0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. Ç.

Ynt: DÜNYA SEYAHATİ İÇİN UYGUN TEKNE BOYU NEDİR
« Yanıtla #165 : Nisan 02, 2024, 11:17:23 »
Hiç durmadan ve hiç bir limana girmeden dünyayı dolaşan da var. Bizim Ege'yi gezmemiz gibi hemen her limana uğrayıp, uzu n süre konaklayarak dolaşan da var. Tekne seçiminde, ne yapmak istediğiniz önemli. B biraz da nelerden vaz geçebileceğinize bağlı, örneğin küçük teknelerle yola çıkanlar tuvaleti söküp, alanı da depo olarak kullanıyorlar. Teknolojiye bağlı olarak, eskiden su depoları önem taşırken artık, güvenilir bir su yapıcı teknede ciddi hacım kazanılmasına yardımcı oluyor. Seyahatteki toplam kişi sayısı da önemli, tek başına gidenler var eşi ile gidenler var, bir gemi mürettebatı sayısı kadar adamla yola çıkan da var. Benim seçimim derin omurgalı 15 m civarı, en az iki direkli bir yelkenli ve azami 3 kişi olurdu.

*

S. B.

« Yanıtla #166 : Haziran 22, 2024, 23:53:28 »
Aynı soruyu yıllar önce ben de kendime sormuş, bir yerlerden 40 ft önerisi okumuştum. Fırtınada işler ters giderse sarma yelken sorun olur  klasik mandardan basmalı alan yelken öneriliyordu. Bunun üzerine klasik ana yelkenli Beneteau Oceanis 40 aldık 2011'de. Yıl 2024, doğru tercih yaptığımızı düşünüyorum. İki kişi tekneyi rahatlıkla abrayabiliyoruz. Daha büyüğü sert havada daha rahat ama finansal açıdan yorucu olurdu. İç mekan da fazlasıyla yeterli.

*

A. E.

« Yanıtla #167 : Haziran 24, 2024, 13:54:56 »
Eğer gücünüz SWAN,HALBERG RASY yada GRAND SOEIL gibi teknelere yetmiyorsa geriye iki alternatif var ya HANSE yada ELAN
ELAN markası yeni serilerinde Karbon Fiber kabuk kullanıyor ahşap işçiliği inanılmaz resmen seviye atlamış tekne

*

E. S.

« Yanıtla #168 : Haziran 24, 2024, 14:41:09 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Eğer gücünüz SWAN,HALBERG RASY yada GRAND SOEIL gibi teknelere yetmiyorsa geriye iki alternatif var ya HANSE yada ELAN
ELAN markası yeni serilerinde Karbon Fiber kabuk kullanıyor ahşap işçiliği inanılmaz resmen seviye atlamış tekne

Premium pek çok marka var ancak ulaşmak kolay değil. Moody, Najad, Island Pocket, Amel gibi markalar da saydıklarınıza eklenebilir.
Bence teknenin Marka ve ebatları sadece seyir konforunu değiştirir. Sert hava ve deniz koşullarına dayanıklı, gerekli yedek parça ve kumanyayı sığdırabileceğiniz her yelkenli tekne ile okyanus geçilir. ideal boy bana göre 40, bir başkasına göre 60 feet olabilir.