0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

İ. B.

Bayramda Tuzla-Gökçeada-Bozcaada-Tuzla seyri
« : Temmuz 07, 2017, 11:00:15 »
Eyüp Oğan kardeşimizin anılarını heyecanla okurken bayramdan istifade yapmış olduğumuz İstanbul/Tuzla- Gökçeada-Bozcaada-Tuzla seyir anılarımızı sizlerle paylaşmak istedim.
Teknemiz 37 ft, 36 yaşında, Florida/Tampa doğumlu  yelkenli bir tekne. Amacımız hem kış boyunca yapmış olduğumuz bakımlar sonrası tekneyi  test etmek hemde keyif yapmaktı.
Geçen sene Haziran başında  korsan kardeşlerimizin anılarından derlediğimiz önerilerle Marmaris yat marinadan İstanbul Viaport marina ya  gelmiştik. Yine aynı yöntemle platformumuzdan ve pilot kitaplardan derlediğimiz bilgilerle yola çıktık.
22 haziran 2017  tarihinde Tuzladan yaptığımız 8,5 saatlik bir makine seyriyle Trilye ye geldik. Varışdan önce Liman görevlisi Burak beyi  0536 656 35 24 den arayıp yer durumunu teyit ettik. Daha önce karadan gelip hoşlandığımız bu güzel belde malesef  denizden gelince bizde şok etkisi yaptı. Bir tekne su takviyesi için su tankı yerine mazot tankını su ile doldurmaya başlayınca barınakda deniz mazot ile kirlenmiş. Birde üstüne üstlük denize atılan pislikleri görünce bayağı moralimiz bozuldu. Bağlanma bedeli su ve elektrik dahil 50 tl.
Ertesi günü 07 00 de yola koyulduk. 17 00  gibi Marmara adasında Asmalı barınağına  bağlanıp denize girdik. Liman görevlisi Aşkın bey in telefonu 0505 024 08 00 . Elektrik ve su bulunan adanın bağlanma bedeli 50 tl.
24 haziranda Marmara adasından Lapsekinin hemen üstünde bulunan Çardak kumsalına rota tuttuk. Seyir  0600 dan 1800 e kadar sürdü. Alargada rahat ve güzel bir akşamdan sonra sabah 07 00 da hareket edip Lapseki den karşı yakaya geçtik.  Pupadan gelen güzel bir rüzgar ve akıntı yardımıyla  Çanakkale  boğazından çıkıp Gökçeadaya rota tuttuk. Boğazdaki rahat seyirden sonra tam kafadan gelen 20 Knot lık rüzgar bizi bir parça zorlasada Kuzu limanına saat  17 00 gibi girdik. Burası Türkiye Denizcilik İşletmesine ait bir Liman. Su yok, Elektrik yok, Güvenlik sistemi yok ama güvenlik görevini yapan bir görevli var. Bu görevli biz bağlanınca geldi ve 120 lira bağlanma bedeli aldı. Tavsiyem eğer gökçeadaya giderseniz Kaleköye gitmeniz. Biz akşam taksi ile gittik. Görevlisi  Gürdal bey ve telefonu 0530 270 22 30 ve bağlanma bedeli 50 lira. Su ve Elektrik var. Restoranlar maalesef Yunanistanla karşılaştırınca fahiş. 1 küçük rakı,3 adet balık, peynir ve 2 salataya 350 tl verdik.
25 haziranda  Bozcaadaya yöneldik. 11 30 da yola çıktık ve 16 30 da  kolayına bir seyir sonrası limana bağlandık. Liman görevlisi Şeref ali bey ve telefonu 0536 437 17 65. Güzel bir akşam yemeği bize yine Yunanistan ın 2 katına mal oldu.
Arkadaşlarımın gece seyri yapalım isteği paralelinde 26 haziranda sabaha karşı 03 de Çanakkaleye rota tuttuk. Uzun zamandır gece seyri yapmadığımdan ne kadar keyifli olduğunu unutmuşum. Hele gün doğumu muhteşemdi. Fakat sonrası tam bir kabustu. Rüzgar sürekli kafadan  25 Knot esti durdu ve bize yelken açtırmadı. Buna ilaveten  karşı akıntı ve Afrika sıcaklarını koyunca Çardak a kadarki  14 saatlık  seyrimiz sonunda hepimiz yattığımız yerleri sevdik.
27 haziran sabahı Marmara adasına yola koyulduğumuzda rüzgar yok denecek kadar azdı. Makine seyrinin sonunda Asmalıda Yine aynı yere demirledik ve güzel bir akşam geçirdik.
28 sabahı 03 00 de gece seyri yapalım dedik ve  makinaya start verdik. Rotamız Tuzla viaport marina 14,5  saat lik bir seyirle sorunsuz geldik. Aslında bu rota genelde tavsiye edilmiyor. Rüzgar ve dalga büyüklükleri ve farklı yönlerden gelmeleri nedeniyle. Üstüne üstlük büyük gemilerin Drift bölgeleri olması (Kuzeye çıkacak gemilerin sıralarını beklerken makine stop vaziyette demir atmadan durdukları bölge) , duran bir geminin torna çark yapıp üstüze gelme olasılıklarını üstününe koyduğunuzda bundan sonraki seyirlerimizi Tuzla- Güzelce-Mürefte üzerinden yapma kararı aldık.
Ayrılırken hayallerimizde olan Tuzla-İstanbul boğazı- Karadeniz ağzındaki barınaklara gitme ile ilgili karar aldık. Eğer bu anıyı okuyan  kardeşlerimizden bu rotayı yapmış olan varsa ve tavsiyeleri ile katkıda bulunursa çok seviniriz.
Sevgiyle kalın.

*

A. Ü.

Ynt: Bayramda Tuzla-Gökçeada-Bozcaada-Tuzla seyri
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2017, 12:27:21 »
İsmet korsanım kaleminize sağlık,böyle bir rota düşüncem var,telefonları yazmanız iyi olmuş hepsini aldım telefonuma kaydettim,böyle bir paylaşım için teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: Temmuz 07, 2017, 12:28:19 Gönderen: Ali Ünalan »

*

M. A.

« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2017, 12:51:55 »
Keyifli olmuş geziniz... Paylaşım için teşekkürler,

*

T. A. (. A. A.

« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2017, 13:40:10 »
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Keyifli bir gezi olmuş.
*

İ. B.

« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2017, 14:10:12 »
Kıyı seyirleri yaparken değerli korsan kardeşlerimizin paylaşımları çok faydalı oluyor. Ben kendi adıma paylaşan herkese müteşekkirim. Plan yaparken çok yararlandım. Eğer seyir notlarım katma değer yaratırsa yazım amacına ulaşmış olacaktır.

*

A. U.

« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2017, 15:32:19 »
Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
acaba boğaz seyrinizin Ege'den Marmara'ya olan kısmını biraz daha detaylandırabilir misiniz?
rüzgarı ve akıntıyı yenmek için nasıl bir rota izlediniz? hangi noktalarda Gelibolu-Anadolu yakası geçişleri yaptınız?
*

İ. B.

« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2017, 16:49:26 »
Aşağıdaki link den detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. Bizde burdaki öneriler ışığında hareket ettik.

*

İ. B.

« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2017, 16:51:06 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

O. Ü.

« Yanıtla #8 : Mayıs 08, 2018, 18:47:08 »
Merhaba İsmet Korsanım,

Yazınızı keyifle okudum ellerinize sağlık. Ben Pendikten bir motorboat aldım ve Kalkan'a götüreceğim. Mümkün olduğu kadar kısa yoldan gitmek istiyorum ve yaklaşık saatte 20-23 mil civarında teknenin seyir hızı. Bana mola verebileceğim yerleri önerebilir misiniz? Bir de sizce Güneyden mi Kuzeyden mi seyir daha keyifli olur? Marmarayı hiç bilmiyorum....
*

H. E.

« Yanıtla #9 : Mayıs 08, 2018, 22:34:56 »
Oktay korsan, teknenizin ebatları nedir?
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #10 : Mayıs 08, 2018, 23:04:12 »
Ebat yanisira, marka, model, bahsettiğiniz hizda saatte kaç litre yakiyor,  depo kaç litre vs...

İyi bir hesap yaparsaniz, karadan taşinabilecek her tür motoryat mutlaka karadan taşınmalı sonucuna varirsiniz. Hem kese için, hem zaman için. Tabii amaç uzun uzun, geze geze gitmek değilse.

Ben geçen yaz tam bayram girişi teslim aldiğimda tekneyi, marmarada 7-8 havada surf yapa yapa 86 mili (viaport avşa) 10 satte aldik.

Hava şartları da yaz kış motoryat için önemli faktör, yelkene benzemez.
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #11 : Mayıs 08, 2018, 23:30:13 »

Ebat yanisira, marka, model, bahsettiğiniz hizda saatte kaç litre yakiyor,  depo kaç litre vs...

İyi bir hesap yaparsaniz, karadan taşinabilecek her tür motoryat mutlaka karadan taşınmalı sonucuna varirsiniz. Hem kese için, hem zaman için. Tabii amaç uzun uzun, geze geze gitmek değilse.

Ben geçen yaz tam bayram girişi teslim aldiğimda tekneyi, marmarada 7-8 havada surf yapa yapa 86 mili (viaport avşa) 10 satte aldik.

Hava şartları da yaz kış motoryat için önemli faktör, yelkene benzemez.

Motorlar benzinliyse 10bin TL yeter mi bilmem, tekneye bağlı. Üstü olur da aşağısı olmaz.

Havaya dair, bizim seyahatten bir kesit. Geçen sene kurban bayramı arefesi, yaz günü marmara.

*

H. E.

« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2018, 23:54:08 »
Ümit korsan, seyriniz çok güzelde sizde yelkenlimi yoksa motoryat mı var?
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2018, 07:23:40 »
Motoryat sattim, tecrübem oradan, sonra yelkenli aldim geçen sene.
Video yelkenli, motor yok.
*

Ü. Ö.

« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2018, 07:34:40 »
Motoryat sattim, tecrübem oradan, sonra yelkenli aldim geçen sene.
Video yelkenli, motor yok.

Bu da rotanin kaydı şimdi buldum, ekliyorum. Sabah erken çıktık, ruzgar yok iken, ilk birbuçuk saat motor, sonra full yelken, geniş apaz-pupa. Sağnaklarda 40 knot rüzgar gördük. Dalgalar da videodan sonra daha da büyüdü. Ancak pupa olduğundan, hem dalga hem ruzgar, cok konforlu gittik.