0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

S. Ş.

Ynt: Foça Kocaeli tekne nakli
« Yanıtla #30 : Temmuz 19, 2017, 01:20:15 »
Degısık bı parcaymıs
*

T. U.

« Yanıtla #31 : Temmuz 19, 2017, 01:31:45 »
  Bademli balıkçı barınağı limanına bağlandıktan sonra balıkçı lokalinin önünde tanıdık bir sima gözüme çalındı.Yaklaştım ve isim Enes mi dedim (simasını Darıcadan tanıdığım ismini de you tube den seyrettiğim kısa çekimlerinden öğrendiğim kadarı ile) şaşırdı. Evet tanışıyor muyuz dedi aslen ilk tanışmamız ama gıyabında videolarda tanıyorum sizi dedim. Darıcada oturuyorum orada görmüşlüğüm var sizi dedim tekne nakli için geldik fakat yolda arıza yaptı dedim kısa bir sohbetten sonra bana bir usta telefon numarası verebileceğini fakat ustanın gelip gelemeyeceğini sormamı istedi bende bende gelmese bile fikir vermesi yeterli olacağını söyledim ve isminin Rıza olduğunu öğrendiğim ustayı aradım. Kayığı ve durumunu anlatınca bu kayığın ismi hayta mı diye sordu evet nereden bildin dedim tekneyi Yeşilköy den tanıdığını 6 yıl önce tekne İrfan YALÇIN da iken vibrasyon damperini kendisinin değiştirdiğini eğer durum anlattığım gibi ise vibrasyon damperinin dağılmış olabileceğini söylemesi üzere hemen tekneye dönüp aldım takımları elime sökmeye başladım. Önce elektrik bağlantılarını sonra şanzıman motor bağlantı cıvatalarını motor ayaklarını da söküp motoru ileriye çektiğimde yukarıdaki resimlerdeki parça dağılmış bir şekilde aşşağı ya döküldü anladım ki bu menet dedikleri gibi.Sonra başladık parçayı nereden bulabiliriz trafiğine internet te araştırdık yok İstanbul da bir kaç firma ismi bulduk oralardan sordurduk yok yok yok.

*

T. U.

« Yanıtla #32 : Temmuz 19, 2017, 01:32:54 »
Bu dağılmış hali semih korsanım.

*

T. U.

« Yanıtla #33 : Temmuz 21, 2017, 09:32:24 »
03.07.2017  Tarihin de vibrasyon damperi ni bulmak veya yaptırmak üzere Dikili terminalin den KOCAELİ istikameti ne hareket ettim.Büyük uğraşlar sonucu bulamadığım parçayı eniştem ile biraz fikir alış verişi sayesinde imal etmeye karar verdik.(Eniştem tornacı bu arada.) Parçanın resimleri çizilip lazer kesim için malzemeciye teslim edildi.07.07.2017 tarihinde parça malzemeleri kesilmiş bir şekilde elimizde oldu.parçaları birleştirdik kaynattık ve perçinleyip topladık.08.07.2017 tarihinde parça tekrar yerine takılmak üzere Dikiliye
hareket başladı.09.07.2017 tarihi 08:00 civarı Dikili 09:00 civarı Bademli de olunup hemen hiç vakit kaybedilmeden montaj a başlandı. 12:00 civarı montaj bitmiş ve marşa basmıştık bile fakat şanzıman dan ilginç bir şekilde tuhaf bir ses geliyordu sinirler gerildi.Motor stop edilip tekrardan düşünülmeye başlandı.Sonuç olarak bir usta çağrılıp kontrol ettirmekte karar verildi fakat pazar günü usta bulmak hele hele tekneye getirtilmek çok zor. Barınak lokalinin önünde oturup çay içerken tabi bir taraftan da çıkar yol düşünürken
bir usta gelip yardımcı olabileceğini söyledi fakat yarın sabah alkol aldığı için bu gün kontrol edemeyeceğini söyledi.Mecburen kabul ettim ertesi sabah saat 08:00 - 08:30 civarı usta geldi motora start verildi ustanın da kontrolü sonucu parçanın yeni olduğu alışması gerektiği biraz hareket ettikten sonra sesi keseceği söylenmek üzere hemen toparlanarak tekne neta edilip 09:30 civarı Ayvalık istikametine hareket için tekrar palamar lar çözülerek yavaş yavaş avara olundu.
   Sallan yuvarlan Ayvalık istikametine dümen tutarken saat 20:00 civarı Sarımsaklı yarım adası açıklarında hava sertlemeye başladı Çıplak ada güneyinde çokta korunaklı bir yer olmasa da bir koy belirlenerek dümen tutulup 3 metre derine çapa bırakıldı. İlk demir atmam ve hiç bir tecrübem olmamakla beraber ilk seferde demir tutturuldu.Tahmini 10-12 metre zincir serdikten sonra o kadar sert havaya rağmen zerre yerinden kımıldamadı.(Tabiki ben sabaha kadar yusuf yusuf hallerinden zerrece uyuyamadım sabaha kadar nöbette idim)
*

S. Ş.

« Yanıtla #34 : Temmuz 21, 2017, 10:34:19 »
parçayı çözmenize sevindim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

T. U.

« Yanıtla #35 : Temmuz 21, 2017, 12:32:46 »
teşekkür ederim semih korsanım
*

T. U.

« Yanıtla #36 : Ağustos 05, 2017, 03:33:06 »
04.07.2017 Sabah saat 06:30 civarı motora start verildi. tekne neta edilip zincir toplandı Kuzey kuzey doğudan gelen rüzgarlarla kafadan yediğimiz dayaklar eşliğinde 20 nm babakaleye rota tutuldu daha 3-4nm gidilmişti ki motor arasıra öksürmeye başladı mazotumuzun azalmış ola bileceği düşünülerek rota assos olarak değiştirildi.Bu arada assos ta yardımcı olabilecek kimi bulabilirim derken aklıma seneler önce nazlıhan otelde kaldığım ve sahiplerininde yelkenci olduğu ve arayıp yardım istersen belki yardımcı olabilecekleri aklıma geldi. Aradım ve yerlerinin müsait olduğunu her türlü yardımda bulunabileceklerini söylemeleri üzere tahmini 4 veya 5 saatin sonunda nazlıhan otelin önünde bizi bekleyen yunus kaptan palamarlarımızı alıp bizi bağladı behram köyüne çalışan minübüslerden birine bize yardımcı olması açısından ricada bulundu ve köye yakın olan akaryakıt istasyonundan akaryakıtımızı aldık gelip yakıt ikmalimizi yapıp güzel bir öğle yemeginden sonra saat 14:00 civarı palamarlar çözülüp babakale istikametine rota tutuldu.Saat 19:00 civarı babakale balıkçı barınagına aborda olundu. (seyir halinde devam ederken arasıra motorumuz kısık kısık öksürmeye devan ediyordu ve biz hala depodaki pislikten zannediyorduk!!!!!)

*

S. Ş.

« Yanıtla #37 : Ağustos 05, 2017, 09:11:19 »
Nasıl iş durmadan bır yerı mı arızalanıyor Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

T. U.

« Yanıtla #38 : Ekim 15, 2017, 18:58:14 »
selam dostlar uzun bir aradan sonra yazmaya karar verdim maceralı acemice naklimi:)
05.07.2017 sabahı saat 07:30 sularında babakale limanından palamarları çözerek bozcaadaya doğru rota tutmaya karar verdik tatlı bir ruzğar eşliginde full arma tramola tramola bozcaada açıklarına geldiğimizde daha saatin erken olduğuna ve yeniköy e rahat girebileceğimize kanaat getirip yeniköy e doğru rota tuttuk baktık artık kızımızda bizi üzmüyor rahat bir şekilde yoluna devan ediyor bizde onu üzmiyelim devam edelim dedik tabi bu arada boğazda akıntının bize neler getireceğini neler götüreceğini istişare etmeden de yapamadık biz istişareye devam ederken bir baktıkki yeniköy puruvamızda belirdi sonra gece seyri yapmaktan boğaz trafiğinin yoğun olmasından nasıl geçeceğimizi düşünürken son karar olarak Çanakkaleye rota tutmaya karar verdik ve çanakkale marinaya rota tuttuk Kepez açıklarına doğru ters akıntı ile çok rahat geldik fakat kepezden sonra çanakkaleye kadar olan yol bir türlü bitmek bilmedi hava karardı deniz trafiği yoğun ışıklar insanın gözüne gözüne vuruyor marina girişini bulana kadar epeyi bir cebelleştik  saat 22:30 sularında çanakkale marinaya bağlandık.Sıcak bir duş ve sonrasında akşam yemeği ve beraberinde beyaz likitten sonra istirahate çekildik.
06.07.2017 sabahı saat 08:30 itibari ile hava tahminleri kontrol edilip 08.07.2017 tarihinde gelecek hava da göz önüne alınarak gelibolu ya rota tutulup orada 3 gün hava beklemek için harekete geçildi.