0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. E.

Ynt: BALIM SY Seyir Notları
« Yanıtla #270 : Ağustos 04, 2017, 09:35:43 »
2017 Balım Gökova-Kekova Notları (devam)

Çaycağız Koyunda olabildiğince sakin bir gün geçirdik.  Günlük tur teknelerinin birisi geldi, diğeri gitti.  Akşam sakinledi derken, bu sefer de arılar geldi.  Zarar görmeden bunu da atlattık.  Gece yarısı rüzgârın sesi ile uyandım.  Hoppaaa, tam iskele kemereden, doğudan, dağdan rüzgâr basıyor.  Katabatik rüzgârlar mı deniyor bunlara?  Navigasyonu açtım, 24 knots gösteriyor, daha da sağanakları var bunun.  İçerideki guletler, kıçlarını doğuya verecek şekilde demir tazeliyorlar.  Bu, gece başladı mı, mümkünü yok sabahı ettirmeden dinmez buralarda.  70 metre kadar zincir sermiştim, ama girdiğim kuytulukta, az kaçırsa, ya da rüzgârın yükü ile zincir ayağa kalksa sancağımda kayalara yapışırım.  Daha da basmadan üşenmeyip 50 metrelik yüer halatı çıkardım portuçtan, bot ile bordadan açıktaki bir kayaya açmaz aldım, demir rahatladı, ben de rahatladım.  Uyandığımda sabah halâ esiyordu mubarek.  Hızlıca koltukları, açmazı falan alıp, çıktık Çaycağız'dan.

Çycağız'dan, yani Kadırga Burnundan çıkınca güneye dönünce, Kızıl Adaya kadar hava sakin görünüyor, az bir esinti var dağdan.  Belki az da olsa rüzgâr yakalarım koy geçişlerinde, onda da yelken açmakla uğraşmayayım diye ana yelkeni açtım.  İşte öyle yavaştan iniyoruz aşağıya.  Kızıl Adaya yaklaşırken dağdan başladı ki, 25 knot'u buluyor.  Ahan da yakaladım seni.  Motor stop, ön yelken fora, tekne başladı koşmaya, oh be!  Rüzgâr dağdan geldiği için kimi zaman artıyor, kimi zaman azalıyor, Gökçe Burunu geçince, işte diğer ucunda Serçe Limanı olan Dedik Limanının içi neredeyse 30'a vuracak. Geçiş mesafem kısa, hiç camadanla uğraşmadan, yelkenlere twist verip hava boşaltarak, sonra kasarak falan 7.3 knot'lara kadar çıktık.  Ama dedim ya, mesafe çok kısa, düştük Çatal Adalara, aradan geçip başı batıya verdik.  Buraya kadar çok rahat geldik ve rüzgâr da olunca devam etmeye karar verdik, hedef Bozburun Söğüt.  Ala Burnu geçtikten sonra hafif ama güzel bir kuzey rüzgârı Symi ile Yeşilova Körfezi arasını doldurmuş.  Acelemiz de yok, orsadan hallice, dar apaza doğru bir seyir yapmaya başladık, uzun kollarda tramolalarla yukarı çıktık.  Hava sonlara sonra doğru iyice düştü, eh buna da şükür.  Motor ile Yeşilova Körfezinin havuz gibi suyuna daldık.

Bozburun'da benim favori yerim Bozburun'a girmeden, Zeytin Adanın ve Darboğaz'ın kuzeyinde kalan küçük adacığın yukarısında, doğu yakasıdır.  Her zaman boş olmaz, ama pek keyiflidir.  Bu sefer doğrudan Söğü'e gidiyoruz.  Korsanların yazılarından öğrendim, yolda Ahtapot'u arayıp, iskelede yer ayırttım. 

Buraya ilk defa geliyorum.  Tertipli, çok emek verilmiş bir yer.  Uzunca bir sığlığın bitiği yere sağlam bir iskele yapmışlar, tonozlar bakımlı.  Su ve elektrik var.  Dikkat: benim aldığım su tuzlu gibi tat verdi ve bir türlü köpürmedi.  Belki bir arıza ya da sızıntı vardı sistemlerinde, bilemiyorum? Ama bundan sonra suyu tatmadan almam buradan.  İskeledeki elektrik için de evlerde kullanılan topraklı prizlerden var, tedarikli değilseniz bağlanamazsınız - gerçi biz artık elektriğe bağlanmıyoruz Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bozburun Söğüt - Ahtapot Restaurant iskelesi

Bozburun Söğüt - Ahtapot Restaurant

Ahtapot Restaurant meşhur bir yer.  Sırf burada ahtapot yemek için Ankara'dan gelen bir doktorlar grubu biliyordum.  Lokanta özenli, temiz.  Pahalı denilebilir, ama kaşılığını veriyor.

Sabah pek bir keyifsiz kalktım.  Oysa dönüş yoluna da bir sürü yer koyup, görev gibi olmaktan çıkartmıştım.  Ama keyifsizim işte - Balım'ı eve götürme zamanı.  Hemen ortalığı neta ettim, yavaşça ve komşuları uyandırmadan ayrıldım iskeleden.  Su ve ekmek azaldı, birkaç başka nevale de gerekecek.  Datça'ya gireceğim.

Yolda Symi dolayısıyla Yunan karasularına giriş çıkış yapacağız.  Bayraklarını hazırladım, zamanı gelince sancak gurçetaya çektim.  Hem burada, hem de Kos geçişlerinde bazı Türk ya da Amerikan bayraklı teknelerimizin Yunan Bayrağı çekmediklerini görüyorum, üşengeçlikten mi, maçoluktan mı bilemedim?

Datça'da büyük liman ya da güney limanında, girişi kapatmayacak şekilde 6-7 metreye demiri bıraktım.  Bot ile iskeleye gittim, çabucak su ekmek vs aldım.  Kahvaltıyı da burada yaptık, ayrıldık.  Datça Limanının hemen 2 mil güneyinde, İnce Burna varmadan Kargı Limanı var, orada kalalım dedik.

Kargı, ağzı 500 metre kadar doğuya açık, kıyısı kumsal, kuzey yakasında birkaç ev, güney yakasında ise iki lokantanın olduğu, dip kum, yer yer erişte bir koy.  Girişte Datça'dan gelirken döküntülere ve topuklara dikkat edip açıktan almak gerekir. hatta bir tanesine şamandıra bağlamışlar.

Burada öyle zaman geçirirken dört yelkenli geldi, birisi Özi.  Hah dedim, bu sefer tanışacağız artık Tümay Kaptan ile...  az kaldırlar, göz açıp kapayıncaya kadar da demir alıp gittiler.  Tüh!

Datça Kargı Koyu

Sevimsiz halim devam ediyor.  Sabah kayıkçılar gibi güneşten önce kalktım.  İçimden güvertedeki çiği silmek, kurulamak bile gelmiyor.  Ağır ağır botu ön güverteye aldım, demiri topladım.  Güneş de ağırdan çıkıyor bugün.  Verdim yolu İnce Burun - Divan Burnu - Knidos Deveboynu Burnu - İskandil Burnu - Mersincik.

Mersincik' çok yıllar önce Rota 575 yelkenli ile sığınmışlığım vardır.  Bodrum'dan Göcek'e giderken, daha bismillah arkadan öyle bir karayel bindirmişti ki, Knidos'u dönmeye bile halimiz kalmamış, teknemizi ve canımızı zor atmıştık Mersincik'e. İşte o zaman hemen girişte beyaz taşların denizin için süslediği bir girintide kıçtan kara olmuş, hatta Hollanda bayraklı bir tekne bizi beslemişti 3-4 gün fırtına geçene kadar.  Bu sefer de oraya girdim, ama pek küçükmüş. O zaman bana büyük bir koy gibi gelmişti. 

Gökova - Mersincik yolu

Her neyse, koyun güney batısına yöneldik, çiftlik evinin batı sahiline 6-7 metreye demir attık.  Barometre sürekli düşüyor, Skiron büyük bir alçak basınç bölgesi gösteriyor. Gerçi isobarların arası çok açık, yani ciddi esmeyecek, ama eserse güneyden gelecek.  Bana uyar, Gökova'nın güney sahilinden hafiften uzarım Fener Burnu ve Karacasöğüt'e yarın. 

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap[/url][/img]
Gökova - Mersincik

Sabahında, evet Gökova güneyli havasının kostümüne bürünmüş.  Dağların tepelerinde şişman bulutlar, rüzgâr yok, hava kuzey yakaya doğru puslu.

Mersincik'ten Gökova Karacasöğüt yaklaşık 40 mil.  Löngöz önlerine kadar rüzgâr sıfır, motor-otopilot-kitap ve dergi kombinasyonunda geçtik gittik.  Karacasöğüt İskelede yerimize bağlandık.  456 mil yol yapmışız. Pek azında yelken yapabildik rüzgârsızlıktan bu sefer.  Nasip meselesi.  Teknede bir arıza, hasar vs olmadı çok şükür.  Balım'ı basınçlı su makinası ile yıkadım, kuruladım, içini temizledim, çarşafları vs değiştirdim, gelecek sefere hazırladım. 

Sevgili Korsan Kardeşler, bu hikaye de burada bitti.  Vakit verip okuyanlara teşekkürler.  Katkısı olanlara ve olacaklara daha çok teşekkür.  Herkese fıstık gibi bir geç yaz ve sonbahar dilerim.

Selametle
*

G. K.

« Yanıtla #271 : Ağustos 04, 2017, 11:49:53 »
Notlarınız yine çok güzeldi. Bana olduğu gibi, benim gibi bu hobiye yeni başlamış kişilere de eminim çok faydalı oluyordur.
Vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim.

*

S. Ş.

« Yanıtla #272 : Ağustos 04, 2017, 12:26:32 »
Bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Gitmediğim yerleri gitmiş gibi okumak fırsatım oldu.
Kalın sağlıcakla Murat korsan
« Son Düzenleme: Ağustos 04, 2017, 12:26:52 Gönderen: Semih Sener »

*

E. D.

« Yanıtla #273 : Ağustos 04, 2017, 17:22:16 »
Kaleminize sağlık. Keyifle okudum.
*

K. G.

« Yanıtla #274 : Ağustos 04, 2017, 21:01:01 »
Nefis bir yazı olmuş. Teşekkürler paylaşımınız için Murat Korsan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

K. B.

« Yanıtla #275 : Ağustos 04, 2017, 23:46:29 »

Murat korsanım paylaşım için teşekkürler.Zevkle okudum, emeklerinize sağlık.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #276 : Ağustos 05, 2017, 00:24:53 »
2017 Balım Gökova-Kekova Notları (devam)

Sevgili Korsan Kardeşler, bu hikaye de burada bitti.  Vakit verip okuyanlara teşekkürler.  Katkısı olanlara ve olacaklara daha çok teşekkür.  Herkese fıstık gibi bir geç yaz ve sonbahar dilerim.

Selametle

Murat abi daha "karpuz" kesecektik

Kalemine, yüreğine ve gözlemlerine sağlık ❗️Süper notlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

*

M. Ç.

« Yanıtla #277 : Ağustos 05, 2017, 01:00:54 »
Kaleminize emeğinize sağlık Murat Korsanım, her zaman ki gibi keyifle okudum yazılarınızı. Sizden bir hafta önce benzer rotada (Didim-Göcek-Yeşilova-Hisarönü-Didim) ben de rüzgarsız seyir yapmak zorunda kalmıştım. İzninizle bir ekleme yapmak istiyorum. Göcek'te Turmepa Teknesi için sizin yukarıda verdiğiniz telefon numarasına zor da olsa ulaşınca cevap veren hanım kardeşimiz başka bir telefon numarası daha vermişti.  0537 396 95 28. Gidecek korsanlara faydası olur...Selametle
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2017, 01:02:12 Gönderen: Metin Çakmakçı »
*

M. E.

« Yanıtla #278 : Ağustos 05, 2017, 07:11:43 »
Murat abi daha "karpuz" kesecektik

Özkan Korsan Kardeşim, bir türlü tekneleri yanyana getiremedik. Arayacağım selametle

Balım SY
*

E. O.

« Yanıtla #279 : Ağustos 05, 2017, 09:38:36 »
Murat korsanım, elinize sağlık, sizlerle birlikte biz de tekrar gezmiş gibi olduk..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Selametle..
*

M. E.

« Yanıtla #280 : Eylül 20, 2017, 21:40:27 »
Bir haftaya yaklaşıyor, Gökova'dayım. Birkaç günü KSöğüt iskelede geçirdim, matkap ile 220V gereken işleri yapmak için. Hazır iskelede iken ön güverteye iki kat naylon döşeyip zincirin 10 metrede bir renk işaretlerini attım. Bu sefer astar ve boya olarak sprey boya kullandım, bakalım nasıl olacak? Geçen Ctsi Okluk Mustafa'nın oğlunun düğünü oldu KSöğüt meydanda, pek neşeli idi, bolca zeybek çaldı, oynandı.

Bu arada yeni teknelerde pek moda bir havuzluk masası lambası var. Hazırının fiyatı pek pahalı geldi. Ikea lamba, 12 v ampul, ona göre kablo, ampul duyu falan ucuza çok güzel bir masa abajurum oldu.

Dört gündür İngiliz Linanında, azmak başında pinekliyorum. Bu arada içeride taban tahtalarını söküp sintineyi temizledim, içini su doldurup pompaları kontrol ettim, lavabo dolaplarının içini temizledim. Eh, kışa bir hazırlık işte.

Sabahları çok çiğ oluyor. Her sabah onları kurulamak hem tekneye, hem de bana iyi geliyor. Yoga yapar gibi birşey.

Bugün KSöğüt'e gittim. Orada atık su alım teknesini yakaladım, suları verdim. Raca'da bir kahve içtim, dostları gördüm. Çıkınca hava 10 knots, yelkenleri açtım, 4 knots'a kadar ancak gelebildim, ağırdan Akbük, oradan Değirmenbüküne döndüm ama yarı yolda rüzgar bitti. 1200 dev motor yine ağırdan İngiliz'e girdim, gamsız, gevşek.

Yarın Bördübet'e, Küçük Çatı'ya inşallah.  Yolda bi de balık tutarsak artık? Cuma'ya sıkı hava yapacak Gökova. Orada yatarım artık.

Şimdi, gece, ne kadar yıldız varsa İngiliz Limanının suyunda. Yukarıda ne varsa, topu aşağıda. Serinledi hava, battaniyeyi çıkarttım. Oh be!

Herkese iyi geceler, cennet Gökova'dan selamlar

Balım SY
*

Ö. Y.

« Yanıtla #281 : Eylül 20, 2017, 22:12:53 »
Bir haftaya yaklaşıyor, Gökova'dayım. Birkaç günü KSöğüt iskelede geçirdim, matkap ile 220V gereken işleri yapmak için. Hazır iskelede iken ön güverteye iki kat naylon döşeyip zincirin 10 metrede bir renk işaretlerini attım. Bu sefer astar ve boya olarak sprey boya kullandım, bakalım nasıl olacak? Geçen Ctsi Okluk Mustafa'nın oğlunun düğünü oldu KSöğüt meydanda, pek neşeli idi, bolca zeybek çaldı, oynandı.

Bu arada yeni teknelerde pek moda bir havuzluk masası lambası var. Hazırının fiyatı pek pahalı geldi. Ikea lamba, 12 v ampul, ona göre kablo, ampul duyu falan ucuza çok güzel bir masa abajurum oldu.

Dört gündür İngiliz Linanında, azmak başında pinekliyorum. Bu arada içeride taban tahtalarını söküp sintineyi temizledim, içini su doldurup pompaları kontrol ettim, lavabo dolaplarının içini temizledim. Eh, kışa bir hazırlık işte.

Sabahları çok çiğ oluyor. Her sabah onları kurulamak hem tekneye, hem de bana iyi geliyor. Yoga yapar gibi birşey.

Bugün KSöğüt'e gittim. Orada atık su alım teknesini yakaladım, suları verdim. Raca'da bir kahve içtim, dostları gördüm. Çıkınca hava 10 knots, yelkenleri açtım, 4 knots'a kadar ancak gelebildim, ağırdan Akbük, oradan Değirmenbüküne döndüm ama yarı yolda rüzgar bitti. 1200 dev motor yine ağırdan İngiliz'e girdim, gamsız, gevşek.

Yarın Bördübet'e, Küçük Çatı'ya inşallah.  Yolda bi de balık tutarsak artık? Cuma'ya sıkı hava yapacak Gökova. Orada yatarım artık.

Şimdi, gece, ne kadar yıldız varsa İngiliz Limanının suyunda. Yukarıda ne varsa, topu aşağıda. Serinledi hava, battaniyeyi çıkarttım. Oh be!

Herkese iyi geceler, cennet Gökova'dan selamlar

Balım SY

Ne güzel keyfin bol olsun Marina Yacht Club Bodrum'dan selamlar... seni andım

*

M. A.

« Yanıtla #282 : Eylül 21, 2017, 11:40:03 »
Ah bir video veya fotoğraf olsa da bizde görsek sudaki yıldızları...  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. E.

« Yanıtla #283 : Eylül 21, 2017, 11:57:10 »
Onlar fotoğrafta çıkmaz, gelip görmeli yaşamalı Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Balım SY
*

H. Ö.

« Yanıtla #284 : Eylül 21, 2017, 20:58:32 »
Sevgili Murat, çok ayıp bu yazdıkların. Yapan var yapamıyan var. Kısmet olursa ay sonunda oaralrdaryım. Görüşmek üzere...