0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #15 : Temmuz 10, 2019, 20:56:13 »
Helikopter ler gitmiş

Kuzeyden esiyor.  ...,,,,

Göcek’e doğru...,

Rüzgar dönerse fena

Tüm köyler yanar orman falan kalmaz sabaha diyorlar



*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #16 : Temmuz 10, 2019, 21:14:52 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap



Kasaba dan bu fotoğraf


*

    S. Ç.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #17 : Temmuz 10, 2019, 21:47:28 »
Ne şans be kardeşim..topu topu bir tek buralarda kaldıydı yeşillik..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #18 : Temmuz 10, 2019, 22:37:48 »

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


Hala yanıyor


*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #19 : Temmuz 10, 2019, 22:53:34 »

*

    S. Ş.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #20 : Temmuz 10, 2019, 23:03:04 »
Gecen hafta beş sahil yandı , şimdi bu   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kimin yaptıgı bulunamıyor, tek söylenen orman koruma işçileri  işten çıkarılmış
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #21 : Temmuz 10, 2019, 23:12:58 »
Dalaman’da Şehit cenazesi bardı bugün

Herkes orda idi
Hayat durdu
Kimse çalışmadı

Dağlarda enerji nakil hattı kablosu kopmuş, sebeb o
Deniyor

Rüzgar çokmuş bu gün oralarda

« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2019, 23:14:25 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

    İ. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #22 : Temmuz 11, 2019, 00:52:56 »
Serdar korsanım yazdıklarında son derece haklısın geçen hafta göbüné girdik deniz leş gibi tuvalet kokuyordu hemen avara edip Boynuz büküne demirledik.Orada bile deterjan vardı.Bence göcek bitmiş Temmuz ve Ağustosta gidilmez .
*

    C. A.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #23 : Temmuz 11, 2019, 03:16:57 »
Kısa da olsa şöyle bir 3 günlüğüne tekne kiralama fantazisi yapalım dedik.

2 aile, kadınların deniz tecrübesi kocalarının gemi kaptanı olduğu yük gemilerinde geçirdikleri bir kaç ay. Yelkenli tecrübeleri sıfır.

Neyse sınıf arkadaşımızın işlettiği bir tekne, sağolsun vakti varmış, kaptanlığımızı da yaptı.

Kadınlar duymuş Göçek'te Göçek.

Tekneye Marmaris Netsel Marina'dan bineceğiz. Daha tekneye varmadan kavga başladı. Erkekler Göçek'e gitmeyelim, Hisarönü körfezine doğru gidelim koyda kalalım, allah ne verdiyse yiyelim/içelim diyor, kadınlar Göçek'te Göçek.

Neyse allahtan teknede kaptan ne derse o oluyor.

Hava raporunun da desteğiyle, Hisarönü tarafına gittik.

Erkekler + çocuklar çok memnun, kadınların aklında hala Göçek.

Göçek'te hangi restoran iyidir bilemeyeceğim ama Yunan adalarındaki profesyonelliği bildiğimizden Yunan adalarıyla kıyas edilemeyeceğini bilirim. Türkler tarafından bozulan yerler hariç, Yunan'da fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. Pazarlık bile yapmanız gerekmez. Kaliteli deniz ürünleri yersiniz, içkinizi içersiniz. Kimse size tekneyle geldiniz diye geçirmeye çalışmaz.

Şimdi düşündüm de, acaba tüm bunların deniz kültürümüzle, denizci bir toplum olup olmamamızla bir alakası olabilir mi dedim.

Ama koylarda elektrik yok, su yok o yüzden pahalı diyebilirsiniz tabi. Ama denizci bir toplum olsaydık bunların hepsinin zaten olması, hatta devlet terafından desteklenmesi/yapılması gerekmez miydi?

Belki bir gün biz de denizci bir toplum oluruz da, teknesi olan herkesi yolunacak tavuk olarak görmekten vaz geçeriz. Sahillerimizde yeterince imkan, teknelerimizi koyacak bolca yer olur ve biz de kendimizi deniz kültürü olan denizci bir toplum olarak değerlendiririz.

Selametle...
*

    O. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #24 : Temmuz 11, 2019, 09:57:12 »
Konu Ticari

İşi Deniz kültürüne , Denizci teamüllerine ,Mavi vatan , Yeşil Ormanlarımız, Has Komşumuz Yunanlılarada getirebiliriz ama önce bir ticari tarafına bakalım...

Bir İşletmeniz var...

Binbir zorlukla ihaleden almışsın....
Varını yoğunu koymuş Bi Dünya para harcamış Orman işletmesinin projesini yapmışsın .....

Belediye işetmiyor
Orduevi değil
Kar amaçlı bir kuruluş sonuçta....

Gelsin Denizciler bağlansın  ucuz yemek yesin diye bir misyonu yok....
Yani bizim İstanbuldaki Pahalı şaşalı restoran ile amaç yönünden bir farkı yok...

Nedir bir restoranın amacı....

Çok ciro.....

Bir ciro hedeflersin

Gel geç yerde ise fiyat düşük yapar , kaliteyi olabildiğince yükseltir mümkün olduğunca masanı doldur boşalt yaparsın eski deyim ile sürüm yaparsın...Ciroyu ordan yakalarsın

Gel geç yerde değilsen
Allahın dağının eteğinde bir koyda isen ,kara ulaşımın yok ise veya çok zor ise ve
bir masayı bir akşam bir kere satabiliyorsan
Fiyatı ona göre ayarlarsın....
Baktın tüm masalarını dolduruyorsun fiyat doğru demektir...


O fiyattan gelen gelsin dersin....

30 masan varsa mutfagını servisini ,araç gerecini ona göre ayarlarsın...
Masraflarını fixler
Hedef cirona ulaşmaya çalışırsın....

O fiyatı kabul eden gelir......

Bu Hesap Yunanistanda da böyle yapılır , japonya dada


Hedeflediğin Ciroyu 100 kişi ile yapabiliyorsan ,
Aynı ciroyu fiyatı düşürüp 150 kişi ile yapmanın ne manası var

O yüzden pahalı yapıyor adam zaten....

Bana gelen müşteri bana yetiyor imkanım zaten bu kadar diyor...

Fiyatı düşürsem müşteri adedim artacak  ,bunun için yeterli mutfağım ,yeterli personelim , yeterli yerim yok diyor adam ....

Gelen oldukça bu düzen böyle sürer......

Bu sene Yabancı misafir çok ..

Bize pahalı gelen fiyatlar gelen yabancılar için çok ucuz....

Londrada sıradan bir akşam yemeğinde  bir salata bir tabak yemek  için 50 - 60 pound veren İngiliz ağbi

Bizim burada Masaya gelen mezesine Balığına salatasına çayına meyvasına aklını yitiriyor ...
Adam başı 30 pound veriyor...

Londrada Yiyemez ya o yemeği hadi yedi diyelim 200 pond verir ...

Bizden örnek vereyim ...

Londrada bizim simit sarayı var bir kaç tane....

Bir simit ( kaşarlı) bir çay 9-10 pound verirsin

Önü her zaman kuyruktur....

Ucuz geliyor İngilizlere...

Diyeceksiniz ki Yahu biz İngiliz miyiz......

Bizim paramız kazancımız TL


Her ülkenin farklı dinamikleri var.....

Yunanistanında dinamiği farklı....


Yunanda ucuz burada niye pahalı lafı geçerli değil ,

Nasıl ki Londrada pahalı Göcek niye ucuz (londraya göre ) denemez ise

Yunan adasında Yorgonun yeri ile Göcekteki Alinin yeri mukayese edilemez....

Ticaret Dünyanın her yerinde aynıdır....

Kar amaçlıdır....

Her müesese imkan verdiğince karlı çalışmak ister .....

Bunun Ahlakla ,Denizcilikle alakası yok...

Herhangi biri bizi  kulağımızdan tutup zorla koy restoranına götürene kadar bu durum böyle....








*

    E. S.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #25 : Temmuz 11, 2019, 10:46:22 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Konu Ticari

İşi Deniz kültürüne , Denizci teamüllerine ,Mavi vatan , Yeşil Ormanlarımız, Has Komşumuz Yunanlılarada getirebiliriz ama önce bir ticari tarafına bakalım...

Bir İşletmeniz var...

Binbir zorlukla ihaleden almışsın....
Varını yoğunu koymuş Bi Dünya para harcamış Orman işletmesinin projesini yapmışsın .....

Belediye işetmiyor
Orduevi değil
Kar amaçlı bir kuruluş sonuçta....

Gelsin Denizciler bağlansın  ucuz yemek yesin diye bir misyonu yok....
Yani bizim İstanbuldaki Pahalı şaşalı restoran ile amaç yönünden bir farkı yok...

Nedir bir restoranın amacı....

Çok ciro.....

Bir ciro hedeflersin

Gel geç yerde ise fiyat düşük yapar , kaliteyi olabildiğince yükseltir mümkün olduğunca masanı doldur boşalt yaparsın eski deyim ile sürüm yaparsın...Ciroyu ordan yakalarsın

Gel geç yerde değilsen
Allahın dağının eteğinde bir koyda isen ,kara ulaşımın yok ise veya çok zor ise ve
bir masayı bir akşam bir kere satabiliyorsan
Fiyatı ona göre ayarlarsın....
Baktın tüm masalarını dolduruyorsun fiyat doğru demektir...


O fiyattan gelen gelsin dersin....

30 masan varsa mutfagını servisini ,araç gerecini ona göre ayarlarsın...
Masraflarını fixler
Hedef cirona ulaşmaya çalışırsın....

O fiyatı kabul eden gelir......

Bu Hesap Yunanistanda da böyle yapılır , japonya dada


Hedeflediğin Ciroyu 100 kişi ile yapabiliyorsan ,
Aynı ciroyu fiyatı düşürüp 150 kişi ile yapmanın ne manası var

O yüzden pahalı yapıyor adam zaten....

Bana gelen müşteri bana yetiyor imkanım zaten bu kadar diyor...

Fiyatı düşürsem müşteri adedim artacak  ,bunun için yeterli mutfağım ,yeterli personelim , yeterli yerim yok diyor adam ....

Gelen oldukça bu düzen böyle sürer......

Bu sene Yabancı misafir çok ..

Bize pahalı gelen fiyatlar gelen yabancılar için çok ucuz....

Londrada sıradan bir akşam yemeğinde  bir salata bir tabak yemek  için 50 - 60 pound veren İngiliz ağbi

Bizim burada Masaya gelen mezesine Balığına salatasına çayına meyvasına aklını yitiriyor ...
Adam başı 30 pound veriyor...

Londrada Yiyemez ya o yemeği hadi yedi diyelim 200 pond verir ...

Bizden örnek vereyim ...

Londrada bizim simit sarayı var bir kaç tane....

Bir simit ( kaşarlı) bir çay 9-10 pound verirsin

Önü her zaman kuyruktur....

Ucuz geliyor İngilizlere...

Diyeceksiniz ki Yahu biz İngiliz miyiz......

Bizim paramız kazancımız TL


Her ülkenin farklı dinamikleri var.....

Yunanistanında dinamiği farklı....


Yunanda ucuz burada niye pahalı lafı geçerli değil ,

Nasıl ki Londrada pahalı Göcek niye ucuz (londraya göre ) denemez ise

Yunan adasında Yorgonun yeri ile Göcekteki Alinin yeri mukayese edilemez....

Ticaret Dünyanın her yerinde aynıdır....

Kar amaçlıdır....

Her müesese imkan verdiğince karlı çalışmak ister .....

Bunun Ahlakla ,Denizcilikle alakası yok...

Herhangi biri bizi  kulağımızdan tutup zorla koy restoranına götürene kadar bu durum böyle....


Oktay korsanım, Konu daha iyi anlatılmazdı. İskelesinde boş yer yok, restoranda boş masa yok ki olsa alargadan botla gelecekler var, sıra bekliyorlar. Bu durumda İşletmeciden hizmet kalitesini arttırmasını ve/veya fiyatlarını düşürmesini beklemek biraz saflık olur. Konunun denizle, denizcilik ile, ticari etik ile ilgisi yok, konu  tamamen duygusal. Evet pek çoğumuz hala alışamadık ama düzen bu, alışmaya çalışsak iyi ederiz.
*

    Ö. Ö.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #26 : Temmuz 11, 2019, 10:47:35 »
de ve da'ları ayrı yazmama ve ciddi dilbilgi hataları konusu harici (burada bir yazı dizisi yazmaya soyunuyorsan öğreneceksin ve de dikkat edeceksin, mazereti olmaz bunun "dilbilgim iyi değil" diye. Öğrenmenin yaşı olmadığı gibi, bilmemek değil öğrenmemek ayıp ayrıca. Yazarın eğitim seviyesinin altında önemli bir yüzde okuyacak bu yazılanları ve sonucunda yazı yazmayı yanlış öğrenecek. Hayatta en tehlikeli şey bilmeyen bir adamın bilmeyenlere öğretmesidir. Haddimize mi gibi bir  savunma gelmesin çünkü pasif ve yanlış öğrenim şu anda internet nedeniyle insanlığın en büyük sorunlarından birisidir) Oktay kaptan doğru söylüyor.

Söylediği gibi piyasayı arz talep belirler. Bunun en güzel örneği son günlerde haber konusu olan pet şişe kapağından küpe yapıp 300 küsur Euro bedelle satabilen Fransız firmasıdır.

Bu forumda güneyden İstanbul'a bir haftada tekne çıkaran ve seyahatini yazan bir ekibe serüveni okuyanlardan birisi "nerelerde neler yediniz, içtiniz? onları da bizimle paylaşırmısınız"  diye sorunca gelen cevap: " teknede konserve ve bisküvi yedik" tarzında bir cevaptı.

Demem o ki; denizde isteyen istediği şekilde yeme içme özgürlüğüne sahipse, koylarda restoranda yemek zorunda olmadan barınabiliyorsa sorun yok demektir. Deniz üzerinde seyahat eden popülasyon çok geniş bir gelir ve harcama düzeyine sahip insan spektrumundan oluşur. Emekli maaşı ile denizde yaşamayı hedefleyen bir emekli insan ile üç beş fabrikası olan adamın talebi ve ödeme yetisi elbette denk olmayacaktır.

Eski Kipa mağazalarının pazarlama müdürüne "sizin mağazanıza gelmek istemiyorum ben, ortam hoş değil artık " dediğimde 6-7 yıl önce "siz bizim zaten hedef kitlemiz değilsiniz, gelmenizi hem beklemiyor, hem de istemiyoruz zaten" demişti suratıma. Sebebini sorunca da benim A grubu tüketici olduğumu, kendilerinin hedef kitlesinin B ve C grubu tüketiciler olduğunu söylemişti. Ha bu arada bir D grubu tüketici grubu da varmış ve kesinlikle o grubu da istemiyorlarmış. Çünkü D grubu hem çalıp, zarar veriyor ve ayrıca B ve C grubunu rahatsız edip kaçırıyormuş.

Göcek'teki restoranlar da hedef kitlesini belirlemiş ve fiyat listesini ona göre yapmış demek ki, zorlamanın anlamı yok. Rakıyı bakkaldan alıp havuzlukta içmek 150 TL, hava bedava, su bedava, gökyüzü bedava. Sevgiyle.

Not: Oktay kaptanın dilbilgisi tartışmasına girmeme olgunluğuna sahip olduğunu biliyorum.
*

    S. Ç.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #27 : Temmuz 11, 2019, 11:07:38 »
Bu nasıl mantıktır..nasıl bir ticaret anlayışıdır..

Masalarım doluyor..o zaman kazıklamak mübah...böyle bir anlayışa nasıl saygı gösterilir..

Neyse olay anlaşıldı uzatmaya gerek yok..
Kervan yürüyüp durur..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bunların durumu şu

Adam diyorki  “ milletvekili olabilmek için 2 milyon harcadım” 
Maaşı belli olan kişi neden iki milyon harcarki..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez mi yoksa..


Orayı işletmek için senelik devlete ödediği parayı,çok zor işlettiği yer için sahibine öner..bana devret de ..bakalım sana ne diyecek..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    S. Ç.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #28 : Temmuz 11, 2019, 11:14:30 »
Benim için ,ESAS ve GERÇEK zenginler karşı adalarda uzoyu herkesle aynı fiyata içiyor..mesele bu..

Murtaza amcanın hava atacak parası varsa bana ne..Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

    İ. E.

Ynt: Göcek koyları ve restoranlarından hangisi?
« Yanıtla #29 : Temmuz 11, 2019, 11:44:15 »
Yunanistan ile Burayı mukayese etmek bence yanlış 20 lik bir uzo yu en baba lokantada 6veyahut 7 EUR ya içersiniz burada 20 lik rakıyı 100 tl den aşağıya yazanı görmedim.Mayıs ayında Yunanistanda idim 4 kişi, patlayana kadar ye içi adam başı en fazla 60 EUR ödendi Bizdeki iş ticaret filan  değil Kör Tuttuğunu işi