0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. Ç.

Beş yıllık arşiv Türk denizciliğine kazandırmak için zamanında yılbaşı gecesi topik ayıklayarak forumu arama motorlarına "seçici" açan ekibin bir üyesi olarak, deniden ekmek parası kazanma kararımdan sonra etik olmaz kaygıları ve çarpık da olsa hegamonya algısı endişesi ile, Haşin Moderatörlükten affımı istemiştim.

İkame edilemez tek kaynağımız olan kıymetli zamanının hatırı sayılır bir kısmını bu işe adamış orijinal ekipteki arkadaşlarım da (ama benzer endişelerle, ama başka gerekçelerle) yıllar içinde peşimden gelmişti.

Keşke bu kadar data trafiği ve disk alanı olan bir yapı sadece yıllık 5 dolarlık alan adı yenileme masrafı ile ayakta tutulabilseydi de akçeli işlere girmeseydik, koca koca adamlar işi gücü bırakıp kaç toplantı yapmıştık sırf bu isim tescili ve akçeli işler konusunda...

Heyhat, gel gör ki işin içine para karışmak zorunda. Yönetiminde bulunmaktan tam da bu yüzden imtina ettiğim pek çok dernek, vakıf ve STK ile bire-bir aynı akıbete koşmamız ise beni üzdü.

İşin "hukuki yollara başvurulur" ya da "çek senek mafyasına gidilir" boyutuna gelmesini aklım almadığı gibi, hosting masrafı dışında "Gezgin Korsan’ın ihtiyaç ve etkinlikleri" olduğuna beni ikna edemediniz.

Esefle kınıyorum.

*

A. K.

Sevgili  Hakan Gönüllü kardeşim ,

Tamam, bazı olaylara  kızmışsındır, ben onlara sorarım demişsindir , ama lütfen bir abin gibi söylüyorum ver kurtul , artık kendini yıpratma . Aranızda Ne olduğunu kimse bilmez , kendi bakış açından kendiini haklı görebilirsin , ama dışarıdan bakınca haklı değilsin. Yüz kişiye sorsan aynı şeyi söyler
Bu topik açıldığından beri eminim senin de huzurunun kaçmıştır.

seni forumdan tanıdığım ve toplantılarda gördüğüm kadarıyla iyi ve düzgün  bir insansın . Bu tenkitleri , bu kadar lafı haketmiyorsun.

*

E. S.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Mevcut para yine korsanların bilgisi dahlinde ve Gezgin Korsan ’ın ihtiyaç ve etkinlikleri için kullanılacak, raporlanacak ve periyodik olarak da burada son durumu paylaşılacaktır.

Hakan Erim
Gülümser Özharar
Betül Özçelik
Hakan Gönüllü
Aren Santikyan

Bu mesaj üzerine eski kasa arkadaşların sorumluluklarını Hakan Gönüllü dostumuz belirtmiş. Şimdi sizlerle ödenen faturaları paylaşıyoruz.

2025 yılına ait hosting ve domain masraflarının fatura ve dekontları ekte yer almaktadır. Öncelikle kasayı elinde tutan arkadaşlarımızın ve sitenin yılda 10 dolar masrafı olduğunu düşünen arkadaşlarımızın incelemesini rica ediyoruz. Sonrasında ise gerekli ödemeyi yapmalarını bekliyoruz. Ödeme yapıldıktan sonra Dekontunu da buradan paylaşabiliriz.
Kasanın raporlanarak periyodik aralıklar ile burada paylaşılacağını dile getirmiştiniz ancak sözünüzde durmadığınız net bir şekilde görülmektedir. Lütfen en azından belgelenmiş forum masraflarını da görmezden gelmeyerek sorumluluğunuzdan kaçmazsanız seviniriz.

Gereğinin yerine getirileceğine ve Gezgin Korsanların hakkının teslim edileceğine inanıyoruz.

*

M. Y.

Olaya bu açıdan bakmanız çok üzücü. Haksızlığın miktarı var mıdır Mehmet Kaptan??  Buradaki konunun rakam olmadığını herkes anladı. Bu toplumun ortak iradesinin birileri tarafından bedele bakmadan kendi aklımca domine edilmeye çalışılmasıdır.

Bir de bu açıdan düşünmenizi rica ederim. Yoksa olay tekne sahibi veya değil olayı da değil. Burada hiç bir deniz sever “tekne sahibi ya da değil” gibi klasifikasyona tabi tutulmadı.
Merhaba, serzenisim talep eden tarafa degil, vermekten imtina eden tarafa idi.rakamdan bagimsiz olarak talep edenler hakli, etik olan devredip cekilmek ve rakam cok ufak.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2025, 12:59:18 Gönderen: Mehmet Yavuz »
*

U. C. O.

isim isim, parayı şuanki moderasyona teslim etmeyenler yazılsın. Kimde şuan o para? Bende flama almıştım.
Paramı iade etsinler lütfen. Dolandırıcılık değil mi bu?
“Sarı site”, Dr who, gibi anlaşılmayan semboller değil. İsim soy isim ifşa edelim derim.

*

E. A.

İlgili arkadaşlar burayı okuyor mu? veya haber verildi mi?
*

H. Z.

*

E. S.

İlgili arkadaşlar burayı okuyor mu? veya haber verildi mi?
Okuduklarına eminim. Bu konu başlığının linki tüm whatsapp gruplarında paylaşıldı. 
*

H. Z.

Bence bilgilendirme maili atsın moderasyon ve buradan paylaşsın. Yoksa bir inisiyatifin parasının üzerine yatanların “bizim haberimiz yok” demesi kuvvetle muhtemel.
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2025, 00:29:55 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

S. A.

Daha önce de söyledim, bunun adı tam olarak nitelikli dolandırıcılık. İnsanlardan para topla, insanlar gönüllü olarak gerçekte bir işlerine yaramayan flamalar vs alsınlar, bu paraları ödenmesi gereken yere ödemesin ve nerede ne kadar olduğunu bildirmesin. Böyle birşey olabilir mi? Bu kişilerin (arkadaş demekmistemem) yönetimden ve moderasyondan derhal uzaklaşması hatta korsan olarak bile kalmaması gerekir. Korsan kelimesini gerçek anlamda hayata geçirdiler. Bu saatten sonra bir korsan neden flama veya diğer ürünlerden alsın? Neden güvensin bu şahıslara?
*

H. Z.

Bir inisiyatifin forum devamlılığı için topladığı bir bütçeye isimleri yazılı insanların hala yorum yazmaması ve insanları akıllarınca saf yerine koyup kulak arkasına yatması düşündürücü..

Buradaki yüksek akılla kimse yemez bu ucuz oyunları burada. Ortak zekayı hafife almayın. Toplum sorar hesabını hem de çok sert bir şekilde. Yanlış düşünüyorlar bu arkadaşlar.. Dediğim gibi olay para kuruş değil, güven meselesi. Hakan GÖNÜLLÜ ortaya atılmış ve yalnız kalmıştır...

İlk önce kendi haysiyeti ile çıkıp cevap vermesi lazım zira söz vermiştir hepimizin huzurunda. Bakalım sözü söz mü? Sözünün eri mi? Yoksa ortaya mı atıldı yalnız kaldı. Zira simini zikrettiklerinden ( aşağıdaki mesajda yazmış) ses yok!!

Şu anda kasada olan para tüm korsanlarındır ve bir kişinin kendi kurallarını dayatarak yine kendi belirlediği bir gruba devredilmesini istemiyoruz. Mevcut para yine korsanların bilgisi dahlinde ve Gezgin Korsan ’ın ihtiyaç ve etkinlikleri için kullanılacak, raporlanacak ve periyodik olarak da burada son durumu paylaşılacaktır.

Hakan Erim
Gülümser Özharar
Betül Özçelik
Hakan Gönüllü
Aren Santikyan

Linke tıklayıp Hakan GÖNÜLLÜ'nün mesajını okuyabilirsiniz. Tefe koyup kimseyi masada oynatmak değil derdimiz ama sağ duyu bekleriz dostumuzdan. Gerekirse tefe de koyarız liyakati yoksa.. Yalnız kalmasına biz üzülüyoruz da o üzülmüyorsa yapacak bişi yok!! İsmini yazdıkları kişiler kovukta kendisini ortaya atmış, izliyorlar. Yarın kendisine "bizim ismimizi neden zikrettin" diye ortada da bırakabilirler.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Allah kimseyi bu duruma düşürmesin..

Tabela gibi belli isimler. Camiada konuşulacak. Dediğim gibi olay 1₺ veya 1.000₺ değil. El koymanın hepsi ayıp ve suç!! Aksini anlatacak varsa da haksızlık eder.. Para değil ama AYIP!

Kasa raporu paylaşılmayalı ve Gezgin Korsan giderleri diyeli HAKAN GÖNÜLLÜ 17 ay olmuş. Yazık yaaa.. Bir topluma söz verip susmak..

Sustukça sıra hepimize gelir..

Alnınızın akı ile Gezgin Korsan sayesinde topladığınız bütçeyi Gezgin Korsan'a kullanın.
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2025, 02:10:53 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

Ç. Ş.

Sevgili Hakan korsanım,
sırf sonra ne olacak diye meraktan soruyorum. Burada konu para ve/veya miktarı değil, bunda çoğumuz hemfikiriz. Dolayısı ile aslında asıl soru, bu kadar zaman sonra bu kasa geri devredilse bile, neden 17 ay beklendi yada neden şimdi yani ne oldu da şimdi devredildi olmalı  değil mi yanılıyor muyum ?

Hatta ismi geçen bu değerli kaptanların bu kasa devretmeme ve suskun kalma sebeplerini bütün forumun öğrenmesi en önemli şey değil mi ? Bunu gerçekten ve objektif hali ile öğrenme şansı olacak mı forum üyelerinin ?

Yani kasa bugün devredilse ve konu olmayan para kısmı ortadan kalksa, aslında neler oldu ve neden oldu diye mesajlar devam etmeyecek mi, başlık kapanacak mı ?
O kadar çok soru var ki ortada  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

M. A.

Bu topigi okurken ben utanıyorum ve elimden gelse bu konuyu disable edip görmemeyi , okumamayı tercih ederdim..

*

H. Z.

Utanması gereken siz değil toplumun zihniyle oynayanlar Mustafa korsanım. Yapılan haksızlığa göz yumma toplumun alışkanlığı olmamalı bence. Maalesef ülkemizde haksızlığı yapanlar değil sorgulayanlara oklar yöneltiliyor

@Çetin korsanım, sorunuzun cevabı bu linkte.

« Son Düzenleme: Ocak 26, 2025, 16:54:27 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

H. Z.

Hatta ismi geçen bu değerli kaptanların bu kasa devretmeme ve suskun kalma sebeplerini bütün forumun öğrenmesi en önemli şey değil mi ?

Bu kaptanlar eğer değerli olsalar zaten onurlarıyla cevap yazarlardı. Demek ki kendilerine bu kadar yorum, bu kadar serzenişe rağmen değer yüklemek yersizmiş ve hatta gereksizmiş. Camiada isimleri bu şekilde anılması konusunda kendi istekleriymiş. Millet hırsız diyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Bir topluluğun parasını rakama bakmadan el koyana ne denir ki.. 

Bana bu suçlamaların yüzde biri yapılsa evlatlarımın yüzüne bakamazdım. Ama bunlar afişe oldular, hala sessizler ama burayı okuyorlar Ayıp kime ayıp? Hırsıza mı hesabı sorana mı? Dedim ya olay rakam değil..

Bence bu topluluğa açık olan konuda neden bir mesajları yok onu sorgulamak lazım. Ben olsam ölürdüm utançtan.. Herkes ödediği kuruş hesabından. katkısından sorumlu ama katkı yapmayan ahkam kesmemeli ama bu arkadaşların köseleri çok kalın Sanıyorlar ki susarak temize çıkarız. o zaman temiz insanların suçu ne?

Suçluyu sorgulayana vurmak reva mı?

Tekrarlıyorum tüm camiada. HAKAN GÖNÜLLÜ KARDEŞİMİZ 17 ay evvel "atıl kurt demişler" çıkmış ortaya ama 17 aydır tıs yok.. Hep diyorum, parasını yiyim, olay para değil adamlık. ADAM OLMAK.. Sap samanı, hırsızlığın haç para ile ölçüleceğinin hesabını bilmek lazım. Adam olan sözünü tutar. değil mi Hakan Gönüllü?  Madem yukarıdaki mesajı yazdın uzaktan kumandalı, sorumlususun. Kalıbın buu gerektrir. Bak ortada kaldın, kimse senden yana çıkmıyor ne trajik değil mi  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Mevcut para yine korsanların bilgisi dahlinde ve Gezgin Korsan ’ın ihtiyaç ve etkinlikleri için kullanılacak, raporlanacak ve periyodik olarak da burada son durumu paylaşılacaktır.

Hakan Erim
Gülümser Özharar
Betül Özçelik
Hakan Gönüllü
Aren Santikyan

Denizcilik camiasında ticari çıkar elde etmeyeceğim diyen ama arada kar peşine koşan samimiyetsiz herkesin ipliği pazara çıkmalı. Ben bu işe giriyorum, denizciler için iyi bişi yapıcam, vergi ödeyeceğim
.diyenlerin de delikanlıca önünü açalım.  Yoksa ALTERNATİF yolsuzluklara insanlar ve acemi denizciler üzerine kurulan hegomonyalara meyil veririz.. Hiç birimiz birbirimizden akıllı değiliz..
« Son Düzenleme: Ocak 27, 2025, 02:09:50 Gönderen: Hakan Zorlu »