0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
...Aküler ölü idi. 2 x 210 Ah Mutlu Jel ile değiştirdim. ...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap...Aküler ölü idi. 2 x 210 Ah Mutlu Jel ile değiştirdim. ...Hayırlı olsun bayrak ve sezon.Akülere ne kadar ödediniz?
..... Hava tahminleri hemen her gün şaştı. Özellikle arefe ve birinci gün Gökova sabah 7'de 15 knots ile başladı güne. Koylarda doğru dürüst yer bulmak hemen hemen imkânsız idi. ............Allahtan tonoz bulduk, öğleden sonra 30+ knots esti, gürledi. İskeledeki tekneler ciddi şekilde demirlerini birbirlerine doladılar. Bağırış, çığırış... denizcilere yakışmıyor bence. .... Kızım, çıkalım dedi, ben üşendim, sonuç sabaha kadar demir nöbeti. Epeyi dalga da yaptı. ..... Hop, rüzgâr apaza kaçıyor 9 knots! Bu dediğim kıyıda değil, Gökova'nın ortası. İşte Temmuz Ağustos ayları hep böyle. Çok ısınan karalar, dağlar işi çok değiştiriyor. Hep diyorum bu aylarda tekne karaya çekilmeli diye, daha yapamadım gitti. .....
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..... Hava tahminleri hemen her gün şaştı. Özellikle arefe ve birinci gün Gökova sabah 7'de 15 knots ile başladı güne. Koylarda doğru dürüst yer bulmak hemen hemen imkânsız idi. ............Allahtan tonoz bulduk, öğleden sonra 30+ knots esti, gürledi. İskeledeki tekneler ciddi şekilde demirlerini birbirlerine doladılar. Bağırış, çığırış... denizcilere yakışmıyor bence. .... Kızım, çıkalım dedi, ben üşendim, sonuç sabaha kadar demir nöbeti. Epeyi dalga da yaptı. ..... Hop, rüzgâr apaza kaçıyor 9 knots! Bu dediğim kıyıda değil, Gökova'nın ortası. İşte Temmuz Ağustos ayları hep böyle. Çok ısınan karalar, dağlar işi çok değiştiriyor. Hep diyorum bu aylarda tekne karaya çekilmeli diye, daha yapamadım gitti. .....Merhaba,Yazdıklarınızın çoğunu okudum çok güzel yazmışsınız ve gezmişsiniz..Elinize gönlünüze sağık.. Ancak yeni bir tekne sahibi ve denizci olarak yukarıdakilere takıldım..Temmuz-Ağustos'ta havanın birden kötüye dönmesi gibi şeyler olması fena.. Hava durumunu gösteren yerler doğru tahminlermi yapamıyorlar-sizmi buna dikkat etmediniz öğrenmek istedim.Birde bu gibi durumlarda iskelede yer ve/veya tonoz bulunamazsa ne yapmak gerekir geceyi/günü güvende geçirmek için?Bende bu sene Bodrumdan Kos ve yakınlarındaki yunan adalarını gezmeyi planlıyorum.Kos,Leros,Kalimnos hakkında bilgi arayışındayım, marinalar dışında güvenli ve belkide ücretsiz yerler varmı diye..
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş YapBağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap..... Hava tahminleri hemen her gün şaştı. Özellikle arefe ve birinci gün Gökova sabah 7'de 15 knots ile başladı güne. Koylarda doğru dürüst yer bulmak hemen hemen imkânsız idi. ............Allahtan tonoz bulduk, öğleden sonra 30+ knots esti, gürledi. İskeledeki tekneler ciddi şekilde demirlerini birbirlerine doladılar. Bağırış, çığırış... denizcilere yakışmıyor bence. .... Kızım, çıkalım dedi, ben üşendim, sonuç sabaha kadar demir nöbeti. Epeyi dalga da yaptı. ..... Hop, rüzgâr apaza kaçıyor 9 knots! Bu dediğim kıyıda değil, Gökova'nın ortası. İşte Temmuz Ağustos ayları hep böyle. Çok ısınan karalar, dağlar işi çok değiştiriyor. Hep diyorum bu aylarda tekne karaya çekilmeli diye, daha yapamadım gitti. .....Merhaba,Yazdıklarınızın çoğunu okudum çok güzel yazmışsınız ve gezmişsiniz..Elinize gönlünüze sağık.. Ancak yeni bir tekne sahibi ve denizci olarak yukarıdakilere takıldım..Temmuz-Ağustos'ta havanın birden kötüye dönmesi gibi şeyler olması fena.. Hava durumunu gösteren yerler doğru tahminlermi yapamıyorlar-sizmi buna dikkat etmediniz öğrenmek istedim.Birde bu gibi durumlarda iskelede yer ve/veya tonoz bulunamazsa ne yapmak gerekir geceyi/günü güvende geçirmek için?Bende bu sene Bodrumdan Kos ve yakınlarındaki yunan adalarını gezmeyi planlıyorum.Kos,Leros,Kalimnos hakkında bilgi arayışındayım, marinalar dışında güvenli ve belkide ücretsiz yerler varmı diye...... Ben aslen Skiron'u kullanırım, ama geçen yaz Poseidon daha iyi tahminler yaptı. Bu bölgede, özellikle dağların yüksek olduğu bölgelerde yerel rüzgarlar etkili olur, rüzgarın yönü ve şiddeti değişiklik gösterir. Gökova'da Ören'den Akyaka'ya kadar olan bölge, Datça yarımadasının kuzey sahilleri veya yüksekçe Ege adalarının saçakları buna örnektir. Böyle yerlerde yelken yaparken tedbirli olunursa çok sıkıntı yapmaz. Eğer daha sakin hava isterseniz, sabahtan öğleye kadar seyirler önerilebilir. .......eğer böyle yerlerde sıkıntı hissederseniz ya da endişe ederseniz, normaldir, daha sakin bir yerde alargaya koyarsınız teknenizi, botla gidersiniz sahile, eğer illa ki elektrik su derdiniz yoksa. Veya öğlenden önce bağlanırsınız rahatça.