0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

A. D.

Selamlar. Malumunuz bir süre önce keyifli bir o kadar da zorlu geçen bir Atlantik Okyanus geçişini tamamladık. Martinik adasına gümrük girişiminizi yaptık. Marinaya yerleştik ve eşim çocukları almak için yurda döndü.
Ada, kendine has bir vize istediğinden ailem Paris ten pazar akşamı uçağa alınmadı. Gümrük, ne buradaki tekne girişini ne marina sözleşmesini ne de shengen vizemizi önemsemedi. (Adaya yeşil pasaport ile giriş yapılabiliyor ama)
Aşırı soğuk olması sebebi ile ailem bugün Madrid e giriş yaptı. Yarın 16.20 uçağı ile Dominik Cumhuriyeti'ne gelecekler. En azından okyanusu aşıp yaklaşmış olacaklar.
Sıkıntımız Dominik Cum. den Martinik e bir yere takılmadan girişi nasıl sağlarız?
Teşekkür ederim.
*

E. S.

Ynt: Dominik Cumhuriyeti'den Martinik'e geçiş için acil yardım
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2025, 21:02:09 »
Siz Martinik"e deniz yolu ile girerken bir problem yaşamadınız ama uçak ile girişte problem oldu diye anlıyoruz. Bu o anki gümrük veya pasaport memurunun isgüzarligindan kaynaklanmış olabilir. Dominikten girişte umarim benzer bir problem olmadan küçük mürettebatlara kavuşursunuz. Aksilil durumunda baska bir cozüm de tekneyi Martinik ten Dominik cumhuriyetine transfer etmek olabilir. Kolaylıklar diliyorum

*

T. D.

« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2025, 21:14:16 »
Merhaba,

Öncelikle, Atlantik Okyanusu'nu başarıyla geçip Martinik'e ulaşmanızdan dolayı sizi tebrik ederim. Ailenizin Martinik'e seyahati konusunda yaşadığınız zorlukları anlıyorum ve yardımcı olmaya çalışacağım.

Martinik'e Giriş İçin Vize Durumu:

Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport hamili vatandaşlarının Martinik'e giriş yapabilmeleri için vize almaları gerekmektedir. Schengen vizesi veya Fransa vizesi, Martinik gibi Fransa'nın denizaşırı topraklarına giriş için geçerli değildir. Bu nedenle, Martinik'e seyahat edecek kişilerin, Fransa'nın ilgili temsilciliklerinden Martinik için özel bir vize almaları gerekmektedir.

Dominik Cumhuriyeti'nden Martinik'e Geçiş:

Aileniz şu an Dominik Cumhuriyeti'nde bulunuyor ve yarın Martinik'e geçmeyi planlıyor. Ancak, mevcut durumda Martinik'e giriş için geçerli bir vizeleri bulunmadığından, doğrudan Martinik'e seyahat etmeleri mümkün olmayacaktır.

Öneriler:

1. Martinik Vizesi Başvurusu:

Fransa Konsolosluğu: Ailenizin bulunduğu yerdeki (örneğin, Dominik Cumhuriyeti'ndeki) Fransa Büyükelçiliği veya Konsolosluğu'na başvurarak Martinik vizesi için başvuru yapmaları gerekmektedir. Vize başvuru sürecinin tamamlanması zaman alabileceğinden, bu seçeneğin hızlı bir çözüm olmayabileceğini göz önünde bulundurmalısınız.

2. Alternatif Bir Ülkede Buluşma:

Vizesiz Giriş Yapılabilen Ülkeler: Ailenizin, Türk vatandaşlarının vizesiz giriş yapabildiği ve sizin de teknenizle ulaşabileceğiniz yakınlardaki bir ülkede buluşmayı değerlendirebilirsiniz. Örneğin, Saint Lucia veya Saint Kitts ve Nevis gibi ülkeler, Türk vatandaşlarına belirli süreler için vizesiz giriş imkânı sunmaktadır.

3. Yeşil Pasaport (Hususi Pasaport) Durumu:

Yeşil Pasaport Sahipleri: Eğer ailenizin yeşil pasaportu varsa, Martinik'e vizesiz giriş yapma imkânları bulunmaktadır. Ancak, bu durumda da havayolu şirketinin ve sınır kontrolünün güncel uygulamalarını dikkate almak önemlidir.

Sonuç:

Ailenizin mevcut durumda Martinik'e doğrudan giriş yapabilmesi için geçerli bir vizeye ihtiyaçları vardır. Vize başvuru süreci zaman alabileceğinden, alternatif olarak vizesiz giriş yapabilecekleri bir ülkede buluşmayı düşünebilirsiniz. Her iki durumda da, seyahat planlarınızı yaparken güncel vize ve giriş koşullarını ilgili resmi kaynaklardan teyit etmeniz önemlidir.

Umarım bu bilgiler, ailenizin en kısa sürede size kavuşmasına yardımcı olur.

*

A. Ö.

« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2025, 21:18:35 »
Martinik için ayrı vize gerekir,  tekne ile girişte girişi kendiniz yaptığınızdan sorun olmaz ama uçuşlarda sorun olur.en doğrusu teknenin güneydeki St.Lucia ya götürülmesi veya St.Lucia dan Martinik e özel tekne ile gelinmesi olur diye düşünüyorum, Martinik te Levent Elitez arkadaşımız var, Le Marin de Marinanın karşısında dükkanı var o yardımcı olur.Telefonu: +596 696330497, kolay gelsin, Aygün Özçer
*

A. D.

« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2025, 22:29:51 »
Dominik Cumhuriyeti kendi vatandaşı değilsen, ABD vatandaşı değilsen, ABD vizen yoksa Dom vizesi vermiyor kesin bilgi.

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz