0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki koylarda gördügümüz tüm tonozların kaydı kuydu var mı? Yoksa herkes kafasına göre mi...
Bir gece konaklamak için ya da havanın bozması sonucu sıgınacak bir koy buldunuz girdiniz. Bakiyorsunuz koyun en korunaklı yerlerine tonoz atılmış. Demirlemeye kalksanız biri oradan bağırıyor orada tonoz var oraya atma, yan tarafa gidiyorsunuz orada da tonoz var olmaz diye çığırıyor biri daha. Demir atmaktan vazgeçip boş olan tonoza teknenizi bağlıyorsunuz. Oradan biri yine sesleniyor 1 saat sonra sahibi gelecek...Hangi sahibi kardeşim? Bu tonozu gelmişsin atmışsın, var mı ruhsatı, belgesi bilmem nesi? Yok. Tavır genelde şu, tonozu oraya ben attım, bölge benim. Ben artık tonozcu arkadaşlarla didişiyorum, bu yaptıklarına hakları olmadığını söylüyorum, tonoz boşsa da bağlanıyorum. Hee biri çikarir tonozun kaydıni, belgesini gosterirse de sessizce teknemi çözüp ilerlerim. Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap Ben bugune kadar al sana aha da belge, kayıt diyene rast gelmedim.