Levreği  4 Kg .....

La olm sen mi tuttun yemin etme bariii ....

Eksik olsun ...

Bize GIr Gır şamata lazım
BALIKTAN ALIKTAN hayır yok  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Temmuz 12, 2019, 18:03:47 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    İ. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #89 : Temmuz 12, 2019, 18:43:55 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Serdar Korsan'a katılıyorum.

Teknesi olanların veya tekneyle seyahat edenlerin yolunacak tavuk olarak görülmesini arz talep mantığıyla açıklıyor ve normal görüyorsanız diyecek bir şey yok.

Kişisel tecrübelerime göre, deniz kültürü bize göre çok daha gelişmiş olan komşumuz Yunanistan'da bu böyle olmuyor.

Bunun deniz kültürü ile bir alakası yok diyenlerin görüşlerine katılmıyorum. Maalesef tüm bunların bizde eksik olan deniz kültürüyle ve fakat gereğinden fazla olan şark kurnazlığıyla direk bağlantısı var.

Yok diyorsanız ve durumdan memnunsanız diyecek bir şey yok. Herkes kendi yoluna gider olur biter.

Selametle...
Aynen