0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. E.

İş arkadaşlarım ve eşleri için kiralık yelkenli teknelerle, bu Cumartesi Boğaz'a çıkacağımız bir etkinlik organize etmeye çalışıyorum.  Aşağıdaki konularda tavsiyelerinizi alabilirsem çok sevinirim:

1) Boğaz'ın kuzeyinde nerede demirleyip denize girebiliriz?
    Suyun temizlik, sert poyraz ve akıntıdan etkilenme ve demirleme kolaylığı bakımından nereleri tavsiye edersiniz?
    Büyük Liman sizce bu açılardan uygun bir yer midir?

2) Öğle yemeği için bir restorana oturup zaman kaybetmeden tekneye servis edilen balık+ekmek gibi pratik bir menü olabilir mi diye araştırıyorum.  Bu konuda güzergahımız üzerinde tavsiye edebileceğiniz kıyı lokantaları var mıdır? (Lokanta isimlerini özelden de verebilirsiniz)
     Örneğin, Anadolu Kavağı'ndaki bazı restoranların alargada bekleyen teknelere botlarla yemek servisi yaptığını duydum.


*

    M. A.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2011, 10:51:33 »
Cengiz Abi Ben Denize girmek ve Kafa dinlemek için hep Karadeniz tarafına giderim.
Koordinatlarını kaydetmedim hiç ama sana şöyle tarif edeyim.
Denize girmek için ve kafa dinlemek için benim gittiğim yer, Anadolu kavağı burnunu hemen geçtikten sonra hafiften koy gibi bir kıyı şeridi var hemen üstünde eski bir kale var. Oraya gönül rahatlığıyla demirleyebilirsin zemin kumdur yalnız kesinlikle kıyıdan 50 metre açık geç kayalar var.
Çok güzel demir tutuyor zemin çok esen havalarda bile hiç demir taratmadım. Botla gidersen kıyıyada çıkabilirsin.
Buranın az ilerisinde başka yerlerde var ama tur motorları çok gidiyor oraya kafanı ütülerler.
Bence yemeğinizi dediğim yerde teknede yiyin. Boşuna bidaha yol yapıp restorant aramayın oralarda. Birde eğer mümkünse çok erken gidin ben geçen hafta 6da paşabahçeden yola çıktım. 715 gibi oradaydım. 11den sonra gidersen kalabalıktan demir atarken zorlanırsın. Pazar günü işim olmazsa bende oraya gitmeyi düşünüyorum.

Selamlar
Murat


*

    H. T.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2011, 11:03:55 »
Yüzmek için Hamsi Koyunu (ya da Limanı) tavsiye ederim Cengiz korsan. Su nefistir, küçük bir kumsalı vardır yüzerek dahi ulaşabileceğiniz. Karşınız boylu boyunca Karadeniz. Ama yemek vs yok, yanınızda götürmeniz gerekir. Suyu neredeyse her daim temizdir. Yalnız kuzeyli rüzgarlarda biraz zorlayabilir.
Koordinatları:  41°12'26.82"K ,  29° 6'19.88"E (Google Earth'ten)
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    C. E.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2011, 00:12:34 »
Tavsiyeler için teşekkürler Murat ve Hakan Korsanlar.

Murat Korsan, tarif ettiğin yere mutlaka bakıp yer bulursak demirlemeye çalışacağım.  Ancak bizim oralarda olmamız öğleni geçer büyük olasılık.

Hakan Korsan, haritaya baktım.  Hamsi Koy, Büyük Liman’ın kuzey komşusuymuş.  Uğrayıp koşullara bakacağım.  Yarın 15-20 knot poyraz olur sanırım öğleden sonra.

Yemek konusunda Kadir Kurtbayram Korsan’ımın uzun zaman önce tavsiye ettiği bir mekanı ilk kez deneyeceğim Poyrazköy’de.  İskelesine bağlanmadan tekneye paket servis günün küçük balıkları tava+salata  alıp yolumuza devam etmeyi planlıyorum.

2 adet Azure 40’da 16 kişi olacağız.  İzlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.


*

    N. B.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2011, 12:36:30 »
cengiz korsanım

murat korsanın dediği yerin ismi hacı ağzıdır güzel bir yerdir kayalara dikkat.Poyraz limanının altında boğaza doğru dalyan denen yer var orasıda güzeldir iyi demir tutar.Hakan korsanın dediği yer garipçenin boğaza bakan tarafında ufak dibi kum sakin bir yer .Aksilik olmazsa cumartesi saat engeç 20 gibi poyrazda  alargada olacağım beklerim

*

    M. A.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2011, 14:36:13 »
İşim çıkmazsa sabah saat 7-730 gibi oraya gidip kafa dinlemeyi düşünüyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    C. E.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2011, 22:12:21 »
Nusret Korsan,
Bilgi için teşekkürler.
Bugün saat 10'a doğru Fenerbahçe Marina'dan 2 tekne Boğaz'a doğru yola çıktık.  Teknedeki rüzgar ölçer çalışmadığı için rüzgarın hızını kesin göremedim ama sanırım 15 knot poyraz vardı boğazda serin serin boğazı tırmanmaya başladık.  Büyükdere civarından itibaren Karadeniz'in sert havasını hissettik.  En az 20 knot esiyordu bence.
Anadolu Kavağı burnunu geçince Murat Korsan'ın tavsiye ettiği yerden geçtik saat 12:30 civarı.  Gerçekten güzel bir yerdi ancak ekip acıkmış olduğundan hızla Poyrazköy'e devam ettik.  Gerçekten kafa dinlemek için uygun bir yer.
Restoranı önceden arayıp Cemal Bey'e geliyoruz hazırlıkları yapın, dedim.  Sağolsunlar biz Poyrazköy koyunun girişinde alargada beklerken küçük bir tekneyle güzelce paketlenmiş günün balıklarını ve salataları teknelere teslim ettiler.  Herkes yemekten memnun kaldı.
Bu arada Poyrazköy'ün girişinde gulete benzer bir gezi teknesi demirlemiş müşterilerinin o tekne trafiğinde yüzmesine izin vermişti.  Bunun yanında plajın bariyerlerini aşıp tekne trafiğinde yüzenler tehlike yaratıyordu.  Bir ara beklerken demirlemeye niyetlendik.  Diğer tekne demirini de attı.  Biz hazırlanırken mayolu bir hanım kano ile yanımıza gelip plajın kadınlara tahsis edilen bölümünden bizimle ilgili şikayet geldiğini ve oraya demirleyemeyeceğimizi söyledi.  Neyse ki bizim de böyle bir ortamda daha fazla kalma niyetimiz yoktu.  Yemekleri alıp çıktık.
Hakan Korsan'ın tavsiye ettiği Hamsi Koy'a geldiğimizde rüzgar ve dalga hafiflemişti.  1-2 küçük tekne dışında kimseler yoktu.  Kıyıya paralel 6mt derinliğe demirimizi atıp yüzme molası verdik.  Denizsuyu beklediğimizden daha çok daha sıcaktı.  Karadan ulaşımı olmayan bu koy çok hoşumuza gitti.
Boğazdan zamanında döndüğümüz için Kalamış civarında 1-2 saatlik bir yelken keyfi için de zamanımız oldu.
Sonuçta saat 19:00 gibi Fenebahçe'deki pontona bağlandığımızda iş arkadaşlarımın ve eşlerinin/arkadaşlarının yüzünde keyifli yorgunluğu görmek güzeldi.  Katılımcıların bir kısmı ilk kez bir yelkenli tekne deneyimi yaşadılar.  Bir deniz günü daha pontonda toplu hatıra fotoğrafları ile son buldu. 
*

    H. Ö.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2019, 15:33:13 »
Merhaba

Pendik marintürkden çıkıp Poyrazköye gitmeyi planlıyoruz. Bavaria 40 yelkenlimiz var. Varış 6 saat gibi sanırım sürer, arada bağlanıp veya bağlanmadan mola verilecek nereleri var acaba ?

Çocuklarla gideceğiz bir yemek molası verecek uygun yer altrnatiflerini öğrenmek istiyorum
*

    S. Ş.

Ynt: BOĞAZ'IN KUZEYİNDE NEREDE DEMİRLEYİP YÜZEBİLİRİZ?
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2019, 22:11:22 »
Istınye koyunda soluklanılabilir, durmadım ama mantıklı