0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. B. A.

Ynt: DEVEKUŞU'NUN SEYİR PLANI
« Yanıtla #360 : Nisan 24, 2017, 12:40:00 »
İsmail abi çok geçmiş olsun...
*

G. Ö.

« Yanıtla #361 : Nisan 24, 2017, 18:38:54 »
İsmail Korsan geçmiş olsun.

*

E.

« Yanıtla #362 : Nisan 24, 2017, 21:08:15 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Çok teşekkürler. Umarım iyileşir ve kaldığım yerden devam ederim

Biz İsmail ile Fethiye'de buluştuk, görüştük ve dedik ki;
O Devekuşu buraya gelecek! Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  O kadar. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tez zamanda sağlık diliyorum tekrar.

*

İ. O.

« Yanıtla #363 : Mayıs 18, 2018, 02:40:09 »
   Uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun bir aradan sonra Erol abi nin de dediği gibi '' O,  Devekuşu buraya gelecek. o kadar '' dememişimdir ama... Yeter bu kadar ayrılık dedim.

Bacağın iyileşme olasılığının  kalmadığı inancım; bana daha fazla beklemenin alemi yok, bir daha bu dünyaya gelmeyeceksin, hadi sağlık nedeniyle bazı hayal ve planlarını başaramadın ama hiç olmadı sandala karada eziyet çektirme, suda olsun ki mahzun duruşu bitsin, diyerek Nisan başında sandalın yanına Burhaniye ye gittim.

Hedefte vernik ve zehirli sürdükten sonra suya atmak vardı. Her zaman veya bazılarımızda olduğu gibi evdeki hesapla çarşıdaki hesap karıştı ve bir buçuk aydır vernik, mizana ıskaçası, plexi cam, ön baston vs derken Mayıs ayını da neredeyse bitirdik.

Birkaç zamandır tarih telaffuz etmesem de  bazı tarihleri içime gömemiyor, arada ağzımdan kaçırdığım oluyor, ama o tarihlerde düşündüğüm eylemleri bir türlü denk getiremiyorum.

Huy; can çıkmadan çıkmadığı için, kendimi 30 yaşında zannederek hızla işe girişiyor, iki gün sonra kas gevşetici ilaçlar almak ve bir hafta zorunlu mola vermek zorunda kalıyorum.

Velhasılı, hülasa, özetle; Devekuşu nun bakımı ve bazı kolay kullanım için ilave edeceklerim neredeyse bitti. Şimdi İstanbul a kısa bir ziyaret yapmaktayım. 24 mayısta Burhaniye ye dönerek arma ayarı ve küçük birkaç eksiği de tamamladıktan sonra Güneye doğru yola koyulacağım.

Zaman kısıtı olmadan, Devekuşu nda Deniz Kokan Sohbetlere devam ederek, Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap hava ve doğal koşulların izin verdiği nispette, ne zaman nerede olurum? bilmek istemiyor, aceleci huyumu Burhaniye de bırakarak sakin bir seyire vira bismillah demek istiyorum.

Sabah erken saatlerde, gün ışımadan hemen önce veya gün ışırken hareket ederek günde yaklaşık 20-25 Dm yol katettikten sonra, öğlen olmadan bir yere varıp, bağlanmak veya demirleyerek geceyi geçirip, hava koşullarına göre ertesi gün  yola devam etmeyi planlıyorum.

Şimdilik konaklanacak 25 nokta tespit ettim. Dostlardan bu rotadaki yerler ve koşulları hakkında bilgi desteklerini bekliyorum. Biraz google teyze haritalarından çalıştım ama yöreyi bilen ve tanıyanların verdiği bilgilerin daha doğru ve faydalı olacağına inanıyorum.

Konaklamak için bahsi geçen 25 noktayı tespit ederken sadece iki nokta arasındaki 20-25 dm mesafeyi esas aldım. Bunun dışındaki kriterler için uyarı ve önerilere açığım.

1-Ayvalık,2-Bademli,3-Foça,4-Karaburun yeni liman,5-gerence koyu,6-Çiftlikköy (Çeşme),7-Sıgacık, 8-Özdere, 9-Güzelçamlı, 10-Yalıköy (didim), 11-Akbük, 12- Kıyıkışlacık, 13- yalıkavak, 14- Bodrum, 15-Ören, 16-Akyaka, 17-karaköy (datçanın kuzey yakası) 18-Knidos Büyük liman ,19-Datça, 20-Hisarönü, 21-Bozburun, 22-Serçelimanı, 23-Karaağaç (dalyan) 24- Güngörmez limanı (sarıgerme), 25- Göcek

seyir detaylarını paylaşmaya devam edeceğim.

*

H. E.

« Yanıtla #364 : Mayıs 18, 2018, 08:01:05 »
Çok büyük ve güzel iş.

Amatör denizcilerin kahramanı İsmail Oruç, destansı seyahatlerine başlıyor. Selametle.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

T. G.

« Yanıtla #365 : Mayıs 18, 2018, 10:18:32 »
Umarım bir yerlerde karşılaşırız

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*

M. B. A.

« Yanıtla #366 : Mayıs 18, 2018, 11:52:31 »
Selametle İsmail korsanım... Burhaniye'ye geldiğinizde haber verirseniz ziyaretinize gelelim...

*

İ. O.

« Yanıtla #367 : Mayıs 18, 2018, 12:56:49 »
Hakan E. Büyük değil de, zevkli bir iş olduğu kesin.

Tümay benim rotam belli ancak hızım düşük, karşılaşmayı ben de ümid ediyorum.

Mahir, 24 Mayıs günü 12 uçağıyla Burhaniye ye geliyorum. Beklerim ve ayrıca çok sevinirim.
*

T. G.

« Yanıtla #368 : Mayıs 18, 2018, 19:47:56 »
İsmail korsanım. Hızınızın düçüklüğü hiç önemli değil böyle durumlarda seyir durumuna göre bir miktar erken çıkarsınız hepiciği bu. Bizim gruplarda motar yatlar var bir çıktıkdan sonra   hızlı tekneler 1-2 saat geç çıkıyor

Hiç biz seni yalnız bırakırmıyız sen yeterki yanımızda ol

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: Mayıs 18, 2018, 19:49:06 Gönderen: Tümay Gören »
*

İ. O.

« Yanıtla #369 : Kasım 08, 2018, 13:02:46 »

Tedavi bitmemiş olmasına rağmen nisan ayında Burhaniye ye gelerek Haziran ayına kadar  Devekuşu2 yi elimden geldiğince hazırlamaya çalıştım. Bu süre içinde  hemen her gün iki kat vernik atmak dışında (toplam 20 kat) motoru arkama dönmeden kumanda edebilmek için gaz kolu ilavesi, merdiven, başa cıvadra gibi eklemeler yaparak Haziran ayında tekrar suya atarak yavaş yavaş Gökova ya kadar yola devam ettim.

Kasım 2018 in ilk haftası Devekuşu2 yi Karacasöğütte çin mahallesinde bırakarak 2018 sezonunu kapatmış oldum.
Seneye kısmet....

Ha bacaktaki sıkıntı azalsa da maalesef devam ediyor.

*

İ. O.

« Yanıtla #370 : Kasım 11, 2018, 13:39:08 »
  Kasım ayı geldi ve sezon kapandı. Dün yani 10 Kasım akşamı İstanbul a istemeyerek te olsa döndüm. Bana göre beleş internete de ulaştım ve şimdi bu yazın anılarını rahatlıkla paylaşabileceğim. 
 Devekuşu 2 yi 4.Haziran 2018 günü, yat limanı yatırım teşvik belgesini 03.09.2009 tarihinde almış olmasına rağmen, yatırımlarını tamamlayarak işletme belgesini hala alamayan, karada kaldığımız süre için, indirimli olsa da yat limanı tarifesinden 5000.tl yi ödeyerek Burhaniye Balıkçı Barınağından Deniz Ayalp ve ekibinin desteğiyle  suya indirdik.
  Bu sene her barınağa uğramak yerine elimden geldiğince ve kendimce uzunca mesafeler giderek,alargada kalmayı denemek istiyordum.
  Suya indikten sonra yelken vs gibi bazı eksiklerimi tamamlayarak 14.Haziran. 2018 günü saat 05:30 da Burhaniye den ayrıldım.  Kafamdaki ilk durak Ayvalık adaları ydı. iki sene önce gezdiğim yerleri ve Ayvalık merkezinin karmaşasını yaşamamak için, maden adasını dönünce Bademliye giderek orada kalmaya karar verdim.
  Öğlen olmuş meşhur ve mutad olan batı esmeye başlamıştı. Dikili yi bordoladıktan sonra biten Midilli koruması dalgaları yandan almama engel olamıyordu. Tesellim rüzgarın hala mutedil bir şekilde esiyor olmasıydı.
  Kalem adasına yaklaştığımda yelkenlerimi indirerek motorla ada ile anakara arasına girerek kendime yer aramaya koyuldum. Adaya yakın seyrederek demirleyecek yer ararken yanından geçtiğim bir tekneden  kulağıma gelen '' hoşgeldin İsmail Abi'' sesiyle o tarafa baktığımda Kıvanç Tüfekçioğlu ve teknesi Merica yı gördim.
  Kıvanç ın önerdiği yıkık iskelenin biraz berisine demir attım. O gece orada kaldıktan sonra ertesi gün iki ada arasını gedikten sonra Kıvanç ın kılavuzluğunda Bademli köyü yakınına giderek geceyi demirde geçirdikten sonra önerilen geçiş şamandralarına dikkat ederek Pazartesi günü Bademli den ayrıldım.

*

İ. O.

« Yanıtla #371 : Kasım 11, 2018, 23:02:31 »
    Burhaniye den Bademli ye yaptığım yaklaşık 50 dm seyir bugüne kadar  bir günde yaptığım en uzun seyir olmuştu. Karaburun a kadar İzmir dahil aradaki yerleri ilk Devekuşu ile gezdiğimden gene burundan buruna bir rota izleyerek Karaburun a varmayı hedefledim. Karaburun da 2012 yılında tanışma şerefine nail olduğum Cem Liman la haberleştik. Karaburun Balıkçı Barınağında yer bulmanın çok zor olduğunu, buna rağmen bir şeyler yapmaya çalışacağını bildirdi.Her ne kadar kıyı kıyı seyir yapıyor olsanız da barınaklarda tanıdık,eş,dost olması çok işe yarıyor. En azından nereye girip girmemeniz konusunda yardımcı olabiliyorlar.

Bu sene tüm seyirlerime sabah erkenden, hatta güneş tam doğmadan başlayarak batı rüzgarı ve Ege nin karşı kıyılarından kopararak getirdiği dalgalara maruz kalmadan varmayı planladığım hedefe ulaşmak birinci kuralım oldu.

Sınırlı internetimle her gün en az iki siteden hava durumunu kontrol etsem de Rüzgar Baba (Haldun ağabey) ile her akşam mutlaka bir hava durumu mütaalası yapmayı da kural haline getirdim. O nun tecrübesi ve yorumları kendimi hava durumu konusunda daha rahat hissetmemi sağlıyordu. 18 Haziran sabahı yola çıkmak için uygun görünüyordu.

Sabah gün tam ışımadan  şamandıralara dikkat ederek Bademli den Kaşık adasının dışına çıktım. Bu sene biraz daha modern cihazlar kullanmaya başladım. Her ne kadar kağıt harita ve pusula alışkanlığımdan vazgeçemediysem de cep telefonuma yüklediğim navionix bu yılın bana göre teknoloji harikası oldu.

Adanın dışına çıkar çıkmaz ana yelkenimi açtım. Sabah rüzgarıyla yavaş yavaş Karaburun a doğru ilerliyordum. Motorum viteste ve rölanti de çalışarak yelkene takviye yapıyordu. Karaburun a vardığımda saat bir olmuştu bile. Bu hesaba göre yaklaşık 25 dm mesafeyi  sekiz saatte gelmiştim.
    Cem Liman oğlu ve arkadaşlarıyla,  Devekuşu2 yi ve beni karşılamak için gelmişlerdi. Sıkışarak iki balıkçı sandalının arasına geçici olarak girdim. Karaya çıkarak çaylarımızı içtikten sonra hep beraber yemeğe oturduk. Karaburun da kalmak yer yokluğundan adeta imkansız dı. Ayrıca 24 Hazirandaki seçimlerde oy vermek için Fethiye ye gitmem lazımdı. Bu da bir hafta konaklamamı gerektiriyordu.

Cem Liman (kalamar avcısı veya diğer adıyla karanfilli Cem ) tanıdıklarını arayarak Karaburun un biraz Güneyinde Saipaltı Balıkçı Barınağında Devekuşu2 nin bir hafta kalabilmesi için yer buldu. Ben ve Cem ağabeyin oğlu Alihan  Karaburundan Saipaltı Barınağına Devekuşu ile beraber geldik.

Bağlanmamız için uygun olan yeri Alihan biliyordu. Barınağa girince hemen mendireğin yanındaki rıhtıma Devekuşu nu bağladık.Bu arada Cem Liman da karadan geldi ve akşamüzeri görüşmek üzere ayrıldık.

Bana uzun gelen seyrin ardından kıyıdaki tek kafeterya olan Mehmet Bey(umarım ismini yanlış hatırlamıyorum dur) in işlettiği mekana gitmek üzere Devekuşu ndan ayrıldım. Rıhtımda bağlı olan teknelerin yanından ilerlerken sandalda oturmuş sohbet edenlere selam verdim. ''Hoş geldin'' diyerek yanıtladılar. Hemen her barınakta olduğu gibi içlerinden birisi  ''orada çok kalacakmısın? Oraya gelecek tekne var. Şimdi denizde akşam üstü gelir'' dedi. Herhalde her barınakta bu benim kaderim diye düşündüm. '' Bir çay içip geleceğim. Hem ben teknede kalıyorum. Geldiğinde bir çaresini buluruz'' diye yanıtladım.

Saipaltı Balıkçı Barınağında, özellikle benim bağlandığım yerde, dışarıdaki tüm dalga karşı kıyıya çarparak içeri giriyor ve sallanmadan durmayı imkansızlaştırıyordu. Sallantıyla geçecek bir geceydi. Akşam yemeğinden sonra protez dişlerimi temizledim ve  küpeşte kenarından temiz su ile durularken birden elimden kaydı ve cup suya düştü. Derinlik yaklaşık üç metre ama hem karanlık hem de benim iki engelim, bacağım ve bypas lı olmam suya dalmamı engelledi. Yarın gündüz gözüyle birine rica ederim alır diye düşündüm. Sabah olduğunda suya baktım benim takma dişler görünmüyordu. Gece bitmeyen solugan herhalde kuma karıştırmıştı. Velhasıl dişlerimi Saipaltında bıraktım.  Sakın kimse altın falan vardır diye bu saatten sonra onun için dalmaya uğraşmasın,devletin beleş yaptığı protezdi.

22 Haziran günü önce minibüs ile İzmir e   oradan da otobüsle oy verme yerim olan Fethiye ye gittim. 24 Haziran sabahtan oyumu kullandıktan sonra tekrar geriye Saipaltına döndüm. önümde bir günlük rahat hava görünüyordu. 25 Haziran sabahı erkenden Karaburun Yeni liman a gitmek üzere yola çıktım.
*

H. E.

« Yanıtla #372 : Kasım 12, 2018, 10:52:56 »
Abi, şimdi mi yazılır dişleri düşürdüğün. Gidip alınırdı hemen.

Gece tekne geldi mi?

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
(Oraya Gelecek Tekne Var Tanrısı)
*

İ. O.

« Yanıtla #373 : Kasım 12, 2018, 12:31:44 »

(Oraya Gelecek Tekne Var Tanrısı)
[/quote]

Bu tanrıya mı tapınsam acaba bir faydası olur mu?

Hiç bir gece tekne gelmedi. Hala bekliyorum
*

R. E.

« Yanıtla #374 : Kasım 12, 2018, 12:44:01 »

Bağlanma yeri için tanrınızı değiştirmeye gerek yok.
Rant kafalı yöneticileri değiştirmek yeterli.
Beceremediğimiz bu..