0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

H. Z.

Keşke hiç kimse susmasa, kendi bir şekilde bir peyde bulunsa da, bulunmasa da bir topluluğun hakkını gasp eden kişilere karşı suskun kalmasa.

Hep delikanlı geçinir millet ama konu bıçak kemiğe dayandığı zaman maalesef herkes ortadan kayboluyor

Merak etmeyin arkadaşlar kimse şahit yazmıyor. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı hiçbirimize denizcilik kültüründe yakışmaz. Hak gasp edilmeye tahammül eden varsa buyursun devam etsin.

Sağlıklı bir denizcinin anlayacağı mantıkla özet geçeyim;

Biz burada 1 lira, 10 lira 100 lira veya 100.000 lira mantığında değiliz akçeli işleri hiç karıştırmadık bu oluşuma. forum gideri yıllık 40.000₺. 17 bin forum üyesine bölsek adam başı 2.4₺ yapar. Ama el konulan paranın biri de aynı bini de aynı. Kim kimin parasını kimden gizliyor? Hangi kafanın hizmetinde, kim kim veya hangi başkana itaat ediyor?? Bu parayı vermeyen kardeşler neden bu kadar rahat? 17.000 kişilik bir gruptan daha mı zekiler? Ben olsam bu para benim hesabımda olsam evlatlarımın yüzüne bakamam.. Paranın miktarı önemli değil! Siz de öyle düşünürsünüz eminim onurlu, haysiyetli ama birileri tarafından yönetilmeyen, güdümlü olmayan insan olarak bir topluluğa karşı. Burada da bir topluluk var ve zeki, kültürlü, makul ve kolay kolay haksızlığı yemeyecek bir bir topluluk. Umarım öyledir..

Hiç birimiz hepimizden daha zeki değiliz, duyarsız kalmak neden?

Herkese sevgi ve selamlarımla
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2025, 01:57:01 Gönderen: Hakan Zorlu »
*

S. K.

Ben çok sıkıldım bu diyalogları okumaktan yav...
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
kim kim veya hangi başkana itaat ediyor?? Bu parayı vermeyen kardeşler neden bu kadar rahat? 17.000 kişilik bir gruptan daha mı zekiler?

Sorunun cevabı ilk cümlede...

Ben dizileri biriktirerek izlemeyi severim ve geçen yine biriktirerek izlediğim tarihi bir dizide TV karşısında gördüğüm bir sahnede bir anda kafamda kıvılcım çaktı bu konuda; unutmamak için telefona yazdım, foruma girer girmez 1-2 kelam edeyim bunla ilgili diye...

Konu aslında basit; eylem basit, tanımı basit, yaptırımı basit... 3'ünde 5'inde değiliz diyerek,

Biz burada 1 lira, 10 lira 100 lira veya 100.000 lira mantığında değiliz

diyerek olaya başka anlamlar yükleyen bizleriz; bu da konunun faillerine (her kimse artık) başka şeylerin arkasına saklanma altyapısı sağlıyor...

Occam'ın Usturası arkadaş; daha az varsayıma, daha az çıkarıma ihtiyaç duyan hipotez genellikle doğru olandır...

PKK yol keser milletin parasını altınını alır; sorarsan adına vergi der, miili mücadele der; öyle bir bir noktada mağdurları bile bunu bu şekilde içselleştirir ve farkında olmadan legalize ederler... Aslında yaptığı şey adi bir GASP'tır.... İskoçya'da jacobitler köy köy gezip halkın 3 keçisinden 1'ini 10 ineğinden 2'sini alıp gider, adına da "great cause" derlerdi... Aslında onun da adı adi bir GASP'tı, başka bir şey değil... Deniz Baykal'ın kızı Sözcü TV hisselerini partiden kaçırırken işlediği emniyeti suiistimal suçunun adına politik uyuşmazlık demişti; mafya babaları alacaklı verecekli arasında masaya silah vurup sağladıkları zorunlu anlaşma sonunda bağış(!) alma işine arabuluculuk diyor... and so on.. and so on...

Boşverin altında yatan nedeni; bunlar suçluların yaptıkları işi kendilerine dönük revize etme çabalarına ortak olmaktan başka birşey değil... Herif kendi vicdanına hırsızlık yaptım diyemediği için "forum içerisinde bir yönetim kavgasında taraflar elinde bulunan mücadele araçlarından biri olarak kasa kontrolünde egemenliği sonradan gelen kreameti kendinden menkullere devretmeme" tipi bin tane cümle kursun isterse... bunun adı sokak ağzıyla HIRSIZLIK'tır; teknik adıyla da EMNİYETİ SUİİSTİMAL suçudur. BİTTİ

Çok uzatmadan şunu da söyleyeyim... O çok sevdiğiniz övdüğünüz yatay örgütlenme, aslında örgütlenmeme, hiyerarşi yokluğu, tüzel kişilik yokluğu... bütün bunların sebebi aslında o... hesap soracak kimse olmayınca hesap vermesi gerekenler de vermiyor işte...

Hatırlar mısınız, DivxPlanet diye bir internet sitesi vardı; yüzbinlerce filmin-dizinin, illa Holywood olması şart değil, bir sürü kore-japon iran-hint filmlerinin bile altyazılarını oradan bulur indirirdiniz.. Yüzlerce çevirmen vardı gönüllü olarak oraya katkı sunan... Günlük birkaç milyon hiti vardı sitenin... Aynı bizim gibi onlar da bir .org sitesiydi ama yine bizim gibi ortada bir .org yani dernek falan yoktu... Sonunda e oldu biliyor musunuz? sitenin admin şifrelerine sahip olan 3-5 kıdemli üyeden biri, bu site yüzünden inanılmaz zarara uğrayan büyük film şirketlerinden birinden birkaç yüz bin dolar alıp önce şifreleri değiştirdi; sonrasında bütün siteyi ve yedeklerini sildi, kapattı gitti siteyi... 24 saat içinde bitti gitti on küsur yılda oluşmuş koskoca yapı...   

1000 dolar 1500 dolar; kaç para çalındıysa artık (adını koyalım, bu paralar çalındı), bari o miktar karşılığında almamız gereken dersi almış olalım... Tüzel kişiliklerden korkmayın; kolhozların sovhozların ve sovietlerin de en anarşistleri dahil hemen hepsi, kendi yönetim denetim komiteleri olan birer tüzel kişilikti...[/size]
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2025, 10:51:02 Gönderen: Sedat Kasrat »

*

Y.

Mevcut para yine korsanların bilgisi dahlinde ve Gezgin Korsan ’ın ihtiyaç ve etkinlikleri için kullanılacak, raporlanacak ve periyodik olarak da burada son durumu paylaşılacaktır.

Hakan Gönüllü'nün konu hakkındaki son mesajında belirttiği mevcut paranın kullanım şekli konusunda beklentilerimiz:

• Forumun bu yılki hosting masrafının ellerinde bulundurdukları kasadaki paradan karşılanması
  • Kasanın durumu hakkında söz verdikleri ama bir türlü yerine getirmedikleri raporun paylaşılması
  • Uzun süredir hesaplarında tuttukları bu paraların değer kaybını önleme adına bir tedbir alıp almadıklarını açıklamaları
  • Forumun masrafları çıktıktan sonra kasanın son durumunun açıklanması ve devri

Hukuki süreç bunları kapsayacak şekilde ilerleyecektir. Kendilerine verilen zaman düşünüp taşınıp, buradaki mesajlara bakıp, "ziyaretçi okur" sayısını yüzlü rakamlara taşıyacak kadar F5'e basmaları için fazlasıyla kâfidir.

Bu süreçte kendilerinden bir özür de beklerdik ama çıtayı çok yükseğe asmayalım.

*

S. D.

Maalesef konu fazla uzuyor ama diger taraftan aktif kasa halen Hakan Gonullu korsan adina devam ediyor.

Ben bir kac ay evvel Aren korsan'dan flama rica etmistim daha onceleri de kendisinden aldigim icin, odemesini de Hakan korsanin IBAN'ina gonderdim.

Bu demek ki kasadan forum adina bir cikis olmasa dahi kasaya giris devam ediyor.

Gercekten hos degil ve bizlere yakismiyor.

Umarim hukuki surec baslamadan ve tartismalar da daha fazla uzamadan birlikte sulh icinde cozulur ve eski dostluklar tekrar tesis edilir.

Forum sanal bir ortam olabilir ama pek cogumuz denizlerde karsilasiyoruz, deniz kulturunden gelen yardimlasma durtumuz orada halen devam ediyor, bu felsefeyi tekrar foruma getirmemiz lazim.
*

E. S.

Maalesef konu fazla uzuyor ama diger taraftan aktif kasa halen Hakan Gonullu korsan adina devam ediyor.

Ben bir kac ay evvel Aren korsan'dan flama rica etmistim daha onceleri de kendisinden aldigim icin, odemesini de Hakan korsanin IBAN'ina gonderdim.

Bu demek ki kasadan forum adina bir cikis olmasa dahi kasaya giris devam ediyor.

Umarim hukuki surec baslamadan ve tartismalar da daha fazla uzamadan birlikte sulh icinde cozulur ve eski dostluklar tekrar tesis edilir.

Forum sanal bir ortam olabilir ama pek cogumuz denizlerde karsilasiyoruz, deniz kulturunden gelen yardimlasma durtumuz orada halen devam ediyor, bu felsefeyi tekrar foruma getirmemiz lazim.
Kesinlikle altına imzamı atarım. Burada paralel geko dediğimiz hatta muhabbetten sıkılıp agir kelimeler kullandiginiz kişilerin bazilari ponton komşum. Yardıma ihtiyacım olduğunda koşup gelirler, aksam ustu biraları kimin teknesinde denk gelirse orada beraber içilir. Kızabilirsiniz, haksiz olduğunu düşünebilirsiniz ama yine de hitap ederken kelimeleri özenle seçiniz lütfen. Kimseye öğretmek bana düşmez ama Denizcilik adabı da bunu gerektirir.

*

E. T.

Umarim hukuki surec baslamadan ve tartismalar da daha fazla uzamadan birlikte sulh icinde cozulur ve eski dostluklar tekrar tesis edilir

Serkan korsanın yazısından ve tüm yazışmalardan anladığım kadarıyla forumun ve GeKo’nun hayatına devam etmesi için yapılan bağış ve flamalar hala eski kasaya gidiyor. Bunda sorun yok ama diğer bir konuda kasa sorumlusu paranın GeKo ve etkinlikler için harcanacağını altını çizerek belirtmiş Hakan Gönüllü korsan 1.5 yıl önce ama herhangi bir ödeme yapmamışlar.

Forumun devamı için şahsi kanım ve grubun kanısı eski kasanın bu ücreti ödemesi yönünde. Aksi haksızlık ve gönüllü destek veren korsanlara büyük bir haksızlık ve kendilerine teslim edilen Gezgin Korsanın yürümesi için ödenen katkının  suistimali olur. Sanırım güveni kullanma konusunda konuyla ilgili uzmanlara danışabilirsiniz. (TCK’ da ilgili maddeyi araştırabilirsiniz. )

Umarım Hakan Gönüllü ve diğer kasa arkadaşlar bu vahim hatadan dönerler.

« Son Düzenleme: Ocak 13, 2025, 18:57:09 Gönderen: Emre Tezcan »
*

S. Ç.

TR dışındayım,interneti doğru dürüst yakaladığımda ve bunun için zamanım olduğunda benimde söyliyeceklerim var ama uzun uzun yazmak gibi bir huyum olduğundan şu anda arada bir okumakla yetiniyorum

*

E. K.

Dostlar, son kez yazıyorum.
‘Gezgin Korsan’ dernekleşmeli.
Forum, derneğin yönetiminde olmalı.
Akçeli işler olacaksa iktisadi işletme kurulmalı.
17bin+ üye var, bir çok yararlı iş yapılabilir
Yoksa bu işin sonu DSTİ gibi olur☹ sevgi ve saygıyla
*

S. K.

Bu arada muhtemelen bu konuşmalar GeKo kamuoyu önünde yapılmadığı için henüz fark edebildiğim bir durum (daha tam fark ettim de değil belki ama satır aralarında sezdiğim bir durum) var... Bir taraftan w'app grubunda okuduklarım bir taraftan burada okuduklarım... Biraz kafa karıştırıcı mı desem  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Forumda moderasyon değişikliği nasıl oldu?  yaz ayıydı da ben denizde olduğum için mi göremedim; ne bileyim burada konuşuldu da w'app gruplarında hiç konuşulmadı diye mi duymadım...

Kim karar verdi neye dayanarak falan gibi sorgulayıcı bir soru değil bu sorduğum; kişisel fikir olarak bence forumda şu an hem online olma süresi hem meselelere hakimiyet hem teknik nitelik anlamında çok cuk oturan bir moderasyon var da... merak sadece... Bilmiyorum belki bu tip şeyleri önemsemediğim için her şey gözümün önünde olmuş ama aklıma hiç kazınmamış da olabilir... Bir fikrimiz var, bari bilgimiz de olsun Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. T.

Dostlar, son kez yazıyorum.
‘Gezgin Korsan’ dernekleşmeli.
Forum, derneğin yönetiminde olmalı.
Akçeli işler olacaksa iktisadi işletme kurulmalı.
17bin+ üye var, bir çok yararlı iş yapılabilir
Yoksa bu işin sonu DSTİ gibi olur☹ sevgi ve saygıyla

Bütün forumlarda bu toplam üye sayısı çok önemsenir..
Gençligimde "nitelik,nicelik" tartışmaları olurdu bir hayli..
17.000+ bir sayı yalnızca..
En az 17.000 ni üye olduktan sonra,ya bir,ya iki kere girmiştir foruma..Moderasyon belki bu konuyla ilgili bir istatistik çıkarabilirmi ?.teknik olarak,mümkün mü bilmiyorum..
Yani herhangi bir yola çıkarken bu sayılara çok güvenmemek gerek..
*

E. S.

Aktif üye sayısının kayıtlı üye sayısının onda biri bile olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Pasif üyelikleri silme fikri de defalarca ortaya atıldı. Ancak reklam, sponsorluk anlaşmaları veya üyelere özel kampanyalar düzenlendiği zaman bize faydası olabilir ayrıca yüksek görünmesinin kimseye bir dezavantajı da yok.
*

E. K.

Nicelik nitelik değerlendirmesine tabii ki katılıyorum. Sözümün özü o değildi, üye 500 olsun, 5000 olsun dernekleşilmeli.
Aidat alınır, etkinlik yapılır, hesap tutulur, genel kurul olur, bürokrasi ile kontak kurulur, işler iyi yapılırsa  amatör denizciler için bir umut olur.
Sevgi ve saygıyla
*

R. E.

Konu forumdu, birden dernekleşmeye geldik.
Tekrar şu akçeli sorunun çözümüne odaklanalım.
Dernekleşmeyi de başka başlık altında konuşalım. 
Dernekleşme, yani tüzel bir kişiliğe sahip olma işi de kolay değil. Birçok zorluğu var. Kaldıki geçmişte bu tartışmadan bir dernek çıktı, Birkaç tane daha çıkması da mümkündür.
Dernekleşme tartışmadan önce ADF konuşulmalı. Kaldıki ülkede amatör denizci derneği de yok değil. Bazılarının başına neler geldiği bu başlık altında yazılı.

Benim önerimse, forum forum olarak kalsın. Forum olarak korunsun ve geliştirilsin. Ülkedeki birçok denizci derneği üyesi de okusun, yazsın, çizsin, paylaşsın...  Forum, açık bilgi kaynağıdır. Türkçe okuyan-yazan herkes içindir.

Şu anki haliyle, ortaya çıkacak dernek "En amatör denizci en yelkenci, en motor yatçı BEN derneği"  olacaktır!

Belki konuşmaya da gerek yok, forum mülki hak sahipleri aralarında çözsünler...

Foruma katkı sunan, bilgi paylaşan, soru soran, cevap veren amatör denizci dostlarımıza sevgi ve saygıyla...

*

Ç. Ş.

Recep kaptanıma katılıyorum. Şöyle bir yaşananlara bakınca bana da dernekleşmek foruma yarardan çok külfet getirir gibi geldi. Zaten yaşanan durum forum içindeki bu ayrılığın belki biraz nezaketsizlik yada incelikten eksik olmasından kaynaklandığı gibi geliyor bana. Yoksa forumun işleyişindeki aksaklık veya arkasında dernek olup olmaması sebebi ile değil.

Ayrıca şuna da dikkat ediyorum ki, yaşanan aksaklığın en uç karşı taraflarında olan üyeler bile aslında birbirini iyi tanıyor ve arada bir düşmanlık asla yok.
*

C. E.

Gezgin Korsan'ın bir tüzüğü var mıdır? Forum kurallarından bahsetmiyorum, onlar sadece bu mecranın kullanımı ile ilgili.

Moderasyon ekibi ve yönetim nasıl seçilir? Kimler oy verir? Forum'a kayıt yapan herkes eşit midir, "Forum kaydı" ile "Geko üyeliği" arasında fark var mıdır? Bazı üyeler daha mı eşittir? Forum kuralları gerektiğinde nasıl değiştirilir? Kaldı ki; olay sadece Forum da değil. Radyosu var, gezileri var, toplaşmaları var... Bir Yalova faaliyetinin isminin dahi sorun olduğunu hatırlıyorum. Yukarıda sorulmuş, önceki sene yapılan yönetim değişikliğinin nasıl gerçekleştiğini çoğumuz bilmiyor.

(Tüzük olması için illa dernek olmak gerekmiyor. Resmileşmeden "grup" adıyla faaliyet gösteren STK'lar gördüm.)

Ek Notlar;
1) Akçeli işler bu boyutlara çıkmamalı. Yıllık masrafın 40-50 bin TL olduğu söyleniyor. Çok merak ediyorum, ne tür bir server kullanılıyor. Normalde 3-4 bin TL'ye çözülebilecek bir iş. Resimlerin bile yüklenmediği bir server'dan bahsediyoruz. Düşük masraf, küçük bütçe, az problem..

2) Dernek kurmadan yaşanacak en büyük sorun; Domain adının sahipliği. Bunun nasıl çözüleceğini admin'i olduğum başka sitelerde de çözebilmiş değiliz.