0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. A.

Ynt: 2014 HEDEFİ İYON DENİZİ
« Yanıtla #840 : Ağustos 20, 2014, 23:28:26 »
19 Ağustos 2014 Salı
Gece hava kaldı, poseidon gene haklı çıktı. Sabah 0700 gibi demiri aldım, hedefimiz Simi , Pedi koyu. Koydan çıkınca 15-18 knot rüzgar ve büyük kaba dalgalar bizi karşıladı. Demiri almadan önce ana yelkeni ikinci camadanda açmıştım, iyi de yapmışım, bu kaba dalgada yelken açmak en azından biraz deniz tutması demek. İskele orsadan gelen rüzgarla , motor yelken gidiyoruz, cenova çalışmıyor, bir süre sonra ana yelkeni tam açtım, Siminin güneyine gelince rüzgar tamamen kaldı, yelkeni kapattık. Saat 1200 gibi Pedi koyunun kuzeyine, girişe göre sancağa 7-8 metre suya  demirimizi attık, bu bölge çok iyi demir tutar. Ayrıca aynı bölgede rıhtım tamamlanmış, 5-6 tekne aborda oluyor.
*

S. Ç.

« Yanıtla #841 : Ağustos 21, 2014, 01:25:29 »
Simi Pedi deki tanıdık garson,herhangibir şekilde kıyıya bağlandığınızda görevlinin geldiğini söylemişti.

*

M. T.

« Yanıtla #842 : Ağustos 21, 2014, 10:43:37 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Simi Pedi deki tanıdık garson,herhangibir şekilde kıyıya bağlandığınızda görevlinin geldiğini söylemişti.
Ben görmedim görevli falan abi. Hakkı abi'nin bahsettiği rıhtıma birkaç kez aborda olduk, ne gelen var ne giden.

*

H. A.

« Yanıtla #843 : Ağustos 21, 2014, 12:20:20 »

Serdar korsanım, abordo olmayı sevmediğimden  araştırmadım,  birkez daha gidersem araştırır sonucu paylaşırım.
*

A. Ç.

« Yanıtla #844 : Ağustos 21, 2014, 12:46:52 »
Bir kaç defa ana iskeleye aborda oldum. Ne gelen var ne giden.

*

H. A.

« Yanıtla #845 : Ağustos 21, 2014, 17:54:09 »
20 Ağustos 2014 Çarşamba
0730 da Pedi koyunda demirimizi aldık, cenova ve motor seyri ile 0930 da Datça belediye iskelesine bağlandık. Bir başka tekne için gelen tankerden mazotu fulledim, 91 litre, 403 tl, 49 saat. Tekneyi bir güzel yıkadım, suyu tamamladım, çarşıya bizim çek çek arabasıyla 4 tur yapıp , içme suyu dahil tüm ihtiyaçları aldım. Bu arada hanımlarda kuaföre uğradılar. Datça Hisarönü körfezinde ikmal için mükemmel bir yer. Saat 1630 gibi İşimiz bitti, palamarları çözdük , rota Kurucabük. 1830 gibi koya geldik ve girisin iskele tarafındaki bölgede 17 metreye demir atıp, 65 metre zincir döşeyip, ağaçlardan koltuk aldık. Bizden başka ikisi gulet 4 tekne daha var. Su pırıl pırıl, Datçada karada yanan ekip attı kendini denize.
*

H. A.

« Yanıtla #846 : Ağustos 21, 2014, 22:53:56 »
21 Ağustos 2014 Peşembe
Günü istirahat ve küçük tamiratlarla geçirdim. Misafir tuvalatinin menteşeleri kırılmış tamamını yeni tamir takımı ile değiştirdim. Çöp dolabının kilidinin yayı kırılmış, az kullanılan bir dolabın kilidi ile değiştirdim, yenisi Cumartesi Marmariste aranacak. Teknedeki kilitlerin yay kırılmaları rutin oldu, teknenin12. yaşında yaylarda metal yorgunluğulmu başladı diye düşünüyorum. Akşamüstü 1800 civarında rüzgar arttı, 18-20 knota tırmanınca , yan rüzgardan rahatsız oldum, palamarları çözüp, plajın önüne alargaya geldim. İyide yapmışım rüzgar sağanakları 25 knotlara dayandı, eski yerimizde huzursuz olurdum. Kurucabükde , iyi bir ikmal noktası, haftada iki gün pazarı ve Yeni açılan Migrosu var.

*

H. A.

« Yanıtla #847 : Ağustos 24, 2014, 22:26:07 »
22 Ağustos 2014 Cuma
Çocuklar kahvaltıyı dirsekte yapalım deyiince , 0800 de demiri aldım ve 0900 da Dirsekbüküne gelip, herzamanki yerimiz balıkçılara yakın bir bölgede demir atıp koltuk aldık. Çocukların teknede son günleri yarın İzmire dönecekler, böyle oluncada sudan çıkmıyorlar, bol bol yüzdüler. Akşamüstü Girite birlikte gittiğimiz Duygum teknesinden  Nejdet ve eşi Figen teknemize geldiler. Son günlerde hava özellikle akşamüstleri sert esiyor. Bugünde öyle birgün. Akşam üstü teknenin üstüne kül yağmaya başladı, önce ekmek yapanlardan geldiğini zannettik ama , sonra öyle olmadığı bir yerlerde yangın olduğunu anladık. Sonradan öğrendiğimize göre , Çökertme taraflarınada orman yangını olmuş. Anız yakarken ormana sıçramış, anız yaka yaka ormanlar bitti, kimsede anız  yakmak yasak diyemiyor.
*

N. B.

« Yanıtla #848 : Ağustos 24, 2014, 22:39:37 »
Anız yakmak yasak ama uyan yok.
Tarla için de çevre için de çok zaralı ama bilen yok Hakkı korsan.
*

H. A.

« Yanıtla #849 : Ağustos 25, 2014, 13:17:12 »
23 Ağustos 2014 Cumartesi
0830 da demiri aldık, koltukları çözdük , kahvaltıyı da  yolda yaptık. 1000 gibide Turgut a  gelip Ella Yacht Clup iskelesine bağlandık. Burasını beğeniyoruz, Zafer korsanımın sayesinde öğrendik. Bu sene Hisarönü körfezinde burası  ikmal noktam oldu, arabamıda buraya getirdim.  1230 civarında arabamızla Marmarise hareket ettik, öğle yemeği sonrası çocukları 1430 otobüsüyle İzmire yolcu ettik. Kırılan dolap kilidini aramadığım yer kalmadı, sonuç olumsuz. Sezon sonu İzmire parçayı götürüp, yeniden yay yaptırmaktan başka çare gözükmüyor, yıpranan ırgat kımandasının spiral kablosunu buldum ve 50 tl ye aldım, Amerikan bayrağım yıpranmıştı, orijinal USA yapımı çok güzel bir bayrak aldım, 80 tl. Market alışverişimizin bir kısmını tamamladık, akşam yemeğini bir lokantada yerken bir kahkaha duydum, Semraya aynı Tunç gibi gülüyor dedim ve Tunç Aytunç korsan karşımda, dünya ne kadar küçük. Kızkardeşim, eşi ve kızı 2130 gibi garaja geldiler, onları alıp son market alışverişinide tamamlayıp, Turguta teknemize geldik. Alınanların ve eşyaların tekneye transferi , yerleştirmesi , ter atmak için gece deniz banyosu vs derken yatmamız 0130 oldu.
*

H. A.

« Yanıtla #850 : Ağustos 25, 2014, 15:29:36 »
24 Ağustos 2014 Pazar
Suları tamamladım, tekneye su tutum vs derken Ella Yat Kulüpten saat 1130 gibi ayrıldık, rota Dirsek bükü. Başlangıçta 13-14 knot rüzgarı görünce heyecan yapıp yelkenleri açsakta çok kısa bir süre sonra rüzgar sıfır, yelkenler toplandı. Dirseğe
1-2 mil kala rüzgar ve dalga başladı ama  biraz sonra bizde koya girdik. Koy neredeyse dolu, balıkçılara yakın bir yerde , biraz sıkışık bir yere demiri attık, tornistan gidiyoruz ama rüzgarda tam pupaya yakın çok sert esiyor. O bölgede denizin içinde dışarıdan gözükmeyen koltuk bağlama için kayalar vardır, rüzgar sert olunca dümeni bırakıp halatı bağlamaya gitmeyi gözüm yemedi, enişteye tarif ettim , halatı ucunada bir kasa yaptım, git kayalardan birisine geçir dedim. atladı suya, kayalara gitti bir türlü bağlanacak kaya  bulamıyor, rüzgar bizi iskeledeki motor yata doğru bastı, kayalardan uzaklaştık, demirin üzerine yürüdüm , tekrar tonistanla geriye yanaştık, enişte bizim halatı motor yatın bağlandığı kayaya geçirdi. Neticede bağlandık, bundan sonrası kolay, suya girdim , önce eniştenin bağladığı halatı kontrol ettim, sonra bir koltuk halatı daha bağladım. Rüzgar gün boyu şiddetli esti, Dirsek bükünde önceden bu kadar rüzgar görmemiştim, gece kaldı. Komşu motor yatçılar, "biz yarın sabah 0900 gibi gideceğiz, bilginiz olsun" dediler. Haklılar bizim halat onların halatı boğdu, biz çözülmeden , halatlarını alamazlar. Merak etmeyin hallederiz dedim, 0900 a kadar bir şekilde sorunu gidereceğiz.
*

H. A.

« Yanıtla #851 : Ağustos 27, 2014, 23:23:43 »
25 Ağustos 2014 Pazartesi
Dirsekbükü misafirlerimizinde hoşuna gitti bugünde buradayız. Sabah ilk işimiz motor yatın halatını kurtarmak oldu, bizim halatı çözüp iki metre yanındaki kayaya bağladık, sorduk ve istedikleri için onların halatınıda çözüverdik. Bağlandığımız o kayalık bölgede önceden bağlanmış halatlar var, sanıyorum Ali dayı bağlamıştı ama yerlerini bilmeyenin bulması zor, gittim hepsine plastiik su şişelerinden tonoz şamandırası yaptım, ipi olmayan iki taşada ayrıca ip bağladım. Öğladen sonra sancağımıza Halberrasy 54 Mira teknesi geldi. Sanıyorum bizim forumda alınışı ve ülkemize getirilişi anlatılmıştı. Sahibi yoktu , ailesi ve kaptanları vardı, akşama doğruda gittiler.
*

V. P.

« Yanıtla #852 : Ağustos 27, 2014, 23:25:48 »
Hakkı abi havalar nasıl oralarda...
*

H. A.

« Yanıtla #853 : Ağustos 27, 2014, 23:46:33 »
Hakkı abi havalar nasıl oralarda...

Vural korsanım, hava koşulları olarak bence en iyi coğrafya bizim kıyılarımız. Orta ege ucuyor, bizim buralarda hava limonata gibi, aşırı bir rüzgar yok,  gündüz biraz sıcak oluyor, geceleri ılık, teknenin üstüne henüz nem oturmaya başlamadı, deniz suyu 27-29 derece, özet olarak yazın en güzel günlerini yaşıyoruz.
*

V. P.

« Yanıtla #854 : Ağustos 28, 2014, 00:10:37 »
Abi bizim kıyılar cennet ötesi... Ne bu ya... Oraya yanaşma, buraya yanaşma.. Rüzgarı ayrı dert, yukarı çıktıkça pahalı herşey..

Özledim valla.. Gelince bir ay demirde durup hiç bişe yapmadan sırt üstü yatacam..

Ailenize selam ve sevgiler..