0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. A.

Ynt: BALIM SY Seyir Notları
« Yanıtla #210 : Eylül 08, 2016, 08:59:15 »
Hoşgeldiniz Selen  hanım
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2016, 09:00:50 Gönderen: Hamdi Atalay »
*

S. B.

« Yanıtla #211 : Eylül 18, 2016, 10:34:59 »
HOSBULDUK  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap NASILSINIZ ? NASIL GECTI YAZ ?

*

H. E.

« Yanıtla #212 : Eylül 18, 2016, 11:58:27 »
Merhaba Selen hanım. 4 günlük Rodos Marina konaklamamızda gösterdiğiniz sıcak ilgi için tekrar teşekkürler.
Halil Ergür "Elika"

*

M. E.

« Yanıtla #213 : Mart 30, 2017, 09:39:16 »
Herkese yağdı mı kış, dindi mi yaz bir Gökova'dan selamlar. Teknenin kıçında Bayrağımız ile pek güzel seyrediyorum Bodrum'dan Karacasöğüt'e.

Bodrum'da bayrak değişimini yaptım. Kolay oldu. İnşallah gümrük işleri de öyle olur.

Bu yıl Ecelak ile Balım'ın karinası üçüncü yılına giriyor. İlk boyandığı zamanki hızı ile aynı neredeyse. Tutyalar da dayanırsa ne alâ. Suya girip bakacağız.

Aküler ölü idi. 2 x 210 Ah Mutlu Jel ile değiştirdim. Güneş paneli ile inşallah bu sefer akülerimize iyi bakacağız, hedef beş yıl kullanmak.

Bu arada elektrikçim redresörlerin akü tipine göre ayarlanması gerektiğini söyledi, ben bunu bilmiyordum. Akü tipine göre çıkış voltajı ayarlanırmış. Jel aküler için 25 V civarı dedi. O da yapıldı.

Çin malı SinoSola 120 W güneş panelim çalışmıyordu. Yandık falan derken üzerindeki elektroniğin su almış ve lehimlerinin atmış olduğunu gördük. Tamir edilmiş, KSöğüt'e dönünce takılacak.

Selametle ve Gökova'dan selamlar

Balım SY
*

M. E.

« Yanıtla #214 : Mart 30, 2017, 09:49:52 »
Bu arada geçerken Ören Setur Marinadan mazot alayım dedim. Halâ istasyon açılmamış, tankerle getiriyorlarmış. Bölgedeki Korsan Kardeşlerin bilgisine.

Balım SY

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

H. E.

« Yanıtla #215 : Mart 30, 2017, 10:21:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...
Aküler ölü idi. 2 x 210 Ah Mutlu Jel ile değiştirdim. ...

Hayırlı olsun bayrak ve sezon.
Akülere ne kadar ödediniz?
*

M. E.

« Yanıtla #216 : Mart 30, 2017, 10:24:35 »
...
Aküler ölü idi. 2 x 210 Ah Mutlu Jel ile değiştirdim. ...

Hayırlı olsun bayrak ve sezon.
Akülere ne kadar ödediniz?

Tanesine 1200 TL ödedim. 2017 imalatı. Daha düşük fiyata online piyasada var, ama 6 aydan eski aküye dikkat

Balım SY

*

E. O.

« Yanıtla #217 : Mart 30, 2017, 11:30:24 »
Selametle Murat Korsanım, sezonu en erken siz açıyorsunuz, şimdi oraların en güzel zamanı.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

R. A.

« Yanıtla #218 : Nisan 07, 2017, 11:13:04 »
sevilen bir kitap gibi bir nefes de okudum. teknem yok ama teknem varmış gibi oraları gezdim. bilgiler için teşekkürler.
*

Ö. Y.

« Yanıtla #219 : Nisan 08, 2017, 21:41:16 »
Muhteşem bir seyir notu olmuş, bulutlu bir İstanbul Cumartesi'nde bir solukta okudum. Emeğinize ve kaleminize sağlık. Bu ay sonu TEOG sınav sonrası Bodrum çıkışlı yapacağım ve henüz rota belirlemediğim 5 günlük seyirde sanırım Gökova notlarınızı takip edeceğim. Teşekkürler Murat korsanım. Selametle !

Sent from my iPhone using Tapatalk
*

O. E.

« Yanıtla #220 : Nisan 10, 2017, 12:51:02 »
Murat Kaptan Merhaba,
Okuduğum kitaptan daralmışken forumda "BALIM SY Seyir Notları" Başlığına rast gelmem ilaç gibi geldi uzun süredir bu kadar keyifli bir şeyler okumamıştım gerçekten çok teşekür ederim.

selamlar Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2017, 12:53:17 Gönderen: Oktay Eryılmaz »
*

M. E.

« Yanıtla #221 : Nisan 10, 2017, 13:25:08 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap ben de teşekkür ederim. Zevk aldıysanız ne mutlu. Bakalım, bu sene de bir şeyler çıkartırız kısmet olursa

Balım SY
*

G. S.

« Yanıtla #222 : Nisan 21, 2017, 12:45:43 »
..... Hava tahminleri hemen her gün şaştı. Özellikle arefe ve birinci gün Gökova sabah 7'de 15 knots ile başladı güne. Koylarda doğru dürüst yer bulmak hemen hemen imkânsız idi. ........
....Allahtan tonoz bulduk, öğleden sonra 30+ knots esti, gürledi. İskeledeki tekneler ciddi şekilde demirlerini birbirlerine doladılar. Bağırış, çığırış... denizcilere yakışmıyor bence.
.... Kızım, çıkalım dedi, ben üşendim, sonuç sabaha kadar demir nöbeti. Epeyi dalga da yaptı.
..... Hop, rüzgâr apaza kaçıyor 9 knots!  Bu dediğim kıyıda değil, Gökova'nın ortası. İşte Temmuz Ağustos ayları hep böyle. Çok ısınan karalar, dağlar işi çok değiştiriyor. Hep diyorum bu aylarda tekne karaya çekilmeli diye, daha yapamadım gitti.
.....
Merhaba,
Yazdıklarınızın çoğunu okudum çok güzel yazmışsınız ve gezmişsiniz..Elinize gönlünüze sağık..
Ancak yeni bir tekne sahibi ve denizci olarak yukarıdakilere takıldım..Temmuz-Ağustos'ta havanın birden kötüye dönmesi gibi şeyler olması fena.. Hava durumunu gösteren yerler doğru tahminlermi yapamıyorlar-sizmi buna dikkat etmediniz öğrenmek istedim.
Birde bu gibi durumlarda iskelede yer ve/veya tonoz bulunamazsa ne yapmak gerekir geceyi/günü güvende geçirmek için?
Bende bu sene Bodrumdan Kos ve yakınlarındaki yunan adalarını gezmeyi planlıyorum.Kos,Leros,Kalimnos hakkında bilgi arayışındayım, marinalar dışında güvenli ve belkide ücretsiz yerler varmı diye..

*

M. E.

« Yanıtla #223 : Nisan 21, 2017, 13:36:21 »
..... Hava tahminleri hemen her gün şaştı. Özellikle arefe ve birinci gün Gökova sabah 7'de 15 knots ile başladı güne. Koylarda doğru dürüst yer bulmak hemen hemen imkânsız idi. ........
....Allahtan tonoz bulduk, öğleden sonra 30+ knots esti, gürledi. İskeledeki tekneler ciddi şekilde demirlerini birbirlerine doladılar. Bağırış, çığırış... denizcilere yakışmıyor bence.
.... Kızım, çıkalım dedi, ben üşendim, sonuç sabaha kadar demir nöbeti. Epeyi dalga da yaptı.
..... Hop, rüzgâr apaza kaçıyor 9 knots!  Bu dediğim kıyıda değil, Gökova'nın ortası. İşte Temmuz Ağustos ayları hep böyle. Çok ısınan karalar, dağlar işi çok değiştiriyor. Hep diyorum bu aylarda tekne karaya çekilmeli diye, daha yapamadım gitti.
.....
Merhaba,
Yazdıklarınızın çoğunu okudum çok güzel yazmışsınız ve gezmişsiniz..Elinize gönlünüze sağık..
Ancak yeni bir tekne sahibi ve denizci olarak yukarıdakilere takıldım..Temmuz-Ağustos'ta havanın birden kötüye dönmesi gibi şeyler olması fena.. Hava durumunu gösteren yerler doğru tahminlermi yapamıyorlar-sizmi buna dikkat etmediniz öğrenmek istedim.
Birde bu gibi durumlarda iskelede yer ve/veya tonoz bulunamazsa ne yapmak gerekir geceyi/günü güvende geçirmek için?
Bende bu sene Bodrumdan Kos ve yakınlarındaki yunan adalarını gezmeyi planlıyorum.Kos,Leros,Kalimnos hakkında bilgi arayışındayım, marinalar dışında güvenli ve belkide ücretsiz yerler varmı diye..

Gökhan Korsan Kardeşim, bizim kıyılar ve Ege adaları Temmuz Ağustos'ta özellikle öğleden sonra hava yapar. Bunlar öyle farkettirmeden bastırmaz, çoğu zaman önceden tahminlerde görülür. Ben aslen Skiron'u kullanırım, ama geçen yaz Poseidon daha iyi tahminler yaptı.

Bu bölgede, özellikle dağların yüksek olduğu bölgelerde yerel rüzgarlar etkili olur, rüzgarın yönü ve şiddeti değişiklik gösterir. Gökova'da Ören'den Akyaka'ya kadar olan bölge, Datça yarımadasının kuzey sahilleri veya yüksekçe Ege adalarının saçakları buna örnektir.

Böyle yerlerde yelken yaparken tedbirli olunursa çok sıkıntı yapmaz. Eğer daha sakin hava isterseniz, sabahtan öğleye kadar seyirler önerilebilir.

İskelelerdeki sıkıntılara gelince, maalesef tonozları düzenli tertipli olmayan yerlerde bu sıkıntılar hep olur. Yukarıda alıntı yaptığınız yer Değirmenbükü Okluk'ta Mustafa'nın yeri. Rüzgar Gökova'da W-NW bastığı zaman, çoğunlukla Okluk'ta güneyden, Malderesi tarafından estirir. O da bu iskelede yandan gelir. Tonoz olmayınca, demir atarken acele edenler sıkıntı yaratırlar. Olsun, denizde bunlar olur da, insanların bağırıp çağırması hoş değil, işi de kolaylaştırmıyor, onu demek istemiştim.

Akbük'teki kıran ise pek bilinecek birşey değil. Tecrübe edilmeden anlaşılmıyor. Sadun Boro'nun kitabında güzel anlatılmıştır.

Eğer böyle yerlerde sıkıntı hissederseniz ya da endişe ederseniz, normaldir, daha sakin bir yerde alargaya koyarsınız teknenizi, botla gidersiniz sahile, eğer illa ki elektrik su derdiniz yoksa. Veya öğlenden önce bağlanırsınız rahatça.

Selametle

Balım SY
*

G. S.

« Yanıtla #224 : Nisan 21, 2017, 13:43:25 »
.....
Merhaba,
.... Ben aslen Skiron'u kullanırım, ama geçen yaz Poseidon daha iyi tahminler yaptı.
Bu bölgede, özellikle dağların yüksek olduğu bölgelerde yerel rüzgarlar etkili olur, rüzgarın yönü ve şiddeti değişiklik gösterir. Gökova'da Ören'den Akyaka'ya kadar olan bölge, Datça yarımadasının kuzey sahilleri veya yüksekçe Ege adalarının saçakları buna örnektir.
Böyle yerlerde yelken yaparken tedbirli olunursa çok sıkıntı yapmaz. Eğer daha sakin hava isterseniz, sabahtan öğleye kadar seyirler önerilebilir. .......
eğer böyle yerlerde sıkıntı hissederseniz ya da endişe ederseniz, normaldir, daha sakin bir yerde alargaya koyarsınız teknenizi, botla gidersiniz sahile, eğer illa ki elektrik su derdiniz yoksa. Veya öğlenden önce bağlanırsınız rahatça.

teşekkürler..
bu arada yeni farkettim..hem hemşeriyiz,hemde meslektaş.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap