0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

C. T.

Çam limanında 7 tekne üst üste sadece 2 demirde kaldığımız olmuştu. Hatta eski forumun ana sayfasında bu karelerden biri hep dönerdi. Olmayacak bir şey değil yani Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

B. G.

Konu çok başarılı olmuş. Konuşamazsak doğruları bulamayız.Her ne kadar "doğru" dediğimiz şey kişilere ve koşullara göre değişse de konuşmalıyız. Eski Ayandon'la denizde Nelea varsa hiç demir atmadık. Hatta bir keresinde demirdeki Nelea'nın kıçından halat alıp horul horul yattık. Konuya geri dönersek bu yıl Molivosta sıfır rüzgarda soluganlarla sallanırken böyle bağlansaydık rahat edecektik. Daha önce forumda konu edilen fırtına demiri yöntemini de akıl edememiştim. Sert bir.havada ise bu yöntem çok zor olur hatta sakıncalı. Ama rüzgarsız, sahilde koltuk almaya uygun yer yoksa ve önceki fırtınanın soluganları ile sallanıyorsak bu yöntem uygun bir yöntem olarak değerlendirilebilir.

*

N. K.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Tamamen kişisel izlenim/görüşlerim  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap  Tekneler benzer büyüklükte ise, çarmık+direklerin çarpışmaması açısından iyidir ters bağlanmak. Ben bu gibi durumlarda, tek demir (kiminki daha iyi tutuyorsa, onun ki) ve ters bağlanmayı tercih ediyorum abi... Bir avantajı da, ertesi sabah erken kalkan havuzlukta kahve içerken diğer tekneyi çok rahatsız etmiyor gibi gibi..
Dediğim gibi, tek demir.... Konu başında ki çizim gibi bir bağlanma, acil hareket gerekirse, çapariz yaratabilir sanki..

Tek demire çift tekne bağlandığınızda,uzun süre kalınacaksa. Baştan zincire bir ağırlık bağlamanızı, zinciri dibe doğru kastırmanızı tavsiye ederim. Fazladan 10 m lik bir zincir etkisi yaratır.
Erol,hatırlarsan eski teknede bu amaç için 10 kg luk bir dökme kurşun kütle vardı.
Demirde sert havalarda her zaman kullanırdım.

*

M. E.

Kıçtan işgal. Koylar kimsenin tapulu malı degil zaten bu kıçtan kara modası yurtdisinda yok sanirim.

*

M. E.

Bodrum ada haber*

Ağaçları saglam gorseler agaç dallarina bile baglayacaklar sanirim. Cevre dostu olduklarindan degil, gece agaç kirilir tekneleri suruklenir diye korktuklarindan baglamazlar.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ö. Ö.

Bu konuda Ali Boratav güzel bir yazı yazmış yakın zamanda;

Bodrum’da “istilacı tekneler” savaşı
*

M. E.

Karaya belki 250 metre mesafeden kictan kara babasının koyu gibi bağladiginda boyle oluyor. Makaledeki gibi olmuyor pek sanirim.

*

M. E.

Bunlara yüz verdikçe sonraki adimda karşi karadan diger karaya halat baglar. Koyun sahibi olur. Sonra hiç taramıyor diye övünüp buna denizcilik derler Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. Ö.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Karaya belki 250 metre mesafeden kictan kara babasının koyu gibi bağladiginda boyle oluyor. Makaledeki gibi olmuyor pek sanirim.

Bu olayda uzun bağlayan motoryat sığlık bir buruna mecburen bu kadar uzun bağlamış olduğu açıklanmıştı.
Fotoğrafın açısı nedeni ile garip görünüyor ama en azından bu olayda küçük motoryatın bir suçu yok, koylar o kadar kalabalık ki özellikle charter tekneleri bazen çok çok saçma yerlerde demirlemek zorunda kalıyor.
Tek bir görüntü ile yargılamayalım lütfen.

Bu kazayı daha önce burada uzun uzun konuşmuştuk ama şimdi bulamadım, aşağıda Bodrum Yalıkavak' girişindeki Hacımehlem koyundaki motoryatın yaklaşık pozisyonu yeniden çıkarttım, yaklaşık olarak aşağıdaki gibi bir pozisyonda duruyordu. ICE isimli megayat koyun içinden (yanlış yönden, içeriden) bir dönüş yapıyor ve dönüşü tamamlayamadan bu motoryatın üstüne geliyor. Sonra kaçıyor, durduruyorlar filan.. tamamen megayatın suçu yani.

Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2025, 11:35:33 Gönderen: Özgür Ökten »