0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

Ö. A.

Sandal için düşük elektrik ihtiyacı
« : Ocak 08, 2025, 11:07:28 »
Selamlar
forumda da sandal işinde de yeniyim , size basit gelebilecek konularda bile desteğinize ihtiyacım oluyor ve çok teşekkür ediyorum
gelelim soruma ;
1- yeni aldığım 4.20 markasız  elektrik tesisatsız sandalıma seyir fenerleri takmak istiyorum ama aküsüz teferruatsız halletmem mümkünmü ?
2- ışıklı bayrak direğine kombine seyir fenerli olanları var bunları kullanmak cezai bi durum yaratırmı?
3-akü zorunlu ise şarj işini nasıl yapıcam ? portatif bi şekilde model tavsiye edebilirmisiniz ?
saygılar
*

E. Ç.

Ynt: Sandal için düşük elektrik ihtiyacı
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2025, 11:34:14 »
Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Eticaret sitelerinde 500 TL civarı fiyatlara satılan bir ürün.

*

E. Ç.

« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2025, 11:37:45 »
Yorumlardan biri...

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2025, 12:24:47 »
Banada çok yararlı oldu bilgi için teşekkürler. Botumda kullanabilirim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

S. D.

« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2025, 12:32:41 »
Bu urun gercekten cok iyi. Hem guclu hem de pili cok uzun dayaniyor.

3 yildir botumda kullaniyorum, daha pil degistirmedim. Zaten normal saat pili kullaniyor, degistirmesi de oldukca kolay.

Ayrica Yunanistan sularinda bir gece seyrinde seyir fenerlerimden biri ariza yapmisti, yerine bunu taktim ve gecici olarak acil durum cozumu oldu.

Normal hava sartlarinda 3 milden gorulebiliyor ki sanirim bu kayiklar icin yeterli bir mesafe (tam gorunebilirlik mesafe sartini bilmiyorum)

Ayrica cakar modu var ve gerekli hallerde bu modda kullanarak dikkat cekebilirsiniz.

Tek sorunu lastikli bir baglantisi olmasi ve arada bu lastigin tutundugu tirnaktan ayrilma egiliminde olmasi. Bagladiginiz yere dikkat etmeniz ve lastigini tam oturtmaniz gerek.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2025, 18:53:33 Gönderen: Serkan Durusoy »

Gezgin Korsan Sosyal Medya Hesaplarını Takip Ediniz

*

Ç. Ş.

« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2025, 12:38:56 »
Bu urun gercekten cok iyi. Hem guclu hem de pili cok uzun dayaniyor.

3 yildir botumda kullaniyorum, daha pil degistirmedim.

Ayrica Yunanistan sularinda bir gece seyrinde seyir fenerlerimden biri ariza yapmisti, yerine bunu taktim ve gecici olarak acil durum cozumu oldu.

Normal hava sartlarinda 3 milden gorulebiliyor ki sanirim bu kayiklar icin yeterli bir mesafe (tam gorunebilirlik mesafe sartini bilmiyorum)

Ayrica cakar modu var ve gerekli hallerde bu modda kullanarak dikkat cekebilirsiniz.

Tek sorunu lastikli bir baglantisi olmasi ve arada bu lastigin tutundugu tirnaktan ayrilma egiliminde olmasi. Bagladiginiz yere dikkat etmeniz ve lastigini tam oturtmaniz gerek.

Pili de değiştirilebiliyor demek ki uzun kullanımda çöp olmuyor. Bu da harika olmuş, çok uzun ömürlü bir ürün.
Nette araştırınca daha aşağı rakamlara da bulmak mümkün.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2025, 12:40:25 Gönderen: Çetin Şahinöz »
*

A. Ç.

« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2025, 13:43:08 »
Bu boyda bir teknede sadece 360 derece beyaz bir ışık hatta bir ele feneri yeterlldir. Bahçe aydınlatması (süsü) için yapılmış led ampullü ve üstünde küçük bir güneş panel ve küçük bir aküsü olan ışıklar var. Her şey kendi direğine monte edilmiş. Kurallara uygun ve bir sandalda iyi üş görür.

*

Ö. Ö.

« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2025, 13:57:49 »
"Kombine seyir feneri" adıyla satılan ürünler var, radar reflektörlü ve bayrak direği özellikli de olabiliyor.

Bunlar tabi 12V ile çalışıyor.

Eğer klasik bir "akü" ile uğraşmak istemiyorsanız, üzerinden 12V çıkışı da olan (akü takviye özellikli diye satılan) powerbank'leri kullanabilirsiniz.
Bunların çok çeşitleri var, üzerinde telefon şarjı, ışıldağı olan, hava kompresörü olan, hatta 220W inverter'lı olan bile var.. Ne ihtiyacınız varsa ona göre bir cihaz seçilebilir.

Burada kapasite olarak bir hesap yapmak gerekir belki, fikir olması için bir örnek yapalım;

Seyir fenerlerinin her birinin 5W olduğunu (3x5W=15W) ve toplamda 5 saat aralıksız çalıştığını varsayalım.
15W / 12,5V =  1.2A anlık tüketim.
1.2A x 5 Saat = 6Ah toplam kapasite ihtiyacı.
6Ah x %20 kayıplar şunlar bunlar = 7,2Ah gerçek ihtiyaç.
7,2Ah x %50 = 14,4Ah (14400mAh) %50 DoD değerine sahip AGM kuru akü ihtiyacı veya
7,2Ah x %10 = 7,92Ah (7920mAh) %90 DoD değerine sahip Lityum akü ihtiyacı.

Yani 5 saatlik bir kullanım için Lityum bataryalı ve yaklaşık 10000mAh kapasiteli bir powerbank işinizi görecektir.
Hadi telefondur, ışıldaktır ve eskimedir gibi şeyleri de düşünüp 15-20bin mAh kapasiteli birşey almak akıllıca olacaktır.

Ya da bunlara hiç girmeyeyim, alayım 20-25Ah'lik bir motorsiklet aküsü, evde basit bir şarj cihazına bağlarım da denilebilir.. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2025, 14:00:32 Gönderen: Özgür Ökten »
*

A. Ç.

« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2025, 16:06:14 »

.

Bunları önermem Seyir fenerleri birbirine çok yakın. Sanırım kurallar iskele sancak ışıkları ile diğer ışıklar arasında 1 m ykseklk farkı istiyor. Aynı şekilde aynı hat üzerinde olan tekne yedekledim fenerleri de kurallara uymuyor ama uletlerin çoğu kullanıyor. 
*

E. Ç.

« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2025, 09:43:47 »
Özgür korsanım ayrıca bir hatırlatma yapma gereği duydum.

Sizin de fark edeceğiniz gibi, biz Gezgin Korsanlar yüzümüzün göründüğü fotoğraflar kullanıyoruz profil fotosu olarak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kayığınız çok güzel ama sizi görsek daha iyi olur profilinizde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

*

S. D.

« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2025, 14:49:27 »
Ya konuyu sulandiracagim ama ben profil fotograflarinin sadece yuz degil, guler yuz olmasi sarti da koyalim diyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

O kadar cok dert tasa var ki gundelik hayatta, surada birbirimize bakarken icimiz acilsin, hem tartismali konular da belki bu sayede biraz daha sakin gecer  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

Ö. A.

« Yanıtla #11 : Ocak 09, 2025, 21:09:00 »
Özgür korsanım ayrıca bir hatırlatma yapma gereği duydum.

Sizin de fark edeceğiniz gibi, biz Gezgin Korsanlar yüzümüzün göründüğü fotoğraflar kullanıyoruz profil fotosu olarak.  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Kayığınız çok güzel ama sizi görsek daha iyi olur profilinizde  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

değiştirdim hemen Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap az tebessümlü ama olsun
*

Ö. A.

« Yanıtla #12 : Ocak 09, 2025, 21:12:44 »
görüşlerinden dolayı herkese çok teşekkür , insan acemi olunca her yorum her öneri altın değerinde oluyor gerçekten..
erdem beyin önerisi çok ekonomik ve pratik geldiği için tavsiye ettiği üründen aldım
zaten sezonda en fazla 3-5 gece seyri yaparım heralde..
saygılar
*

E. D.

« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2025, 22:05:48 »
Ya konuyu sulandiracagim ama ben profil fotograflarinin sadece yuz degil, guler yuz olmasi sarti da koyalim diyorum  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

O kadar cok dert tasa var ki gundelik hayatta, surada birbirimize bakarken icimiz acilsin, hem tartismali konular da belki bu sayede biraz daha sakin gecer  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Serkan korsanın çağrısına uyarak resmimi dişlerimin göründüğü bir resimle değiştirdim Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap.
*

S. D.

« Yanıtla #14 : Ocak 10, 2025, 12:32:06 »
Ozgur korsan, bu sayilmaz, Erdal korsan gibi en az iki dis gostermek gerekiyor  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap