0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

M. E. V.

Yurtdışından blower getirtme maceram
« : Mayıs 16, 2025, 11:20:59 »
Değerli kaptanlarım,
Oceanis 43 teknemin makine dairesine taze hava basan Plastimo 12 V bir blower var. İskele kıçta hava alığı var, marş anahtarına akuple, kendisi otomatik çalışıyor. Sanırım yaşından ötürü artık iyice eskidi, fazla "zırıltı" çıkarmaya başlamıştı. Orijinal parçayı çok aradım, ancak yurtdışında bir internet mağazasında bulabildim.
Ürün kendisi 140 Euro.
UPS'le İstanbul'a geldi. Gümrük müşavirliğinden aradılar. Benden vekaletname istediler. 2500 TL verip hazırlattım. Beni tekrar aradılar, ürün sıfır mı ikinci el mi diye sordular, ben de "sıfırdır herhalde, öyle olmasını umuyorum" dedim. O halde gümrük mevzuatı sebebiyle minimum 20.000 TL masraf çıkar dediler. Hemen vazgeçtim.
Bu böyle midir?
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

E. S.

Ynt: Yurtdışından blower getirtme maceram
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2025, 12:40:25 »
Yakın zamanda benzer bir deneyimi Sedat Kasrat Korsan da yaşamıştı. Gümrük mevzuatı gereği çok elzem olmadıkça yurt dışı sitelerden sipariş vermemek lazım(Temu, Aliexpress gibi düşük fiyatlı ürün tedarikçileri hariç). Astarı yüzünü geçen gümrük vergileri ve prosedür karşınıza çıkıyor.
Aradığın ürünü Türkiye'de bulabiliyorsan(pahalı bile olsa) üçe beşe bakmadan buradan satın almak veya muadili bir ürüne yönelmek günün sonunda en ekonomik ve pratik yol.
Mehmet Emre Korsanım sizin durumda 12 volt başka marka veya yakın ebatlı bir fan uydurup işinizi görmek çok daha mantıklı diye düşünüyorum.

*

S. K.

« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2025, 14:01:45 »
Bi 1 yıl içinde falan İstanbul gümrükte tam takım tekne düzecek kadar parça birikecek bu gidişle  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Ben bir set bakım ürünü bıraktım; M.Emre korsan blower bırakmış, biri de motor bloğu bırakırsa tamamdır; kendi teknesini yapan biri (Murat Erensoy motor takma aşamasına yaklaşıyor mesela) ihaleden hepsini ucuza toplayıp kelepir motor sahibi olabilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bu arada ben ilk duvara çarpma tecrübesinden sonra hala dışarıdan sipariş vermeye devam ediyorum... Şimdilik amazon gibi gümrük işlerini kendi gören sitelerden spesifik bazı parçaları getiriyorum. Daha niş işler olduğunda "amerikadan al" gibi, ufak komisyonlarla parçaları kendilerine gönderdiğiniz ve onların da sanki satıcı kendileriymiş gibi size gönderdikleri ve gümrük işlerini yine kendi ekiplerinin hallettiği sitelerden yapacağım. Fiyat olarak yüksek parçaları ise ağustos ayının ikinci yarısında teslim adresini Midilli-Setur marina olarak gösterip oradan teslim alacağım...   

İş olarak bunla meşgul korsanlarımız varsa kusura bakmasınlar ama bu ülkedeki e-ticaret sistemi kullanıcıyı (kazıklamak hafif kalır) donuna kadar soymak üzerine kurulmuş... Kimse bana KDV sigorta stopaj vergi bilmemne masalı anlatmasın; adresime gümrük-kargo dahil 6 tanesini 750-₺'ye getirdiğim bir ürünü bana tanesi 1.000-₺ etiket koyup satmaya çalışırsan bunun adı devlet koruması altında hırsızlıktır, dolandırıcılıktır...

*

S. T.

« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2025, 15:35:03 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bi 1 yıl içinde falan İstanbul gümrükte tam takım tekne düzecek kadar parça birikecek bu gidişle  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap 

Ben bir set bakım ürünü bıraktım; M.Emre korsan blower bırakmış, biri de motor bloğu bırakırsa tamamdır; kendi teknesini yapan biri (Murat Erensoy motor takma aşamasına yaklaşıyor mesela) ihaleden hepsini ucuza toplayıp kelepir motor sahibi olabilir  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kendi teknesini yapanlarda artık tekneyi maliyeye bırakabilir..
Liman amatör yapımcılar dan artık metre başına 15.000 TL kayıt parası alıyormus..
Bir o kalmıştı el atmadıkları..
*

E. S.

« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2025, 20:40:58 »

Liman amatör yapımcılar dan artık metre başına 15.000 TL kayıt parası alıyormus..

4 metre kayik yapmak, yenisini almaktan pahalıya çıkıyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

M. A.

« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2025, 12:02:59 »

bu her zamanki gibi adamına göre değişen bir durum olabilir mi, mevzuatlar malum 2020'den kalma haberi bilgisi gelmedi yada görmedim de ondan soruyorum (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)
*

S. T.

« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2025, 15:34:38 »

bu her zamanki gibi adamına göre değişen bir durum olabilir mi, mevzuatlar malum 2020'den kalma haberi bilgisi gelmedi yada görmedim de ondan soruyorum (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap)

Konuyla ilgili link.

*

H. H. A.

« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2025, 09:31:52 »
Değerli kaptanlarım,
Oceanis 43 teknemin makine dairesine taze hava basan Plastimo 12 V bir blower var. İskele kıçta hava alığı var, marş anahtarına akuple, kendisi otomatik çalışıyor. Sanırım yaşından ötürü artık iyice eskidi, fazla "zırıltı" çıkarmaya başlamıştı. Orijinal parçayı çok aradım, ancak yurtdışında bir internet mağazasında bulabildim.
Ürün kendisi 140 Euro.
UPS'le İstanbul'a geldi. Gümrük müşavirliğinden aradılar. Benden vekaletname istediler. 2500 TL verip hazırlattım. Beni tekrar aradılar, ürün sıfır mı ikinci el mi diye sordular, ben de "sıfırdır herhalde, öyle olmasını umuyorum" dedim. O halde gümrük mevzuatı sebebiyle minimum 20.000 TL masraf çıkar dediler. Hemen vazgeçtim.
Bu böyle midir?
 Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Sadece blower'ın kaçlık olduğunu bilirseniz (75 mm / 100 mm) , google da 12 V TMC Blower diye aratırsanız 1000 - 2000 TL aralığında rahatlıkla işinizi görecek blower'ı bulabilirsiniz.
*

M. A.

« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2025, 10:57:13 »

1650 tl.
*

Y. T.

« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2025, 11:41:52 »

Yok artık?!??!?! gerçek mi bu?