0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. A.

Gunaydin. Barinagin bolca fotografini cektim, bilgisini de paylasacagim. Ancak daha oncelikli konum; makina arizam. Makina tekliyor. Pislik ve tikanma yok, kontrol ettim. Emiyorum, rahat mazot geliyor. Tum kelepceleri sıktım. Mazot pompam elektrikli, acaba ondan mi? Acaba Cesme marinayami girsem? 30dk once Cesme bogazina girdim. Acele Destek rica ediyorum.
*

H. E.

Sakince tüm sistemi kontrol edin. Su ayırıcı filtrede su var mı? Varsa alttaki drenaj vanasından suyu boşaltın. Sistemde hava var mı kontrol edin. Egzostan su geliyor mu? Yeterince geliyor mu? Egzos dumanı normal mi?
Mazot filtreniz en son ne zaman değişti?

Tüm kontrollere rağmen düzelmezse marinaya girin.

Selametle.

*

Ö. A.

Dediklerinizi yaptim. Baska pompa da taktim ama geri donus vb neyse simdi yazamam. Olmadi. Sumdi ildir korfezinin ortalarindayiz. Cesmeyi gectkk. Napayim? Makina 1500dd arti yelken 5.7kts ile gidiorz

*

H. E.

Karaburunu dönebilicekseniz Foça'ya gidin. Orada korsanlar usta falan konusunda size yardımcı olurlar sanırım.
*

Ö. A.

Valla mazot pompasi her an devre disi kalabilir ve yelkenimiz az da olsa yarali. Karaburun gecisi asiri olur gibime gelior. Egrilimani gozume kestirdim!?

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ü. G.

Eğriliman boş bir koydur orada kalırsanız ustaya ulaşmanız çok zor olur. Rüzgar kolayınıza ise devam edin ve Karaburun yarımadasının en kuzey ucunda yeniliman diye küçük bir balıkçı köyü ve barınağı vardır. Oradan Karaburuna seyrek de olsa dolmuş çalışmakta.

Yada Karaburun barınağına devam edin. Uygun usta var mıdır bilemem ama İzmire veya urlaya ulaşım kolaydır.
*

Ö. A.

Hmm. Ok. Karaburuna devam oyleyse.  Yenilimana girmistim yazin. Pek bisey yok. Tesekkur ederim Unsal Korsan.

*

Ü. G.

Eğer tekne uygun olursa Karaburundan Foçaya geçmeniz de çok kolay olur.
*

H. A.

Eger cok gecmediyseniz dalyankoy barinaga girin korunakli ve hesapli elek su var ulasim kolay
*

H. M.

Gecmis olsun ne durumdasiniz
*

A. S.

Özkan Korsan ne durumdasınız ?

Merak ettik...
*

Ö. A.

Mazot transfer pompasinin girisi tikanmis, temizledim oldu. Su an yoldayiz. Hava sert. Bademliye 4-7mio var. Durmayi dusunuyoruz. Bu koyun girisini anlamadim. Bilen varsa tarif cok iyi olur! Tsk
*

T. B.

Selam

iki ada göreceksiniz, kara ile ilk ada arasından karaya 10 metreden geçeceksiniz, (adaya yakın taş var)  boğazı geçtikten sonra sorun yok,  boğazın genişlediği anda soldaki adanın  orada bir iskele ve açığında (15m) bizim tonozumuz var (basınca dayanıklı şamandra) bağlanabilirsiniz. çok sorun yaşarsanız telefonumu verebilirim.
*

D. E.

Bademli de kara ile kalem adasının arasından girerek, kalem adası iskelenizde kalacak şekilde devam edip adanın bitimine doğru iskelenizdeki beton mendireğin (ucunda bi lambalı direk var) yakınına gelip tesisin önüne demirleyebilirsiniz (derinlik kontrollu)  Tonozlara dikkat ! Dip çamurdur, iyi demir tutar...
   Selametle...
*

Ö. A.

Destek icin herkese tesekkur ederim. Iki adayi gecip, fenerin biraz ilerisine demir attik. Tum zinciri verdim. Demir tuttu. Icerideyiz. Navionics tablet ekraninda acik, tarayip taramadigimizi kontrol ediyoruz. Hava ciddi kotu idi, burada da sert. Ancak salon ici sakin.