0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. Ö.

Yunanistan rotası
« : Mayıs 21, 2025, 16:38:33 »
Merhaba sevgili korsanlar, 2025 yılında Polonya bayraklı sahibi Amerikan şirketi, kaptanı Türk olan bir tekne ile Yunanistan' a giriş yapan arkadaşımız var mı? Malumunuz Yunanistan'da da artık acente var deniyor. Polonya bayraklı tekneler de Transitlog yapacak mı ? Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.
*

K. G.

Ynt: Yunanistan rotası
« Yanıtla #1 : Mayıs 23, 2025, 13:36:59 »
Bu yıl AB VAT prosedürü gereği, AB üyesi olan VAT ödenmemiş ( zaten kimse ödemiyor ) teknelere Yunan karasularında azami 30 gün barınma izni verileceği, devamında VAT ödemesinin talepişsiniz edileceği, aksi halde teknenin müsadere edilmesinin dahi söz konusu olabileceği,acentelik hizmeti veren bir Türk şirketi tarafından duyuruldu.
Tekneniz ABD bayraklı olduğu için bu vergi problemine takılmayabilir.

*

A. G.

« Yanıtla #2 : Mayıs 26, 2025, 12:09:20 »
Merhaba,
Özcan korsanımızın durumuna benzer bir durum benim içinde geçerli ancak biraz farklı.
Tekne ilk bayrağı Finlandiya ve VAT ödenmiş gözüküyor. ( İlk sahibi 2008 den 2022 ye kadar tek sahip kalmış ve tüm alış faturaları, dökümanları vs eksiksiz bulunuyor.)
Benden önceki Türk sahipleri tekneyi Polonya bayrağına çevirmiş, ben ABD de ki şirketi ve bayrağı devir aldım.
Sorum şu bu durumda hala Yunanistan'da VAT ve konaklama problemi yaşanır mı? Zira bu sene tam zamanlı teknede yaşayacağım için uzun seyirler planlıyorum.

Selametle

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #3 : Haziran 15, 2025, 12:19:05 »
Sevgili korsanlar tekrar merhaba, forumlara bakındım da Polonya bayraklı tekne ile AB bölgesinde seyir yapmakla ilgili yeni bir şey göremedim.Kendi yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum. Teknemiz ERGUVAN ile iki kişi olarak Limnos (yada Limni) adasından 07.06.2025 tarihinde giriş yaptık.Giriş esnasında sadece crew list düzenlendi. Tepai ödendi, port polis ücreti ödendi, başkaca bir ödeme yapılmadı.Transitlog düzenlenmedi, bizzat görevlilere sorduğumda AB üyesi bir bayrak taşıdığımız için gerek yok dendi. Ayrıca her gittiğimiz adada port polise gidip crew list veya transit log kaşeletmeye gerek yok dendi. Tüm işlemler içinde acenta kullanmak zorunluluğu yok. Anlayacağınız 15 Euro ilk girişte port polise veriyorsunuz birde tekne boyuna göre Tepai ödeyip dilediğiniz gibi geziyorsunuz. Eğer uzun süreli kalmayacaksanız VAT ile ilgili sorunda yok. Türk bayraklı tekne iseniz tabiki transitlog yaptırmanız ve her adada port polise gitmeniz gerek.
*

R. K.

« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2026, 18:19:08 »
Özcan korsanım, giriş/çıkış işlemlerimizi yaptırabileceğimiz acente var mıydı Mirina'da