0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    E. S.

Ynt: Bodrum’da cekel yerleri, Yat Lift ile ilgili deneyimler
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2021, 12:41:51 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Atilla Korsan'ım,

Azı da var, çoğu da var..  Şu an senelik ortalama 5.000USD diyelim.  Eskiden 50.000USD idi diyorsunuz.. Hadi, buyrun yorumlayın..

Efe Korsan'ım,
Birkaç gündür burada da tartışılan bir konuya aşağıdaki iki farklı yerde de rastladım.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Denizcilikle ilgili bilgilerinin az olması nedeniyle bir çok yorumun kör topal olması anlaşılır, ama en ilginç olanı ezici bir çoğunlukla (tekne sahibi=> vay ş..=> kesin fabrikatör => hedonist i..=> egoist p..) çıkarımını yapmalarıydı..

Biz buradaki bir avuç insan, birbirimizi biliyoruz da, dışarıdaki koca bir toplumu "artık" fabrikatör olmadığınıza nasıl ikna edersiniz bilemem..  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Yine yazılıp çizilmişti: koyda demirliyken yüzerek tekneye yaklaşan teyzeler vs. Rüzgar drise ettiğinde tekne altına alacak, o zaman ayıkla princin taşını diye..
Geçenlerde bir akşamüstü İçmeler tersane ile Yelken arasına kıyıya çok yakın demirledim. tek başımayım, hanımla oğlanı bekliyorum..  Gün boyu batı güneybatı esti,dalga var. Teknenin bir başı havalanıyor, bir kıçı..Sigara yaktım, demir tutsun, makinayı kapatacağım. 
Bir baktım kıyıdan birisi bana doğru yüzüyor.. Daha doğrusu dalgaların arasında koltuğunun altında o makarna halkalardan almış, bata çıka geliyor.. İyice yaklaştı.."Hayırdır?" dedim.. "Abi" dedi "n'olur tekneye çıkayım, sahildekiler bi resmimi çeksin.."  Ne yapacaksın? Olmaz desen üzülecek.. Kızsan alınacak.. "İyi, dur olduğun yerde bekle" dedim, "merdiveni açayım, çıkarsın".. Ben daha merdiveni açmaya uzanmadan bu iyice teknenin dibine geldi.. teknenin kıçı suya indi.. arkadaş katlı merdiveni burnunun ucunda görünce asıldı tek eli ile.. teknenin kıçı havalandı.. bu da merdivenle birlikte havaya..  tutunamadı.. bıraktı kendini suya.. teknenin kıçı da devamında "bam" diye suya.. Allahım!! Dalgalı hava.. Zıplayan tekne.. iki senelik kekamozdan jilet gibi olmuş karina.. makarnayla yüzmeye çalışan ve az önce teknemin altına girmiş bir arkadaş.. Panik halinde sarktım kıç pulpitten.. Baktım, bir eli ile dümen palasının üstüne bir eli ile merdivenin alt desteğine yapışmış.. Bir batıyor bir çıkıyor.. Merdiveni açtım.. Tutundu çıktı.. Kafa derin çizilmiş.. Kızarmış.. Ama neyse yarılmamış.. Eller, kolların içi cayır cayır çizilmiş.. Baldır gidik, o da çizilmiş.. Kıyıdakilere ıslık çaldı.. Poz verdi ayakta, resmini "çekindi".. "Sağol abi" dedi.. medivenden attı kendini suya.. bata çıka sahile yüzdü gerisin geri..  Ben hala kendime gelmeye çalışıyorum..
 
Ters bir şey olsa, "sorumsuz bir fabrikatör" olarak  derdimizi kime anlatırız merak ettim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Onur Korsanım özellikle karadan da ulaşım olan koylardaki iskelelerde benzer olayları çok sık yaşıyoruz. Şapka ve güneş gözlüğü ile denize giren orta yaş üstü leydiler asla yüzücüler için ayrılmış şamandıralı alanda yüzmezler, manevra yapacağınız alanda olduklarında müsaade istediğinizde her türlü azarı yersiniz. "Nereye geliyorsun kardeşim? Çeksene tekneni, ayayayay üstümüze geliyor, fren yapsana...."


*

    G. Ç.

Ynt: Bodrum’da cekel yerleri, Yat Lift ile ilgili deneyimler
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2021, 15:09:16 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Ben ailemden arkadaslarimdan rica ettim, sağda solda olur olmaz teknem olduğundan bahsetmesinler diye.

Lafı eskaza açılırsa bir saat açıklama yapıyorum vay .... demesinler diye.


Geçen sene tekneyi yeni aldığım zamanda 10 yıldır bi selam vermeyen hatta sosyal medyada bi fotoğrafımı bile beğenmeyen arkadaşım mesaj atmıştı... "yelkenli almışsın haa çok severim ne zaman geziyoruz diye Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)) "   Tekne lafı geçerse zaten küçük eski bişey ediyorum hemen ...Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap


*

    S. D.

Ynt: Bodrum’da cekel yerleri, Yat Lift ile ilgili deneyimler
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2021, 16:25:05 »
Evet evet, yıllar önce Kaş'a taşındığım ilk duyulduğunda birden İstanbul'dan pek çok arkadaş beni çok özlemeye başlamıştı.

Tekne duyulduğu anda da birden beni çok sevip çok özleyen deniz sevdalıları gıyabımda şöyle gezeriz böyle partileriz planları yapmadı değil.

Bu arada şapkalı güneş gözlüklü leydiler harika tespit, muazzam Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 


*

    A. K.

Ynt: Bodrum’da cekel yerleri, Yat Lift ile ilgili deneyimler
« Yanıtla #18 : Ağustos 04, 2021, 17:54:21 »
Neredeyse 20 senedir , 1999 depreminden beri tekneye misafir almıyorum. Teknenin yalovada olması elimizi çok rahatlattı.

Zaten terkneye binmeye sadece  pazar gunu var bazan da  ctsi.


*

    M. B. A.

Ynt: Bodrum’da cekel yerleri, Yat Lift ile ilgili deneyimler
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2021, 16:35:01 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
...Şapka ve güneş gözlüğü ile denize giren orta yaş üstü leydiler asla yüzücüler için ayrılmış şamandıralı alanda yüzmezler, manevra yapacağınız alanda olduklarında müsaade istediğinizde her türlü azarı yersiniz. "Nereye geliyorsun kardeşim? Çeksene tekneni, ayayayay üstümüze geliyor, fren yapsana...."

Bunların erkek versiyonları da var... Hele bir de paddleboardcu versiyonları çok fena... Arkadaşım limanın/koyun ağzında ne işin var? Hangi birinizi kollayayayım?

Geçenlerde Bodrum yarımadasının güneyinden dönerken centerboardcular antreman yapıyordu, onların epey açığından geçiyordum, bir tanesi üstüme üstüme geldi bir abuk sabuk el hareketleriyle söylendi, ben de kendisine gereken cevabı verdim tabi...